Inlägg

Inlägg som Valonen har skrivit i forumet
Av Valonen

Hoppade på trading med noll kunskap, nu vill jag nog avsluta men har en del frågor

Hej!

Joinade https://www.liquidityx.com/eu och satte in 250 Euro som jag sedan köpte kryptovaluta för. Nu har jag stängt traden och ligger på 364,75 Euro efter 2 dagar. Inget fel med det, men har satt mig in efteråt och det är kanske inte min grej att sitta och daytrada (som det nästan verkar vara på sajten, är man inaktiv under en månad så är det böter på 80 Euro t.ex.).

För att sätta in behövde de inga bevis på vem jag är, men för att ta ut pengarna så vill de att man skickar in bild på sitt körkort etc. Är det legit att göra så? Googlat sidan och de verkar inte vara alltför lätta att göra med. De ringer ner mig och vill att jag skall sätta in 5000 Euro, men det kommer jag inte göra.

Om ni som är vana, kikar på deras sida och upplägg och villkor etc, hur tar jag mig ur detta och får utbetalning av mitt saldo?
Är beredd att det kanske med dold avgifter osv, slutar med att jag inte får tillbaka något. Den risken accepterar jag, men läste någonstans att de hjälper sig själva med att ta pengar från anslutna konton/kort så därför är jag lite vilsen om hur jag skall hantera situationen.

Av Valonen

Tycker det är trevligt och naturligt att utöka med video. Märkte ingen skillnad men fick se idag att det spelas video i min Spotifyapp samtidigt som jag spelar upp. Grymt bra tycker jag!

Av Valonen
Skrivet av Hansar:

om du inte har aktiverat virtualisering i BIOS/UEFI så nej, låt det vara.

Ah ok, tack då vet jag.

Av Valonen

Denna funktion är inte igång på min burk, behöver jag slå på den tro eller skall jag låta det vara?

Av Valonen

Företaget skall inte ha tillgång till dina journaler utifrån annat vid en eventuell rehabiliteringsprocess. Detta känns inte seriöst.

Av Valonen
Skrivet av makatech:

Skulle jag bli sur över något som inte gått rätt till tror jag i ärlighetens namn jag skulle få ett avsevärt bättre stöd från en advokat jag väljer själv jämfört med en random lokal fackrepresentant (ofta lite åt vänster på den politiska skalan) som jag inte valt själv, i ett företag jag jobbade för var han en periodare (alkoholproblem).

Problemet är att du inte är part om du inte är ansluten, så det blir mycket pengar i sjön där.

Av Valonen
Skrivet av jonaz_81a:

Utan att gå in på närmre detaljer så har jag själv sett vilka konsekvenser det kan få för en arbetsgivare att (även av misstag) bryta mot kollektivavtalet så det är något seriösa arbetsgivare försöker undvika.

Där kollektivavtalet inte följs så är det ofta för att facket förhandlat bort delar av avtalet...

Ja man kan förhandla om förändringar i avtalet för att avtalen är inte skrivna för att passa på alla arbetsplatser utan man behöver göra en lokal överenskommelse. Sedan är det dumt att inte följa avtalet såklart.

Av Valonen
Skrivet av jonaz_81a:

Det du skriver är fel.

Jag har suttit med i lokala förhandlingar och absolut ingen skillnad görs mellan fackanslutna och icke fackanslutna trots att facket är med i förhandlingarna. Kollektivavtal gäller alla (på en kollektivavtalansluten arbetsplats) även om det är facket och arbetsgivarna som förhandlar om dess utformning och arbetsgivaren som skriver under.

Skillnaden på att vara facksnsluten eller ej är hur mycket tid facket kommer lägga ner på att hjälpa dig när saker gått galet. Är man inte med så kan det vara så att man får "hjälpa sig själv" men det betyder inte att man är rättslös.

Edit.

Bredde ut lite.

/Icke fackansluten metallarbetare.

