Apple lanserar Iphone

Permalänk
Medlem

Jag väntar nog tills generation 2 av den

Permalänk
Avstängd

Jaja, kan man inte göra en bra produkt så får man designa den tills den går hem hos apple-fanboysen

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av onlytobbe
Hur kan detta vara dåligt? Är kartorna, vägbeskrivningarna, trafikinformationen dålig bara för att den kommer från google? Det är väl väldigt mycket bättre än konkurrenternas motsvarighet, som är INGENTING! Du kan använda vilken IMAP eller POP3 mail du vill, bara det att yahoo vill göra lite reklam och ge ut någon "free push email" (vet dock inte vad dom menar..)

Yahoo mail slipper du alltså, men google maps är kvar och det kan ju knappast vara en anledningen till att inte köpa telefonen tycker jag

Jag tror inte det kommer vara dåligt just för att det kommer från google, utan för att jag till idag ännu aldrig sett en telefon där "tjänster" så som dessa gått att ta bort. Är det så att de har den goda smaken att lägga dessa på en skiva brevid som man kan lägga in om man vill ha dem så är det inga som helst problem. Men det lär ju troligen inte hända, utan istället tror jag det lär bli som med alla andra varianter av extratjänster jag stött på, alltså någonting som bara tvunget ska dinglas framför nosen på en själv om och om igen utan att man kan göra nått åt det. Som en 1x1m reklamdekal på framrutans förarsida av en ny bil där den inte gör någonting annat än är i vägen.

Jag gillar som sagt valfrihet, och även om kartorna, vägbeskrivningarna, trafikinformationen inte är dålig bara för att de kommer från google, så är de dålig för att jag inte vill ha dem alls, oavsett var de kommer ifrån. Men som sagt, är det så att det faktiskt går att göra sig kvitt dem, eller att man får välja om man vill ha dem alls så är det ju en annan sak.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

Såg den på nyheterna nu imorse. Säg hej till min nya telefon

Permalänk
Medlem

Navigeringen verkar ju vara en rip-off av Neonode tycker jag.

Och att den ska vara överlägset allt annat är ju överdrivet, finns mycket annat som är bättre (funktionsmässigt iallafall)

Och att den inte ens har 3G är riktigt dåligt...

Men ska bli spännande och se hur den är att använda.

Visa signatur

Kan starkt rekommendera Honeygain. Dela din internetuppkoppling och få betalt. Används inte för något konstigt utan saker som SEO, Ad verification och App testing.
Använd gärna min länk så får du $5 att starta med :)
https://r.honeygain.me/PONTU9D128

Permalänk
Hedersmedlem

Re: Re: iPhone! inte Iphone

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Du kan inte förvänta dig att swecs lama redaktion orkar bry sig om att rätta det där. Och det vore väl optimistiskt att tro att dom skulle göra rätt från början.

Skriver du nyhetskommentarer ENBART för att klaga och kasta skit på redaktionen, eller har du någon gång skrivit något konstruktivt, eller kanske till och med positivt?
Ta och lugna ner dig om du vill vara kvar. Med tanke på din attityd så antar jag dock att du inte vill det, så om du känner för det, PMa mig så fixar jag en ban så fort som möjligt.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk
Medlem

En sak jag inte förstår är varför alla är så kåta efter 3G här? Vad är poängen? Högre hastigheter? (384kbit/s tror jag.) Videosamtal? (Vilket jag inte har sett någon använda sedan det kom.) Den superba mobiloperatören "Tre"? (Ironi.)

Någon som vill träda fram och förklara?

Visa signatur

Hacking hasn't been this easy since the axe was invented. - Tomshardware

Permalänk
Avstängd

Jag har det för att flytta filer mm. Men sedan ger det en total bättre täckning än om man bara har tillgång till 2g-masterna (tror jag)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Jaja, kan man inte göra en bra produkt så får man designa den tills den går hem hos apple-fanboysen

Designen måste vara mycket bra eftersom en hel del fönster-fläktgossar fått upp ögonen för den med.

