Permalänk
Medlem

Det mesta för pengarna!

Jag ska uppgradera min dator och använda delarna i min nuvarande burk för att kunna bygga en multimediadator. Jag har förvisso en redan men den gick inte att bygga in som jag ville ha den. Blev för varm (socket A - AMD XP)
Men hur som helst så tänkte jag behålla denna låda som jag har för lite nyare delar. Det jag kommer ha kvar i lådan är:

Antec TruePower 550Watt
Piooner DV109
2x300 GB Maxtor DiamondMax 10 Raid0 + lagringdisk maxtor 300GB DiamondMax
(Alla 3 är Sata så minst 3 sata kontakter är att föredra)

De delar som jag kommer behöva är:
processor
moderkort
grafikkort
minnen

Kommer nätagget att räcka till? Jag har gjort ett PSU test och under 1 timmes spelande så ligger som max på 350watt (AMD 3700+ +geforce6800ultra+abit k800 Via + 2 GB corsair ddr3200) så mitt nätagg borde ju palla med det eller?

Mina specifika krav är att den ska vara tillfredsställande att spela med men det viktigaste är att den ska vara bra på att encoda filmer då jag håller på med att skapa filmer ur egetproducerat material.

Jag har tänkt mig att köpa dessa minnen : http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=321029

De bör ju räcka till ett tag i överklockningssyfte?

Sedan återstår processor och moderkort och grafikkort?
Här behöver jag tips och råd.
Vad bör jag köpa?
Jag funderade på att man kanske ska köpa AM2 och någon hyffsad processor i väntan på att deras quadcore kommer att sjunka i pris. Även om jag har en hyffsat behov av att korta ned encoding processen. Som det är nu så tar det mellan 5-6 timmar att konvertera en quicktime film till MPEG-PAL. Detta går förvisso att göra snabbare men det är sådan skillnad i bildkvalite när man väljer det långsamma sättet och bra bilder på sitt barn vill man väl ha när man tittar på det när hon blivit äldre. Men det är bara ett exempel vad jag behöver en bra processor till.

Jag hade tänkt mig något följande:
moderkort: max 1500 kr
cpu: max 3000 kr
grafikkort: max 3000 kr

Vad ni bör tänka på är att jag ska få användning av att jag köper lite bättre minnen så ingen planka som inte har stöd för det.
Jag har snålat in på minnen förut och det blev en bakläxa. Man torskar så mycket prestanda för att man sparar några hundringar.
Men hur som helst så är det bara att komma med förslag.
All hjälp är välkommen.
Jag vet inte hur jag ska göra.
MVH
Håkan

Visa signatur

Dator - Dell Alienware Oled AW3423DW, Phantek Enthoo Pro, Intel i7 8700K, Noctua NH-14, Asus TUF Z370-PRO, Samsung SSD 840 Pro 128GB, 32 GB DDR4, Gigabyte Geforce GTX 1080 Ti, 2st x 3 TB WD RED, Logitech MX518, Sennheiser Momentum, Qpad Pro MK80.