Det är vanligt med avtalsturlista och gör såklart skillnad på om man är medlem eller icke. Att "hjälpa sig själv" om något har blivit fel är inte heller självklart, då du inte är part. Sedan omfattas alla anställda av det, men det går inte att driva något själv om man står utanför.

Av Valonen
Skrivet av Lessismore:

Det var en enkel fråga att svara på. Staten har plöjt ner miljarder och satt sig i klorna på ett privat företag. Det sjuka är att företaget har gått med förlust sedan dag ett och går fortfarande med förlust. Hur är det ens möjligt?

När stat och myndighet plöjt ner ett par miljarder till och låst in vartenda system i Kivra så kommer företaget plötsligt gå med vinst och säljas till en skurkstat, troligtvis Kina!

Näst efter Klarna så är det Kivra jag hatar mest.
Jag har aldrig loggat in på Kivra och kommer alldrig heller göra det. Jag tänker inte gynna det och på sikt vill jag inte att mitt liv ska inte hamna i Kina.

Kivra ägs ju av en av Sveriges rikaste så de får väl fortsätta pytsa in stålar.

Av Valonen

Det tar årtionden att dra igång kärnkraft och finns det ens några minikraftverk idag som är i drift och fungerar?

Av Valonen

Det är ju bara att beställa så tar de hem en stol till dig?

Av Valonen
Skrivet av trudelutt:

Men om man skapar sitt eget fackförbund får man i princip möjlighet att lägga ett veto, eller kan de köra över ett av fackförbunden vid förhandlingarna?

Även om du skapar ett eget fackförbund så har du ingen förhandlingsrätt om det redan finns ett avtal med ett fack.

Av Valonen
Skrivet av RPGWiZaRD:

Jag tycker också moderatorerna gör ett bra jobb och det är förstås okej att argumentera och vad forum är till för, jag tycker det är det som är kul på ett forum men det är själva tonen i argumenten som ofta kan va onödigt spydiga som inte i sig är något regelbrott men påverkar trivseln/stämningen i forumet. Men som jag skrev tidigare så upplever jag inte det som att SweClockers skulle va sämre på den punkten, det är något som jag tycker gäller sociala medier och forum överlag. Jag joinade SweClockers redan 2005 så det börjar ju vara ett tag, talar liksom på ett tidsspann 10(+) år bakåt t.ex. jämfört med idag och orsakerna ligger nog säkert ganska djupt i samhället idag för att vi har haft det bl.a. för "bra" i lång tid så folk börjar mer och mer ta fasta på de små obetydliga sakerna och delvis kanske till allt slappare/fri uppfostran för barn i kombination med tidig ålder som barn börjar växa upp med Internet samhället och formar sin egen uppfattning om vad som är acceptabelt beteende osv osv. men låt oss inte gå in på den diskussionen här.

Ändå lite intressanta tankar, trevlig lördag på dig.

Av Valonen
Skrivet av hellmix:

Var skriver att jag vet om det? Kanske dåligt formulerat av mig men jag skriver någonstans på vägen går det över, men det är ett antagande av mig eftersom svårt att undvika kärringen som stoppar en. För skulle du läst vidare så skrev jag i slutet att jag säkert inte får cykla där men är inte säker eftersom DET FINNS INGA SKYLTAR OCH SNÖ DÖLJER MARKERINGAR

Okej okej, jag ger mig. Men med glimten i ögat så hade ju kärringen rätt. Men vill inte bråka om detta, det var lite humor i mitt inlägg och ingen baktanke. Trevlig lördag.

Av Valonen
Skrivet av sebbeharry:

Gjorde en pizza under 1h inklusive jäsning. Gillar man pan pizza med krispig botten så är det här en jävligt bra pizza för att vara gjord hemma. Receptet jag följde var detta:
https://www.youtube.com/watch?v=HWG4fF-7eC4

https://i.postimg.cc/L8KvyWTN/20221209-183951.jpg

Jag kan smaka detta i min mun, bra jobbat!