Visa signatur

Lille Hard Gay får gärna PM:a mig i vilken tråd jag ljugit, puzz
www.scififorum.se | www.ageofconan.se

Permalänk

Hade inte linksys pantent på namnet "Iphone"?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=3R4$3R=-
[oldnews]
http://www.nyteknik.se/art/48406
"Alla som går och väntar på en "iPhone" från datorföretaget Apple kan glömma det. Varumärket iPhone har Ciscos dotterbolag Linksys tagit hand om när man i dag lansererar en hel serie ip-telefoner under namnet iPhone."[/oldnews]

Så fel dom kan ha

Men hur blir det med varumärket iPhone nudå?

Varför ska Cisco ta namnet iPhone,? jo för att rida på iPod vågen inget annat, dom håller samma nivå som den mycket exklusiva Rolf Louren butiken i Bangkok.

Sedan har tydligen Apple patent på det namnet i hela världen förutom i USA där Cisco snodde det, men Apple får tydligen ha kvar sitt namn och Cisco väl kan väl torka bort mjället från sina rosa Rolf Louren kavajer och fundera på något eget namn istället för försöka köra räkmacka på Apple.

http://www.appleinsider.com/article.php?id=2372

Sedan en gång för alla!!!
I USA används ej 3G som här, dom kör mest GSM med EDGE, och det är den primära marknade för denna mobil just nu, vad är det som är så svårt att förstå med det??.
Så att ha 3G i mobil i USA är som att ha ett sandpapper som karta i öknen, vi får säkert en 3G telefon när den kommer hit i höst...

Visa signatur

Eat your greens kids

Permalänk
Medlem

3g har värdelös täckning plus hade väl den där telefon edge eller vad det nu heter och det har en teoretisk hastighet av 2 mb/sek på internet har jag för mig men men jag kanske minns fel.. säger som alla andra.. 3g behövs inte i en telefon bra därimot för att surfa trådlöst ute i skogen från en bärbar.. Jag tänker ta in en från usa som gåva från en släkting så slipper jag betala 30 procent i tullen..

Visa signatur

Utbildad datortekniker/elektriker.
Pluggat Optoteknik.
Eget företag under konstruktion.

Permalänk

http://www.engadget.com/2007/01/09/the-iphone-is-not-a-smartp...

Inte kunna byta batteri, inte synca med exchange och inga 3. parts program.

Tilräckligt för att jag inte ska ha den iallafall.
(Och pris, 3g, gps, och lite annat )

Visa signatur

- "ZyberZone är min nya hjälte." - LazyDroog, 2004-09-12 13:23
- "Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders"

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anders Anders
Onlytobbe: vad är det jag har bashat utan att motivera?

DU hittar ju på en massa saker... och sedan smyger du in att dom som köper telefonen är applefanboys.. ta inte åt dig hela äran dock, det är var alla andras idiotkommentarer som triggade upp mig.

Vi får se hur telefonen blir, den har helt klart vissa brister, och jag har svårt att tro att den kommer göra succe om den säljs i 'nuvarande' skick för 5-6000:- + abonnemangsavgifter inför 2008... men vem kan undgå att bli lite småkär i operativsstemet..

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av onlytobbe
DU hittar ju på en massa saker...

Vad är det jag har hittat på?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FreHar
I USA används ej 3G som här, dom kör mest GSM med EDGE, och det är den primära marknade för denna mobil just nu, vad är det som är så svårt att förstå med det??.
Så att ha 3G i mobil i USA är som att ha ett sandpapper som karta i öknen, vi får säkert en 3G telefon när den kommer hit i höst... [/B]

Men den kommer att börja att säljas i Europa också, och vi använder oss av 3G.
Men vi får ju hoppas att dom kommer med en 3G version för oss...

Det var mycket dåligt att man inte kan installera tredjeparts program (enligt engadget).

