Inlägg

Inlägg som Valonen har skrivit i forumet
Av Valonen
Skrivet av RPGWiZaRD:

Sorry för offtopic från min del också men...

Känner EXAKT så också som besökt detta forum i många år, det är t.o.m. så man undviker ofta kommentera för att man inte tid att skriva en uppsatts varje gång för att undvika bli feltolkad eller dumförklarad eller ha nån som kommer med nån spydig kommentar. Kommer det såna kommentarer brukar jag bara ignorera och låta bli att sätta min energi på det.

Till först trodde jag det var pga. "plats"-infon som tillkom för ganska många år sen, körde med "Finland" ett tag där när jag såga många andra finlandssvenska medborgare gjorde samma sak, testade ta bort infon för att kolla om det fanns någon koppling där att personer känner något extra viktigt att skriva spydigt mot finska medborgare men det visade sig nog göra noll skillnad. Det är nog mera allmänt förekommande fenomen och som tycks ej vara specifikt till detta forum heller utan tycks va lite tonen överallt i sociala medier nuförtiden, tyvärr.

Det är endast i mera nischade forum där tonen kan vara något bättre men speciellt i såna här forum som behandlar lite allt möjligt så blir det ofta en trist stämning i diskussionen, många av inläggen skulle kunna undvikas om man tänkte till lite extra före man skriver sitt inlägg, bra sätt att ha i tanke är hur skulle du bemöta personer du diskuterar med i verkligheten som jobbet osv? I många fall tror jag de hade inte bemött dem på samma sätt och bara för att man upplever det som mera anonymt på nätet är det ofta "keyboard warrior" instinkten som tar över.

Tycker att Kent och de andra moderatorerna håller forumet på en bra nivå, så jag upplever inte detta. Detta forum är väl ett av de mer välfungerande skulle jag säga. Det vore nog bra med exempel på vad som avses. Att någon argumenterar emot det man har postat är nog normalt.

Av Valonen

Köpte stora grejer förra året och det var inte fri frakt då heller.

Elgiganten är väl också en av dem som det har gått bra för det sista medans andra tappat.

Av Valonen

Jag gillar att kunna lita på Sweclockers och deras frontpersoner när det gäller tester, recensioner osv. Men när det byts ut personer hela tiden så sjunker min tillit, det torde man åtminstone förstå. Ett byte då och då är inget konstigt men det tycks vara oftare än förr.

Av Valonen

Varför är det så hög personalomsättning här på Sweclockers?

Av Valonen
Skrivet av ztenlund:

Det beror på vem som står på abonnemanget, vilket inte är så konstigt, så troligen är det fastighetsägaren sin vidaredebiterar. Problemet är likadant med bostäder med IMD på elen och gemensamt abonnemang. Sedan beror det förstås på hur den som står på abonnemanget agerar och vad det kostar att hantera isf.

Okej, det låter ju rimligt. Blev bara lite överraskad.

Av Valonen

Fick höra igår från ett företag att de inte får ta del av elstödet, det går till den som äger fastigheten fast det är företaget som betalar elen. Väldigt mysko om det stämmer, typiskt staten att klanta sig (la till detta då det är gubbgnäll hehe)

Av Valonen
Skrivet av lindahlj:

Det låter med som tonårsgnäll det där. En vuxen man äter all fisk. Pungt slut.

Äter all fisk, inklusive surströmming. Lax är ett aber. En vuxen man har lärt sig att stava,punkt slut.

Av Valonen
Skrivet av Ecthelion:

Sitter och väntar på ett paket som skall komma idag, och det tråkigaste är när man är inne på Instabox-appen och ser först "idag, ~16.50", sedan "idag, ~14.40" och sen tillbaka till "idag, ~17.00"...

JAG VILL INTE VÄNTA MER. GE MAJ!

Dom har dig på kroken, du kommer att bli nöjd denna gång och nästa gång så står du där igen, med en härlig "måste-ha-nu känsla"

Av Valonen
Skrivet av medbor:

<Uppladdad bildlänk>

Eko har igen smarta lampor billigt

Denna gång Deltaco: 5 för 100 låter rimligt för min del i alla fall

https://sverigesradio.se/artikel/ta-vitaminer-och-kom-till-jo...

Detta pågår tydligen på flera orter. Verkar som det kommer fler reportage om missförhållanden för de anställda. Dessa företag ska inte få finnas, då de svinar.

Av Valonen
Skrivet av merdique:

Mierda, har haft bevakning i flera månader på detta och andra AM5 itx-brädor pga de förbannade priserna, men jag är bara level 5 så 3740 kostar det för mig vilket fortfarande är för dyrt. 3300 hade jag köpt direkt @webhallen !

Jag kan köpa för 3329:- och skicka/åka lämna i handen om det är intressant.

Av Valonen

Tanken är ju god men förmodar att om det skulle slå igenom så blir det skatter osv som gör det ointressant.

Av Valonen
Skrivet av WitchDoctor91:

liten kul fråga är det samma med kvinnor?

Ställ ölen för ikväll.

Av Valonen
Skrivet av Ryssfemma:

Var de inte OnOff som dödade sig själva för hur dåliga de var? Siba och netonnet ingick i samma koncern.

Förövrigt som fd mediamarkt anställd så känner jag ingen sympati med ledningen på mediamarkt sålänge butikspersonal med moral får behålla jobben. ”Färdigkalibrerade tvapparater” var egentligen returnerade varor från kunder som man inte ville sälja som fyndvaror. Samma gällde färdiginstallerade datorer.

Nä, tror inte de ingick i samma koncern som siba/netonnet

Av Valonen
Skrivet av ztenlund:

Här kanske bör noteras att färsk ”hel” tonfisk är något helt annat än konservburkarna i butiken.

Ja den kallrökta tycker jag smakar lite som makrill. Tonfisken alltså

Av Valonen

Fyfan, tänk att vakna upp och se att man har 200 000 olästa sms.

Av Valonen

Får gubbgnälla på all jävla lax som dyker upp på smörgåstårtor eller i recept som vanligtvis inte har lax i dem. NEJ, alla gillar inte denna skitfisk, oftast från odling och smakar skit. Helt otroligt att folk tycker det är lyx.

Av Valonen
Skrivet av rumplantation:

Chili con carne med lite rödtjut. Samt 2 st blåbärssemlor med kaffe på det.
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Semlor skall inmundigas med varm eller kall mjölk och det ska inte vara några nymodigheter såsom blåbär. Å andra sidan hade jag käka dessa utan tvekan.

Av Valonen

Kör en Iphone 13 Max Pro efter att ha kört android i alla år, numera så skiljer det sig inte för mycket i pris, därför bytte jag för att testa. Iphone rullar så jädra bra att det är irriterande, gillar ju egentligen inte Apple. Men tror och hoppas att det kommer hålla i flera år framöver.

Av Valonen

Vet inte, tänker att något skiter sig med leveransen och det inte är ett DPD bud, utan en tjuv som nu vet att du har värdefulla saker i ditt hem?

Av Valonen

Testat Linux men det är alltid en massa Ubuntu,Kubuntu, Sudo, Mint, osv. Med Windows drar jag in det jag vill och det funkar okej.

Här är ett exempel på varför jag inte orkar: Varför skall det finnas så många olika distros osv?

https://www.techradar.com/best/best-linux-distros

Liksom 18 olika distros som då skall vara "bäst". Nej det orkar jag inte med.