Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som wounds har skrivit i forumet
Av wounds
Av wounds
Skrivet av Orisons:

Låter ju rätt ok om man tänker på hur lite jobb det är jämfört med att göra det helt själv. Electronica låten gör ju sig klart bättre, sen hade ju bägge rätt platta sångröster men ändå överraskande bra.
Låter lite monotont bara, men med tanke på hur tidigt i utvecklingen vi är så kommer sådana här verktyg säkert snart producera ok låtar på löpande band.

Ja, jag vet inte om jag hade kunnat höra att det var AI om jag inte vetat det.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tänker skolungdomen som vill utveckla spel till mobiltelefonen. Det är skit att den inte ska behöva ta sin veckopeng till att betala folk runt 1000kr/h för att skapa musik, bilder etc utan kan göra det själv..

Jag tycker det är spännande utveckling att fler kan göra mer själva, det finns alltid jobb för de specialister. Se det lite som fotografer. För länge sedan 1850 talet var det bara vissa personer som kunde fotografera, man kan tycka det är rätt att fotografering ej borde vara tillgängligt för alla för att rädda fotografernas arbeten, men det är ett tragisk tänkande.

Låtarna är inte min smak, men bortsett från det så var de så bra gjorda så jag aldrig skulle ha gissat på Ai.

Fotografer är ett bra exempel. Jag pratade med en kompis och jämförde med skor som ju massproduceras billigt men det finns fortfarande en marknad för fina handgjorda läderskor.

Av wounds
Skrivet av tonii:

AI kommer blir tillräckligt bra så du inte kommer veta om det är dussinmusik eller kvalitetsmusik du lyssnar på. med tanke på hur stort det är och hur enkelt det ändå verkar vara att skapa hyffsat bra musik IDAG med DAGENS teknik så är vi fan inte långt borta från helt verklighetsfrånkopplade artister som drar in alla pengar. Det kommer i princip bli omöjligt för riktiga artister att slå sig in på den här marknaden i framtiden om det inte regleras.

Fast folk kommer alltid att vilja ha någon "riktig" att titta på. Det kommer säkert att finnas helt AI genererade idoler också men det är inte så långt bort från 90-talets pojkband ändå. Tror snarare att AI kommer att hjälpa bolagen genom att de kan ta fram 40 versioner av ett tänkt tema, hitta det bästa och sen ge det till den artist som de vill ha. De som möjligtvis ligger risigt till är alla musikproducenter.

Av wounds
Skrivet av tonii:

Ge det tillräckligt lång tid och det kommer antingen ersätta artister rakt av (musikbolagens DRÖM - tänk va, att aldrig behöva betala ut royalties till snyltande artister!) eller så blir det en anti-effekt och vi går tillbaka till att bara lyssna på live-spelningar.

Eller både och, det kommer att finnas dussinmusik och kvalitetsmusik (vilket kanske inte är så stor skillnad från idag egentligen). Jag ser det mer som ett verktyg, något att bygga på. Taylor Swift har väl idag typ 20 producenter på varje låt som matematiskt kalkylerar hur den ska slå bäst, vad är skillnaden egentligen?

Av wounds

AI Musik med Udio - Mindblowing

Började lattja med Udio häromdagen och jag måste säga att det är ett otroligt verktyg. Lägger in två länkar på låtar jag gjort. Jag kan inte spela några instrument och jag har ingen kunskap om musikproduktion. Det jag gjort är att skriva texter och skrivit vilket typ av sound jag var ute efter.

Speed/trash metal: https://www.udio.com/songs/c6cJhQtWPQgZw13k4RWbL2

Pop/Dark eletronica: https://www.udio.com/songs/i393RrJz5tCmXdFwE812bj

Vad tror ni? En demokratisering av musikskapande eller konstnärernas död?

Edit: Fixade till texten lite.

Av wounds

Info om hacket under NA ALGS:

https://www.gamesradar.com/major-apex-legends-tournament-post...

Länk till r/CompetitiveApex megathread om detta: https://www.reddit.com/r/CompetitiveApex/s/KfR58OGSp4

Av wounds
Skrivet av Mindfighter:

Christmas Ale
<Uppladdad bildlänk>

Den där är himla fin! Tar slut snabbt på bolaget bara.

Edit: Själv sitter jag med en groog på finjulmust och Tullamore Dew. Lite bättre mumma.

Av wounds

Driver Time out problematik, bakomliggande orsaker?

Egentligen inget behov av hjälp då jag löst problemet men jag undrar hur ett fel kan uppstå så slumpmässigt. Byggde en ny burk för ett tag sedan och fick konstiga krascher när jag spelade, först att att spelet kraschade sen kom det blåskärmar, började felsöka men kunde inte förstå vad det var så jag började köra GPU-stresstestet i 3dmark och kom inte förbi andra rundan av tjugo innan testet kraschade och adrenalin appen rapporterade driver time out.

Testade då med mitt gamla AMD-kort (6800XT) och det gick igenom testet utan problem, så jag tänkte att det var något fel med mitt nya kort (7900XTX) och lämnade in det men återförsäljaren testade det ordentligt utan några fel. Vad som är ännu märkligare var att det tog ett tag innan jag fick alla delar till nya datorn, så under ett par veckor satte jag in det nya kortet i min gamla burk och det funkade utan några som helst problem, trots att nätagget egentligen var underdimensionerat (750W).

