Inlägg

Inlägg som wounds har skrivit i forumet
Av wounds
Skrivet av CymbalCrasher:

54 000 för en laptop? Jösses amalia.

Du får ju ett värmeelement på köpet så det är ju alltid något.

Av wounds
Skrivet av palusa:

Själv ligger man och puttrar på 75c på CPU i snitt (45w) och 73c på gpu (150w) när dom går på Max strömbudget samtidigt. Visst är man uppe på 90c ibland men då plockar man ut 115w på CPU också.

115w på en bärbar processor? Jösses amalia.

Av wounds

Intressant angående dessa från Toms hardware: https://www.tomshardware.com/news/amd-ryzen-5-5600-and-ryzen-...

Av wounds

För företag som har behov av att göra massiva beräkningar tex krocktester etc och med hjälp av denna cpu kan göra det kanske 40-50% snabbare är de pengarna intjänade på en eftermiddag.

Av wounds
Av wounds

Tycker att det är intressant att klimatförnekaren Putin kanske blir den starkaste katalysatorn för ett fossilfritt samhälle. Task failed successfully.

Av wounds
Skrivet av Wcx:

Tyan

Uppgraderade för ca 25 år sedan moderkortet till min Pentium 75 med ett Tyan Tomcat HX av någon variant. Minns ej detaljer...men det kändes överdådigt och flashigt.

Tyan finns fortfarande kvar men är helt fokuserade på datacenter-produkter idag.
https://www.tyan.com/

Av wounds
Skrivet av Matvraket:

Värderingen är en reflektion av all framtida vinst, inget växer för evigt och AMD är redan högt värderat jämfört med vinst och även framtida vinst. Även om efterfrågan fortsätter med deras goda tillväxt finns det dessvärre en verklig begränsningen pga att de inte äger fabs. De har dessutom konkurrrenter som är på väg tillbaka å gör stora investeringar för framtiden (i synnerhet Intel). AMD kommer dock fortsätta frodas som bolag även om värdering är lite ansträngd.

Så länge AMD har produkter som är minst lika bra eller bättre än Intels så borde ju den teoretiska marknadsandelen vara 50% så länge de inte har det så finns det ju en potentiell tillväxt att investera i. Sen kanske inte det händer imorgon eller nästa år men den teoretiska möjligheten finns. Bara det faktum att amd gått från obefintliga i datacentret till nästan 20% marknadsandel på fem år säger ju lite om styrkan i produkten.

Av wounds

Intel: Jag glum 💀

Av wounds
Skrivet av Cad_edis:

Nvidia har länge sysslat med detta, där ex. de professionella korten i ex. Quadro-serien varit betydligt dyrare än konsument-korten i Geforce serien trots att de bygger på samma kretsar.

Principen är att du genom att köpa ett kort där vissa funktioner är spärrade då kan få köpa kortet billigare än vad det annars hade kostat.

Fast när det gäller Quadro så finns det en väldigt dyr och tidskrävande certifierings-process med olika mjukvaruutvecklare i bakgrunden.

Av wounds
Skrivet av TheLostSwede:

Det är ju knappast samma situation, det finns 100-tals biltillverkare, AMD har bara en konkurrent.

Principen om hur man presenterar information och vad man vill förmedla med det är fortfarande densamma.

Av wounds
Skrivet av TheLostSwede:

Det har väl med designen utav SweClockers att göra, inget jag kan styra över
Det är ju rätt relevant när det bara handlar om två företag och idén är väl också att dra in läsare till artikeln. Det är definitivt inte klick bait.

Ponera att Volvo tagit lite marknadsandelar på sistone och du öppnar en artikel som säger sig berätta mer om det i vi bilägare eller teknikens värld eller liknande och då direkt under rubriken med fetstil står det att BMW minsann har mycket mer marknadsandelar. Tycker inte du att det vore lite ur kontext? Rimligare är väl då att skriva en artikel om Volvos framgångar och sedan summera det generella marknadsläget.

