Inlägg

Inlägg som FaniSkogen har skrivit i forumet
Av FaniSkogen

Tack, känns som att det lutar åt en Samsung 850 EVO.

Vilken formfaktor tycker ni är bäst att köra på? Jag har nu en 128gb pci-e m2 disk i samt en vanlig 1tb sata.

Finns plats för 1 till M2 samt 1 till 7mm sata-disk.

Av FaniSkogen
Skrivet av LemonIllusion:

Har kollat upp PNY Optima lite bättre nu. Flashminnet hävdar PNY att det ska vara toppklass och samma för samtliga enheter, och jag har ingen anledning att misstro dem. Kontrollern byts mellan en Silicon Motion och en SandForce beroende på vad som är billigast för tillfället. Båda dessa kommer ge fullt acceptabel prestanda för priset och samma tillförlitlighet alla andra SSDer du kan hitta. Jag tycker dock det är lite mysko hela grejen, så jag rekommenderar fortfarande MX100 över denna.

Angående 850 EVO finns det än så länge ingen anledning att sky den, men jag har samtidigt svårt att motivera det, om än marginellt, högre priset. Vid vanligt användande kommer den inte upplevas som varken snabbare eller långsammare än MX100. Du kan välja vilken som av dessa och du blir garanterat nöjd med båda.

Det är mest att den är jäkligt dyr och inte har prestanda nog för att motivera det högre priset. Både Samsung och Crucial har visat att det inte behöver vara dyrt med en riktigt bra SSD (830, M500, M550, MX100), så jag misstänker att vinstmarginalerna på toppmodellerna (840 Pro, 850 Pro, MX200) är lite väl höga.

Tack!! Känns som att det får bli mx100 eller PNY. Priset för PNY är ju verkligen bra. En femhundring billigare än mx100, 3/4 av priset för mx100. Så ska denna fungera bra så får det nog nästan bli att prova en sådan. Har ju även 3 års garanti ser jag. Men varför 480gb istället för 500gb?

EDIT:
Efter lite tittar på recensioner på newegg samt amazon så verkar många haft problem med sina PNY diskar. Dock så hörs ju också som vanligt de missnöjda mest medans alla de nöjda aldrig skriver något.

Av FaniSkogen
Skrivet av kungowe:

Jag går själv i liknande tankar och har fastnat för Samsung 850 Pro, men den verkar inte vara så populär av tidigare disskusion att döma? Vad har ni för tankar kring denna SSD?

Den är nästan en tusenlapp dyrare vilket inte känns aktuellt. Säkert jättebra men då jag bara ska ha en del spel och program på den tror jag inte jag kommer märka av så stor skillnad för att motivera 50% dyrare pris.

Av FaniSkogen
Skrivet av Nautilus011:

Jag använder en mx100 500GB som speldisk. Betalade runt 1600kr för den. Har fungerat utan problem. Kanske kan vara något?
Finns väl en nyare modell mx200 om jag inte är helt ute och cyklar, den vet jag dock ingenting om.

Just en av de jag kikat lite på. Vart fick du tag i den för 1600?

Skrivet av LemonIllusion:

Crucial MX100 2.5" 7mm 512GB eller om du kan tänka dig en disk med okänd hårdvara (PNY byter kontroller och kanske även minneskretsar till det billigaste de kan hitta för att få ner priset) och därmed okänd prestanda, PNY Optima 2.5" SATA III MLC SSD 480GB. PNYn duger säkert till det mesta även om den skulle ha SF-kontroller, och till det priset skulle jag vilja påstå att det är helt okej.

Jag vill nog gärna ha något som det troligtvis inte blir något problem med då även adobe-sviten kommer ligga på detta vilket jag använder ute på en del jobb. Så ganska driftsäkert gärna.

Verkar tyvärr vara borta.

Skrivet av El_Raspberry:

Samsung och Intel som haft minst problem, varav Samsung som haft problem senast.

Bra att veta, tack!

Skrivet av philipborg:

BX100 eller MX200 är dem som jag har uppfattat som bäst i nuläget.

Låter bra, jag kikar på dessa. Men av kommentaren längre ned verkar ju nästan mx100 vara att föredra vid 500gb.

Skrivet av LemonIllusion:

Jag håller inte med. BX100 kostar lika mycket som MX100 trots att den är sämre, och MX200 kostar med än MX100 trots att den är lika bra. MX100 är bättre än både BX100 och MX200. Det är precis som med samsung och 830 (MX100), 840 (BX100), 840 Pro (MX200).

INtressant!

