Inlägg

Inlägg som pt96hni har skrivit i forumet
Av pt96hni
Av pt96hni
Skrivet av Zemlan:

Toppklass är högsta utmärkelsen, Utmärkt är näst högsta. 🙂

Vet inte om jag sett något chassi få toppklass dock, alltid någon miss i helheten som gör att det stannar vid utmärkt. Ex priset lite för högt för att acceptera de mindre missarna/problemen som i regel finns.

Men andra produkter de testar brukar få toppklass lite då och då. Här dock varit lite mer sparsmakat med den utmärkelsen senaste åren iom skenande priser eller dålig till obefintlig tillgänglighet på mycket hårdvara osv. Känns det som iaf.

Men det förekommer ändå. Ex: https://www.sweclockers.com/test/35999-test-amd-ryzen-7-7800x...

Vad jag vet är Phanteks Evolv Shift XT enda chassit som fått Toppklass.

Av pt96hni

Kollade lite i skärmmanualen och den verkar bara ha 1 ingång samt Thunderbolt 3 krävs för 5K upplösning, via usb-c är max 4K @ 60 hz.

Av pt96hni
Skrivet av VisualDarkness:

Hur betalade du till Klarna? Använde du inte Qliros egen betalportal?

Jag betalade på banken fast råkade välja Klarna som mottagare.

Av pt96hni
Skrivet av flukke:

Stämmer inte riktigt längre:
https://nyhetsrum.pricerunner.se/posts/pressreleases/apple-ho...

"Här passade Apple istället på att höja priset på fjolårets Iphones. När sajten blev tillgänglig igen efter eventet hade den billigaste versionen av Iphone 13 och 13 Mini plötsligt blivit 700 respektive 400 kronor dyrare."

De äldre telefonerna höjdes både på apples egna butik och till återförsäljare.

I detta fallet så var det i samband med iPhone 14 releasen och då sänkte man dollar priset på iPhone 13 men i och med att kronan sjunkit kraftigt under året så höjdes svenska priserna istället.

Av pt96hni
Skrivet av Inet:

Hur menar du missade betalningar? det ser du ju i appen om du har några fakturor som inte är betalda?

Jag ser fakturorna i app:en och får en notifiering strax innan den ska betalas och i detta fallet så hade jag lagt in den för betalning men fel mottagare så jag trodde allt var ok. När jag fick hem brevet så kollade jag i qliro app:en och så sade den att fakturan skulle betalts för X antal dagar sedan och det fick jag ingen notis om varken via app:en eller mail endast via brev. Det borde vara ett notifieringsalternativ för missade fakturor för hade man fått en notis alt mail så hade man kunnat betala fakturan direkt utan att krångla till det med fysiska brev.

Av pt96hni
Skrivet av Inet:

Det finns påminnelse på Qliro, vet dock inte om det är default så och kan vara så att det bara är som push-notifikation.

Jag tycker det är en viktig fråga, ska ta det med dom, man borde kunna välja hur man vill ha notis, visa SMS, mail eller pushnotis.

Kanske alltid ha mail som default, tror ingen blir sur av att få ett sånt mail. Vi skulle även kunna göra det från vårt håll, men då vet vi inte om fakturan redan är betald, sen kan jag ibland störa mig på att få påminnelsemail när jag redan lagt en faktura för betalning på förfallodatum.

Oavsett, får ni en påminnelse som inte är rättvis, kontakta oss direkt så stryker vi den med Qliro.

Kollade i Qliro app:en och det finns en "Bli påmind när du ska betala" men ingenting om missade betalningar.

Av pt96hni
Skrivet av Inet:

Vad är det som är dåligt med Qliro? Dåliga omdömen finns det hos alla leverantörer, många som verkligen avskyr Klarna, tror ofta det har att göra med att man missat en faktura och fått en påminnelse. Får du det hos oss med Qliro så kontakter du oss bara så stryker vi den åt dig t.ex.

Jag utmanar dig, testa Qliro, blir du inte nöjd så bjuder jag på ett 50-pack pingvinstänger

Jag råkade betala en Qliro räkning till Klarna och märkte det inte förrän det kom ett fysiskt brev hem med påminnelseavgift. Fick inget mail eller notis app:en att fakturan inte är betald. Klarna får man mail och och notis i app:en att fakturan inte är betald.

Av pt96hni
Skrivet av Dinkefing:

Butiker har ingen makt att styra Nvidias officiella priser det kanske högst rapporterar lagersaldo och hur mycket kort de sålt inget mer.

Det här handlar 100% om kronkursern och den värdelösa kronan.

Samt att Nvidia verkar ha en policy att justera priserna för valuta med jämna mellanrum. Apple som jämförelse sätter ett pris vid lansering och håller fast vid det under produktens livstid.

