Inlägg

Inlägg som pt96hni har skrivit i forumet
Av pt96hni
Skrivet av OSkar000:

Långtidsprojekt var det ja...

Nu är det "bara lite målning och lister" kvar så med andra ord är det fritt fram att köpa högtalare.

Just nu lutar det starkt mot Elac Uni-Fi Reference tillsammans med centern från Elac Debut Reference-serie pga utrymmesskäl. Lite kompromiss men de ska matcha varandra bra.
https://www.referenceaudio.se/produkt/elac-uni-fi-reference-b...

https://www.referenceaudio.se/produkt/elac-debut-20-c62

Förstärkare får vänta ett tag till men förmodligen blir det en nyare Marantz när det råkar bli rea.

Något som fortfarande står på önskelistan är en ny sub. Den vi har i vardagsrummet är inte i direkt toppklass och har dessutom problem med att inte vilja starta automatiskt... Förslag på vad som är lämpligt att titta på? Den kommer att stå ganska öppet bakom soffan, rummet är drygt 24 kvadratmeter med öppen planlösning sen mot hall och trappor. Så tyvärr dåligt med väggar att ställa den mot.

När det gäller sub så finns ju alltid REL som alternativ.

Av pt96hni

Matgeek har ju testat både pizzaugnar och mjöl så kolla lite där kanske innan inköp?
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNP4gW25urzxIQgJnFOBac...

Av pt96hni
Skrivet av Spiderpigbegins:

Vad är fördelen med att använda en sådan? Högtalarna har ju blåtand och så kan jag streama musik via Spotify i TVn?

Kör man med bluetooth så går ljudet via mobilen till högtalarna medans kör man spotify connect så går det direkt från spotify:s server till högtalarna man väljer bara i app:en spela upp på högtalarna.

Av pt96hni

Komplettera med https://www.hembiobutiken.se/produkter/blu-ray-mediaspelare/n... så kan du köra Spotify Connect.

Av pt96hni
Skrivet av Buddaz112:

Ofta när jag varit och lyssnat så brukar det vara Focal eller Audiovector.. Har så svårt för diskanten I Audiovector. Som den ligger så högt upp. Ljusa toner låter som skrik i mina öron.
Lite mer van vid KEF/Yamaha säkert därför. Någon dag jag hittar det jag vill ha så blir det byte utav högtalare. Tänkt lite på Genelec. Samtidigt kan man nästan istället spara till nya passiva stativare. Genelec one/3 är ju ca 13k/par känns lite för mycket.

Kör själv
Marantz NA6006/ Primare A34.2 / KEF R100

De Naim demo jag har varit på senaste åren har varit med Neat högtalare (https://neatacoustics.com)

Av pt96hni
Skrivet av Kibbo:

Min spontana tanke är densamma. Av någon anledning sitter de på en hög med kylare de inte har någon riktig användning för nu, så de smäller på dem på ett kort som egentligen inte behöver den kylkapaciteten bara för att bli av med lagret.

Tror snarare det är till för dom som villa ett komplett Stix system, 3050 fanns för övrigt oxå i ett Strix utförande så detta är ingen nyhet alls egentligen.
https://www.inet.se/produkt/5412714/asus-geforce-rtx-3050-8gb...

Av pt96hni

Lär väl hamna på likande pris som Radeon 7600 Strix https://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-Radeon-RX-7600-ROG-STR...

Av pt96hni
Skrivet av Buddaz112:

Kör du det typiska Naim/Focal eller Naim/Audiovector kombination eller något annat kul. Kan förstå dig ifall du vill köra all in Naim. Blir det inte tråkigt i längden.

Naim försteg, slutsteg och streamer, Chord kablar och Audiovector högtalare sedan en Pioneer biostärkare på förstegets AV ingång och en REL sub.

Av pt96hni

Uppgraderade slutsteget till ett Naim 250 och planen är att uppgradera försteget till ett Naim 332 snart så jag kan sälja de gamla sakerna i ett paket.