Skrivet av Paddanx:

MX100 och MX200 är samma disk. Samma kontroller, samma NAND, nytt namn, för den har ny FW med någon ny funktion som ska agera cache. Detta gör att MX200 är bättre än MX100 i 128GB och 256GB storlek, där NAND cellerna är för få, men i 500GB och över, är båda diskarna fullt populerade med NAND och presterar väldigt lika.

MX100 är dock mer beprövad, och har inga nya funktioner som är otestade.
När det gäller SSD så är äldst och beprövad, alltid bättre, om inte den nya har någon markant fördel.

Så ja, håller med LemonIllusion här, MX100 är helt klart den bättre disken, när vi pratar 500GB och över i 2,5" storlek.
"However, it was surprising that the MX100 outperformed its successor in several of our benchmarks, considering Crucial's claim that the MX200 is improved in essentially every category."
http://www.storagereview.com/crucial_mx200_ssd_review

Ironiska är att i just 4k och IOPS, precis det som ska vara SSDns starka sida, är MX100 snabbare och har lägre latency än MX200 i många tester. FW är inte helt optimal, helt enkelt.

Ang BX100 vet jag bara att de testar en ny kontroller, men med samma NAND (igen). Troligen är det sämre kvalitet NAND i BX100 än MX200, annars borde det kostat typ samma, eftersom det dyra i en SSD är just NAND kretsarna.

Personligen väljer jag hellre en 850 EVO, men jag väljer den pga prestandan, inte priset. MX100 passar nog bra in på TS önskemål.

Intressant! Låter som att mx100 är att föredra där då.
Har 850 EVO bättre prestanda? Om jag kikar på prisjakt så skiljer det ju endast ca 200kronor. Fungerar den bättre så betalar jag gärna de små extrapengarna.

Av FaniSkogen

Ny 500gb SSD, vilken rekommenderar ni?

Hej,

Jag har nu köpt en laptop där det nu sitter 128gb PCI-E SSD samt en 1tb HDD. Finns plats för 1 st m2 och 1 st sata till.

Vill ha en hyffsat stor SSD där jag kan få plats med lite mer program och spel. 128gb är för litet och den vanliga hårddisken är lite väl långsam.

Så, vilka rekommenderar ni? Behöver inget monstersnabbt.

Av FaniSkogen

Tack! Blir en beställning från coolerkit då det blev billigast inkl. frakt.

Skrivet av Calathea:

Följer också med Asrock Z87 och Z97 OC formula moderkort

Tack för tipset! Denna gång så nöjer jag mig dock med enbart pastan

Skrivet av lowngcawt:

samt EK's supremacy EVO block
GC-extreme är utan tvekan min favoritpasta!

Ja den verkar otroligt bra! Har kört med MX-4 ett bra tag men nu när jag läste lite om det hela så verkar den vara närmare tandkrämen och majonnäsen än vad den är nära GC.

Av FaniSkogen

Vart kan jag köpa gelid gc extreme kylpasta?

Som rubriken. Har någon koll på vart jag kan köpa gelids gc extreme kylpasta?

Av FaniSkogen
Skrivet av Slarr3n:

Ceg har gått upp i pris, men fortfarande bra priser, mysn är de mäst stabila, så om man har bra ekonomi så är mysn vägen att ta, annars kan jag starkt rekommendera clevo extreme gaming (ceg) då de har varit rikigt schyssta och gett div. rabatter o RMA stuff. dock är de ganska kassa på engelska.

f.ö har jag köpt därifrån Mr Najsman

Tackar för svar hörrni!
Jag köpte webhallens p650se )l14-0410. Blev ett fyndex för 13500.

Slarr3n, hur fungerar din processor under belastning? Tittar jag i XTU så går "current limit throttling" upp till 100% så fort det kommer belastning på den.
Verkar nästan vara så de är designade?

Vet heller ej riktigt vad "current limit throttling" innebär.

De andra throttling-alternativen går aldrig upp.

Om du vill så går det lätt att kika i XTU, kör igång XTU benchmark (inte stresstest) och sen välj att visa "current limit throttling" i monitorvyn.

Går också i topp konstant under relativ låg belastning från left 4 dead 2.

Av FaniSkogen

Vart köper jag billigast Clevo-laptops?

Jag är ute efter en laptop från clevo. Helst xmg p505 eller schenker w505.

Har någon ett bra tips om vart jag kan få tag i dessa billigast? Antar att det blir en webshop i något annat EU-land.

Av FaniSkogen
Skrivet av TeknisktObegåvad:

Oaj, den sved i plånboken! Kostar nästan lika mycket som skärmen, men man får det man betalar för dock misstänker jag.

Ja det är väl därför det är bra att skaffa t.ex. en Xrite eftersom du måste ställa in/kalibrera den egna skärmen oavsett?

