Inlägg

Inlägg som jOnÄTÄn har skrivit i forumet
Av jOnÄTÄn

När jag sa upp mitt HBO Max som jag hade 50% rabatten på, så varnade de mig att jag skulle bli av med min rabatt på 33%. Och att det inte gick att ångra. Så särskilt bra koll har de inte.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av medbor:

Behöver man bevisa var ens ROM kommer från? Så länge man äger spelet fysiskt ser jag inga problem, framställandet av rom är mer av en teknisk detalj, den utrustningen kan man ju ha sålt

Har du skapat ”din” rom utan att bryta kopieringsskydd är det ok annars inte.

Av jOnÄTÄn

Jag hoppas fsr/dlss blir så bra att man kan köra i 16x9 och skala till en fin 3840x2160 bild. Då kan man ha kvar sidan grafikkort länge. Är nog bara några rader ai kod som saknas .

Av jOnÄTÄn

Har kört 6 kärnor i många år nu Eftersom det enda krävande jag gör med datorn är att spela så behöver inte jag mer. Tänkte däremot köpa den ”bästa processorn” till am5 när am5 överges om några år.

Av jOnÄTÄn

45% mer prestanda då får man alltså lite över 40fps i spel som körs i 30 på dagens konsol. Låter fint.

Skrivet av underd0g76:

Väldigt off topic: Kalla mig teknikfientlig om du vill, men hur kan man göra sig så beroende av en liten teknikpryl att man i stort sett behöver den för att överleva? Ditt uttryck 'portalen till omvärlden' är det jag syftar på. Blir nu nyfiken på hurpass handikappad människan och samhället skulle bli om vi plötsligt stod där utan tillgång till smartphones.

Hur kunde vi vara så beroende av papper 1956? Tänk om det slutade existera? Varför övergav vi runstenar de var mycket mer pålitliga ju. 😉

Men jag förstår dig det kanske känns riskabelt att lägga alla ägg i en korg, men skulle alla smartphones och fabrikerna som gör dom en dag explodera. Hade det nog blivit jobbigt en period men mycket går lösa med datorer. Sen finns ju penna och papper kvar.

Av jOnÄTÄn

Hade en laptop med en vanlig lga 775 p4 CPU tror det var en 3,2 ghz.
Den var aldrig tyst Men jag var nöjd med prestandan.
Blev många timmar cod 4 på den.

Av jOnÄTÄn
Av jOnÄTÄn

Kanske fungerar hoppas det fungerar, bra att de försöker automatisera bort ”skitjobb”

Skrivet av CrispVanDahl:

Snart kommer man inte behöva ha kontakt med någon människa alls. Lätt att bli lite dystopisk när man ser såna här nyheter.

Vill du träffa folk är det inte foodora du ska nyttja. Buden kanske låtsas att de uppskattar ditt sällskap men det är inte äkta skratt.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Fearnox:

Tappar man inte dual-channel då?

Körde en i7 6700 med 4+16 GB och enligt bios osv var det två kanaler. Fick förklarat att man får den extra prestanda upp till den minsta gemensamma nämnaren i mitt fall 4GB. (Kanske var 8 GB var länge sen minns inte)

Av jOnÄTÄn

Testade telefon och laptop.
20,2 med Iphone 15plus safari.
11,2 med Iphone xr safari.
4,75 på laptop med i5 3210m. Chrome.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Å ena sidan sant, å andra sidan blev jag lite allergisk mot hur resultaten vinklades ifall målet var att upplysa folk om vad som är rätt köp för dem: Det är lätt att någon som läser den artikeln (eller Sweclockers resumé av den) frestas att köpa en alldeles för dyr produkt i onödan, alternativt av osäkerhet låter bli att köpa en väldigt bra produkt helt.

Ja de kan säkert bli bättre på att berätta hur och i vilka scenarion skillnaden är relevant eller ej.
Jag säger inte att detta testet eller artikeln var jättebra, menar bara att det är bra att testerna görs även om Apple inte tänkt att air ska användas på det sättet.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Jo, men som jag försökt få fram tidigare är premissen för testet felaktig. Den som behöver en maskin som kan ligga och pressa på 100% användning mer än 15-20 minuter i sträck utan prestandapåverkan är inte i kundgruppen för Air. Men den absoluta majoriteten människor har inte det behovet och kommer aldrig få märkbara nackdelar av de kompromisser som gjorts i modellen. Tvärt om kan avsaknad av fläkt för många betraktas som en direkt fördel: en sak mindre som kan gå sönder i en maskin som kan användas i många år.

Är det inte bra att de som behöver en dator som kan användas hårt, då får se tester som visar skillnaden mellan de olika typerna av produkt? Man är ju inte automatiskt insatt i hårdvara och hur de olika chassi designerna påverkar prestandan bara för man har behov av prestandan. Kan tänka mig att många ser att båda modeller har samma CPU modell och tänker att de kan spara några tusenlappar.
Det är bra med tester som testar produkterna även utanför det sättet som Apple/hp/intel osv tänkt vara huvudsyftet.

