Inlägg

Inlägg som DarkAlf har skrivit i forumet
Av DarkAlf
Skrivet av torkn:

en fråga bara, SSD monteras på samma sätt som vilken hårddsik somhelst eller?

Nja, SSD:er är oftast 2,5" stora medan de flesta hårddiskar man använder i en stationär är 3,5". Det finns 2 modeller av din datorlåda varav endast en av dem har en plats för en 2,5"-enhet i botten. Man skruvar fast SSD:n från utsidan av chassit. Så jag rekommenderar att du öppnar upp din dator och tar en titt ifall det finns 4 stycken skruvhål under 3,5"-platserna. Så här ska det se ut:

http://media.bestofmicro.com/I/G/257272/original/antec_three-hun...

I övrigt så skulle jag rekommendera: nytt grafikkort, en CPU-kylare så att du kan överklocka och kanske mer DDR3-minne ifall du har ett behov av det.

Av DarkAlf
Skrivet av delux_84:

De är de att jag är mest rädd för att den längden med mitt Sapphire Radeon R9 290 HDMI DP 2xDVI 4GB o den kylaren på blir ju väldigt lång . De gäller att hitta ett itx chassi som de kan passa i + 3 håd? de kortet är 275 mm långt + mått kylaren 288 × 54 × 104 mm

De flesta moderna datorlådor har gott om utrymme för långa grafikkort. Det är istället tjockleken på din grafikkortskylare som är problematisk.

Din kylare kommer (med största sannolikhet) inte få plats i ett miniITX-chassi.

Istället rekommenderar jag att du väljer ett microATX-chassi.

Här är några stycken datorlådor som bör passa med din kylare. De har alla minst 3 platser för hårddiskar.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7382657/microatx-datorlador

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7382657-00.png

Av DarkAlf
Skrivet av DavidtheDoom:

Nja, det var lite märkligt formulerat.
Både mDTX- och mITX-chassin har nästan alltid 2st Expansionslots. Kylaren expanderar bakåt och såvida den inte tar i något, kylare, ram kablar etc så bör det fungerar.

Dvs kortet går ner i slot:en, två slots framåt och en bakåt ockuperas av kylarlösningen. Ett chassi med 2st Expansionslots behövs men det stora problemet är att det kommer ta i kylare, ram eller liknande på moderkortet.

Om du hade haft en mDTX så hade det fortfarande inte varit någon skillnad.

Ifall chassit har 2 stycken kortplatser så är det ett DTX-chassi. Att en del kallar ett sådant chassi för miniITX är missvisande. Det är ungefär som att kalla ett ATX-chassi för miniITX bara för att det får plats.

Av DarkAlf
Skrivet av delux_84:

Men vilket chassi skulle kunna funka om jag ska har ett litet ?

Det beror helt på vad du är ute efter. Och det beror på även på hur du definierar "litet".

Hur stor budget har du för lådan?

http://www.kitguru.net/wp-content/uploads/2014/10/IMG_7848.jpg

Hmm, den kylaren är jättestor. I alla riktningar. Du kan glömma att få in den kylaren i ett miniITX-chassi (utan att modifera själv åtminstone).

Köp valfritt microATX-chassi som du tycker verkar intressant.

Av DarkAlf

När du skriver miniATX så antar jag att du menar miniITX?

Jag är inte säker på hur stor den kylaren är men jag har för mig att den täcker 2 kortplatser (så inklusive själva grafikkortet tar det upp 3 kortplatser). Eftersom miniITX bara har en kortplats (DTX har 2 kortplatser) så kommer inte grafikkortet få plats i ett chassi för de moderkorten. Så det verkar som att du ska satsa på ett microATX-moderkort.

Av DarkAlf
Skrivet av Shockwave:

Tja, jag tycker det ser bra ut men jag skulle personligen skippat SSHDn och tagit en processor som jag vet håller längre. Det går lite övet budget, men tar man bort CPU-kylaren hamnar du nästan precis på 6k.

Framtida uppgraderingar skulle kunna vara en riktig SSD eller ett bättre grafikkort.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7372208/2014-11-19

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för ditt förslag! Eftersom han ännu är så pass ung så räknar jag med att varken han eller han föräldrar kommer uppgradera datorn inom den närmsta tiden. Särskilt en ominstallation av OS skulle antagligen falla på mig (vilket jag inte orkar med). Så det får bli en SSHD från första början.

Ditt förslag gav mig däremot idén om att kanske använda mitt gamla GTX 460 som jag inte har någon användning för själv och så får han tjata lite på dem om att uppgradera det när det väl behövs. 4690k är faktiskt inte så jättemycket dyrare än G3258.

Här är listan som den ser ut just nu (förutom att ett GTX 460 tillkommer):
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7376287/4690k-inget-grafikkort

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7376287-00.png

Av DarkAlf

Behöver du verkligen dedikerad hårdvara för att streama med din dator? Du har en stark CPU med en bra överklockning samt ett Geforce-kort som har stöd för Shadowplay.

Av DarkAlf

Budget-speldator till lillebror 12 år [5000-6000 kr]

Lillebror ska få en PC i födelsedagspresent. Den är främst tänkt att användas till spel. Jag har inte stenkoll på vilka spel han spelar men Minecraft är ett av dem i alla fall.

Budget är c:a 5000 till 6000 kronor men ju billigare desto bättre! Dock så vill man ju inte ha dåligt förhållande vad det gäller prestanda per krona.

