Inlägg

Inlägg som Valonen har skrivit i forumet
Av Valonen

Varför snåla och ta "automat"? Säger igen att skall du hyra en lättare lastbil på en mack så kommer du inte att få framföra den för den är till 99% manuell. Så ta hela körkortsvillkoren så kan du köra vad fasen du vill (inom behörigheten såklart).

(Anledningen till att man nästan garanterat kör manuella lådor på uthyrningsbilar och lättare lastbilar är att det är ett helvete att riva ned en automatlåda och generar i högre verkstadskostnader).

Av Valonen
Skrivet av MadMantiz:

Vaknade i morse, kliver upp 0615, helt enligt SMHI hade det snöat, blötsnö och jävligt som utlovat. Såg inte så illa ut så jag gick ut och startade sambons bil (hon har ett jobb som inte kan skötas hemifrån). Tycker det ser lugnt ut, backar och kör givetvis fast. Framhjulsdriven Volvo, nya däck men det hjälper inte när det spinner.

Vi har en hyfsad gård och inte bara en enkel uppfart så det är lite pyssel att snöröja. Plogkant ut mot byavägen, skottar som en tok med en spade som tycks ha klister på sig och all snö fastnar och måste slås loss för varje spadtag, svetten rinner och humöret går mot noll. Vi får loss bilen och lyckas köra fast igen. Tar fram snöslungejäveln som heter Snow King och den är fanimig rädd för snö, borde heta Snow Wimp. Så fort det är det är lite blött så sätter fanskapet igen och måste rensas från packad snö. Dessutom går den så himla dåligt, spottar och fräser mest, sprutar eld ur ljuddämparen som från en nordkoreansk Taepedong-2-missil. Sablar vad arg jag var. Grannen hade lovat i somras att skotta men han tände lampan kl 0830. Varför kan han inte bara säga att han inte vill, så vi kan fråga någon annan. Handskarna är sjöblöta, torrare att köra utan handskar.

Tog två timmar. Enda som är bra är att man inser värdet i att ha ett inomhusjobb som man skötas hemifrån.

Testa att spreja lite cooking olja eller smörja bladen med wax eller liknande så fastnar snön inte så lätt. Går även att smörja med diesel på bladen.

Av Valonen

De gånger jag har fått en hyrbil eller lånebil under service så har det varit ungefär 50/50 på om det är manuell eller automat, skall man hyra en lätt lastbil på något ställe så är de oftast manuella lådor i. Ska man ta körkort så är det väl lika bra att inte begränsa sig?

Av Valonen
Skrivet av chksix:

Det öppna samhället ger de kriminella ett stort övertag. Jag antar att det har med politisk åskådning hur man tycker i frågan så jag får väl gömma mig under stenen igen...

Det öppna samhället är bättre en ett stängt samhälle. Med ett stängt samhälle så bestämmer de styrande vilka man kan eftersöka.Jag ser fler fördelar än nackdelar.

Av Valonen

Kör idag V60,strax över 3 år gammal och nästa bil blir en XC60 T6, blir mest affärsresor så jag kommer nog undan bra. Men att köra privat, det är en annan historia.

Av Valonen
Skrivet av Nollan:

Arbetsmoralen hos unga idag är katastrof (förlåt ni som tillhör den skara unga som faktiskt är vettiga).
Det är folk som smsar sjukskrivningar, inte dyker upp på jobbet. Det finns de som är hemma för att sin sambo är hemma. Timvikarier som tackar nej till att jobba för att man ska luncha pizza med polare. Timvikarier som ghostar arbetsgivaren och arbetsledarna.
Samtidigt när de är på jobbet så har de bara rättigheter: "Jag måste sluta 30min tidigt idag för att jag ska gymma". Jag kan inte jobba över för jag ska hem och kolla på serier.

Nej fy tvi, skärp er. Ta ert ansvar och inse era skyldigheter mot arbetsgivare och kollegor.

Börja med att betala bättre, förstår att man kanske säger nej om villkoren är dåliga. Eller varför inte göra något som gör att man vill jobba hos aktuellt arbete?

Av Valonen
Skrivet av ztenlund:

Müslin smakar svagt av WC Duck efter att ha blivit stående ett tag i samma kasse. Jag kan ha synpunkten att flaskan borde hålla skunkdoften inuti och inte smitta av sig på annat.

