Inlägg

Inlägg som martin_opell har skrivit i forumet
Av martin_opell
Skrivet av ÖrjanKlas:

Konstigt att man inte stöter på dessa personer utanför datorn någon gång...

Troligen små klena killar som precis kommit på online gaming och vågar bara vara tuffa bakom skärmen

Merparten som säger eller gör såhär låter ju som dem är 10-12 år när dem pratar...

Av martin_opell
Skrivet av Marsupilami:

Mobila Xeon! Underbart om det kommer. En sådan i en NAS måste ju dessutom sitta som handen i handsken. Hoppas på några strömsnåla BGA-mITX-brädor från Supermicro

Finns väll redan i hp zbook!

http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=T7V66EA...

Av martin_opell

@zippys: Vart nere på -2 grader som kallast nu i höst och det har fortfarande fungerat bra, återstår väll och se till vintern

Jo om någon klipper av den och springer iväg är ju en variant också haha, hoppas dem tar grannarna före mitt hus för dem grävde in samtidigt

Av martin_opell

Jag har samma hos mig, box utanför huset och 1 inne i huset.

För mig fungerar det super och har haft 1min downtime på dessa 7-8 måndaer jag haft fibern. får ut 98/98 på 100/100 lina.

Av martin_opell
Skrivet av Baxtex:

Har köpt mycket från biltema i mina dagar och tyckt delarna varit bra, inte märkbart sämre gentemot mekonomen t ex som tar 3x mer ibland. Nuförtiden köper jag bara delar online från tyskland som är ännu billigare än biltema, t ex från https://www.bildelaronline24.se Får ju till och med grejerna hemkörda till dörren, hur bra som helst. Även olja är ju rejält mycket billigare, köpte 10 liter castrol för 300kr förra året, jäkligt bra pris.

Visst automatlådor behövs bytas lite då och då, men tycker priset är skrattretande högt. Visst ATF är dyr och det går på lite mer så räkna 1000kr på den kanske. Men att byta den borde i mina ögon vara lika enkelt som på motorn, men givetvis implementerar man massa speciallösningar för att göra det så svårt som möjligt.

Nja du måste spola lådan då man oftast bara får ur 4liter åt gången så säg att det går 8lite i lådan så måste man typ ha några lite att spola med också.

Gör man inte detta själv tar det en bra stund att göra!

På bilmotorn är det bara hälla ur, byta filter på med rätt mängd.

Av martin_opell
Skrivet av Baxtex:

Jag har alltid haft lite äldre bilar och fixat allt själv och de där priserna alltså! Säg att jag skulle göra detta på min bil:

Intervallservie (byte utav motorolja samt oljefilter) - 500kr för oljan, jobbet innebär att skruva ut en skruv, tappa ut oljan, skruva på skuren igen och fylla på olja. Tar ca 30 min och då väntar man mest.

Inspektionsservice (största genomgången utav bil enl serviceplan) -Vet inte vad detta innebär. Besiktningen klagar väl om det är något som är kasst. Kolla belägg och skivor så det finns material kvar på dem. Känn om det finns vibrationer i hjulen.

Byte utav bromsvätska, -200kr, kan vara lite jobbigt då man troligtvis behöver lufta bromsarna, så säg 30-60 minuter, inget svårt dock.

Byte växellådsolja samt oljefilter till växellådan -Vet inte varför denna ska bytas? Känner folk som jobbat på Mercedes och Volvo som säger att denne aldrig behövs bytas såvida man inte upplever problem. Kanske skillnad på WW men det är i allafall inte mycket svårare än att byta motoroljan för det mesta.

Byte utav friskluftsfilter- Allvarligt, 99kr på biltema, 3 minuter. Om det inte är för smutsigt räcker det att blåsa rent med tryckluft.

Jag fattar ju att det kostar på märkesverkstäderna och att man måste serva där för att få garantier och allt, men fan sådana överpriser.

Jo om TS har en automatlåda så skall den bytas efter 5-6000mil brukar intervallen vara. åtgången är då ca 8 liter ATF olja som är dyr och sen sköljning på det.

