Inlägg

Inlägg som DarkAlf har skrivit i forumet
Av DarkAlf

Jag köpte en klassisk från Ebay: http://www.ebay.com/itm/Black-Flexible-Mouse-Bungee-Cord-Clip...

Det är originalet som startade det hela, behöver väl knappt säga mer än så.

Av DarkAlf

MusicBrainz Picard är ett riktigt bra program för att tagga musik. Jag rekommenderar det starkt. Jag har dock inte koll på ifall det kan konvertera WAV till FLAC. Möjligtvis att det finns något plugin för det. I värsta fall så kan du ju konvertera först och tagga sedan. Lycka till!

Av DarkAlf
Skrivet av copyguy:

Såhär skriver de i första brevet.
Den produkt ni skickat in för service/kontroll går dessvärre inte att reparera. Produkten i fråga finns inte heller kvar i vårt sortiment vilket medför att vi inte kan byta ut den mot en likadan vara. Vi undrar därför vilken produkt på vår hemsida (www.netonnet.se) du skulle kunna tänka dig istället.

Sen när jag bad om pengarna fick jag detta.

Hej,

Pengarna tillbaka kan du dessvärre inte få då det inte är inom öppet köp tiden eller tredje gången fel.

Du kan få ett tillgodokort om du önskar.

Har du bett dem om att få RT-N66U Nordic som ersättningsvara? (Ifall de går med på det så har du ingen rätt till att få pengarna tillbaka.)

Av DarkAlf
Skrivet av copyguy:

De ger mig alternativen att antingen välja en router för pengarna jag köpte min förra för eller välja en annan och lägga mellanskillnaden. Om jag vill kan jag med få pengarna på ett presentkort. Då jag inte hittar en enda router som motsvarar min där för det priset vill jag ju ha mina pengar och inget presentkort.

Antingen så kan de eller så kan de inte reparera routern. Ifall de nu påstår att de kan reparera den så har de mycket riktigt 2 försök på sig. Ifall de inte vill eller kan reparera varan så har du rätt till att häva köpet och få pengarna tillbaka (mot att du lämnar tillbaka den trasiga routern så klart). Om du inte vill så behöver du inte acceptera ett tillgodokvitto/presentkort.

Källa:
http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Din-ratt-som-kons...

Tillägg: Ifall de fortsätter krångla rekommenderar jag dig att ta kontakt med Allmänna Reklamationsnämnden.

Av DarkAlf

Efter en reklamation är det företaget som bestämmer hur de ska ersätta kunden. Som sagt kan de antingen laga varan, ersätta den eller ge pengarna tillbaka. Netonnet har valt att ge dig pengarna tillbaka och det finns ingenting du kan säga om den saken. Däremot så bör du få pengarna i handen (tillbaks på ditt konto eller hur du nu än betalade) och inte ett presentkort.

Av DarkAlf
Skrivet av Subiray:

Nätverkskort är Killer e2200, ska se om jag kan hitta nya drivrutiner för detta oavsett.
Har inget övrigt inkopplat till datorn.

Det är många med det nätverkskortet som har haft problem. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer just nu men ifall du googlar efter Killer e2200 memory leak så hittar du en hel del om problemet.

Av DarkAlf
Skrivet av KlyfftPotatis:

inte i det här fallet. jag sa till min kompis att han skulle testa headsetet och ifall han känner skillnad på trycket. jag sa ingenting vart det var eller hur det var och han påpekade att det tryckte lite på nedsidan av den vänsta kåpan. precis där jag också känner det

Ok, mycket intressant. Bra testat! Går känslan inte över efter ett tag? De flesta (alla?) människor känner till exempel inte hur deras kläder trycker mot huden. Hjärnan filtrerar ut kontinuerliga intryck.

Av DarkAlf

Det låter som att det är ditt huvud som är ojämnt format. Jag har i alla fall aldrig personligen haft och inte heller har jag hört talas om någon som har haft det problem som du beskriver.

Av DarkAlf

Hur gjorde du triforce:en? Riktigt snyggt.

Av DarkAlf
Skrivet av WoG:

Om du väntar tills bindningstiden är över (antar att det är två år som vanligt?) så är telia skyldiga att smidigt och gratis låsa upp din telefon. Du kan ju självklart roota den och leka med den innan dess

Det gäller bara abonnemang som är tecknade från och med den 1:e maj 2014 så vitt jag har förstått det.

Av DarkAlf

Ifall du ska köpa ett GTX 750Ti så köp för gud skull inte ett EVGA från Inet. Köp i sådant fall Palit GeForce GTX 750 Ti StormX Dual från Webhallen. Det är både billigare och snabbare.

Av DarkAlf

Ifall de olika funktionerna inte påverkar varandra på något sätt så fungerar Allings exempelkod utmärkt.

Av DarkAlf

Är det verkligen samma upplösning på de två skärmarna?

Av DarkAlf
Skrivet av Arazand:

Ja, men ändå... nej.
Nu kanske det inte är direkt relevant för just denna datorn men det är definitivt en viktig del i en prestanda dator. En fläkt i fronten och en som snurrar på komponenterna kommer hålla det bra. Och datorn går som sagt att köra passiv utan fläktar om man skaffar rätt kylfläns. Men fortfarande det är ingen hysteri. Varma komponenter dör snabbare än ljumna komponenter gör. Det är fakta. Jag menar varför skulle google annars spenderat miljoner på att kyla sina datacenter? https://www.google.com/about/datacenters/efficiency/internal/...

