Inlägg

Inlägg som zlay har skrivit i forumet
Av zlay
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
självklart når det inte upp till lika bra som telia, men vill man ha telia så får man ju dessutom betala för täckningen genom mycket högre pris.

Inte helt sant. Man kan ju skaffa Halebop som ägs av Telia. Då används samma master och nät överhuvudtaget som Telia. Dessuom är Halebop riktigt billigt.

Av zlay

En kompis till mig har den luren. Måste säga att den är enormt stor och klumpig enligt mig. Visst den har 1,2megapixels kamera och annat lullull, men den är ju inte värd dom 6000kr den ligger på nu.

Edit: Han har 6680 alltså

Av zlay

Telia har plockat bort så att man inte behöver logga in för att använda sin uppkoppling.

Edit: Uppkoppling är igång så länge modemet är igång.

Av zlay
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Betty (Kung Pow)
Fått något svar?
Sitter nämligen i valet och kvalet här.

Nepp, ingen verkade veta vad jag snackade om på Internet ---> Övriga abbonemang-avdelningen. Jag orkade aldrig ringa till telefoni-delen pga den extremt långa kön. Men jag kör ju som sagt en chansing. Har dom sagt att det är för 0kr/min så är det för 0kr/min.

Av zlay

Jag ringde supporten idag igen bara för att kolla extra, men dom verkade ändå inte veta så mycket, så lite orolig blev jag. Ska dock ringa i morgon igen och snacka med nån som vet mer. Lite trist om man skulle få en räkning på x antal tusen.

Av zlay

Jag sitter nu på home.se's modempool med Sprays Telefoni Alltid eller vad den heter. Går faktiskt rätt så bra. Hoppas bara inte man får en otrevlig räkning i brevlådan

Av zlay

Jag undrar också om det är gratis att sitta uppringd till student.se. För den verkar ju vara rätt mycket snabbare att ringa upp till än home.se's modempool. Kan man ha vilket 0:-/minuten-abbonemang från vilket företag som helst för att ringa upp gratis till student.se?

Av zlay

Re: Sammanfatta?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Betty (Kung Pow)
Nån som kan vara vänlig att sammanfatta läget?
Vilka 0kr/min tjänster (Telia/Spray/Glocal m.m.) funkar?
Det verkar enligt Home.se vara menningen att vi ska kunna surfa gratis med modemet, eller tar jag helt fel?

Du måste har Sprays telefoni som gör att du ringer med 0kr/min för att kunna ringa upp till home.se's modempool gratis.

Av zlay

Jag ringde Spray idag och skulle fråga lite mera. Men dom i supporten visste inget. Tydligen skulle någon kille på Internet-delen på Spray bli "utbildad/informerad" i morgon om det.

Av zlay

Att sätta upp en AP och låta folk rikta sin '15km'eters'-antenner mot APn går ju

Av zlay

Någon som vet vilka standarder som home har stöd för? Jag tänker på te x V92

Av zlay

Då får man väl göra sig besväret att byta från stabila telia Fritid till Spray.

Av zlay

Jag är glad. Detta ska jag skaffa.

Edit: VitoC: Någon aning om hur lång tid det kan ta innan Telia kanske lanserar något liknande om dom nu ens gör det? Släng mig ett PM.

Av zlay
Av zlay
Citat:

Ursprungligen inskrivet av varget
Budget?

För riktantenner och allt så ~2-3000:-.

Av zlay

Jahaja, men olika ip-serier är nog inte så nödvändigt ändå när jag väl tänker efter.

Men jag är fortfarande ute efter lite hårdvara att sätta upp det hela med. Några ideér?

Av zlay

Trådlöst mellan två byggnader.

Det är så att jag måste ha nätverkskontakt mellan två byggnader, och enda chansen till detta är genom trådlöst nätverk.
Det är för långt för att köra med utomhus-tpkabel (250-300m). Så jag undrar om det finns några vettiga riktantenner till detta för ett vettigt pris?

Jag är inte så hemma på detta med wlan. Men jag vill iaf kunna ha det så att i ena änden så skall APn kopplas till en 100Mbits switch genom uplink, och samma sak i andra änden, så att dom två nätverken skall ha kontakt på det sättet.

De olika näten skall köra olika IP-serier, men det är ju överflödig information. Så vilken utrustning är att rekommendera, och kan jag koppla det så som jag har beskrivit det?

Av zlay

Jag sitter på en huvudstation, men alldeles för långt för ADSL. Kan man våga be dom om att dra om ledningen för att spara in ~5km genom att dra ~2km kabel

Av zlay

Installera något som typ Smoothwall eller m0n0wall. Jätte-enkelt och snabbt att installera.

www.smoothwall.org
http://m0n0.ch/wall

Av zlay

Gå in under Verktyg --> Alternativ --> Säkerhet och bocka sen av "Blockera bilder och annat externt innehåll i HTML-epost"

Edit: Testa också bocka av "Tillåt inte att bifogade filer som kan vara virus sparas eller öppnas", detta finns också under Säkerhet.