Visa signatur

Kan starkt rekommendera Honeygain. Dela din internetuppkoppling och få betalt. Används inte för något konstigt utan saker som SEO, Ad verification och App testing.
Använd gärna min länk så får du $5 att starta med :)
https://r.honeygain.me/PONTU9D128

Permalänk
Medlem

Ni som klagar. Vad bra att ni inte vill köpa den. Just det som är så jävla bra, att den kostar 4000-5000 kr gör den så exklusiv. Tack Apple!. Och ni som klagar på 3G osv. FÖRFAN, det är mer än ett halvår kvar tills den lanseras, det kommer hinna hända en jävla massa på denna korta tid. Det han visade igår var en prototyp, ingenting annan. Det är liksom bara början på något stort.

Ni som säger att Hytn TNT eller vad den kallas för, är mycket snyggare. HAHAHAHA, herrejösses. Hytn i jämförelse med denna är ju en stor tegelbit. Det är ju klasskillnad mellan dessa två manicker. Stor KLASSKILLNAD!

Det bästa med allt: den kör OS X! Det är så grymt! Så fräckt! Så häftigt!

Permalänk
Medlem

Gällande namnet:

http://www.engadget.com/2007/01/09/iphone-vs-iphone-cisco-and...

CARLR: 4-5000kr gör den inte exklusiv. "iPhone" kommer aldrig att vara en exklusiv produkt. Lika lite som att "iPod" är en exklusiv produkt. Tur att det finns sådana som du som går på den här typen av marknadsföring och prissättning. Annars skulle jag och många andra vara fattiga och vara tvungna att använda exklusiva telefoner som "iPhone".

Visa signatur

//Bacon

Permalänk

Re: Re: Re: Re: iPhone! inte Iphone

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasy
Det är regler som myndigheter använder, dessutom står det i TT-språket som är en samling regler de flesta journalister går efter.

5.4 "Av artighetsskäl bör man försöka följa det skrivsätt som används inom företaget, organisationen etc.
Om det skulle kosta alltför mycket tid och möda att ta reda på skrivsättet eller om det är ett nytt namn som ska bildas, följer man följande huvudregel för sådana namn"

Bara ett påpekande ^^

Det hela är nog något man kan kämpa om ett tag till. Om inte för att det ser hyffsat konstigt ut att skriva Ipod.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk

kommer inte skärmen att bli _väldigt_ repig efter tag?

tänker de släppa en "shuffle"-version som vanligt folk har råd med?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sanosuke555
kommer inte skärmen att bli _väldigt_ repig efter tag?

tänker de släppa en "shuffle"-version som vanligt folk har råd med?

Hah, ring en random-kompis varje gång. Ingen display.
Ptja, bra idé!

Och det där med att den blir väldigt repig, det beror ju helt på om du har andra saker i samma ficka. Skärmen ser ganska hård ut. Och skärmen på exempelvis P800/P900/P910 är inte så lättrepade.

Visa signatur

Citera, tack!
Har du läst tråden om strandhögtalare och andra musiklådor?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Steffe
S-E M600 kommer väl rätt nära? Förutom lagringsutrymmet då :/

nja.. det är fortfarande knappar på den, tror inte det där twotype funkar särdeles mycket bättre än T9 att skriva konstigheter med heller.

sen verkar inte Walkmanfunktionerna finnas heller, (har en sån S/E nu bara för det) och som du säger, minnet är obefintligt och kan heller inte byggas ut till mer än 1/8 av iPhonens på ett bra tag. men visst, billigare var den ju.

men gränssnittet är nog det som verkar mest olikt ändå. (till det sämre alltså) rätt snygg annars iof.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svartsmurfen
Någonting åt det här hållet?