Sen att man inte "behöver byta olja i lådan" är bara för att priserna på service skall sjunka, det är ju rörliga delar + lager i lådan också, När man byter olja i en låda som gått 10k+ så blir det som en helt ny bil att växla med, på manuell låda kostar det kanske 200kr vilket är en fis i rymden om man får bättre hållbarhet

Vanligt oljebyte brukar vara 2-3k på märkesverkstad, sen på detta friskluftfilter, växelådsolja, bromsvätska med urluftning (om man gör det riktigt) så drar allt priset iväg då dem brukar ha en 800-1000kr i timmen för bara jobbet

Så låter ganska rimmligt tycker jag

Av martin_opell

Beror på hur högvarvig 70cc är, det handlar inte om vilken kubik man köper utan vilken 70cc. Det är varven som dödar venstaken + lagren om man inte kör med C3 lager som har större glapp och tåler mer värme. Finns både låg och högvarviga 70cc att köpa.

Sålänge vevstaken och ramlagren är friska behöver du inte byta de. kör du 70cc med orginalrör och förgasare så kommer du inte behöv abyta vev då den inte kommer varva så mycket ändå.

Skall du dock byta rör och förgasare som är viktigt för att få ut allt på en 2T så rekomenderas nya c3 lager + vevstake om du nu skall ha någon form av livslängd på den.

Sen att få upp en AM6 i äkta 100km/h utan att byta cylinder är nästan omöjligt. Rexxy på twostroke testade detta på en Derbi som går bättre ostrypt än Rieju och fick den precis till 100 km/h men då var det större förgasare och effektrör också inte bara avstrypt.

så avstrypt är runt 80-85-km/h beroende på vilken drevning man kör också då såklart på raka och inte nerförsbacke.

Av martin_opell

Kan inte se varför man skulle välja detta kortet över 1080 när det inte kommer skilja speciellt mycket mellan dem... Speciellt om dem nu säger att man inte får överklocka också.

Av martin_opell
Skrivet av hajmat:

Schysst! Jag lade till dig på battlenet.

Vad heter du ingame? Annars kan du lägga till mig. Hajmat#2187

Heter euroman#2640 om du har lust någon gång ^^

Av martin_opell

Kör inte hela tiden men blir lite till och från.

Paralvl 570 denna säsongen

WitchDoctor - Greater rift 69

Mvh Martin

Av martin_opell

1060 är mycket bättre kort så jag hade kört på det, har för mig 1060 nosar på 980 (utan Ti) prestanda.

Av martin_opell

Hade definitivt gått på I7 7700k om jag bara hade spelat. Tycker man dem är för dyra eller inte har råd hade jag kört på amd ryzen 1600 istället.

I5 6600k som du tänker på har bara 4 trådar, och dem flesta spelen nu får faktiskt bättre fps med HT.

Av martin_opell
Skrivet av _Merc_:

Jesus FN christ, Folk tappar helt Fokuset ifrån videon och direkt går på 7700k spåret. Folk sitter seriöst och cherry pickar de spelen som har störst Gap i prestanda mellan 7700k och 1600 och ignorerar I7-7800x där gapet i prestandan är lika mellan 7700k och I7-7800x och 1600 det är helt beroende på vilket spel du väljer.

Så ska inte I7-7800x ha "faller efter i spel prestanda" ifrån sweclockers då ? och om den inte får det då borde inte Ryzen ha det.

also vi pratar 1600 här vs 7700k Jag har helatiden syftat på att 1600X är den som inte hamnar efter i spelprestanda vs 7700k vilket detta testet inte är ! Notera skillnaden mellan 1600X och 1600, 1600 stock har för låg clocks medan 1600x stock vs 7700k stock är jämnare och bättre jämförelse !

Fast sweclockers kan ju inte sätta "faller efter i spel prestanda" på något dem inte gjort en recension på?

Sen måste man använda mycket dyrare minnen på amd om man skall kunna få ut bra prestanda, men båda plattformerna är ju helt nya och kommer troligen få bättre prestanda i spel fram tills hösten.

Båda har ju nya features i cpuerna och innan allt blir optimerat kommer ta en tid.

Dock kan jag hålla med om att intels senaste plattform är väldigt dyr, men man köper ju inte den för spel. Medan amd har ju just sagt att 1600 serien är deras spelserie och intel har väll just sagt att 7700k är deras spelserie så dumt och inte jämföra dem mot varandra.

Mvh

Av martin_opell
Skrivet av FBGKimpan:

Hej!

Inskaffade nyss ett 1080 TI.
Jag har en i5 3570K, 8 GB ram 1600 hz.

Bör jag uppgradera detta? Isf, till vad?
Jag gamar endast.