Den Eizon jag tittar på verkar inte använda PWM förrän brightness går ner till 20%. Förhoppningsvis kommer jag inte behöva ha skärmen inställd så mörkt. Finns det något annat märke än den Eizo jag snöat in på som du tror kan vara något?

Tack för du tar dig tid och svarar på mina frågor, uppskattas väldigt mycket.

Har du någon kalibrator du kan låna så kan ju det fungera lika bra också. Vist ändrar sig skärmen lite över tiden men kalibrerar du den en gång så kan du gott vänta ett bra tag tills nästa gång. Bättre än fabrikskalibreringen kommer den nog alltid vara efter det.

Har tyvärr inget tips om en bra skärm. Var länge sedan jag satte mig in i aktuellt sortiment så mina rekommendationer från då är inte så aktuella nu.

Av FaniSkogen

Går det bra att köra ett ramminne specifierat för 1600mhz i 1866mhz?

Hej!

Jag har införskaffat en Aorus x7 pro-laptop vilken har två 8gb 1866mhz-minnen installerade.

Har sedan tidigare ett DDR3L 1600mhz minne över. Kan jag stoppa i detta eller kommer alla minnen då köras i 1600mhz?
Minnet:
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/179523-kingst...

Datorn:
http://www.aorus.com/x7pro.aspx

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/208612-a...

Av FaniSkogen

Fyndvara klass 1. Har kikat på tre olika fyndvaror nu, klass 1-2. Alla har sett helt nya ut förutom kartongen som varit tejpad.

Ordinariepris: 21400
Fyndpris: 14990

MSI GS70, i7 4710hq, gtx970m, 16gb, 512gb ssd, 1tb hdd. 17" (TN tyvärr).

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/213706-m...

Av FaniSkogen

Tänkte uppdatera med att jag skickade tillbaka Asusen och har istället köpt en Aorus x7:
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/208612-a...

Denna kom ut i fyndet för 14990. Kändes som ett riktigt bra pris. Finaste fyndklassen, klass 1. Inte en skråma förutom att kartongen var tejpad.

i7 4870, 16gb ram, 2xGTX970M i SLI, 2x128gb ssd, 1tb hdd. 17" IPS-skärm (samma som i asus g751).

Känns som att denna kommer stå sig ett tag.

Av FaniSkogen
Skrivet av Flexbert:

Jag sitter på den senaste MBP 15". Den funkar helt ok, till diablo 3 eller dota 2. Men att lira FPS är ingen höjdare. Dålig FPS och undermålig kylning. De är helt inte gjorda för gaming.

Behåll din 13" och stationära. Windows är bäst för gaming!

Går ju också att installera Windows på sin Macbook. Om det blir något bättre resultat vet jag dock inte.

Av FaniSkogen

Vad jag förstår så vill han inte ha en macbook utan en bra utmanare till en macbook.

Av FaniSkogen
Skrivet av Jormhage:

Hej jag funderar starkt på att köpa en gamin laptop då jag har tröttnat på att släpa runt en stationär dator så fort man ska iväg och spela.
Har lagt budgeten på mellan 14-16 tusen och hittat 3 stycken som verkar likvärdiga men har extremt svårt att bestämma mig då det inte finns många videor/inlägg om just dessa 3.

första är en MSI

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

andra är en ASUS

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

och sist men inte minst en Alienware 17 R2 för 15990

http://www.dell.com/se/p/alienware-17-r2/pd?oc=n00aw7r225&mod...

Jag vill ha så bra prestanda som möjligt och en dator som håller och klarar sig prestandamässigt i ett par år framöver. Vikten har ingen betydelse för min del så länge jag kommer ifrån en stationär klump med kilometervis med kablar.
Ni får absolut komma med andra förslag om ni har några i denna prisklass eller till och med över ifall det är ett ordentligt prestanda hopp (vet att du får vad du betalar för)

MVH Jormhage

En skillnad som är värd att ta i beaktning mellan asus och Msi-datorn är att Asus har IPS-skärm. Vet inte hur det ligger till med Alienware där.

Av FaniSkogen

Blev en Asus g751JT (gtx970m, 128gb SSD, 1tb HDD, 8gb ram) för 11990 i webhallens fynd hörna.

Känns som ett helt OK pris? Tänkte köpa till en lite större SSD och lite mer ram.

Av FaniSkogen

Utan att kolla upp exakt vilken modell detta är så har jag gjort en hel del research. De datorer som dessa baseras på går under namnet Clevo. Säljs också under namnet XMG och Schenker m.fl.

