Inlägg

Inlägg som Dave1080 har skrivit i forumet
Av Dave1080

Hej! Av ren desperation länkar jag till min tråd för att förhoppningsvis få hjälp. Har med PS4 att göra!

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1456125-stora-problem-m...

Av Dave1080

Stora problem med undertexter i HDR

Hej! Skaffade mig ett PS4 Pro för ett par dagar sedan och är hur nöjd som helst, däremot är jag inte alls nöjd med hur min TV hanterar undertexter i HDR. Jag har försökt med alla inställningar, ingenting hjälper. Är min TV helt enkelt för dålig eller? Dessa exempel i klippet är milda, det brukar bli mycket värre än så. Nästan oläsbart. Dock brukar det inte vara stora problem när tvn varit igång i en bra stund om jag inte inbillar mig. Tvmodellen är LG 43UH664V. Jag har bara testat ett spel so far, Ratchet and Clank. Problemet finns inte när jag kör utan HDR igång.

Jag blir tokig på detta, hoppas verkligen att ni kan hjälpa mig få bukt med problemet.

Klippet: https://youtu.be/B7FcAdd8rNw

Av Dave1080

Ville meddela er alla att det problemet försvann totalt när jag installerade extra minne i datorn, från 8 till 16 GB. Nu är det noll lagg när jag t.ex. spelar Witcher 3 och tittar på Twitch/Steam broadcast i den andra skärmen.

Så för lite ram minne var problemet!

Av Dave1080

Typiskt... nu löste jag det. På samma fönster, jag rullade ner och klickade på "Ange standardappar", sen sökte jag efter Google Chrome, sen tryckte på "Gör det här programmet som standardprogram". Då funkade det.

Jag kan fortfarande inte välja program på den där sidan som gifen visar, skum bugg.

Av Dave1080

Efter Anniv. update, kan ej välja standardapp

Hej!

Efter jag installerat Windows 10 Anniversary Update har jag inte kunnat ange Google Chrome som standardwebbläsare. Här får ni en gif som illustrerar det hela.

https://gyazo.com/b290f8a968cd474af1874a2ff83f1718

Blir snart tokig av att alla länkar öppnas i Edge.

/Dave1080

Av Dave1080

Så ni är helt säkra på att det inte finns något att göra åt? Om man kan lösa problemet genom att t.ex. köpa ny processor eller nya minnena gör jag ju det på en gång.

Av Dave1080

Körs Steam Broadcast också i Flash?

Av Dave1080

Uppföljning!

Det laggar i Witcher 3 när jag kollar på en kompis Steam Broadcast i andra skärmen, vad ska jag uppgradera för att det ska flyta på?

Av Dave1080

Men alltså fan ta Flash. Att jag inte tänkte på att det kunde vara boven (som vanligt)... men skönt att veta jag inte behöver uppgradera min dator än

Av Dave1080

Spel laggar när Twitch är på i andra skärm

Hej! Jag spelar Witcher 3 i perfekt flyt på 60 fps konstant. Men när jag har Twitch på i andra skärmen börjar det lagga i spelet. Vad beror det på, brist av arbetsminne eller för svag processor? Mina specs har ni nedan.

Av Dave1080

Datorn hänger sig ibland, då är reboot enda lösningen

Mina problem kring datorer brukar vara så svåra att inte ens Sweclockers kan hjälpa mig, men den här gången hoppas jag verkligen att ni kan hjälpa mig.

Min dator har funkat perfekt fram tills när vi åkte till Dreamhack. Skjutsade dit dator skyddad i kartong. Redan efter typ en timme där på Dreamhack så hängde datorn sig rejält och då måste jag reboota datorn. Sen har det varit likadant till och med idag. Dator hänger sig kanske varje 3-5e timme. Jag har kollat i chassit, tagit ut ram och gpu och satt dem på igen, samt kontrollerat att alla sladdar satt fast. Det hjälpte ingenting.

Har inga problem med att använda datorn i övrigt. Spelar tunga spel utan problem alls.

Vad kan det vara? Jag orkar inte formatera, speciellt när jag har vanilla Windows 8 på skiva och måste uppdatera mig till 8.1 sen 10 därifrån!

// Dave1080

Av Dave1080

HALLELUJA!!!

Av ren slump såg jag att det även fanns Comhemhål i väggen i mitt sovrum. Tog med modemet dit och testade. Funkade omgående.

Så det är hålet i väggen i vardagsrummet som är paj.

Av Dave1080

Fortfarande samma problem efter nio timmar får se vad Comhem har å svara...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dave1080
Skrivet av Matwik:

Felsök med hjälp av comhems guide.. kan ju även vara en driftstörning

https://www.comhem.se/kundservice/felsokning

Absolut inte driftstörning, slumpen att det ska hända precis efter jag sysslade lite med kablarna är för osannolik. Jag har testat deras felsökning, kom så långt till att de hänvisar mig mailkontakt med Comhem.

