Inlägg

Inlägg som matti89 har skrivit i forumet
Av matti89
Skrivet av Ignostic:

Vi är 10 miljoner av 7 miljarder...för få för att påverka vilka kemikalier företag använder. Skatten straffar bara befolkningen och framför allt svenska företag.

+1

Ska tillägga att det är alltså 1,43 PROMILLE! Som kommer rädda resterande 99,857%.

Dessutom var det 3,89 miljoner som röstade i eu valet av 10 000 000.

Av dom 3,89 miljonerna var det 2,28 miljoner som röstade på vänsterb****** M.M. Det är alltså knappt 600 000 personers skillnad.

Av matti89
Skrivet av anon196996:

"Det är kanske Ryssarna"

Det är alltid Ryssarnas fel i Svensk media / politik så även i detta fallet.

Har massa CM jag vill spela så hoppas fan det kommer upp snart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Av matti89

Trams!!!

Bah misstänker att det som vanligt är Intel-skrot som man får betala lika mycket för som för en hyffsad bärbar gamingdator någonstans mellan 10 000-20 000 kr. Svårt att se vad man ska ha det till, jag menar Dota 2 kräver bara Pentium 4 respektive Core 2 Duo och till spädbarns(lol) versionen av spelet krävs det ju ännu mindre. Kort sagt totalt meningslös komponent.

Av matti89

Denna avgiften är lika sjuk som att dom skulle börja dela ut fortkörningsböter till alla som har körkort då alla som har körkort kör för fort någon gång. Alt för er som inte är ärliga ni har potentialen att köra för fort därför får ni nu en fortkörningsböter.

Av matti89
Skrivet av Brillmongot:

Jahapp? Och hur ser utvecklingen ut på datorkmponentsmarknaden?

Att mindre antal människor köper färdigbyggda datorer är varken oväntat eller intressant.

+1

Antar det inte innefattar riktiga Datorer dvs dom man köper i delar.

Av matti89

Tahiti kärna på XFX 7870 XT Pitcairn på alla andra 7870 modeller så det kmr inte funka har jag lärt mig efter timmar av eftersökning, bla wikipedia tack för att det stod enkelt och bra på hemsidan hos försäljaren. Man kanske kan flasha om det till ett 7950 men är enligt mig inte värt besväret. Ska skicka tillbaka det.

Av matti89
Skrivet av truedesire:

låter som helt klart bästa förslaget!
förstår inte denna intel hysterin på sweclockers, jag spelade med en gammal amd 955BE utan problem innan (märkte verkligen 0 skillnad i BF3 mot min senare sandy i7K)

men ja vore intressant att veta vilket kort som satt i innan

Bah dom vill väl bara skryta med hur mycket extra dom betalde för 5% bättre prestanda på sin Intel-skrot. Köp en 8350 billigare och mer prisvärd+AMD!
Men du ska nog pröva http://www.overclock.net/t/138459/driver-cleaner-pro innan du gör nått. (Fast det är klart som många av mina Intel älskande polare så kommer väl fler påpeka att Intel clockar så bra faktum är ju dock att inga av mina polare clockar sina datorer så det har man ingen glädje av såvida man inte clockar. Offtopic själv har jag en 8150 körande på 4ghz går mer om man vill men mest sänkt multipliern och höjt fsbn för jag ville ha högre hastighet på ramen och höjde jag ration så stängde det bara av sig.)

Av matti89

Kan inte säga att jag har samma problem men ibland så spökar SSD ur helt åt helvete och brukar påpeka att jag inte har något windows installerat jag brukar då få byta om lite platser på sata portarna tex 1 till 2 (har hänt... Kanske 2-3 ggr tror allihop varit efter "Remo*eW*T".) Du kan ju testa om det hjälper.

Av matti89

Crossfire 7870 felsökning, 1 kort Disabled.

Hej! Är nu desperat och har slut på ideer fick mitt andra 7870 kort igår satt ihop det och kan inte aktivera Crossfire alternativet finns inte.
Har tagit bilder på allt ni kan tänkas behöva veta. (Gpu-Z, CCC, Install

Specs för datorn.

