Inlägg

Inlägg som jOnÄTÄn har skrivit i forumet
Skrivet av Tdoll:

Folk verkar glömma ett par saker när skriver i den här tråden:

1. PS5 är, sett till vad man får, väldigt billig så självklart måste de göra avkall på vissa saker. Att ha en mindre ssd är enligt mig en av de bättre sakerna att ”snåla” på eftersom:
2. Man kan lägga till mer lagringsutrymme i efterhand.
3. Alla är inte lika nördiga som klagåfåglarna på sweclockers. De allra flesta kommer klara sig utmärkt på det utrymme som finns. Varför ska sony förlora intäkter bara för att några sweclockare vill ha ett dussintal spel lagrade utifall att.

Det är i alla fall vad jag tycker

Varför inte göra som på tidigare generationer och erbjuda konsolen med olika mycket lagring då skulle alla bli nöjda. Men det kanske kommer när de kommer ikapp med lagret.
Jag skulle även vilja ha en möjlighet till en inbyggd hårddisk där man kan lagra spelen utan att behöva ha en extern disk. Men vi får vara nöjda med att det i alla fall är SSD i konsolerna.

Skrivet av Henke157:

Så som det är formulerat så undrar jag hur mycket av systemet som kommer tas på disken av Xbox series X.

Jag spekulerar att en proprietery lösning som är låst till en enda tillverkare (Seagate) inte kommer göra det så speciellt mycket billigare. Då jämfört med PS5 som kommer använda en öppen standard (M.2) och förmodligen stödja fler än en tillverkare.

Är det officiellt att det blir låst till seagate? Som jag förstått det så är det enbart seagate som släppt en produkt men att andra kan göra det om de vill, men har inte satt mig in i det särskilt mycket.

Det fanns ju olika tillverkare att välja mellan på den tiden man körde minneskort i konsolen exempelvis. Och på Xbox 360 tiden var det inga problem att köpa en hårddisk som inte kom direkt ifrån microsoft, enda man offrade då var emulering av xbox spelen till den första konsolen.

Skrivet av Henke157:

I och med att microsoft gått på en proprietery lösning för storage så kan det isåfall vara en intressant vinkel för att skaffa en PS5, som kör en mer standard lösning.

Men du får 1tb(på x varianten) istället för 825gb och troligtvis billigare "diskar"på xbox eftersom de inte behöver ha lika hög prestanda.
Förhoppningsvis kommer det även alternativ som är billigare precis som på xbox 360 tiden.

Skrivet av AMD-FX:

Släpps spelen fortfarande på DVD? det kan inte vara lönsamt när de flesta laddar ner spelen idag

Vissa spel kommer på DVD

Exempelvis detta

Men många spel kommer bara med en kod i fodralet om vi tänker på pc konsoler släpper fortfarande de mesta på skivor.

Skrivet av SilenceLotto:

Hogwarts Legacy’s såg häftigt ut. Men om priset på spelen blir så dyra.... Ja då lockar Xbox Game Pass mycket.

Det verkar även komma till xbox one ps4, de nya xboxarna samt pc. Skrolla ner på hemsidan.
https://hogwartslegacy.warnerbrosgames.com/

Skrivet av robko:

Du ska nog läsa vad jag svarade på.

Du svarade på en person som hävdade att många bryr sig om utseendet på grafikkortet vilket bevisligen många gör, med tanke på hur populärt det är att "styla" sina datorer.
Jag tolkade ditt svar som att det är strunt att bry sig om designen på grafikkorten eftersom de inte är unika, har jag fel här? Och då undrade jag bara varför unikhet skulle spela roll.

Skrivet av robko:

Vad får man ut av att sitta och titta på sitt grafikkort? En tavla är unik, det är sällan eller aldrig ett
grafikkort.

Vad spelar det för roll om det du kikar på finns i fler exemplar eller ej?

Skrivet av Ratatosk:

Väldig fördel att man ventilerar luften, speciellt i ett trångt chassi.
Vad nästan alla blowerkylare har lidit av, är dåligt luftutsläpp bak, jag modifierade en för att åtgärda saken och den blev mycket tystare.
Tycker inte heller att ljudet är störande, det är inget surrande från fläkten, det stannar i lådan, det handlar mer om luftbrus.
Hoppas på MSI, Aero låter tystare än Turbo.

