Inlägg

Inlägg som WaltX har skrivit i forumet
Av WaltX
Skrivet av Chibariku:

Jag skulle köpa en en tegra2 mobil i dagsläget, speciellt om man gillar att spela.

Nja, jag är inte ute efter att spela. Jag kommer mest att använda Facebook, Twitter, filma/fota och använda andra appar.

Av WaltX
Skrivet av weedad89:

Satsa på en två-kärnig processor är mitt tips! Se även till att grafik chippet är bland de starkare, annars finns risken att du sitter på en ny smartphone som inte är särskilt smart redan till sommaren.

Vilka grafikchip är starkast då? Finns väl inte många modeller med 2-kärnig CPU idag?

Av WaltX
Skrivet av HerrNi|sson:

iPhone 4 är bäst, punkt slut.

Motivera gärna varför. Den är ju så onödigt dyr.

Av WaltX
Skrivet av BME:

Oavsett märke, köp en Android. Skulle vänta lite med ett inköp dock, många nya modeller kommer nu i vår/sommar, kolla repotage från mobilmässan i Barcelona och kolla in Swedroid och se vad folk säger. Men som sagt, SE's nya Arc är ganska intressant, kolla in HTCs nya lineup också, kommer ju en ny desire snart

Vart kan jag se de nya kommande modellerna?

Av WaltX

Vilken smartphone ska man köpa?

Hej,

Det känns som att jag är den enda i hela världen utan en smartphone, så nu känner jag att det är dags att införskaffa en. Problemet är att jag inte kan välja vilken jag vill ha. Där kommer ni in.

Jag har en budget på runt 5000 kr, så håll er till det priset. Jag vill naturligtvis ha den bästa telefonen för pengarna. Just nu lutar det mest åt en HTC Desire HD. Finns det någon som är bättre? Eller ska jag vänta på någon ny modell som är på G?

Tack på förhand!
/Walter

Av WaltX

Har stängt av några program som inte behöver startas upp vid start och ska se om det hjälper. Annars får det bli en SSD disk.

Tack för hjälpen!

Av WaltX

Öka hastigheten för datorn att boota?

Hej,

Jag har en ganska ny dator som fungerar alldeles utmärkt. Men jag har märkt att det har tagit lite längre tid för datorn att starta på sistone. Jag brukar ta tid på från att jag startar datorn, tills att jag kan starta ett program i Windows (till exempel Firefox). Detta brukar ta högst 2 minuter (eller mindre). Är det normalt? Så fort jag hamnar på skrivbordet så bör man ju kunna starta program direkt, och inte vänta 30 sekunder på att datorn reagerar på någonting som jag har klickat på.

Jag skannar datorn med AVG (gratisversionen) och Malwarebytes dagligen utan några tecken av virus. Jag har defragmenterat hårddisken. Jag har gott om plats på hårddisken (767GB ledigt av 1TB).

Så vad kan man göra?

Min dator:
- Intel i7 930
- 6GB DDR3 1333 MHz
- Nvidia GTX 480
- Windows 7 Home Premium 64-bit

/Walter

Av WaltX

Fattar inte... Är det fel på alla SB moderkort nu helt plötsligt?

Av WaltX

"Region: Region 1 (U.S. and Canada only)."

Av WaltX

Alien Anthology Blu-Ray fråga

Kan man spela upp den här Alien Anthology utgåvan med min Samsung HT-C5200 och innehåller utgåvan svensk undertext? http://www.amazon.com/Alien-Anthology-Blu-ray-Sigourney-Weave...

Enligt Amazon så går det inte, men enligt den här sidan så går det: http://www.blu-ray.com/movies/Alien-Anthology-Blu-ray/5090/#R...

Av WaltX

Verkar vara mycket bättre Kör på en sån istället för en i7 950 då.

Av WaltX

Tack för era tips!

@Boof
Är Intel Core i7 2600K en ny prolle som har kommit? Är den bättre än i7 950?

Av WaltX

Bygga en dator för max 15000 kr inkl. 24" skärm

Hej!

Jag behöver hjälp med att bygga den bästa möjliga datorn (inkl. 24" skärm) för HÖGST 15000 kr. Datorn ska klara spelet "Flight Simulator X" rätt bra.