  • Modekort: Asus M5A99X EVO

  • Processor: AMD FX-8150 (clockad)

  • Ram: Corsair XMS3 1866MHZ 8GB Vengeance CL9

  • Grafikkort: Sapphire Radeon HD 7870 2GB GDDR5 OC-version (gamla kortet)

  • Grafikkort: XFX Radeon HD 7870 2GB GDDR5 (nya kortet även -demo begagnat från komplett)

  • HDD: Kingston HyperX 3K SSD 120GB 2,5"

  • HDD: Seagate Barracuda 1TB 3,5"

  • CD: Sony Optiarc DVD+RW Writer AD-5280 S

  • Nätaggregat: Cooler Master Silent Pro M2 1000W (-demo)

  • Windows 7 Ultimate 64bit

  • (Har även flashat om BIOS i modekortet strax efter jag fick datorn i Oktober förra året pga hade ett dåligt då mitt gamla grafikkort inte fungerade fick det senare utbytt till nuvarande som funkar/funkat perfekt. Sapphire har även tillkänna givit att det var en dålig batch på 7870 korten.)

Jag har prövat att köra singelkort bägge två i PCIE1 porten bägge funkar jag har prövat köra mitt gamla i PCIE port 2 och det funkar jag har prövat med 2 olika Crossfire bryggor samma resultat. Enda anledning jag pröva i PCIE port 2 med bara ett kort var för att se om den var sönder vilket den inte var uppenbarligen då det funkade. Jag har TOM prövat starta utan Crossfire bryggan i hopp om att den skulle medela att bryggan inte sitter i ordentligt utan någon som helst skillnad bortsett från några artifakter Jag körde nyaste drivrutinerna från början funkade inte tog väck dom gick in i felsäkert läge körde Driversweeper eller vad dom nu bytt namnet på det till och rensat sen installerade jag dom jag har nu 13.4. (Har även fått någon artifakt när allt varit korrekt när jag startat datorn.)

Vad har jag missat? Kan inte hitta någonting i BIOS om CF behöver man installera om Windows för att det ska funka eller vad skulle det kunna vara? Tack på förhand för hjälpen!

Kan det vara så att unified Shadern som inte är samma beror på BIOS i grafikkortet är olika gamla och det är därför dom inte funkar, kan jag behöva flasha om bios i grafikkortet?
(När jag säger prövat så är det i princip att jag spelat i 5 minuter och allt funkar perfekt)

http://imageshack.com/a/img23/4279/vh4x.jpg

http://imageshack.com/a/img35/8438/h4mb.jpg

http://imageshack.com/a/img543/2876/cdqn.jpg

(För mer bilder/info hojta, har instant epost.)

Av matti89
Skrivet av retro123:

Vore lite intressant om t.e.x senaste bioshock släpptes fritt och de som uppskattade spelet tillräckligt mycket för att betala betalade en valfri summa. Tror ni intäkterna hade blivit avsevärt mindre än som det ser ut nu? Vissa "väljer" att betala. Andra laddar ner det på någon torrentsite och har inte ens något alternativ till att betala även om de vill bidra? Tvivlar att man om man spelat igenom en pirat kopia av spelet därefter går och skaffar en "laglig" kopia. Troligare med ett huvudsak multiplayerspel. Om det direkt på nedladdningsiten fanns ett alternativ att bidra ekonomiskt så är jag ganska säker på att de spel som är värda det skulle tjäna på det. Kanske skulle självsanering vara helt naturligt, speldistributörer och utvecklare som suger skulle försvinna och de som är riktigt bra och seriösa skulle gynnas och tjäna mer pengar än nu. Utvecklare vars spel endast är pengakossor och är riktigt dåliga i övrigt skulle försvinna från marknaden.
En sak vore säker, tror att riktigt intressanta spel skulle komma fram lättare istället för dåliga kopior av hollywoodblockbusters där du behöver trycka "F" så snabbt du kan för att trigga nästa quicktime event.

Sant Dota 2 är ett gratis exempel tror ändå jag lagt runt 600-1000 spänn på grejor i det =P

Av matti89

Coolt intro men bara ett intro säger fan inte ett skit om hur det ser ut, ge mig gameplay så man får se nått detta kan lika gärna vara som Heros 3 dom hade med ett 3d intro och sen ja ni vet ju hur det är

Av matti89

Hm... Själv funderar jag mest på om det gör extrem skillnad i spel tex cs, bf3 etc?

Av matti89

Jag vill med ha en icemat aka glasmatta det blir säkert jätte kul för dig med din qpad ct när du sitter i soffan och musmattan är som ett ihopskrynklat papper=PP

Av matti89
Skrivet av Qewk:

Hej!

Blev less på hur mycket grafikkortet lät och överreagerade igår med att ha sönder det.
Datorn är från början av 2011 (om jag minns rätt) och jag undrar om det skulle vara lönt att skaffa ett nytt grafikkort, lite mer ram och sedan en ssd-disk till min nuvarande dator? Eller vore det totalt ovärt det?

Det här är vad jag har på min stationära.