Sen är jag helt med på att air är en perfekt dator för majoriteten, men det är ju nästan en celeron eller pentium laptop för 4000kr också. För de flesta är nöjda med plastchassin och enklare skärmar. 🙂

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Jaw_B:

Förstår inte riktigt vinkeln här. Apples billigaste laptop är långsammare än deras dyraste? Så oväntat? Eller vad missar jag?
(Som parantes så har jag kört macbook som jobbdator senaste 8 åren, och inte det minsta sugen på att gå "tillbaka" till en windows-pc. Men som speldator så kör jag, såklart, en stationär windows-pc.)

Det är ju samma CPU i båda så jag gissar på att det är därför folk bli ”förvånade”. Men det är ju rätt logiskt med tanke på hur dåliga möjligheter de ger air sett till kylning.
Bra att folk får reda på det så de är medvetna om vad de köper

Av jOnÄTÄn
Skrivet av medbor:

Inte alls säker på att dina antaganden stämmer

Det föds nya gamers hela tiden, utan emulering hade nog vissa inte ens testat nintendos gamla spel och dragits in i magin

Vem vet. Inte som att Nintendos spel är okända för folk fram till de emulerat dom. Och det krävs ju ändå ett ganska stort intresse om man ska köpa spelen. Och sen ladda in romfilen till sin dator för att sedan emulera (på lagligt vis).
Känner en person som Eventuellt var en pirat förr i tiden före den började få en inkomst. Har nog aldrig skett att den personen köpt något av spelen som piratades om det inte var multiplayer som lockade.
Jag tror inte emulatorer ger Nintendo någon nämnvärd extra inkomst. Däremot tror jag de förlorar eftersom remasters och sånt blir svårare att kränga.

Men jag vill säga att jag inte är emot att emulera förutsatt att man fått tag på filerna man emulerar på korrekt vis.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av marcusOCZ:

Ja, dom testar tyvärr felaktigt i många fall. Det är fullständigt ointressant vad ett helt system drar vid väggen när det finns verktyg att läsa av det som testas.
Siffrorna under är helt stock.

14900k är 16w vid vila. 7800X3D är väl 29w. 7950X3D 31w
14600k är 10w vid vila.

7950x 24w
7900x 22w
7700x 21w

Osv.
Det är dock fullständigt klart att i princip alla Intel använder mer ström vid aktivitet.

Okej hur har du fått de siffrorna? Kan ju vara bra att du visar metoden så att sweclockers kan börja mäta korrekt.
Vad systemet drar från väggen är ju också intressant eftersom det är vad som förbrukas.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av medbor:

Yuzu var ju verkligen inte ensamma om att göra en emulator heller, bara bra att det lever vidare

Att det leder till piratkopiering är nog oundvikligt, men att man kan få spela sina egna ägda spel som man vill är helt rimligt. Emulering i sig är inte alls dåligt för någon, inte ens Nintendo

Det är dåligt för Nintendo eftersom de då får svårare att sälja samma spel till nästa gen (om kompatibiliteten bryts) och remastra lockar mindre om man kan köra spelen i hög upplösning genom emulator.

Av jOnÄTÄn

Blir det bra är jag inte emot fsr/dlss. Har faktiskt börjat använda fsr lite nu på tvn och tycker det fungerar.
Dlss var jag rätt missnöjd med när jag körde rtx2060. Men det berodde troligtvis antingen på att jag testade spel där det fungerade dåligt, eller att jag är mer uppmärksam på defekter när jag sitter nära en datorskärm jämfört tvn.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av Vernt:

Ett användningsområde som jag kan tänka mig att folk skulle uppskatta är att sätta på kaffebryggaren automatiskt på morgonen, man preppar på kvällen och så är den klar när man går in i köket.

Typ som en timer då? Så hade mina föräldrar när jag var liten. Men det kräver en bryggare som har en brytare som stannar i slutet läge.

Av jOnÄTÄn

Haft båda ungefär lika mycket sen jag började köpa grafikkort det var ett 7600gs när de var aktuella.
Har inte upplevt problem med någon egentligen, har säkert haft något men inte tillräckligt för att jag ska minnas.
Har högt förtroende för båda.
Lite nyfiken på att testa intel om de släpper något lockande kort nästa generation.

Av jOnÄTÄn
Skrivet av mrnez:

Tror dom varnar för service vid 70%. 80% räknas som att det ska klara av en hel dag med normal använding. Så kan vara dags för byte.

Vad händer när den varnar för service? Kan man inte använda telefonen som vanligt längre då?
Borde ju vara upp till användaren om man klarar sig med batteriet och vill fortsätta använda det.

Min 12 mini hade ca86 när jag sålde den och det efter lite över ett år.
Min xr som jag har som jobbmobil har 85% och den är betydligt äldre.
Min 15plus (köpt i höstas) har fortfarande 100%.

Så det verkar som man får ha lite tur med batterikvalitet.