Av pt96hni
Skrivet av Tanax:

Vet inte vad du försöker säga, men vi konsumenter ska inte behöva ta skiten och svälja den. Gnälla samt ej köpa produkterna är dom enda sätten vi kan visa vårt missnöje. Det kommer säkerligen fortsätta till 5-tusen serien också, med all rätt. Ända tills Nvidia och AMD inser att priserna inte kan ligga på samma nivå som vid krypto-boomen.

Det börjar bli lite tröttsamt med allt gnällande i forumet men gnäll ni på bara, jag slutar läsa alla grafikkortstrådar för jag vet var de innehåller utan att öppna dem.

Av pt96hni
Skrivet av Pepsin:

Exakt, varför gnälla? Det är mycket snabbare än GTX 590! Teknisk utveckling? Nej, den ska stå still!

Det är bara att acceptera att det kommer vara permanent gnällande på för lite VRAM, fel modelnamn och för högt pris i alla grafikkortstrådar de närmaste 2 åren till 50XX släpps...

Av pt96hni

AudioQuest som nämdes i början säljs endast på Hifiklubben i Sverige numera för övrigt.

Av pt96hni

Finns priser på Komplett och Asus 4060 Ti Dual OC kostar 5190 kr medans TUF kostar 6279 kr

Av pt96hni
Skrivet av YamahaDGX630:

Och vad är din slutsats när du fått höra på olika kablar?

Detta gäller Chord:s kablar och som jag fått förklarat på kabel demo:s så ligger förbättringen i bättre skärmning och på så sätt levererar mindre störningar in i utrustningen.

Av pt96hni

När det gäller bättre kablar så är min rekommendation att få en demo av kabeln antingen i butiken eller hemma för så har jag gjort med mina kabelköp till stereon.

Av pt96hni
Skrivet av GuessWho:

Ja det är bra fråga.
Om 4070 klarar sig på 1st 8-pin så borde definitivt 4060 Ti också göra det.
4060 utan Ti borde dessutom klara sig alldeles utmärkt på en ensam 6-pin (+ström genom PCI-E kontakten).

Lite imponerande om standard 4060 får 115 TBP.

Om jag förstått det rätt så hade ursprungliga RTX 3050 130W TBP och att det sen kom en uppdaterad version med samma prestanda men 115W TBP istället.

Borde innebära god chans att det kan komma ett RTX 4000 kort som presterar bättre än RTX 3050 men som ändå har under 100W TBP.

Specifikationerna gäller ju för Nvidia:s Founders modeller, partnermodellerna kommer säkert ha 8-pin istället.

Av pt96hni
Skrivet av Laxpudding:

Macbooks har definitivt MST, vilket de måste ha eftersom så många skärmar baseras på MST. Det vill säga att man kör MST även mot en ensam skärm då skärmen av praktiska skäl drivs via två dataströmmar. Typiskt att två scalers driver varsin halva av LCD-panelen. Bara att allt detta är helt osynligt för användaren. Förutom då när ena scalern kraschar av någon anledning och man sitter med en skärm som bara visar halva bilden tills att användaren stänger av och startar upp skärmen på nytt.

Däremot har flera Macbooks med M1-processorn en begränsning om ganska få skärmar. Det är ju enkelt att identifiera en Mac och via Apples sidor få information om vad den modellen klarar av.

Har inga direkta råd i övrigt annat än att (2) förmodligen inta kan uppnås på något enkelt sätt. KVM-switchar är den mer gångbara lösningen. Oavsett blir det ett sabla härke av sladdar och prylar och det fungerar sällan som man vill. Ett av de stora i-landsproblemen efter pandemin som jag hoppades på att skärmtillverkarna skulle ta tag i. Jag hoppades nog för mycket.

Man kan inte driva två olika skärmar via en kabel och MST på mac utan det blir samma bild på bägge då och den begränsningen ligger i macOS.

Av pt96hni

En sak som oxå verkar skilja är garatin, T14 har 3 års garanti mot 1 år på L14.

Av pt96hni

Jag har en Volvo V40 T2 som jag optimerade hos BSR efter garantin gick ut så nu har den 236 hk i stället för 122 och det har inte varit ett enda problem med det. Har oxå servat den hos Volvo med optimeringen utan problem. Optimeringen gjordes hos dom och det var enkelt och smidigt och behövde inte skicka in någon styrbox eller så.

Av pt96hni