Inlägg

Inlägg som Jerban har skrivit i forumet
Av Jerban

Blev för ca 2000:-. Och då är det endast julklappar till barnen och hälften är nytta och hälften nöje. Vuxna köper jag inte julklappar till.

Av Jerban
Skrivet av Murre5:

Vet inte om du trollar men det finns ju redan ett Meshify C?
Däremot skulle jag vilja se ett Meshify 2C som är aningen större än C. Eftersom Meshify C är på gränsen till att 3080 t.ex. inte får plats.

Meshify C med 3080

Håller helt med, skulle vilja ett som är mitt i mellan just Meshify2 och C i djupstorleken.

Av Jerban

Nytt chassi, högt luftflöde

Köpte ett NZXT 510i för något halvår sen, men är inte helt nöjd med det då det är för litet och dåligt luftflöde, vilket jag inte tänkte på när jag köpte det.
Så nu kollar jag på ett Meshify 2, vilket verkar vara helt perfekt förutom att det kanske är lite för djupt. Det jag gillar med det chassit är att det är gått om plats på baksidan (ca 30mm), och det behöver jag då jag har kabelförlängningar från PSUn som tar en del plats + commander pro etc. På chassit jag har nu så blir det så trångt att jag får hänga på panelen för att ens få dit den.

Dyker det upp några andra chassin i era tankar som kan tänkas passa mig?
-Mesh i front.
-43-47cm i höjd och 50cm i djup.
-Gott om plats för kablar på baksidan (25-30mm).

Har även kollat på Phanteks P500A men tycker det ser lite högt ut för att se bra ut på skrivbordet.

Av Jerban
Skrivet av alatan:

Nej det är inte samma sak. Så kör på det vanliga läget.

Skrivet av Cerb:

Nej, EFB och AGM är inte samma sak.
Så ladda vanligt.

(Edit: 2:a på den bollen)

Skrev till batteritillverkarens support tidigare idag, men dom var så sega på att svara därför frågade jag här istället.
Men nu fick jag i alla fall svar där han bifogade manualen för deras batterier och bad mig läsa kapitlet "Flooded Batteries - Slow charge".
Och där står följande "Use a battery charger with IU charging profile, preferably at costant charging voltage from 14.80 V and
16.00 V max."

Och ni normalläget på laddaren så laddar den i 14.4V medans snöflingan ger 14.7V, så då kanske snöflingan är att föredra ändå? Eller blir batteriet fulladdat med 14.4V ändå bara att det tar längre tid?

Av Jerban
Skrivet av alatan:

Nej det är inte samma sak. Så kör på det vanliga läget.

Skrivet av Cerb:

Nej, EFB och AGM är inte samma sak.
Så ladda vanligt.

(Edit: 2:a på den bollen)

Tackar för svar! Då kör jag på vanliga läget. Trevlig helg

Av Jerban
Skrivet av alatan:

Det är bara att ladda på. Speciella laddare och batterier för just start/stopp har jag inte hört talas om, men oftast sitter det AGM batterier i bilar med start/stopp. Dessa batterier vill ha en lite högre laddspänning än "vanliga". Men det är ingen fara att ladda AGM batterier med en laddare utan AGM-läge.

Din laddare bör dock ha AGM-läge, kolla på batteriet om det står AGM någonstans. Annars kör på det vanliga läget.

Okej då vet jag! Jag har ett "snöflingeläge" på laddaren och då laddar den med 14.7V, tror att den snöflingan är utbytt till AGM nu för tiden men jag köpte min laddare för ett antal år sedan. Är AGM och EFB samma sak då? Annars kör jag bara på det vanliga läget som du sa.

Av Jerban

Ladda bilbatteri

Hallå.

Behöver ladda mitt batteri till bilen och bilen har ett start/stopp system så det är ett batteri gjort för det.

Batteriet heter: FIAMM L3 EFB 70Ah 720A.

Och det jag undrar är helt enkelt om jag kan ladda det med min CTEK MXS 3.6 laddare på det vanliga billäget (14.4V)? Har nämligen sett att det finns speciella laddare för batterier med start/stopp därav frågan.