Detta fick mig att tänka att det var något strul med win 11 som jag körde på nya burken mot win 10 som jag använde på den gamla. Installerade win 10 på den nya burken och fick samma fel, om än ganska mycket senare i testet, 16/20 rundor. Googlade runt lite på driver timeout på AMD och såg att det inte var helt ovanligt och hittade ett register-hack man kunde använda, vilket jag också gjorde och efter det funkade det. Hur kan det vara så stor skilland? Varför fick jag inga fel i min gamla burk och varför fick inte återförsäljaren något fel, de använde win 11?

Spec gammal burk:
Asus Strix X570-E Gaming
5950X
32GB Corsair Dominator Platinum DDR4
750W Corsair RX
Gigabyte 6800XT Master
Corsair MP600 1TB
Soundblaster ZX

Spec ny burk:
Asus X670E-A Gaming WIFI
7950 X3d
32gb Corsair Dominator Titanium DDR5
1000w Phanteks Revolt
Powercolor 7900XTX Hellhound
Crucial T700 2TB
...och samma ljudkort.

Sen tillkommer Strimer-kablar och Lian-li fläktar men de tror jag spelar mindre roll.

Av wounds

Helt ok ändå.

Av wounds
Skrivet av SwedenVirre:

Bara funderar på paketering när det gäller blad servers. Om HBM fortfarande är en grej, hade man inte kunnat gjort gpu chip likt epyc processorer?

Tänker på paketering så dom är socklade, borde gå att få in rätt många gpuer i ett 2U med en gigantisk kylfläns över allt.

aja drömma är kul

Coolt iaf att AMD har lite bragging rights nu på Intel, mer prestanda till lägre effekt!

AMDs MI300-lösning kommer att se ut så här:

Förövrigt ska man veta att Aurora har varit katastrof från början till slut med alla förseningar.

https://www.theregister.com/2023/11/13/aurora_top500_no2/

Av wounds

Fanboi eller ej, alla utom möjligtvis Intel kommer att tjäna på en jämnare konkurrenssituation och kanske till och med dem då de måste slimma och effektivisera sin organisation och spetsa sin erbjudanden. Tänk tillbaka till 2012-2016, hur kul var egentligen processormarknaden då när Intel i princip bara släppte samma cpu år efter år?

Av wounds

Betalade 4500 för mitt X670 då var det som skulle funka bäst färgmässigt i ett helvitt bygge.

Av wounds
Skrivet av Sveklockarn:

Nu drar jag slutsatsen att Intel DLVR uteblivit p.g.a. något plattformsproblem de inte löst eftersom det inte kommer någon ny styrkrets. Nåja, får väl köpa det här hugskottet i brist på något annat, då jag suttit och harvat på 8:e generationens Intel Core på tok för länge. 😑

Varför ska du göra det? Har du väntat så här länge kan du väl vänta en generation till, eller köra på AMD där du kan leva längre med plattformen. Som nyköp verkar denna Intel-gen inte vara särskilt vettig.

Av wounds
Skrivet av kotz:

Någon som kanske är insatt.
Men är det E-cores som gör att intel's CPUer drar iväg så pass mycket i strömförbrukning?

Det är p-cores som är törstiga. Därför Intel kör e-cores också för att få multitrådad prestanda utan för hög värmeutveckling.

Av wounds
Skrivet av Woaini:

Min Garmin Fenix 6 har wifi. Garmin Epix har väl också wifi, i alla fall enligt Garmin (?)

Sant, tänkte främst på mobilnät.

Av wounds
Skrivet av twit:

OBS! Denna forumdel är ingen vanlig kundtjänst

Vänligen observera att forumet inte heller ska ses som en direkt motsvarighet till ordinarie kundtjänst. Vid frågor om exempelvis en specifik order, leveranstider och returärenden gäller de officiella supportkanalerna.

Sure, frågan är kopplad till en specifik order men det är också en generell fråga om vad som händer med det nätagget.

Av wounds

Phanteks Revolt 1000W Vit

Hej Inet,

Beställde denna av er i augusti. Releasedatum var satt till 29/9 men detta har kommit och passerat utan någon mer info att det är försenat? Har ni någon info när det kan tänkas komma. Sista biten i mitt bygge...

Av wounds
Skrivet av Magnus303:

Intresserad av hur läget ser ut på såna klockor nu.
Har dom mobil data/wifi eller är det enbart bluetoothöverföring (eller USB) som gäller då man "kommer hem"?
Hade en klocka tidigare med 40(!!) dagars batteritid. Kostade typ 400 kr. Armbandet gick sönder efter 2 år eller så(för något år sen). Brydde mig inte att byta.

Det är BT, inget esim eller så. Man kan dock köra spotify från den om man lägger in spellistor. Sen är ju tränings och hälsofunktionerna helt galna, jag använder typ 10% av allt som finns tillgängligt.

Av wounds
Skrivet av Söderbäck:

Jag förstår mig inte riktigt på de här smartklockorna. 1-2 dagars batteritid är en kompromiss som iaf jag inte köper.
Har haft någon enklare variant som hade ca 2 veckors batteritid. Och jag tyckte ju det var i minsta laget.

Hade kunnat vara pepp på klockan om den skulle få 15 gånger längre batteritid än nuvarande gen. Meneee ja. Det händer nog inte hehe.

Min Garmin Epix Pro gen 2 räcker lätt 14 dagar på en laddning. Jag blev förvånad hur bra den faktiskt håller batteriet.

Av wounds

Annonsen är avslutad