Av Valonen
Skrivet av ehsnils:

Oops! Dagens överraskning!

Kunde varit värre! Förvara inte ögondroppar och superlim på samma ställe.

Haha sant!

Av Valonen
Skrivet av Chromatic:

Gjorde chokladbollar med salt istället för socker en gång, det blev svårt att äta men enligt morsan fick man inte slösa mat.

fiiiiifaan!

Av Valonen
Skrivet av ztenlund:

Jag tycker att bilden just visar att de står bredvid varandra... Alltså, i affären står de inte bredvid varandra, men det är rätt sannolikt att de hamnar ihop i ett vanligt kylskåp, åtminstone när de är öppnade.

Ja men sådant är svårt att undgå. Jag hade hostmedicin i kylen(enligt anvisning) men råkade ta Santa Maria kalvfond tror jag det var.

Av Valonen
Skrivet av hellmix:

Gamlingar som gnäller bara för gnällandes skull. Med höga bränslepriser och vinter så cyklar jag så mycket jag kan för ärenden etc. I dag blev jag tvungen att cykla lite längre sträcka p.g.a. paket som hamnade hos fel ombud så när jag va på väg hem så någonstans på vägen går cykel/gångbana till bara gångbana utan skyllt och svårt att se på trottoaren när det är vinter och kommunen där jag bor uppmuntrar att man ska cykla och de håller på att bygga om så det blir lättare att cykla utan att påverka trafiken alt för mycket.

Iaf cyklar på väg hem och på ett ställe blir det lite smalare p.g.a. illa planerade parkeringar och snövallar som tar bort extra 40-50cm av trottoarerna ser gående tant i möte som går på högersida på bra avstånd så jag saktar ner och håller till vänster sen börjar tanten hålla till vänster så jag håller till höger och så håller tanten på att hoppa fram och tillbaka som en påtänd målvakt. Tills jag är tvungen att helt stanna och innan hon öppnar käften så kände jag direkt det här är en person som söker konflikt.

Så när hon tvingar mig att stanna så börjar hon direkt du får inte cykla här det finns regler etc. jag visste direkt att det här är en person man inte kan föra vettig dialog med och jag har bättre saker för mig så jag svarar bara det är din åsikt och jag har bättre saker för mig och då försöker hon greppa om styret på cykeln som jag rycker bakåt så hon missar och då börjar hon gagga på att jag kunnat cykla på henne etc. jag svarar bara säger du det så och samtidigt börjar jag gå runt henne med cykeln och när jag va runt henne så börjar hon gagga om man kan få böter och fortsätter jag så här kommer jag få böter. I det laget va jag runt henne och svarade bara med den dagen den sorgen och jag cyklar vidare.

jag köper att jag säker inte får cykla där men svårt att veta eftersom innan den trottoaren/gatan så är det utmärkt med cykel/gång skylt men någonstans där i mellan går det visst över till bara gågata utan några skyltar och med snö som döljer alla typer av vägmarkeringar. Men att med tvång stanna en person för att direkt göra ett mindre påhopp för att yttra sig är inte ok. Fast snövallarna och de illa planerade parkeringar så fans det tillräckligt med utrymme att vi kunna passera varandra utan problem.

Tycker kärringen har rätt, du skriver ju också att du vet om att du inte ska cykla där. du gjorde fel och gnäller på en stackars tant hehe.

Av Valonen
Skrivet av ztenlund:

...och när man ska hälla mjölk i kaffet till så tar man glatt ett paket Onaka istället för standardmjölk från Arla. Ja, det har hänt, men det är länge sedan jag fullbordade det, även om det har varit nära senare. Den som gjorde designen måste ha utgått ifrån att alla som köper Onaka också köper mellanmjölk (som är grön).

Inga paket i samma storlek tillgängliga, men problemet framgår ändå, särskilt upptill.

<Uppladdad bildlänk>

Onaka står ju inte bredvid mjölken men även så, lite koll får man väl ha. Hur är förresten kaffe med Onaka?