Inlägg

Inlägg som wounds har skrivit i forumet
Av wounds
Skrivet av Necrophor:

Förra året:
"Scientists at Lawrence Livermore National Laboratory's National Ignition Facility (NIF) in California announced that they had achieved a net energy gain from nuclear fusion for the first time. This essentially means that more energy was generated from fusion than was originally put into the reaction."

Problematiken ligger nu mer i att kontrollera och "husera" plasman.

Vi har ett fantastiskt fusionskraftverk åtta ljusminuter härifrån, vi borde använda det bättre och konvertera till vätgas.

Av wounds

Jag har en steam deck också och jag gillar den tyvärr verkar jag helt tappat intresset för singel player spel, min fantasi verkar ha tagit slut vid 45 års ålder tyvärr. Jag kan bara spela Apex eftersom jag älskar competetive nuförtiden och eftersom jag då måste ha mus och tangentbord går det bort på decken (jag vet att det går att koppla men då kan jag lika gärna använda min stationära). Det som den har fått mig att göra dock är att jag skaffade en 1TB nvme disk och ett usb-c case, på detta installerade jag PopOS och efter lite trix går det utmärkt att spela apex där. Har dock inte tagit steget fullt ut och skrotat windows då det är vissa saker jag inte fått till än som replay funktioner m.m. men det är ett steg på vägen. Skulle vara oerhört skönt att ditcha windows så småningom.

Av wounds
Skrivet av UncleDirty:

Man får hoppas de värdesätter vad gpu satsningen kan inbringa i framtiden i just datacenter. Gaming kort kanske inte där den stora summan pengar ligger. Att skrota kort för beräkningar vore urbota dumt.

Det är nog därför det fortfarande finns kvar, som du säger är nog inte gaming-korten prioriterade men de kan ju spela sin roll i marknadsföringen för sprida awareness.

Av wounds
Skrivet av UncleDirty:

klart det måste trimmas personal tyvär, det jag menar är att de kan inte skrota projekt som är tänkta att ge frukt i framtiden för då ser framtiden mörk ut.

Intel är inte gjort för att ligga bakom, stryper man satsningar är risken att företaget måste styckas upp eller i alla fall göras om i grunden.

Det passar inte Intels världsbild.

De måste satsa på rätt projekt nu, förut kunde de slänga pengar på lite vad som helst, nu måste de göra rätt i varje led och det är inte helt enkelt. Därför kan det nog tyvärr innebära att gpu får stryka på foten när man måste satsa allt på de traditionella kassakorna, datacenter- och klient-cpu.

Av wounds
Skrivet av UncleDirty:

Intel kan inte bromsa sig ur detta. Det som funkat tidigare när man varit ledande i alla segment funkar inte nu. Man måste få fram nya produkter och tekniker för att ta matchen, det kostar.

De måste skära ner kraftigt. Man kan inte ha en organisation som går med förlust när man har 70% marknadsandel, deras kostym är anpassad för att ha 90% marknadsandel och man kan väl lätt anta (och hoppas) att de tiderna är förbi. Det är tragiskt att se hur misskött bolaget har varit under de senaste åren och man har agerat som att man aldrig någonsin skulle få konkurrens.

Av wounds
Av wounds

Poor that guy. Tveksamt om han får jobba kvar.

Av wounds
Skrivet av SuperSverker:

Covid skapar behov av hemarbete
Konsekvens - Alla uppgraderar / köper nya datorer vilket orsakar ett enormt stort behov av hårdvara

Covid är inte längre en pandemi och hemarbetare börjar gå tillbaka till arbetet (Om än inte i samma utsträckning)
Konsekvens - Mindre datorer säljs (pga alla har redan köpt nya)

OEM: "Surprised pikachu"

Exakt det här. Jag jobbar inom branschen och vi sa det flera gånger under pandemin att det kommer att komma en backlash för den här efterfrågan är inte naturligt. Men som vanligt har amerikanska execs sjukt svårt att acceptera att efterfrågan kan minska. Det är sälj- eller marknadsavdelningen som har gjort ett dåligt jobb...

Av wounds

Tack för en väldigt bra och intressant krönika. Gillar när ni zoomar ut och tittar på de större skeendena också.

Av wounds

Nummer 2 var min och frugans bröllopsvals.

Av wounds
Skrivet av Henrico:

Jag tycker mig märka att många av oss som är 40-50 jämför ingångslöner med vad de själva hade en gång i världen och inte tänker på utveckling i både löner och inflation. Civilingenjörerna rekommenderar 39500 som ingångslön i år har jag för mig.

Jag tror jag för egen del hade 27500 i ingångslön 2001 som 24-åring. Det motsvarar väl 45000 idag enbart inflationsjusterat ( https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/prisomra... ). 2001 var man ju mest glad för att få ett jobb med tanke på hur IT-branschen mådde då, men med tanke på bananskalen man halkade på därefter så gick det rätt ok...

Ha, jag hade 19500 som ingångslön på mitt första "riktiga" jobb och det var 2008. Men jag är inte ingenjör heller.

Av wounds
Skrivet av TheFlyingFin:

Men jag tror att en balans mellan akademisk bakgrund och praktisk erfarenhet är bäst.

Absolut, så är det verkligen.