Av Dave1080

Jätteproblem, väggen ger inte ut internet alls

Hej!

Jag kör med Comhem. Alltid fungerat felfritt, tills idag. En kompis ville köpa min TV och bad mig testa byta kanaler snabbt på TVn för att se hur snabb den var. Jag hade inga TV-signaler inkopplade, så jag hämtade en antennkabel och tog ut kabeln märkt "TV" från väggen. Den var kopplad till min TiVo-box, som jag inte ens installerat.

Sen när jag testat klart, skruvade jag tillbaka kabeln och nu var internet död. Jag har försökt med allt, startat om modemet, återställt det, använt andra kablar, ingenting funkar. Mobil och dator hittar modemet men får inte ut internet alls. Vad fan har hänt? Det verkar som att hålen i väggen fått kortslutning när jag tog ut kabeln från början och pajat totalt.

Alltså, kabeln mellan väggen och modemet är märkt DATA, den hade jag inte rört alls. Ändå dog allt. Jag fattar verkligen ingenting.

Hjälp mig!

Av Dave1080
Skrivet av FelixKihlstedt:

NYA BILDER!

Dom tre översta bilderna visar hur kylaren satt innan.
Jag provade att ta i lite mer än innan för att vrida kylaren och det funkade prima att få den rak.
Provade att dra åt skruvarna lite, men dom är åtdragna till max.

Är det verkligen så dålig presskraft på hyper 212 evo?
Finns det nackdelar med att inte ha kylaren åtpressad tillräckligt?
Vill poängtera att det inte är något som helst glapp mellan cpu och kylare, endast möjligheten att vrida paketet.

MVH

Bara en fråga, varför bryr du dig? Datorn ska ju stå still. Det är bara nog på grund av en stor smäll under transporten som fick den bli sned.

Har du kollat temperaturerna?

Av Dave1080
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Nej du ska inte ha v-sync på i spel medan du har g-sync igång. Du ska inte behöva ha det. Jag har testat hur många spel som helst och inga problem med g-sync. Det måste vara något annat som är orsaken till din lagg i spel.

https://www.youtube.com/watch?v=3QyY-Nr5EoI

Ett film från BF4, som du ser är det ganska smooth med g-sync på.

Om du fortsatte läsa så hade du sett att jag löste det

Skrivet av Dave1080:

Jag tog ut datorn, öppnade den och tog ut grafikkortet samt ramminnen och sen satte dem på igen och försäkrade mig om att alla sladdar satt hårt. Nu har jag spelat GTA V med V-sync off och det har inte kommit några hack på en timme!

Måste vara någonting som blivit glapp under transporten från/till Dreamhack.

Av Dave1080
Skrivet av adzer:

Ja visst är det trist.

Med vsync av så kan din fps gå över 144 och då slås gsync av. Med vsync på så låser den maxfps till 144. Jag körde därför med vsync på.
Det skall dock fungera utan hack med vsync av. Testat att uppdatera drivrutiner?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tog ut datorn, öppnade den och tog ut grafikkortet samt ramminnen och sen satte dem på igen och försäkrade mig om att alla sladdar satt hårt. Nu har jag spelat GTA V med V-sync off och det har inte kommit några hack på en timme!

Måste vara någonting som blivit glapp under transporten från/till Dreamhack.

Av Dave1080
Skrivet av adzer:

Så då har man skickat tillbaka skärmen. Detta gick inte att leva med helt enkelt. Får hoppas att nästa är bättre.

http://forumbilder.se/ED6PM/blb.jpg

Nu har jag kollat min blacklight bleed när det är kolmörkt här. Visst lider min skärm lite av det också, men ärligt talat, det stör mig inte. Jag försökte ta kort men det såg superhemskt ut på fotot så kunde inte visa.

Jobbigt när man får skicka tillbaka hoppas du blir nöjd med nästa!

BTW, angående G-sync, alla mina spel hackar och har sig när jag har G-sync på och V-sync av, men när jag slagit V-sync på även den med så försvann problemen. Så V-sync ska vara på samtidigt som G-sync? Låter ju inte rätt.

Är fortfarande skitnöjd med skärmen annars.

Av Dave1080
Skrivet av adzer:

Gsync skall ta bort tearing och inget mer. Är du en person som inte lider av tearing så grattis, men för mig som gör det så är gsynk ett stort plus. Det fungerar dessutom klockrent för mig i cs go.

Jag tycker skärmen är mycket prisvärd om man får ett bra exemplar.

Ja, jag förstod det efteråt. Jag spelade arena master via BrutalCS i CS:GO och drog 22 frallor gentemot 9 kills. Så nu är jag extremt nöjd

Men det bästa med skärmen är att jag slipper lägga mig i soffan och spela vid teven bara för att färgerna på datorskärmen suger.