I ett mini itx chassi eller något konstigt oem chassi utan ventilation kan jag se fördelarna med en sådan kylare. Men Micro atx och vanliga atx chassin köpta efter 2006 borde ha ventilation nog att hantera ett 250w grafikkort.

Och att få ut luften innan de når resten av datorn är inte så noga jag körde trots allt en FX 9590 i samma chassi som två stycken r9 fury i crossfire på den tiden de var bra grejer.

Har bara använt ett msi Aero och det var gtx 1080, det hade ett jobbigare ljud än mitt vega 56 med referens kylare. Asus turbo serie har jag aldrig provat.

Skrivet av Ratatosk:

Jo den är nog solig, AMD har snappat upp att alla var så arga på blowerkylaren, som blåste ur all vamluft ur chassit, så de har nog uppfattat saken så, att folk vill behålla så mycket av den varma luften som möjligt.

Förhoppnigsvis kommer bakplåten få lufthål i verkligheten.

Vad är vitsen med att blåsa ut luften när förhållandet mellan temperatur och ljudnivå blir kass? Visst blower fungerar i stort sett alltid, men en bra kylare i stil med dessa ger i de flesta chassin ett bättre resultat.

Har du tur släpper asus en turbo variant av dessa eller msi en Aero om du vill köra blower.

Skrivet av medbor:

Svårt att se att MS ens tänkt på den målgruppen när de designar en konsol för många miljoner användare... jag tror bara de vill få den att låta som bättre än förra gen

Jag tror inte de har tänkt särskilt mycket över det, bör inte vara så svårt att lägga till stöd för 1440p och sedan låta utvecklarna avgöra om spelen ska köras i den upplösningen eller lägre. Självklart vill de framställa konsolen som bättre än förra generationen och det lär den vara även om grafikprestandan inte slår den i one x så är processorn mycket bättre.
Sony marknadsförde ju PS4 pro som en 4k konsol trots att den inte direkt är lämplig för det i många spel.

Skrivet av medbor:

Vilken TV har 1440p dock? Jag ser det inte alls som ett smart drag, de borde i så släppt den ärligt som 1080p-target istället

Det är många som har konsolen kopplad till en datorskärm, har själv haft mina konsoler kopplade till datorskärmen när jag ska spela vissa typer av spel. Ex Shooters som kräver precision då blir jag mycket bättre när jag sitter nära skärmen än vid tvn trots handkontroll.

Du får nog kompromissa med något. 4k, 120hz och billigt går inte ihop idag. Gå ner i upplösning till 2560x1440 eller 3440x1440 om du kan tänka dig en lite bredare skärm. Då klarar du dig även med lite billigare grafikkort ifall du tänkt spela på skärmen.

Skrivet av Erik_T:

Det är mycket krångligare att göra tvärtom, och har du inte tagit hänsyn till den sämsta hårdvaran när du började designa så finns alltid risken att det inte går att skala ner på ett bra sätt utan att du får börja om från början.

Okej låter rimligt men samtidigt tycker jag att det bara borde vara att sänka upplösning tills det fungerar ok på konsolen med sämre minne och gpu. Känns som det är så de löst "problemet" på Dagens One s och ps4 slim Blir intressant hur de löser optimering med spel som kommer på både PS och xbox. PS5an ska ju ha olika CPU frekvens beroende på hur mycket CPU samt GPU arbetar.

Skrivet av Erik_T:

Kan man göra, men bara i viss utsträckning. Du måste ändå ta hänsyn till Series S i designen..
Läs artikeln som hela den här tråden handlar om - den tar upp just det.

Självklart har jag läst artikeln. Men där menar de att de går från sämsta och skalar upp. Borde gå att göra tvärtom eftersom processorn är ganska lik. Raytracing är ju exempelvis inget de behöver ha aktiverat på series s.

