Inlägg

Inlägg som Humper har skrivit i forumet
Av Humper
Skrivet av LudvigLindell:

Man skulle kunna göra som de gjort på gamingtribe.com att man får lista alla sina komponenter i sin profil.

Precis vad jag tänkte, när man registrerar sig så får man helt enkelt fylla i vad man har för dator och/eller komponenter. Ska ju självklart vara valfritt.

Av Humper
Skrivet av improwise:

Förvisso sant men problemet är att den som vill ha en gaminglaptop knappast köper en 960m ändå som väl i sin tur är typ 70% "sämre" än 970m om jag minns rätt. Men jag är kanske lite miljöskadad som köpte en Aorus X7 Pro för gaming, som har 2 970m i SLI

Ljudet på UX501 är rent vansinnigt. Men även tangentbordet lämnar mkt att önska jämfört med MBP, men jämfört med t.ex. XPS13 vars tangentbord är rejält plastigt, så är det ett lyft. Sen är det kanske lite orättvist mot XPS13 att jämföra rakt av med en 15" laptop, men sett till att jag snart ska få mitt tredje nya tangentbord på bara några månader så är nog plastigheten inte bara en illusion.

Ja jag är ju mitt uppe i mitt laptop köpande. Tyvärr så verkar de vara dåligt med 970m för de tunnare. Hittar inte mycket annat än MSI GS70. Aorus x7 pro är som sagt vansinnigt dyr just nu.

Sen är ju 5700HQ/5850HQ påväg, finns ju redan i andra länder.

Av Humper
Skrivet av improwise:

Du är inne på rätt spår, enda alternativet jag känner till är MacBook Pro 15" och så kör du in Windows på den. Jag försökte själv med en Asus UX501 som substitut för MBP men tyvärr, om man bortser från prisaspekten så känns det bara som en billig kopia. Lenovon har jag inte testat men har svårt att tänka mig att den skulle matcha byggkvalitén hos MBP. Då ska man dock ha i åtanke att den MBP15" jag nyss köpte kostade över 30 000 kr så det finns lite marginal för Apple att bygga lite bättre grejer.

Tror inte UX501 är till för samma grupp som MBP. UX501 har ett GTX 960m vilket är ca 80% snabbare än m370x som MBP har. Detta gör UX501 mer till en multimedia/gaming maskin vilket MBP tyvärr inte klarar speciellt bra alls.

Sen varför det har sparats in på ljudet på UX501 förstår jag inte alls. Riktigt dumt.

Av Humper
Skrivet av improwise:

Vet inte om du ruttnat på allt vad Gigabyte heter men annars kan du testa Aorus (som är Gigabytes premiummärke). Har själv deras Pro X7 V3 som är riktigt imponerande så länge man vet vad det är man köper, har även en riktigt bra IPS skärm. Dom har 13" och 17" och nu även en rätt ny 15". Dom kostar dock en hel del och det är inte så många som säljer dem i Sverige längre, har fått för mig att Webbhallen slutat med det nu men är osäker.

MSI GS70 hade jag tidigare, en helt ok dator med ett bra tangentbord, om än med rätt skum layout på vissa ställen. Har en TN panel som är riktigt bra för att vara TN men ändå ingen match för IPS panelen i Aorusen. Prissättningen på GS70 verkar lite skum, jag köpte min föruto för typ 18 000 kr, om än på kampanj men det var flera månader sen.

Tyvärr är nog aorus, lite väl dyr för mig som inte spelar så mycket. Ja , den varpå kampanj men den försvann precis när jag skulle köpa den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Humper

Gigabyte P35W, mini recension. (3dagars användande)

Tjena, tänkte köra en liten kort recension på mitt senaste köp som förhoppningsvis kan hjälpa andra i min sits. Jag sökte en dator mellan 10-20k som klarar gaming med vettig skärm och bra grafikkort. Hittad tillslut Gigabyte P35W V3 som webhallen hade rabatt på detta är min första korta anblick efter fåtal dagar med den.

Börjar med det som är bra:
Prestandan är riktigt bra! Så bra att det räcker att ha denna enbart, du klarar dig bra med både lagring och spelprestanda. Snabb uppstart av Windows och program. Lite snålt med minne men Gigabyte har varit schyssta och dragit i en sticka med 8GB så är väldigt lätt att fylla på med 8GB till vilket också är max (16GB).

Byggkvalitén är förvånansvärt bra, trodde verkligen inte att den skulle känna så här bra och lätt. Ingen flex alls i chassit, riktigt bra gångjärn på skärm. Helt okej tangentbord, en klar förbättring jämfört med mitt lätt svampiga på Samsungen jag har, dock inget speciellt.