Börja med att klocka den du har och se hur det fungerar i spelen du spelar. om det skulle gå dåligt hade jag kollat om det gick och få tag i en billig 3770k begagnat.

Av martin_opell

@Mithras: fast 2600k är med i testet därför jag skrev det ^^

Men klart den kommer få bättre prestanda med 1ghz mer än det den har nu om man kollar på tex 3770k är ju bra mycket högre

Av martin_opell
Skrivet av Mithras:

Om du går från att ha en stock-clock på 3.6ghz till att köra på 4.5 ghz så kommer det definitivt att göra en skillnad. Möjligen inte "större" skillnad så som i att du går från 60 fps till 100, däremot kommer du uppleva att den presterar mycket mer stabilare, att fpsen inte dippar och flyger upp och ner lika mycket, samt möjligen en increase på 5-15 fps. I slutändan är det dock grafikkortet som sätter de största begränsningarna, även om en 2600K stock faktiskt ger en viss flaskhalseffekt

Det gör faktiskt en hel del skillnad!

Test från sweclockers: http://www.sweclockers.com/test/23507-amd-ryzen-7-1700/20#con...

Om vi tar BF1 så använder sweclockers 1080 i detta testet

alla var i 1920 x 1080 så visst kan det göra skillnad med din upplösning också!

2,8ghz: 85fps

3,6ghz: 99fps

Mvh
Martin

Av martin_opell

Sitter lite i samma båt tänkte "japp nu kommer äntligen amds kort så man kan kolla om nvidia eller amd har bäst/krona"

men så förlänger dem tills augusti istället... Tänkte jag skulle byta ut mitt 290, fungerar super men skulle vilja kunna kräma på lite mer ögongodis.

Så har sneglat lite på 1070 (runt den prisklassen jag köper kort)

Verkar dock som du har råd med 1080/1080ti så är ju helt klart Ti bättre och har du råd med det hade jag gasat på med det kortet. Dock är 1080 fortfarande ett VÄLDIGT bra kort och jag tror du blir nöjd med vilket som i detta fallet.

Angående märken så tror jag inte det spelar så stor roll, dem poresterar ganska snarlika. Hade nog gått efter det kortet med tyst och bra eftermarknadskylare (sålänge du inte skall köra på customer vatten)

Av martin_opell

För det där priset går man ju hellre på 1070 och klockar det så får man bra mycket mer prestanda!

Av martin_opell
Skrivet av anon283569:

Jag har grunnat på lådan jag har i källaren i ett par månader. Men jag kommer ingen vart med att diskutera med mig själv. Så jag frågar er istället. Jag har ett MSI X79A-GD65 8D moderkort nytt i kartong som legat bortglömd ett par år som jag vill göra någonting med. Frågan om den fungerar beror på att moderkortet såldes med bland annat bios revision 0 som inte kunde boota de flesta processorer utan att göra en bios uppdatering genom att skicka tillbaka den till MSI eller din lokala butik. Så jag har inte en blekaste aning om den kan boota, eller vilket bios den har.

Om jag bestämmer mig för att försöka få igång den. Vad kan jag göra om bios inte vill starta?
Finns det hjälp att få av någon som kanske kan låna en processor som man vet ska fungera för att sen uppdatera bios? Typ en datorbutik eller frivilliga ägare?

Apropå M-Flash. Vad är det för något? Det låter för bra för att vara sant.
Men på hemsidan: https://www.msi.com/Motherboard/X79A-GD65-8D.html#hero-overvi... beskrivs det som att det
ska kunnas användas som ett portabelt bios på en usb sticka. Men jag kan inte hitta någon som helst information på nätet eller ens en mening om detta i manualen om hur man använder detta.
Det enda jag kunde hitta på nätet som "kanske" är relaterat till detta är denna tråden: http://www.tomshardware.co.uk/forum/310377-30-computer-starti...
Skulle detta fungera hade det vart busenkelt att få igång bioset.

Men vad tror du/ni?

Se om du kan få tag i en cpu som stödjer dem första biosarna troligen fungerar inga 4xxx utan man måste gå på 3xxx cper! För mig iallafall 3820 och 3930k stödjer första biosen (lite osöker)

Av martin_opell

Fick in creators update i förrgår och maskinen funkar precis som innan

spelade någon timme igår och funkade lika bra som innan och har inte hittat några buggar än iallafall.