Första förslaget bygger på en Pentium G3258 processor som skall överklockas innan datorn lämnas över. Förslag vad det gäller AMD:s produkter mottages tacksamt eftersom jag inte har så bra koll på dem. Dock så vill jag att ni länkar till recensioner som styrker att den ena delen skulle vara bättre än den andra.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7372152/felix-12-ar

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7372152-00.png

Av DarkAlf
Skrivet av Cool_Hector:

Om någon mot all förmodan undrar vad jag till slut köpte, så följde jag i slutändan alla era råd. Det blev en i5 4690K och ett MSI Z97 gaming 3-kort. Tack för era råd och tips!

Det låter som att du gjorde ett klokt val!

Av DarkAlf
Skrivet av _oZZar_:

Grejjen med både OneDrive och Dopbox är väl att de använder en mapp på din dator som de sedan synkar, så hursomhelst är ju filerna på datorn, men också i molnet. Jag behöver ju slippa filerna helt från datorn för att få mera utrymme.

Åtminstone Onedrive vet jag att man kan ladda upp till utan att synka ner till en mapp på den egna datorn.

Av DarkAlf

Ett antal kanaler via hyresvärden som vi inte betalar extra för.

Ingen hemtelefoni.

1000 Mbit/s som också ingår i hyran.

Så summa summarum 0 kr.

Av DarkAlf

Kul att höra att du har hittat något som passar dig. Berätta gärna vilken modell du väljer och ifall du är nöjd med den!

Av DarkAlf
Skrivet av mrqaffe:

Det var en spelmus det frågades efter, inte en trådlös mus för kontorsbruk.

Nexus har flera olika modeller. SM-8500B som jag rekommenderar i ett senare inlägg har både tråd och många recensioner skriver att de har köpt musen för att spela med nattetid.

Sen har jag för övrigt hört att trådlösa möss fungerar bättre nuförtiden och faktiskt kan användas till gaming. Inte för att jag någonsin skulle använda en trådlös mus till gaming.

Av DarkAlf

Efter att ha tittat lite på Nexus olika modeller så hade jag valt SM-8500B till mig själv. Den har två stycken tumknappar som jag är van vid att ha och den har en sladd.

SM-8500B från den enda svenska återförsäljaren som jag hittade. Jag har ingen aning om det är en webbutik man kan lita på.

Nu vet jag inte vilket användningsområde du har tänkt använda din mus till så du får själv titta på vad de olika modellerna har att erbjuda. Bläddra längst ner på den länken jag skickade till dig i ditt första svar.

Av DarkAlf

Nexus har tillverkat möss med ljudlösa switchar. Jag har inte exakt koll på vad som skiljer de olika modellerna åt, men det lämnas som en övning åt läsaren.

http://www.nxstek.com/nexus_silent_mouse.htm

Skrivet av mrqaffe:

Det lär du inte hitta, det finns möss med touchsensorer men de lär inte ge tillräcklig bra "timing" om du ska spela.

Gör lite efterforskning innan du svarar.

Av DarkAlf

Jag hade ett jättedumt fel i mitt Define R4 som gjorde att jag hade exakt samma problem som du. Jag hade (den övre) hårddiskburen vriden så att luften kunde strömma lättare från fronten. Problemet var bara att den kom i vägen för grafikkortet som inte gick att trycka hela vägen ner i PCIE-platsen, däremot gick det att trycka det så pass långt ner att jag kunde spela med det så i flera månader. ^^ Lösningen för mig var att helt enkelt vrida hårddiskburen så att det gick att montera grafikkortet ordentligt.

Av DarkAlf

Lägg gärna upp bilderna på nätet så att vi sweclockare kan titta på dem också!

Av DarkAlf
Skrivet av korreWorre:

Startade datorn nu och verkar som att mina båda 250GB redan har den nya firmwaren enligt Samsung Magician? Någon annan som också har det så?
Båda är nyligen formaterade/inköpta så tvekar att jag måste köra det där programmet på dem.

Du måste använda ett särskilt verktyg från Samsung som har den nya firmware:en inbyggd:
http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungs...

Skrivet av Tea42BBS:

Tog ganska precis 1h att köra på min 1tb disk - drog mkt cpu i början, så jag antar att det beror på hur snabb burk man har oxo.

// Lz

Tack för svar! Hur fylld var disken? Min 1TB har varit igång i över 2,5 h nu och är fortfarande bara på 89%. Drygt som fan, hade jag vetat att det skulle ta så här lång tid hade jag satt igång det över natten istället.

På en annan sida står det att det kan ta upp till 4 h för en 1TB disk. Men det ser snarare ut som 5 h i mitt fall. . .
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18629993

Av DarkAlf

Har någon annan laddat ner verktyget som återställer prestandan? Jag har satt igång det men det tar fruktansvärt lång tid på Step 3. Jag har visserligen 1TB-modellen och den är ungefär halvfull, men jag tycker ändå inte att det borde ta så här lång tid. Hur lång tid tar det för er och vilken modell har ni?

Skickades från m.sweclockers.com

Av DarkAlf

Det låter som att du hade kunnat bli nöjd med ett USB-minne av lite bättre kvalitet. Jag kan inte rekommendera dig någon särskild modell. Men ifall du går till Prisjakt/ och ställer in vilka krav du har (storlek, läs- och skrivhastighet) så ska du se att du hittar något som du kan bli nöjd med.

Ifall du tvunget vill ha en SSD så kan du ju köpa den modell av SSD som du vill ha och sedan köpa till ett chassi för extern hårddisk.