Inlägg

Inlägg som jOnÄTÄn har skrivit i forumet
Av jOnÄTÄn
Skrivet av HC-8315:

Man kan egentligen få vilket typ av minnesbuss som helst egentligen. De beror väldigt mycke på hur många minnen man helt enkelt monterar på grafikkortet kombinerat med hur många banor/kanaler minnet får. Till exempel så har vi gamla hederliga GTX 460 som fanns med 768MB på 192 Bitar och 1024MB på 256 Bitar. De man gjorde var så enkelt som så att man tog bort ett minne på kortet och vips så sjönk och minnet till 192 bitar.

Jo precis men då försvinner ju bandbredd också. Skulle det fungera att sätta säg 6GB på 5500xt utan att höja eller sänka bredden från 128? Om det skulle gått på ett enkelt sätt borde ju AMD göra så för att kunna sälja korten med bättre marginal.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Knotvillage:

Lånar tråden lite. Kollar man på 5500XT så har det 8 gb ram samt högre core clock än 5600XT men det är typ 300 billigare. Är inte alls insatt i AMD. Senaste kort jag ägde var ett 5970.

Skickades från m.sweclockers.com

Detta är bara en tanke från mig men tror det beror på hur minnesbussen ser ut. 192bit (5600) går dela jämt på 6. 128Bit (5500) går jämnt med 4 och 8. 256bitar som 5700 serien har går dela jämt på 8.
Jag antar det är enklare att bygga grafikkort så eller så har det bara blivit så.

Frekvensen på kärnan är inte särskilt intressant så länge man inte jämför två 5600xt eller två 5500xt eftersom de har olika antal beräkningsenheter.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Niklest:

@alfo1989: men du tycker att den datorn skulle hålla i några år? Priser känns bra å om allt kommer klart är det ett plus.

Ja den borde hänga med några år. Sen när den är för seg i nya spel är det bara att byta grafikkortet och eventuellt köpa en processor med fler kärnor, lär finnas många begagnade r7 3700x eller r9 3900x då.

Av jOnÄTÄn

"innan Vr Headset slår igenom för massan tror jag verkligen Retina upplösning är ett krav. "
Upplösningen är inte främsta anledningen som får folk att avstå, för de flesta så räcker det med en vanlig vive.
Det är kostnaden för att få en bra upplevelse (börjar väl sjunka nu) och att de testat typ google cardboard och tror att "riktig" vr är som det fast lite bättre.

Visst är jag sugen på att byta min vive till en med bättre skärmar men det medför också att grafikkortet behöver uppgraderas utöver kostnaden av nytt headset. Och jag lider inte så mycket av den låga upplösningen så det får vänta.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Akerhage:

Så alla spel som är "Geforce Now" på shielden nu är alltså spel jag kan strömma via tjänsten endast?
Man måste dock vad jag förstår stå i en väntelista för att få tillgång till detta?

Jag har i dagsläget kopplat in en PS4-kontroll till den, men antar jag kan koppla in mus/tangentbord med? Hur blir det isåfall om jag spelar ett spel och man i början brukar få tips om hur man ska styra gubben osv, kommer detta anges på korrekt sett beronde på om jag väljer att spela med PS4-kontroll eller tangentbord+mus?

Läste iof att Shield-ägare skulle få gräddfil och få Geforce Now utan köande, fast jag hittade ingen information om det.
En lustig sak när jag skulle aktivera detta var att länken på TVn var såhär, länken fungerade inte alls.
Den skulle vara nvidia.com/login såklart:
https://i.imgur.com/7aYmBV7.jpg

Låter någon mer insatt svara på detaljerna, enbart testat shield under någon vecka och det var under hösten förra året.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Akerhage:

Köpte precis en Nvidia Shield Pro. Har tänkt att införskaffa någon Nvidia-kort kanske för möjligheten att spela med Geforce Now. Jag har dock inte riktigt förstått konceptet. Är Geforce Now något som kräver att min dator har ett Nvidia-kort också? Eller "lånar" jag ett grafikkort på någon molnserver och kan spela spelen ändå? Jag behöver köpa spelen på Steam på min dator först dock?

Att strömma från nvidia på en shield kräver inget nvidia kort utan det körs via deras server Finns ett gäng spel som är gratis för shield ägare. Om du ska strömma från din dator till shield behövs nvidia kort i datorn.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av aannddrreeas:

Har jag missat helt. 😅Vad heter den podden?

Skickades från m.sweclockers.com

https://poddtoppen.se/podcast/566519170/fredagspanelen-sweclo...

Av jOnÄTÄn
Skrivet av aannddrreeas:

Riktigt bra fredagspanel! Folk har säkert sagt det innan, men ni har aldrig tänkt på att släppa detta som en podd också? Vore riktigt trevligt enligt mig!

Skickades från m.sweclockers.com

De släpps redan som podd. Det är så jag lyssnar, brukar vara uppe ett tag efter videon.