Skrivet av Pepsin:

Känns som konsoler blir mer och mer likt PC. Flera olika versioner med olika tekniska specifikationer, nya modeller släpps oftare, och priserna börjar också närmare sig datorpriser.

Priserna är inte särskilt höga. I alla fall inte om denna bilden går att lita på.

Du får alltså vad som skulle klassas som en bra speldator i år för 499 dollar. Förra generationen fick du för 400 och 500 dollar vad som redan då var en utdaterad speldator.

@Erik_T men eftersom processorn i stort sett bör prestera likvärdigt bör det inte vara så svårt att göra en series x version och sedan sänka grafiken för series s?

Skrivet av Megacrash:

Microsoft har ju sagt att deras konkurrent inte är Sony utan det är Amazon. MS vill få in så många som möjligt i deras prenumerations tjänst sedan om de spelar på Xbox eller PC bryr de sig inte om.

Den dagen xbox leder över sonys playstation gissar jag att de börja skryta med försäljningssiffror igen. Just nu är inte sony en konkurrent när microsoft uttalar sig eftersom det vore dålig PR. Och visst Microsoft bryr sig inte om du har en xbox eller windows pc men de vill knappast att du köper en playstation istället för en xbox.

Skrivet av Printscreen:

Jag förstår inte hur Microsoft ska tjänar pengar på det här, dom ger ju bort 100tals spel!

De vill nog bara få ut så många konsoler de kan, när de väl finns i hemmen så kommer spel och DLC försäljningen i deras shop öka (tror de får typ 25/30% där) Spelen som ingår i gamepass är oftast grundspelet vill du ha expansioner osv får du köpa. Och du har ju bara tillgång till spelen så länge du fortfarande betalar så de räknar nog med att du blir fast i gamepass så länge du fortfarande har en XBOX eller windows dator.

Skrivet av CreamyBanana:

funderar på om dem där små fläktarna på 3070 kommer orka hålla ett kort som ska prestera i klass med 2080ti nedkylt

Kikar du på tdp så ska 3070founders ligga på 220w. Vilket är typ samma som 2070 super, inte särskilt svårt att kyla.
Men vi får se hur kylaren presterar i test.

Skrivet av _Merc_:

RTX IO är en Big nono, Folk kommer nog bli väldigt besvikna om grafikkort skall utföra detta när dem spelar. Jag ser många problem. Först och Främst mängden Vram! bara 3090 har nog med Vram för att detta skall vara möjligt för något av Ampere korten. 10gb är på tok för lite.
Sen har vi även minnesbandbredden och Bussen för att transportera datan på. Nvidia har inte visat upp om RTX IO är möjligt när GPUn är fullt belastad under spelandet, När vi kommer till Open world scenarion där laddnings tiden skall vara näst in på direkt i byte av zoner kommer detta inte att fungera utan massiva framedrops. Betydligt bättre att låta CPUn ladda datan ifrån en Snabb SSD hårddisk. Hela RTX IO kommer överbelasta grafikkorten, Om dem inte har betydligt mer Vram och bandbredd. Raytracing är väldigt bandbredd intensivt vilket är en av anledningarna till varför dem använder DLSS för att fuska sig runt problemet. Och DLSS har fortfarande stora problem med skuggor och Väder element.

Jag har hellre nytta av RTX io än att ha dagens laddtider och 5-10FPS extra. Jag bryr mig inte särskilt mycket om vilken krets i datorn som gör vad bara resultatet är bra.

Edit nu vet jag inte hur stort/litet FPS tappet blir men du förstår nog hur jag menar. Självklart vill jag inte förlora 80% av mina FPS för lite snabbare laddtid. Men typ 5-10% anser jag vara helt okej.

Skrivet av Pillertrillaren:

Första referenskortet som är 3 slottar stämmer inte riktigt, Titan Z var även det över 2 slottar. 😉 https://i.ibb.co/Y2XsjHb/41-Mq-lu5yu-L-AC-SY400.jpg

De säger ju faktiskt typ "altså bokstavligen 3 kortplatser inte 2 och en halv". Titan z är enligt mig ett 2,5 plats kort även om det tar 3 st pci platser.