Skrivet av snajk:

Det är ett problem. Jag försöker packa alla "kemikalier", alltså tvättmedel, tvål och sånt, i en egen påse utan mat. Förr tog jag ofta en fryspåse för det om jag inte handlade så mycket, så blev det liksom lite separerat i påsen, men nu finns det ju inga sådana och de tunna papperspåsarna för frukt känns inte som de hjälper.

Detta låter intressant, ni båda får gärna utveckla!

Har aldrig upplevt problemet så jag undrar hur det kommer sig, köper ni varor och sedan står de tillsammans?

Av Valonen
Skrivet av AndersB:

Julkalender-erbjudandet är slut.

Det vet jag, men man skrev att det skulle vara samma pris med ny länk,

Av Valonen

Budbee har omänskliga krav och villkor, så undvik detta bolag för de sköter sig fan inte.

Av Valonen

Sweclockers måste såklart finansieras på något sätt och jag har faktiskt vid flertal tillfällen köpt saker när jag klickat på reklamen.

Andra sidor brukar jag blockera men kom igen, här på Sweclockers måste vi låta det vara reklam om vi vill att sidan med dess fina forum skall finnas kvar.
God Jul

Av Valonen
Av Valonen
Skrivet av mkk:

Det allena kan ändå inte rädda Twitter.

Det Ellona kan ändå inte rädda Twitter

Av Valonen
Skrivet av twit:

Håhåjaja, Swec är åtminstone en fristad där man slipper Elons ansikte uppklistrat över förstasidan närhelst han hittar på nytt trams.
...
..
.
Nähä, inte det.

Elon kan man aldrig få för mycket av

Av Valonen

Han hade innan omröstningen redan pratat med ett par investerare och öppnat för möjligheten, så det blir säkert ett byte.

Av Valonen
Skrivet av serafim:

Men tvättar du den går det åt vatten och kokar du den krävs också vatten. Man kan ju i o f s råsteka den eller rosta den i ugnen. Då går det inte åt så mycket vatten.

Jo så är det. Men ska sanningen fram så har jag inget emot att man käkar ris, det slinker ned här också ibland. Men det tar ju stora mängder vatten så det är väl för egen del som jag tycker det ska minska iallafall.

Så fortsätt käka ris och diskutera riskokare, jag vill inte de-raila tråden.
Trevlig helg!

Av Valonen

Låter som att nån försöker dölja att det är mycket aktivitet i din burk?

Av Valonen
Skrivet av serafim:

Just det! Inget ynk här! Och ät potatisen rå med skalet på utan att tvätta den. Lite skit rensar magen.

Tack, jag kan äta min potatis lite som jag vill med gott samvete.

Av Valonen
Skrivet av nanne:

Intressanta diskussioner i tråden.

när man är på puben och nån rövhatt börjar vara otrevlig kommer ordningsvakten och kastar ut vederbörande.

När samma sak händer på den digitala puben är det plötsligt ett hot mot yttrandefriheten ifall personen blir utkastad.

Världens sämsta jämförelse #1

Av Valonen
Skrivet av Gorian:

Smakar blaskigt och vattnigt. Påminner om kaffet som kommer ur den stora kaffemaskinen på jobbet (en sån där stor apparat som återfinns i stora organisationer).

Jag har läst mig till att det är för att kaffet baseras på jänkarnas sätt att brygga kaffe, som tydligen skiljer från vårt (”Americano”?). Lungo ska vara mer likt vårt bryggkaffe, men hittills har jag inte lyckats få till smaken på det heller. Men det går ju att ändra inställningar lite hit och dit, så kanske får till det tillslut.

Men jag förstår inte riktigt hur det ska lyckas bli som vanligt bryggkaffe, för vattnet passerar ju kaffet på samma sätt som det gör när man brygger espresson. Vattnet trycks ju liksom igenom kaffet i hög fart, snarare än ligger och gottar till sig, som det gör när man brygger kaffe annars (speciellt i den kaffepress jag använde innan jag skaffade maskinen). Så det är logiskt (i min novis-skalle) att smaken blir rätt blaskig.

Jobbat i Detroit på GM under en tid, det finns inga mysterier med kaffet förutom att man kör påsar(motsvarar 4 koppar Am,som slängs i toppen) och det är bedrövligt i sin helhet.

Av Valonen

Har haft flera "Blower-kort" och det är inte så att de korten låter som fan. Kör på med befintlig kylning är mitt tips.