Av Jerban
Skrivet av FlytPojken:

Så är de, var egentligen bara Perez som fick ut bra resultat på hårda däck. Tror faktiskt Bottas håller med om att de var rätt att gå in för mediums igen.

Att Perez gick så bra på dom hårda var ju just för att han bibehöll tempen i dom hela tiden. Teamet sa ju till och med åt honom, trots att han ledde med 10s, att inte dra ner på farten. Just för att inte förlora tempen i dom hårda däcken, för när dom är slitna så får du aldrig tillbaka den. Exakt det hände med Bottas iom hans "depåstop".

Av Jerban
Skrivet av FlytPojken:

Jag undrar om Bottas hade tagit sig förbi på de hårda däcken dock? Hans fart var bra fram till pitstop och sedan fanns det ingen fart, så jag skulle nog säga tveksamt att Bottas hade lyckats med en omkörning. Var väl som lägst 4.5 sek innan SC och många låg ju i ett tåg utan att kunna ta sig förbi.

Att Bottas inte hade en chans på slutet har ju just med att göra att han fick tillbaka sin gamla, slitna hårda däck, som då gått ner ordentligt i temp under den tiden han står still. Och med så slitna däck så får du aldrig "liv" i dom igen. Därför var han så långsam i slutskedet.

Av Jerban

Efter alla oändliga buggar jag har haft sen jag började spelet i tisdags så verkar det äntligen fungera för mig. Spelat 4-5 timmar idag och inte haft ett enda problem. Den enda ändringen jag själv gjort var att ändra Resolution Scale från 70 till 100. Sen vet jag inte om det kommit en uppdatering sen jag spelade igår.

Av Jerban
Skrivet av Mocka:

Vad jobbigt, förstår om du vill göra en refund. Lirade 2h nyss, fortfarande inget att klaga på.

Första timmen av spelet nu på kvällen har resulterat i en frysning så det blev en Ctrl-alt-del. Och att jag ramlade rakt genom marken och dog, fick ta en tidigare save för att ens kunna fortsätta.

Av Jerban
Skrivet av Mocka:

Jag kör AA på low då den är extremt prestandatung utan anledning och med lite nVidia sharpening blir allt rätt så krispigt och fint. Visst, måste väl säga att Witcher 3 med texturpaketsmodden såg fantastiskt skarpt och fint ut men Valhalla är inte långt ifrån. Håller däremot med om att ansikterna inte är de bästa, tycker de gjorde bättre ifrån sig i Odyssey. Snön håller jag väl delvis med om men har heller inte sett många spel som gjort det bra förutom Horizon och Division. Draw distance håller jag inte med om, tror jag kör Very High och det funkar riktigt bra. Ja, LOD är väl inte fantastisk från kråkan men det var inte mycket bättre i Odyssey heller och tror ärligt talat inte något spel gör det fantastiskt mycket bättre.

Jag föredrar England framför Norge och det finns mycket vackert att titta på där. Otroligt många detaljer i varje hydda, hus eller borg. Ljussättningen är fantastiskt och mycket stämningsfull. De flesta texturer är otroligt detaljrika. Ja, det finns inte mycket att anmärka på där faktiskt.

Lirat i 15h nu och inte stött på någon bugg förutom lite pathing problem här och där, dock inget allvarligt.

Har stött på så mycket buggar nu att jag funderar på att kräva pengarna tillbaka. Och jag har testat andra drivrutiner och även testat installera om Windows. Bara nu ikväll har jag antigen fått starta om uppdraget eller stänga ner hela spelet 4ggr.

Av Jerban

Loading screens som aldrig kommer någonstans, uppdragsfolk som bara står still. Det löser sig med en "Quit to title screen" och får då göra om en bit av uppdraget. Men nu har det hänt säkert 5ggr på dom här timmarna och jag börjar bli riktigt, riktigt trött på skiten.

Av Jerban

Spelat ca 5-6 timmar nu. Och är det bara för mig spelet buggar sjukt mycket? Spelar på PC och kommer fan snart lägga ner och invänta en uppdatering....