Det är nog bäst att du slutar skriva på internet så att du kan sluta dumförklara dig själv. Jag menar inget illa med detta, det är ett uppriktigt tips till dig så att du slipper skämma ut dig mera.

För det första så skrev jag ingenstans att han ska köra utan processorkylare. Jag har ingen aning om var du fick det ifrån. Du verkar ha lite problem med förståndet. För det andra så kan du läsa vad Tancoll skrev:

Skrivet av Tancoll:

Historien med Toms Hardware som blev betalda för att göra den videon och "glömma" stänga av funktionen som dödar spänningen till processorn på moderkortet när det satt en AMD processor i...

Ifall du nu verkligen förstår att videon du länkade "inte är direkt relevant för just denna datorn" så har jag ingen aning om varför du överhuvud taget länkade den i en tråd som handlar om just precis en viss dator.

Ditt argument angående googles datacenter är bara dumt. Eftersom du inte verkar förstå vad ett datacenter är så är det en byggnad och inte en dator. Hur i helsike kan du jämföra att kyla en enda liten dator med en hel byggnad?

Och nej, ljumma komponenter dör inte snabbare än varma. Tvärtom om enligt Google själva: http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6376021.stm

Slutligen förstår jag inte varför du argumenterar emot när du egentligen håller med mig. Jag tror att du egentligen är en vettig människa men du har svårt för att förstå vad en tråd handlar om. Skriv inte saker som inte hör hemma i en tråds sammanhang.

Av DarkAlf

Allvarligt talat. Det får räcka med den här fläkthysterin som folk har. Förr i tiden så kyldes hela datorn av en enda fläkt. Och det var inte ens en chassi-fläkt, det var fläkten som satt i nätaggregatet.

TS, du kommer klara dig alldeles utmärkt med en enda fläkt till de där komponenterna.

Av DarkAlf
Skrivet av Christoffer1989:

Haha nu skäms jag bara -.- Fanns ju en inställning "Monitor:" med alternativen 1 o 2... Hur f*n kan jag ha missat det? ;o
Satt ju o kolla efter det igår kväll för att det börjar komma med en inställning som detta...

Nu kan ni sitta o skratta åt min fail

Haha, jag misstänkte faktiskt att det var något sådant som låg bakom.

Av DarkAlf

Det brukar finnas något i inställningarna för spelet där man kan välja vilken skärm det ska vara på. Det brukar heta något i stil med Graphics Adapter och valen är ofta i stil med "HD7970 #0" och "HD7970 #1". Ibland så ligger det inbakat där man väljer upplösning och det kanske det heter något i stil med 1920x1080@60Hz@GPU0 och 1920x1080@60Hz@GPU1.

Av DarkAlf
Skrivet av Playboy_1338:

Oj oj oj, vilken extrem speldator, eller inte. Kolla priset... http://www.blocket.se/stockholm/Extrem_Speldator_52802106.htm...

Det ser väl ganska rimligt ut med tanke på komponenterna och att det är vattenkylning? Jag vet inte vad nypris blir på dem grejerna men jag tror att det blir över 25 000 kronor.

Tillägg: Nypris på bara komponenterna utan frakt och ifall man köper från absolut billigaste stället blev 11 000 kronor. Jag har ingen aning vad vattenkylning kostar och ifall det är värt de där 14 000 kronorna som han begär. Allt som allt så verkar det som att han försöker sälja det som en nybyggd dator och har glömt att minst 40% av värdet på datorprylar försvinner bara för att man har köpt dem. Med andra ord så är 25 000 överpris.

Av DarkAlf

Läs mitt tillägg.

Skrivet av DarkAlf:

Tillägg: I testet så står det att de tror att man inte kan reklamera därför att enheten faktiskt kan uppnå de annonserade hastigheterna ifall man kör ett visst testprogram med vissa inställningar. Jag håller dock inte med eftersom det i princip är rena fantasisiffror som man aldrig kommer se vid dagligt användande. Det är möjligt att de har rätt och jag har fel, men du förlorar inget på att åtminstone försöka reklamera enheten.

Av DarkAlf

Eftersom det verkar som att NetOnNet inte har uppdaterat sin hemsida efter att minneskretsarna i V300-serien byttes ut så har du rätten att reklamera.

NetOnNet kan inte som i det här fallet lova att enheten ska hålla en viss hastighet och sedan ser verkligheten helt annorlunda ut. Kom ihåg att skicka med länken till Nordic Hardwares Ny-test av enheten och förklara vad som är problemet. Passa kanske också på att ta en screenshot av produkten på netonnet.com innan de hinner ändra specifikationerna.

Tillägg: I testet så står det att de tror att man inte kan reklamera därför att enheten faktiskt kan uppnå de annonserade hastigheterna ifall man kör ett visst testprogram med vissa inställningar. Jag håller dock inte med eftersom det i princip är rena fantasisiffror som man aldrig kommer se vid dagligt användande. Det är möjligt att de har rätt och jag har fel, men du förlorar inget på att åtminstone försöka reklamera enheten.