Du kan söka på clevo tillsammans med lite komponenter från berörrd modell. Exempelvis grafikkortet.

Överlag verkar detta vara riktigt bra datorer. Bra kylning och chassikvalité. Lätta att komma åt och rengöra samt byta komponenter i. Verkar vara i klass med asus m.fl av de recensioner jag läst. Kan säkert skilja stort mellan olika modeller dock.
Viktig sak att kika upp kan ju vara exempelvis vilken skärm just denna modell är utrustad med. På den jag tittade på skiljde sig också specifikationerna på webhallen mot de riktiga. Webbhallen påstod att det endast fanns 2 ramplatser när det egentligen fanns 4. De påstod också att den skulle vara en halv cm tunnare.

Jag köpte ett fyndex för riktigt bra pris men tyvärr blev något fel med lagersaldot och datorn fanns egentligen inte i lager.

Skrivet av freestarbird:

http://www.webhallen.com/datorer_och_tillbehor/199478-webhall...

Webhallen kör en dagens rea idag och där finns en laptop som jag blev intresserad av. Den är prissänkt från 11990kr till 7990kr
Jag visste inte att webhallen satte ihopa sina egna datorer. Är detta något som man vågar köpa? Deras garanti såg iallafall bra ut.
Angående specigikationerna så kan jag inte se att det finns en optisk enhet för CD/DVD? Detta är ett krav för min sida.
Vad jag kan se så innehåller datorn bara en hårddisk på 120GB (SSD förvisso). Men kan jag enkelt montera i en vanlig hårddisk på t.ex 1TB?

Så mina frågor är:
1. Finns det en CD läsare?
2. kan jag montera i en extra SATA hårddisk?
3. Kommer denna datorn klara av att vara igång 10-12 timmar om dagen under två års tid?
4. Är denna datorn köpvärd? Har en maxgräns på 8000kr

Specifications:
• Processor: Intel® Core™ i7-4710MQ Processor
(6M Cache, up to 3.50 GHz)
• Display: 17,3” FHD (1920x1080) 16:9 panel (Matte-type panel)
• Memory: 8GB Crucial DDR3 1600 MHz (1x8), Max 32GB
• Video Controller: AMD Radeon R9 M290X 4GB GDDR5
• HDD 1: Crucial M500 120GB M-SATA
• Networking: Intel Centrino Advanced 7260AC - trådlöst & blåtand
• Keyboard: Backlit

Storage
• 2 x M-SATA interface (RAID 0/1) (1 av 2 lediga)
• 2 x 2,5" HDD SATA intreface (RAID1) (2 lediga)
• 1x 2,5" HDD SATA interface HDD-caddy (CD/DVD/BD replace)

I/O ports
• 1 x eSATA port (USB 3.0 combo)
• 1 x USB 2.0 port
• 3 x USB 3.0 ports (1 x powered USB port, AC/DC)
• 1 x eSATA port (USB 3.0 combo)
• 1 x Mini IEEE 1394a port
• 1 x Display port 1.2a
• 1 x Mini Display port 1
• 1 x HDMI 1.4a output port (with HDCP)
• 1 x Headphone jack
• 1 x Microphone jack
• 1 x S/PDIF output jack
• 1 x Line-in jack
• 1 x RJ-45 LAN

Audio
• High Definition Audio
• S/PDIF digital output
• Built in microphone
• Built in two speakers
• Built in one subwoofer speaker
• SOUND BLASTER® X-FI® MB3
• External 7.1CH audio output supported by headphone, microphone, Line-in, and S/PDIF jack

Card Reader
• 9-in-1 Push-Push Card reader
- MMC / RSMMC
- SD / mini SD / SDHC / SDXC
- MS / MS Pro / MS Duo

Power Supply
 • Full Range AC adapter, AC in 100~240V, 50~60Hz, DC output 19.5V, 11.8A, 230W
• Removable 8 cells Smart Lithium-Ion battery pack, 76.96WH
• Battery life: 300 minutes (with UMA mode, 76.96WH Battery)

Dimensions and weight
412 (W) x 276 (D) x 41,8-45,4 (H) mm, 3,9 Kg inclusive battery

Av FaniSkogen

Bra pris! Dock är skärmen hemsk enligt mig. Men då är jag inte van vid laptop skärmar förutom macbook pro och stationära ips-skärmar.

Skriv gärna sen vart du hittade den. Är på jakt efter fyndlaptops jag med

Av FaniSkogen
Skrivet av Felek:

Webhallen samt komplett brukar lägga upp nya fynd torsdagar samt fredagar vid lunch tid. Good luck with the hunting!

Tack för det tipset! Då slipper jag sitta och titta som en hök där hela dagarna.