Inlägg

Inlägg som wounds har skrivit i forumet
Av wounds

Allt är nu hämtat. Tack för visat intresse!

Av wounds
Skrivet av RaynizM:

jag kan komma nu asap och hamta allt direkt. du har pm

Du är först i kön. Har svarat på ditt PM.

Av wounds

Bortskänkes mot avhämtning.

Halloj!

Har rensat i förrådet lite och skänker bort följande mot avhämtning:

Phanteks evolv chassi - tror att det mesta ska finnas kvar förutom fläktarna men det sitter någon annan fläkt i också. Fönstret av akryl, lite repigt. Låda finns.

Datorskärm, Dell 24"

Router, Asus RT-AC88U

Moderkort, Asus B350 för AMD

Nätagg, Fractal 550w

Noctuafläkt, grå 120mm

Påse med 4st PCI 1x till 16x för mining (bra kvalitet).

Allt funkade sist jag använde det men jag lämnar inga garantier.

Finns i Älvsjö, Stockholm.

Läs hela annonsen här

Av wounds
Skrivet av Olle P:

Nackdel: Svårt att dölja alla fula invändiga komponenter.

Det är därför man kan få vänta länge på att ens bygge blir klart. Mitt nätagg ska landa efter release den 29:e september min cpu fick jag i början av augusti. Varenda detalj måste planeras. 😊

Av wounds
Skrivet av Dreas89:

Intressant chassi - Jag förstår inte riktigt vad anti-glasmaffian gör i varenda tråd där de måste högt basunera ut hur illa de gillar glas. Lite som anti-elbilsmaffian

Ju äldre jag blir desto mer led vill jag ha, alla vet att man får 10% högre fps med led. När jag började bygga burk för 20 år sedan så skulle det vara sobert och sparsmakat men nu kör jag strimers och hela baletten, dock håller jag mig till en färg.

Av wounds

Tack för svaren. Nej, jag hade inte tänkt att köpa där, verkar helt klart risky, men jag ville kolla om någon hade testat.

Av wounds

Någon som har erfarenhet av RdE Butik?

Verkar vara baserade i Riga och har Klarna, om det nu är någon kvalitetsstämpel, men jag antar att Klarna ställer vissa krav på butikerna som använder deras tjänster.

Har letat efter detta kort och de verkar ha det både till hyfsat pris och leveranstid: https://rdebutik.se/products/se/417/285181/sort/1/filter/0_0_...

Av wounds

Vitt X670-moderkort?

Halloj!

Dags att uppgradera, har redan en 7950X och tänkte att den ska få bo fint, ljust och fräscht ska det ju vara så jag har kikat på dessa komponenter: https://www.inet.se/kundvagn/visa/ei8ZASO_RJi3u2dIv_j3fe5r5dA... plus dessa minnen https://www.teamgroupinc.com/kr/catalog/act.php?act=2&index_i....

Dock är jag lite tveksam till moderkortet men det verkar vara det bästa som finns i "vitt", asrock har någon märklig modell i marmor och en i city-camo men jag vill ha helvitt, Nzxt har ett B650 i vitt men jag vet inte om man får allt man behöver om man tar det, vill ändå ha en livslängd på bygget på 3-5 år. Är det någon dom sett något annat vitt X670 moderkort därute? Jag har kollat Asus, MSI, Gigabyte, Asrock so far.

Av wounds

Har fortfarande Win 10 som main därför att spel och spelrelaterad mjukvara ändå funkar lite bättre på windows men jag har PopOS installerat på en extern nvme med steam och apex (som jag spelar) och micklar lite med det då och då. Men jag föredrar Linux alla gånger, är kvar på windows mot min vilja.

Av wounds
Skrivet av Linda_Almighty:

Grön omställning i all ära, men vi skulle ju göra oss historiens fetaste björntjänst om 100% konverterades till vätgas.

Visst, vi skulle kunna använda all den vätgasen ett tag för att ersätta mycket av vad solinstrålningen ger... men det rimmar illa med begreppet hållbarhet.

😉

Hur menar du? Jag tänker att vi behöver kompensera för de områden på jorden som inte har tillräckligt solljus, där man kan använda sol direkt bör det givetvis göras men man kan också tänka sig enorma solfarmer i Sahara och andra öknar där man också omvandlar en del av solljuset till vätgas, anläggningarna driver ju sig själva. Man skulle kunna täcka hela världens energibehov i teorin och ändå ha råd med folk som springer och sopar panelerna från sand.