Av pt96hni

Köp en ny Synology Nas (DS223 kanske) och 2 nya diskar som du sätter upp speglat (Raid 1).
Sedan så kör du Synology Migration Assistant för att flytta data till nya Nas:en se: https://www.synology.com/sv-se/dsm/feature/migration

Av pt96hni
Skrivet av edson:

Strix på detta kort och för det fina premiumpåslaget 1500kr, jisses! 😵‍💫

Japp du får ett 4060 ti för det priset.

Av pt96hni
Av pt96hni
Skrivet av BasseBaba:

Nice! Var kan man köpa nånstans?

Av pt96hni
Skrivet av HiHiplay:

Jag vet egentligen att effekten inte spelar så jättestor roll, men jag glömmer av det ibland.

Om det finns något sätt att få en in Spotify Connect och kompatibilitet med Google Home i en Stereoförstärkare till ungefär samma pris som en AVC-s660h så är jag villig att överväga det, om det ger ett bättre ljud. Det bästa jag vet är en Chromecast Audio, men de tillverkas inte längre (och på Ebay kostar de bra mycket mer än vad de är värda). En vanlig Chromecast är också ett alternativ, men jag slipper gärna starta TV:n för att spela musik.

Edit: Det kanske ändå är en NR1200 som är bäst? Om den har bättre ljud än en i pris motsvarande surroundförstärkare (när man spelar på 2 kanaler)

Kolla på https://www.hembiobutiken.se/produkter/blu-ray-mediaspelare/n...

Av pt96hni
Skrivet av NightFred:

Gjorde min resa i höstas, 2022. Tröttnade på ljudet i mina gamla Genexxa GX 880 högtalare från Göteborg (typ 25-30år gamla). Så jag köpte ett par Dynaudio Emit 30 till min Pioneer VSX-923 7.1 förstärkare (2x150w i 6 Ohm). Ljudet blev bättre absolut men det saknades mycket när det kom till musik. Film helt OK. Hade dessutom en Centerhögtalare från Wharfedale (begagnad som jag fått av en kompis, 125W i 6 Ohm). Jag var mycket förtjust i centern då den fungerade både som förstärkare av allt tal i film/tv och som bas låda vid effekter i film. Men jag var inte riktigt nöjd med ljudet när det kom till musik. Precis som att ljudet var platt. Läst på massor och pratat med olika personer i olika hifi-butiker. Man måste välja antingen hemmabiosystem eller ett stereosystem. En receiver/hemmabiosystem kan inte leverera som en stereoanläggning kan när det gäller musik vilket också fler påpekat när jag varit runt och lyssnat på högtalare. Jo, om du lägger 30-40Tkr på recivern så får du motsvarig stereo för 10 Tkr.

Man behöver inte välja utan kan kombinera dem, jag har en naim 2-kanals anläggning som fronthögtalarna är kopplade till och den har sedan en bio ingång som stänger av volymkontrollen. Bio förstärkaren hanterar center + bakkanal och dess preout är sedan kopplad till naim:ens bio ingång.

Av pt96hni

Det är samma chassi som förra modellen som släpptes på WWDC 2019 så rivjärnsmöjligheterna har redan testats:
https://www.sweclockers.com/nyhet/28772-ifixit-mac-pro-ett-od...

Av pt96hni
Skrivet av Donnerstal:

Förutom att den faktiskt är bra och värd priset.

Ang prishöjningen mot den gamla så vad jag minns släpptes den innan kronan sjönk och priset justerades aldrig.

Av pt96hni
Skrivet av rotkiv42:

Om den, mot förmodan, stöder GPUs blir det intressant hur mycket extra ström man får ut från PSUn. Synd om det bara är runt 500W totalt...

300 W extra ström tillgängligt:
Två 6‑stiftskontakter som ger 75 W ström vardera
En 8‑stiftskontakt som ger 150 W ström

https://www.apple.com/se/mac-pro/specs/

Av pt96hni
Av pt96hni
Skrivet av tore_a:

Har ca 85mm till grafikkortet och 80mm till nätaggregatet. Misstänker att den nya d15 inte kommer passa för den har ”offset design”.
(Är säkert flera entals personer som kommer ha samma problem)

Kanske kan använda offset monteringen åt fel håll, misstänker nog att det leder till mer än 3 grader temperatur ökning, något som skulle vara spännande att se testat.

Skulle vara nice om moderkort-tillverkare kunde skriva var sockeln är i relation till kanter och pcie platser, minnesplatserna brukar finnas mått till sockel-center.
(Är säkert flera tiotals personer som har samma problem)

Enklaste är nog att kolla i Noctua Compatibility Centre när väl kylaren släppts för där står allt.
https://ncc.noctua.at/