Av wounds
Skrivet av TheFlyingFin:

Ibland är det kontakter, ibland är det tur och ibland är det hårt arbete.

En god vän lyckades bli platschef för en stor byggfirma utan utbildning som 22 åring för 2 år sedan och lyfter 6000€ i månaden för detta.

Nu är ju den här killen analytiker inom finans och då antar jag att man kan tjäna hur mycket som helst egentligen men det är klart att rätt ingångar kan hjälpa en. Själv har jag svårt att se att jag skulle generera ett sådant värde som 25-åring men alla är ju olika. Personligen tjänar jag mångdubbelt mer idag men jag har ett kontaktnät uppbyggt under två decennier och all ackumulerad kunskap från branschen jag jobbar i från dessa år. Vill inte låta allt för boomer men vissa saker måste man erfara, de går inte att lära sig i skolbänken, inte när det gäller mellanmänsklig interaktion i alla fall, men jag antar att finansiell analys inte har så mycket sådant.

Av wounds
Skrivet av vIKz3080:

Roll: Kvantitativ analytiker/utvecklare inom finans
Lön: 54 000 kr/månaden
Plats: Stockholm
Ålder: 25
Förmåner: 2500 Friskvård, 30 semesterdagar, rabatt på bolån, jobbtelefon, gym på kontoret, bonusprogram i form av aktier
Erfarenhet: Drygt 6 månader nuvarande jobb. 1,5 år totalt sedan jag tog examen.
Utbildning: Civilingenjör teknisk fysik

Helvete, 54 papp som 25-åring... När jag var i din ålder pluggade jag på komvux och jobbade extra i spärren i tunnelbanan, onödigt att säga men jag var ganska långt från de summorna. Kommer ihåg en släkting då som tjänade 48k och att man tyckte att det var helt galet, hur kan man ens göra av med så mycket pengar? Det här var tidigt 00-tal.

Av wounds

Ibland måste man få vara sur gubbe men jag tycker ändå att det kan vara värt att posta denna här:

Av wounds
Skrivet av K-D][Aramis:

Jag har en sådan, tycker den är sjukt smidig!

Kopplad till hemmabiosystemet i vardagsrummet blir det riktigt smidigt att lyssna på en Vinyl.

I övrigt så började jag lyssna på Vinyl för två år sedan och började nära på discogs sedan dess. Dock gillar jag inte det här "Köpa vinylskiva från random artist för att den kan bli dyr-grejen" jag köper skivor från band jag gillar, och roligaste är att köpa dom utgåvor som är limiterade för dom dels kan va sjukt läckra ibland och dels för det är kul att ha något som inte alla har.

Just när det kommer till hårdrock finns det mycket coolt att köpa tycker jag. Gillar hela upplevelsen med vinyl, när det är en redig gatefold känns det nästan som man får en liten comic book och skiva I ett.

Håller helt med, jag köper för att lyssna. Satt och letade efter Kraftwerk-grejer på discogs och hittade Radioactivity hos en jag redan lagt flera skivor i varukorgen från men den var fortfarande inplastad och tidig utgåva, inte bara att den blir dyr då men man vill ju inte använda en sådan skiva heller. Så då kollar jag efter den någon annanstans istället.

Och ja, materialiteten är viktig faktisk, känslan med omslagen men också att man lyssnar på en skiva från början till slut och att man (i alla fall jag) då sätter sig ner och lyssnar. Det är riktigt fint!

Av wounds

Fick en sån här av frugan i födelsedagspresent för två veckor sedan: https://www.sony.se/electronics/ljud-komponenter/ps-lx310bt.

Gillade inte riktigt hur den kopplade mot vår BT-högtalare så fick rusa iväg och köpa ett par audio pro a28 men efter det har jag suttit och skrollat discogs i timmar. Beställde också lite nypress av kraftwerk på ginza. Fantastiskt roligt faktiskt, och mysigt att sätta på en skiva och sätta sig att lyssna.

Av wounds

Men hur ska man då se mina strimers?

Av wounds

Får tillbaka 80k.

Av wounds
Skrivet av cb99:

Absolut!

Brukar numera köra ranked om banan är roligare för tillfället, kör oftast ranked upp till guld men orkar inte harva efter det, kör casual nästan varje kväll och betydligt mer än jag borde

Är nu lite "äldre" så ligger inte på topp numera men är det ok så spelar jag gärna (ingen "gubbe" garanterat ung till sinnet, spelar/spelat med alla åldrar), kör ts3 sedan urminnes tider pga. privacy, har ts3 server, den var betydligt mer aktiv på BF tiden med många aktiva medlemmar.

Har en grabb som är vass master som jag brukar spela med ibland, lite tuffare lobbys då men kul förstås, och några random's som återkommer.

Men ts3 är inte viktigt då voip'en nu är hygglig i Apex och inte så katastrofalt dålig som under de första säsongerna.

Om du tror det kan vara något så skicka ett pm så får du mitt ingame namn (cb99 som jag använt överallt i under alla år var upptaget) och ifall ts3 är ok info/inlogg till den, annars som sagt är voip helt ok, använder som sagt inte discord.

Blev långt det där

Toppen, du låter som jag, "ung gubbe". Jag drar ett PM.