AMD Phenom II X4 955 3,2GHz Black Edition (överklockat till 4ghz)
Gigabyte GeForce GTX 460 1024MB OC (förstört)
Corsair 4GB (2x2048MB) CL9 1333Mhz XMS3
1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ
Asus M4N75TD

Dold text

Är cpun för kass för att kunna få ut bra prestanda med ett nytt hyfsat grafikkort(1500-2000;- kort), 2GB till i ram och en ssd-disk?
Alltså, skulle cpun bli en "flaskhals"? Och sedan minns jag att det stod något med x8 på PCI-E och inte x16, kanske att moderkortet också är för värdelöst för ett nytt grafikkort?

Vet inte riktigt vart jag ska lägga tråden då jag först och främst vill veta ifall det skulle fungera med en liten uppgradering men samtidigt hade jag inte sagt nej till rekommendationer på grafikkort som skulle kunna passa. Skulle man t.ex. kunna sätta in ett "Gigabyte GeForce GTX 660 2048MB"? (Behöver inte vara ett nvidia kort antar jag)

Spelar mest ARMA 2(warfare, så det har laggat satan med alla AI och strider) men även bf3 och skyrim.

7870 så blir det perfekt kostar runt 2200 dit modekort kan köra sli och då endast i 8x med bara ett är det 16x fart ser dock ut som att 1333 är den snabbaste ram hastigheten du kan ha. Själv har jag en ssd disk i min dator men jag tycker inte att det blir någon speciell skillnad om jag ska vara helt ärlig bortsett från att den laddar windows lite snabbare.

Av matti89

Grafikkortet kasst överhettning eventuellt volt regulator har precis samma sak på ett 7870 pröva tryck i ett annat grafikkort och se om det hjälper.

Av matti89

Har samma problem har det kommit någon lösning eller?

Av matti89

Njiet det fanns dessvärre inte

Av matti89

Hm... Inte som jag har sett men vet å andra sidan inte var jag ska leta något tips?

Av matti89

Okej så efter att ha flashat om bios till 1604 så kan jag sätta över dom till både 1866 mhz och 1600 mhz men fick blåskärm i windows med 1866 dock så startar ju datorn och går förbi post nu iallefall. Kom på igår att jag kunde sänka multipliern och öka fsbn i BIOS för att nå resultatet jag ville ha, man kan säga att det gick en bit med en multiplier på 17 och en buss på 240 fick jag 802,7 dvs 1605 mhz.
Finns det någon nackdel med att göra på det här sättet? Tror jag behöver ändra i timingen på minnen också för att komma högre. Enligt Amd Overdrives stability test om man nu kan lita på det så klarade jag 3 timmar 40 min vet inte hur tillförlitligt det är testet stängde av sig själv och datorn gick i sömnläge vet inte riktigt vilket som hände först då jag låg o sov.
Men över till timingen skulle behöva lite hjälp med att konstantera vilket som är vilket.
http://img195.imageshack.us/img195/2042/imag0193i.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/2614/imag0192t.jpg

Av matti89
Skrivet av punchline82:

Ska flasha mitt BIOS, provade med ASUS Uppdate men det gick inte de stod att jag skulle flasha via DOS. Laddade ner ASUS DOS flash men hur gör jag ?
Filen är helt vit och det går inte att dubbelklicka på den. Tänkte kanske att jag behöver komma in i DOS och göra det. Vet ni hur man flashar ett BIOS i DOS ?
Vad ska man tänka på och hur går det till ?

Du verkar ha mindre koll på vad du ska göra än jag hade men här är hur jag gjorde och hur man gör med bupdater på asus modekort tar för givet att du har modekorts skivan varsågod. Antar att det kanske inte går att nedgradera med EZflash.

Skrivet av matti89:

Hm... Jag lyckades iallefall flasha om den till 1604. Återkommer med ram test resultat senare under helgen. Var en relativt simpel procedur dock med hjärtat i halsgropen

(Ifall någon annan får för sig att flasha bios kan ju detta vara bra, 1 fixa sata32 usb utan skriv skydd och tryck in modekorts skivan, 2 koppla ur allt utom tangentbord, strömkabel, cd/dvd, usb minnet med bupdater och den nya bios.rom'en, 3 starta om datan tryck F8 välj cd/dvd tryck 5 för Freedos, 6 skriv d: ( för oss med svenskt tangetbord är kolon det shift ö ) skriv /bupdater /o"namn".rom utan "" tex "/bupdater /oGamla.rom", 7 skriv bupdater /pc /g
8 nu startar flash utillityn och där trycker du tab väljer din usb till vänster bör heta typ D: generic store sen väljer du din bios fil inte den du döpte själv. och sen väntar du tills klart och startar om.)