Av Jerban
Skrivet av OldComputer:

Förutsatt att du inte har någon annan sjukdom / problem som vården borde hitta.

Kan vara ett stressymtom. Tänker då på den stress och ändrade rutiner som corona fört med sig i kölvattnet. Brukar ta väldigt lång tid att upptäcka och man har ofta varit stressad i flera månader, ibland flera år, innan det syns.

Eftersom magen är känslig för stress och stress är en avbild för hur magen mår så skulle jag börja med att försiktigt äta små portioner, och undvika saker som är starkt. I princip bara äta vitt bröd, vissa grönsaker och ren fisk som lax eller torsk. Tänk på att kött, blodpudding, leverpastej, ketchup, senap, smörgåsgurka, salt, socker, kakao, lakrits etc redan kan vara för starkt eller tungt för magen.

Ät hellre 5 små portioner än 3 gånger på en dag.

Kan även vara en form av överkänslighet mot laktos / gluten eller något annat. Nästan alla i min släkt har det, men det syns inte enligt läkare. Kan dyka upp när som helst under ditt liv. Du kan känna efter själv genom att undvika en viss sorts mat under ca 2 veckor och se om något förändras.

Tack för ett väl genomfört svar!

Av Jerban
Skrivet av ekhyddan:

Att kontakta din vårdcentral eller 1177 Vårdguiden är ett bra första steg.

Vissa som har problem med aptit eller illamående mår bättre av vissa naturpreparat som tex CBD-olja.
Det funkade bra när min mor gick igenom hennes cancerbehandling.
En bra säljare för det är: https://hempoilsuk.com/

1177 kunde inte hjälpa mig utan hänvisade till min VC. Men dom öppnar ju inte förrän på måndag.

Av Jerban
Skrivet av Murvar:

Magkatarr?

Skrivet av Sloback:

Tycker också det låter som magkatarr. Jag har haft det till och från sen tonåren. Prova att helt skippa all form av kolsyrad dryck. Det har varit det enda som har funkat för mig.

Då borde sköterskan på 1177 sagt att det kunde vara magkatarr. Jag har inte ont nånstans utan mår hur bra som helst i övrigt.

Av Jerban

Svårt att äta mat, kväljningar.

Innan jag ens börjar tråden så, ja jag ska ringa till VC på måndag. Nu är jag mest nyfiken på om någon annan varit med om något liknande eller kanske till och med vet vad det beror på.

Har senaste typ 2 månaderna haft väldigt svårt att äta. Efter bara några tuggor så får jag kväljningar.
Har alltid gillat att laga mat och gör det fortfarande, men jag kan inte äta den. Spelar ingen roll vad det är för mat heller. Självlagat, hämtmat eller middag hos vänner så är det samma sak, kväljningar.

Jag lyckas oftast få i mig ca 1/3 av en normal portion men då med hjälpen att jag sväljer ner maten med vatten.
Är fan jämt hungrig och vill äta, men det går liksom inte.

Av Jerban
Skrivet av Birdperson:

Låter ju bara väldigt naturligt, så gör man ju hela livet i sin hantering av sorg, oavsett ålder.

Du låter som en väldigt bra och sympatisk farsa.

Tack. Uppskattar verkligen dom orden!

Av Jerban
Skrivet av roosterx:

Om du viser känslor åt dom är inte det negativt, gråt med dom om du känner för det. Och gör som du redan skrivit prata med dom, låt dom förstå att vill dom prata eller kramas är du där - alltid. Livet är tyvärr hårdt, men ändå så fantastiskt fint. Vill dom prata om döden/livet så gör det, men inte fokusera för mycket på döden, va ärlig, men inte brutal.

Är svårt att veta hur du är som person, så ett riktigt bra svar blir omöjligt.

Jag pratar och kramas med dom hela tiden. Men dom smiter ändå undan och är ledsna för sig själva. Kanske behöver dom det, men jag kan inte i mitt pappahjärta sitta i rummet bredvid och veta att dom är ledsna.
Jag tror jag gör rätt, men jag är ingen expert.