Bra fläktkurva! Kan vara riktigt tyst om man ställer den på Eco och bara surfar. Naturligtvis så låter den en hel del då man spelar men är inget jobbigt fläktljud utan helt acceptabelt.

Ganska bra batteritid mellan 4-5timmar, känns helt klart rätt bra!

Och till det sämre och dåliga:
Styrplattan är under kritik, dålig respons men funkar. Men jag har alltid mellanklick med 2 fingar touch för att öppna och stänga flikar. Detta funkar verkligen knappt alls på denna dator, utan jag måste klicka mellan 1-5 gånger innan något registreras.

Högtalarna är riktigt mesiga, helt okej i volym men finns verkligen ingen bas överhuvudtaget. Är nog en av de sämre jag har lyssnat på, ungefär samma som min polares dator för 5000.

Finns ingen knapp för att ställa in prestanda eller fläkthastighet, utan man måste istället göra detta manuellt med mjukvara som följer med. Känns som detta borde vara standard för alla datorer men tydligen var inte detta för P35W.

Allt detta gjorde att jag fick en sämre bild av datorn men kändes inte som en dealbreaker. Men tyvärr är skärmen riktigt dålig. Betraktningsvinklarna är riktigt dåliga betydligt mycket bättre på min gamla TN panel på min Samsung. Ljusnivån är för dålig för att använda i dagsljus, så allt innan kl 20 på kvällen går den inte att använda om man inte drar ned gardinen.

Chassit var som sagt mycket stabilt och var mitt exemplar snett, så när jag har den på bordet glider den runt eftersom inte alla tassar ligger mot bordet. Den stutsar även om man trycker på något hörn.

Så p.ga. speciellt skärmen kommer jag tyvärr lämna tillbaka denna dator. Jätte tråkigt, den hade verkligen potential men slutligen var de för mycket som var "insparat" på.

Får kika mig vidare på dessa tunnare gaming laptops, som inte har för mycket "blingbling".
Kanske blir den betydligt mycket dyrare MSI GS70 eller lite billigare GE72. Denna gång får jag gå och känns och klämma innan. Kanske t.om. na P35W V4 som är påväg är ett alternativ!

Hoppas detta hjälper någon!

Av Humper

Ja var helt inne på GS70 men sen på kvällen då jag skulle beställa hade priset höjts med 4000. Trist, men nu blir de P35W. Beställer expressfrakt på måndag om jag inte hittar något annat under helgen.

Av Humper
Skrivet av langvisaren:

Lenovon är baserat på ett budgetchassi jämfört med övriga i tråden. Jag håller med om att Asusen var riktigt snygg. Du får nog göra en avvägning mellan 50% högre grafikprestanda (Gigabyte) eller ett snyggare chassi (Asus).

Aha var de så stor skillnad. Visste att 860m och 960m var väldigt lika men inte att de skiljde så mycket mellan dem och 970m.

Då blir de helt enkelt 970m, men val mellan GS70 (http://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/17tumochstorre/m...)
eller P35W http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/208603-g...

Fördelen med GS70 är ju att jag egentligen vill ha en 17" och sedan har den färdigt 16GB ram och 512GB SSD. Dock är den ju även lite tyngre med sina 2.6kg vs 2.3kg. Mer på minus är ju höga temperaturer och TN panel för GS70.

Jag ska kanske börja plugga, är GS70 för stor för att plugga med eller funkar de bra? Är ju helt klart mera min stil med den silvriga. Priset är ju någorlunda samma med tanke på SSD'n och lite mera ram som jag antagligen ändå skulle uppgradera ganska snart på P35W.

Datorn beställs ikväll. Kan även slänga upp en lite recension på den jag köper.

Av Humper
Skrivet av langvisaren:

Alla är bra slimma datorer gjorda av kvalitetsmaterial. Jag skulle nog inte ha valt Asusen p.g.a. priset.

Gigabyten har ett 970M som är betydligt bättre än 960M. Om skärmen är för liten finns ju http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/208603-g... som är dyrare men då ingår en SSD.

Ja den missade jag.
Hittade även en ny riktigt snygg Asus. Samma som förra fast mera MBP anda i den.
http://www.inet.se/produkt/1972714/asus-zenbook-pro-ux501jw-i...

Står nog mellan den och P35W. Är rätt mycket längre batteritid på asus'en.

Så får man ju dock inte glömma Lenovo y50-70
http://www.inet.se/produkt/1972580/lenovo-y50-70-i7-16gb-256g...

Av Humper

Ja sitter i samma sits och ska köpa denna vecka. Budget på 10-15k, gärna 15-17", 16gb ram, schysst skärm, gtx 960/970m.
Har tittat på dessa:
Lätt tunn med bra batteritid,
http://www.inet.se/produkt/1972716/asus-rog-g501jw-core-i7-16...
Lite tyngre, billigare, endast 1X8GB minne, sämre batteritid och grafikminne:
http://www.inet.se/produkt/1972263/acer-aspire-nitro-i7-qc-8g...