Av wounds
Skrivet av Ragnvlad:

Misstänker att det fungerar finemang numera. Såg dock ngn test för nåt år sedan, där de lastade VST-instrument, och AMD gav upp betydligt tidigare. Dock är det säkerligen inte betydelsefullt i den riktiga världen. Men eftersom jag vet att Intel bara funkar så bryr jag mig inte så mycket. Byggde på Intel igen nu när det var dags för ny studiodator.

Jag tror nog att det skulle bli bra med amd om du vill testa men å andra sidan om det funkar med det du har och du inte får något mervärde av att byta så finns det ju ingen vits. Nästa gång kanske. 😊

Av wounds
Skrivet av Ragnvlad:

AMD hade enorma problem gällande latency samt olika moderkortskrångel. Saker som en normal datoranvändare inte bryr sig om men som är av allra största vikt vid användande av div Musikprogram.

Det är ju något helt annat idag. Lär väl finnas tester på de nya propparna som du kan läsa.

Av wounds
Skrivet av TheLostSwede:

För att det är sant?

Men varför måste det stå nästan som en varningstext högst upp i fetstil innan artikeln börjar? Hade inte reagerat om den infon presenterats i till exempel ett stycke på slutet som sammanfattar det generella marknadsläget just nu, så som man brukar skriva artiklar.

Av wounds

Ha ha, Intelclockers... Har ni halva deras marknadsbudget för svenska konsumentmarknaden eller varför känner ni er tvungna att i fetstil högst upp i artikeln berätta att intel fortfarande minsann har den största delen av marknaden?

Av wounds

Ett tillägg, då det verkar ha missats (medvetet eller ej), är att bruttomarginalen ökade från 48% till 50% QoQ.

Av wounds
Skrivet av Matvraket:

Inte så konstigt att Amerikanska staten vill jämna ut slagfältet med tanke på deras stora handelsunderskott. De vill ju även ha kontroll av chips pga national security och hur det påverkar logistik och produktion av väldigt många saker i hela ekonomin. Sedan att de inte har råd själva är dock skitsnack, det tar bara längre tid utan stöd. Tid som deras ekonomi inte har råd med. Det är dessutom inte sant att staten kommer stå för större delen, det är snack om $52 miljarder, vilket inte bara är direkt till Intel. Intel har planer på fabs för ca $100 miljarder i USA, EU för ca €100 miljarder, $10 miljarder i Indien, $7 miljarder i Malaysia, uppgradering av fabs i Irland och Mexico.

Personligen är jag emot att staten pillar både i ekonomin, både med subventioner och skatter, men om staten nu vill pilla i ekonomin så är det lika okej att investera i bolag som ekonomin behöver som det är att taxera företag.

Angående "allt av deras kapital går ju åt till att begränsa marknaden för konkurrensen", så har jag ingen aning om vad du försöker säga.

Det var en passning till att de lyckades överklaga EU-domen om att de brutit mot konkurrenslagstiftningen efter 12 år i domstol. Det lär ju ha kostat en del.

Av wounds
Skrivet av Matvraket:

Fortfarande $19.9 billion i net income. Nästan allt går till nya fabs.

De behöver inte lägga in så mycket, Patty-Pat har fått amerikanska staten att gå in med merparten och det är ju bra för intel har ju inte råd att investera själva, allt av deras kapital går ju åt till att begränsa marknaden för konkurrensen.

Av wounds
Skrivet av Viceroy:

Så är det med många aktier just nu. Inflationsspöket som ställer till det tillsammans med den geopolitiska situationen. Börsen är inte trasig, men väldigt lättskrämd. 😉

Så mycket psykologi. Många gånger handlar det bara om att tillräckligt många har bestämt sig för at "nä men nu kan det väl ändå inte fortsätta uppåt?" = sagt och gjort... Eller så är det bara att de som varit med från $50 vill casha in. Mycket just nu verkar handla om att ta ut sina vinster föe att man förväntar sig att börsen ska gå ner. Vilket (konstigt nog) ger den effekten att... börsen går ner.