Av jOnÄTÄn

@HoK Ja det finns pluggar för de flesta kontakter sök på "dust plug" sedan vilken kontakt du ska ha ex

Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Jag lyckades korrodera USB-C kontakten på min LG G6 så att den började vägra ladda. Just den europeiska LG G6 saknar trådlös laddning, så jag är tillbaka på min OnePlus 2.
Efter det lovade jag också mig själv att nästa mobil skall ha Qi.

USB portar finns ofta att köpa för typ 50kr på ebay sen åker du säkert på importavgift, men säg 150kr och lite jobb sen kan du använda din g6 igen.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Fatmajk:

Hur kommer det in damm i just denna typen av kontakt? Jag har aldrig märkt det. Inte att de glappar för den delen heller

Det kommer in och fastnar i botten av kontakten där det sedan packas och byggs upp till slut sitter laddsladden löst. När detta sker brukar jag ta en tandpetare av trä och klyva på hälften med ett rakblad sedan går skiten pilla ur.

Detta sker för mig med både usb c och ligthning enheter. Micro usb hade jag aldrig detta problemet med.
Har mina telefoner i fickorna på arbetsbyxorna och jeans så det blir ju en del ludd från fickorna.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av shutin:

Dom surade väl över att det inte ingick i priset, dvs var "gratis".

Skickades från m.sweclockers.com

Jo sen var det ju lite extra krångligt just vid 1000 serien eftersom många kylare inte fungerade med am4 direkt ur kartong osv utan det behövdes beställas adaptrar. Men det är ju löst sedan länge.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av SCORPIUS:

Men klarar den Crysis?

Beror på om fläkten har hög ipc men den snurrar ju på rätt bra under belastning.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Noob I am:

@lillaankan_i_dammen: Jag tycker Amd inte borde skicka med kylare på deras dyrare processorer, blir bara att den ligger och skräpar då man köper en eftermarknadskylare till en processor som kostar 3 lax. Dock borde de skicka kylaren till Ryzen 3 och 5.

Första generationen ryzen saknade kylare för de lite snabbare modellerna (tror typ 1600x 1700x och 1800x). Men från 2000 serien följer det med även till ersättarna av de modellerna, så jag antar att det blev en massa klagomål eller något?

Av jOnÄTÄn
Skrivet av _niko_:

39dBA... Sicket junk

Jämfört med andra kylare i "gratis" klassen är det bra. Men de är långt ifrån en kylare för 500kr.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Greyguy1948:

RPi 4 har ju USB 3 så det är ju betydligt bättre för NAS än USB 2 hos RPi 3.

Jo det är den men nu var det ju en 3b personen hade liggande. Jag tycker inte det är värt besväret med en 3b.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av forcevision:

Jasså varför ?
Jepp blir i så fall usb diskar.

Jag har kört 3+ som nas. Det blir dålig prestanda kändes nästan värre än att köra filerna från ett USB minne. Vid filöverföring kommer man upp i strax över 10MB i sekunden.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av flukke:

Nu har vi gått OT, men just AMDs MSRP ska vi bevisligen ta med en nypa salt när det kommer till grafikkort.

AMD kör fult spel med prissättningen av Radeon RX Vega 64
https://www.sweclockers.com/nyhet/24297-amd-kor-fult-spel-med...

Med det sagt så tycker jag det är tråkigt att utveckligen har saktat ner även om detta kortet verkar vara prisvärt sett till det övriga utbudet.
Jag vill ha ett prestanda kort från AMD som jag kan byta till. Vore kul att kunna byta lag och byta upp sig rejält i prestanda.

Raja är ju utbytt och de kanske ersatte Chris Hook med någon som kör "vettigare" marknadsföring https://www.sweclockers.com/nyhet/25598-amds-marknadsforingsc...
Navi korten har det inte varit några konstigheter med pris, vad jag vet i alla fall.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Akerhage:

Jag är på jakt efter ett kort runt 3000kr, hade stirrat in mig på GTX 1660 Super. Men inte bestämt mig än. Är detta ett bättre kort än det? Minns inte riktigt nu heller, var Super bättre än Ti? Rörigt med alla namn.

5600xt presterar bättre än RTX 2060.

Det finns 1660s modeller som är snabbare än referenskort av 1660ti men jämför du super mot ti med liknande klockfrekvens är ti snabbare eftersom det har fler kärnor.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Genx031:

1060 ligger i överklockst läge mellan 980 och 980ti. Haft 3 st, och alla hamnade närmare 980ti än 980.

De använder referens i testet. Om inget annat uppges.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av pandemon:

Är det vansinnigt att trycka KÖP på komplett nu?
i7-3770K@4.5GHz och GTX 980 idag. Kör 1080p.

Det är en helt okej uppdatering. GTX 980 är rätt jämförbar med GTX 1060 6GB om du ska jämföra prestanda (Om inte 1060 dragit ifrån i nyare titlar)