Tack på förhand!
/Walter

Av WaltX

TV'n står på mitt "skrivbord" tillsammans med min datorskärm, Xbox 360 Slim, Playstation 3 och själva datorn under bordet. Använder inget trådlöst nätverk någonstans. När problemen uppstår så brukar allting vara avstängt förutom TV'n.

Av WaltX

Konstig "signalfel" mellan TV och fjärrkontroll

Hej,

Det har börjat spöka i min TV (Samsung UE-32B6050 LED) och jag hoppas att ni kan förklara vad det är som pågår. Problemet började för högst en vecka sedan och den dyker inte upp varje gång jag startar TV'n, utan bara ibland.

När problemet väl uppstår så slutar majoriteten av knapparna på fjärrkontrollen att fungera. När jag trycker på en knapp som inte fungerar så lyser panelen på TV'n men ingenting händer. TV'n verkar få signal. Exempel på knappar som fungerar: Volym, kanaler (P) och pilarna i mitten. Knappar som inte fungerar: Röda Power knappen, "Enter" knappen, "Source" knappen och många fler.

När jag bläddrar bland kanalerna så hoppar den över en kanal då och då. Jag trycker alltså en gång så hamnar jag 2 kanaler framåt/bakåt.

TV'n brukar t.o.m stänga av sig själv utan förvarning. Power knappen på TV'n (som har en touchscreen panel) fungerar inte heller. Så det enda jag kan göra för att stänga av TV'n är att dra ut strömsladden från kontakten. Efter det brukar allting fixa sig.

Värt att nämna kan vara att vi har, förutom min Samsung TV, en till Samsung TV i vardagsrummet och hemmabio från Samsung. Alltså 3 st fjärrkontroller från Samsung.

TV'n är högst ett år gammal så jag förstår inte varför den börjar krångla redan nu. Vad tror ni att det kan vara?

Tack på förhand,
/Walter

Av WaltX

Bluescreen

Hej,

Jag byggde ihop min dator själv för lite mer än en vecka sedan och har fått Bluescreen 2 gånger efter det. Första gången var då jag spelade Crysis: Warhead och den andra gången var idag då jag spelade StarCraft 2. Jag har de senaste drivrutinerna, bra kylning och allt så jag förstår inte vad problemet är.

Därför vill jag att ni skriver upp ALLT som kan orsaka Bluescreen.

Min dator:
- Intel i7 930
- Nvidia GTX 480
- 6 GB RAM
- Windows 7 64-bit
- Asus P6X58D-E

Tack på förhand,
/Walter

EDIT: Jag märkte nyss att det står att jag har 4 GB RAM i "System" fast jag har 6 GB installerat (3x2gb). Dom är placerade på varannan sockel. Vad ska jag göra? Måste ju vara det här som är felet.

Av WaltX

Hur mycket är dessa komponenter värda?

Hej,

Jag behöver hjälp att prissätta mina gamla datorkomponenter då dom ska säljas. Men eftersom dom inte säljs i butik längre så är det väldigt svårt för mig att prissätta dem.

- Moderkort: Asus P5K, P35, Socket-775, DDR2, ATX, GbLAN, PCI-Ex16
- RAM: Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5 Kit w/two matched CM2X1024A-6400 Dimm's
- GPU: Gainward GeForce 8800GTX 768MB GDDR3, PCI-Express
- CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz Socket LGA775, 8MB, BOXED m/fläkt (inklusive Zero Therm NV120 Premium fläkt)

Jag vill ha ett pris för varje komponent, inte paketpris.

Tack på förhand!
/Walter

Av WaltX

Fan vad dum jag är... Jag har ju inte ens ett nätverkskort. Blandade ihop den med ljudkortet. Hehe Men tack för ett snabbt svar! Det uppskattas.

Av WaltX

Behöver jag ett nytt nätverkskort?

Hej,

Det är så här att jag bygger ihop min nya dator och köper alla delar var för sig. Men jag undrar det här med nätverkskort. Måste jag köpa ett nytt? För innan hade jag ett 3 år gammalt moderkort och det nya är "ASUS P6X58D-E, X58, Socket-1366". Ska det gamla nätverkskortet passa eller måste jag köpa ett nytt? Vilken skulle passa isåfall? Just nu surfar jag med 8mb men ska snart byta upp till 100mb.

Tack på förhand,
/Walter

Av WaltX
Skrivet av Inix:

Byt till 1366

Vad är det?