Och sedan den som länkats tidigare, lite liten skärm, bra prestanda, lite högljud överlag, mycket lätt:
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/208592-g...

Vilken ska man köra på? Finns de andra bättre alternativ?

Av Humper
Skrivet av Beltet:

Nä men om någon får ett set över så kränger jag gärna de.

Av Humper
Skrivet av Aztro_dj:

Detta är bara ett trick för att tvinga konsumenter att uppgradera oftare. för den andra .. det är ju upp till konsumenterna att få kunna göra vad fan de vill med dem produkten de har köpt.

"det är som att köpa 1 kg kött, men du får bara äta 800 gram"

Storhetsvansinnet har växt över huvudet på dem, och det är inte första gången den här trams .... det är därför jag fan köper inte deras produkter.

Nja är väl mera som att köpa 1kg kött, se att de är 1,2kg kött när man ställer det på vågen och inte få äta de sista 200g.

Av Humper
Skrivet av kaya:

MS hade ju ingen egen mobiltillverkning så dom köpte fabrikerna som bygger mobiler.
Lenovo har ju redan en massa fabriker som redan bygger laptops.

Ja verkligen men nu vill de väl åt både varumärke, patenter, kylning, m.m. De är väl någon som har räknat på det och ser att de blir billigare såhär.

Av Humper
Skrivet av kaya:

Om man redan gör laptops varför måste man då köpa en gaminglaptoptillverkare? Är det inte bara att kolla på konkurrentens spec och sen trycka in lite bättre saker till lite bättre pris så är dom inne på marknaden.

Är väl lite svårare än så. Då kunde väl microsoft lika gärna ha börja tillverka mobiler utan att köpa Nokias mobilavdelning. Är nog lite mera engineering bakom de hela.

Av Humper
Skrivet av XPerion:

Bättre lösning, men med begränsad kompatibilitet på mobiler och endast mobiler med "inbyggda" kontakter kan användas. (vad man nu kallar dom kontakter för).
QI reviever via microusb port passar till de flesta mobiler med microsub port. ex: Moto G som saknar "kontakter".

Ja de måste ha NFC för att ha sådana kontakter, brukar vara att nfc använder 2 eller 3 och sedan finns de färdigt för Qi. Moto G börjar väl bra rätt gammal och snart dags att kassera ändå.

Är väl inte optimalt att ta upp USB porten och inte heller så snyggt, men är helt klart en lösning om man måste ha trådlöst.

Av Humper

@XPerion
Finns mycket bättre lösning som man bara lägger bakom skalet med fungerande tidigare lösning.
http://www.ebay.com/itm/QI-WIRELESS-CHARGING-NFC-ANTENNA-STIC...

Bara att söka efter modellen du är ute efter.

Av Humper

Finns ju 3dje parts och original baksidor (inte skal) till de flesta telefoner. Köp ett sådant helt klart istället för ett riktigt fult skal.

Av Humper
Skrivet av glemmy:

Ja detta känns mer som en klocka med avancerade digitala funktioner än en krympt smartphone att ha på armen.

Tänk va stilren den varit utan ASUS-loggan.

Exakt, den loggan förstörde allting.

Av Humper

Är ganska säkert att de ska komma i nordisk version också. Trodde verkligen att de skulle bli runt 2000sek för nya poker men icke, blir ett klart köp för min del å.
Ja vill köra med ISO dock.
Skickades från m.sweclockers.com

Av Humper
Skrivet av mrqaffe:

Har du nån nytta av en dac om du inte har en hörlursförstärkare ?

Som sagt är de ju huvudsakligen för högtalaren som redan har en inbyggd förstärkare. Så de borde ju lösa problemet? Eller funkar de inte så?

Av Humper
Skrivet av mrqaffe:

En dac brukar vara dimensionerad för att driva en högimpediv last (linjeingång) med minst ett par kiloohm och aldrig under 600 Ohm vilket är förklaringen till "högimpedanslurarna", verkningsgraden har inget med det att göra, lastar du med för låg impedans blir det ungefär som du kopplar in en tonkontroll och ofta ökar nivån i nedre mellanregister/bas, ljudet blir alltså fetare/varmare eller vad du väljer att kalla det, men det är egentligen tekniskt sett ren distorsion.
Dessutom så är det ju en fördel att ha en analog nivåkontroll, men det finn på en del dacar också.

Hmm, ja precis. Vad rekommenderar du för mig, då jag ändå inte kan lägga alldeles för mycket?
Ska jag helt enkelt spara, eller kanske köpa en dac och uppgradera med en hörlursförstärkare senare?