Av wounds
Skrivet av Necrophor:

Förra året:
"Scientists at Lawrence Livermore National Laboratory's National Ignition Facility (NIF) in California announced that they had achieved a net energy gain from nuclear fusion for the first time. This essentially means that more energy was generated from fusion than was originally put into the reaction."

Problematiken ligger nu mer i att kontrollera och "husera" plasman.

Vi har ett fantastiskt fusionskraftverk åtta ljusminuter härifrån, vi borde använda det bättre och konvertera till vätgas.

Av wounds

Jag har en steam deck också och jag gillar den tyvärr verkar jag helt tappat intresset för singel player spel, min fantasi verkar ha tagit slut vid 45 års ålder tyvärr. Jag kan bara spela Apex eftersom jag älskar competetive nuförtiden och eftersom jag då måste ha mus och tangentbord går det bort på decken (jag vet att det går att koppla men då kan jag lika gärna använda min stationära). Det som den har fått mig att göra dock är att jag skaffade en 1TB nvme disk och ett usb-c case, på detta installerade jag PopOS och efter lite trix går det utmärkt att spela apex där. Har dock inte tagit steget fullt ut och skrotat windows då det är vissa saker jag inte fått till än som replay funktioner m.m. men det är ett steg på vägen. Skulle vara oerhört skönt att ditcha windows så småningom.

Av wounds
Skrivet av UncleDirty:

Man får hoppas de värdesätter vad gpu satsningen kan inbringa i framtiden i just datacenter. Gaming kort kanske inte där den stora summan pengar ligger. Att skrota kort för beräkningar vore urbota dumt.

Det är nog därför det fortfarande finns kvar, som du säger är nog inte gaming-korten prioriterade men de kan ju spela sin roll i marknadsföringen för sprida awareness.

Av wounds
Skrivet av UncleDirty:

klart det måste trimmas personal tyvär, det jag menar är att de kan inte skrota projekt som är tänkta att ge frukt i framtiden för då ser framtiden mörk ut.

Intel är inte gjort för att ligga bakom, stryper man satsningar är risken att företaget måste styckas upp eller i alla fall göras om i grunden.

Det passar inte Intels världsbild.

De måste satsa på rätt projekt nu, förut kunde de slänga pengar på lite vad som helst, nu måste de göra rätt i varje led och det är inte helt enkelt. Därför kan det nog tyvärr innebära att gpu får stryka på foten när man måste satsa allt på de traditionella kassakorna, datacenter- och klient-cpu.

Av wounds
Skrivet av UncleDirty:

Intel kan inte bromsa sig ur detta. Det som funkat tidigare när man varit ledande i alla segment funkar inte nu. Man måste få fram nya produkter och tekniker för att ta matchen, det kostar.

De måste skära ner kraftigt. Man kan inte ha en organisation som går med förlust när man har 70% marknadsandel, deras kostym är anpassad för att ha 90% marknadsandel och man kan väl lätt anta (och hoppas) att de tiderna är förbi. Det är tragiskt att se hur misskött bolaget har varit under de senaste åren och man har agerat som att man aldrig någonsin skulle få konkurrens.

Av wounds
Av wounds

Poor that guy. Tveksamt om han får jobba kvar.

Av wounds
Skrivet av SuperSverker:

Covid skapar behov av hemarbete
Konsekvens - Alla uppgraderar / köper nya datorer vilket orsakar ett enormt stort behov av hårdvara

Covid är inte längre en pandemi och hemarbetare börjar gå tillbaka till arbetet (Om än inte i samma utsträckning)
Konsekvens - Mindre datorer säljs (pga alla har redan köpt nya)

OEM: "Surprised pikachu"

Exakt det här. Jag jobbar inom branschen och vi sa det flera gånger under pandemin att det kommer att komma en backlash för den här efterfrågan är inte naturligt. Men som vanligt har amerikanska execs sjukt svårt att acceptera att efterfrågan kan minska. Det är sälj- eller marknadsavdelningen som har gjort ett dåligt jobb...

Av wounds

Tack för en väldigt bra och intressant krönika. Gillar när ni zoomar ut och tittar på de större skeendena också.

Av wounds

Nummer 2 var min och frugans bröllopsvals.