Neo1973 från FIC kommer att släppas denna månad.

den där verkar roligare, inte så stilrent gränssnitt iof, men det kanske går att köra Fluxbox istället..

men jag gillar verkligen designen, även om den verkar vara dubbelt så fet som Apples mojäng.

men är den 3G? lite olika svar beroende på var man kollar..

http://www.openmoko.com/press/index.html

/ för klarhetens och rättvisans skull. denna nalles minnesgräns är också 1GB just nu.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem

Hmm... Få se nu. GSM-telefon, wlan, halvdålig kamera, bluetooth, webbläsare och e-post. Mp3-spelare och filmspelare, 4 GB minne.

Visst, den här telefonen hör till toppsegmentet just nu - men den har inga funktioner som konkurrenterna inte redan har. Istället är det, som så ofta när det gäller Apple, utseende och helhetsintryck som är de starka sidorna. Liten och snygg är den, med det nya tjusiga menysystemet som kronan på verket.

Jag är nog inte intresserad eftersom jag nyligen köpt en ny telefon, men jag tror ändå Apple kommer sälja många av den här. Den placerar sig i precis samma segment på telefonmarknaden som Ipod på mp3-spelarmarknaden - en bra produkt, inga märkvärdiga funktioner, men med en snygg design och en smidig integration i mac-miljön. Däremot hamnar telefonen i ett högre prissegment, och det är kanske det som är det största hotet mot försäljningen.

Visa signatur

Är det inte Fingal Olsson som sitter där borta?

Permalänk
Medlem

klart det kommer gå att köra tredje parts program. det går på allt.

och att den inte kan synka till office? det är en apple klart det är krångligt med det.. men det kommer nog stöd för det senare.. sen att det inte går att byta batteri kanske är sant men det tror jag inte. det går ju på alla ipods så varför skulle det inte gå på telefon? bara för att det inte är lika lätt som på en "vanlig" telefon betyder det inte att det är omöjligt.

Visa signatur

Utbildad datortekniker/elektriker.
Pluggat Optoteknik.
Eget företag under konstruktion.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av agazza
klart det kommer gå att köra tredje parts program. det går på allt.

och att den inte kan synka till office? det är en apple klart det är krångligt med det.. men det kommer nog stöd för det senare.. sen att det inte går att byta batteri kanske är sant men det tror jag inte. det går ju på alla ipods så varför skulle det inte gå på telefon? bara för att det inte är lika lätt som på en "vanlig" telefon betyder det inte att det är omöjligt.

Hehe, vi får se, hur det går med 3. parts program.
Office är väl inte så farligt, förutom att många inte kan ha den som jobb-telefon. Spännandnde och se om den har pushmail, och kan synca med exchange, något som är väldigt viktigt för många företag.

Byta batteri? Dvs 'skruva' upp den, ungefär som iPode'n?
Tvivlar på att man gör det på en liten leksak som kostar 7000 kr, och inte har någon garanti längre..

Visa signatur

- "ZyberZone är min nya hjälte." - LazyDroog, 2004-09-12 13:23
- "Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders"

Permalänk
Medlem

konstigt att den saknar 3G!?

"Däremot saknar den 3g vilket dock kan dyka upp i nästa version - Cingular använder europeisk 3g och var först i världen med turbo-3g." NYT
http://nyteknik.se/art/48578

Visa signatur

Ett gäng datorer med lite olika prestanda.....

Permalänk

Jag blev iaf så sugen att jag skakade när jag satt naglad framför rapporteringarna från keynoten igår!! Är bara apples prylar som framkallar de känslorna hos mig! Sen när de nämnde Q4 så svalnade jag och vaknade upp ur drömmen! Men visst är det en innovativ och sexig lur, utan tvekan! Går inte att srirra sig blind på FUNKTIONER när det gäller äpplet. Man måste se helheten, lösningarna och gränssnittet! Går att trycka in hur mycket skit som helst under ett plastskal, ofta det som de inbitna telefontillverkarna sysslar med. Som tur är så finns det visionärer som neonode och äpplet.

Visa signatur

the power of ART compells me!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
Gällande namnet:

http://www.engadget.com/2007/01/09/iphone-vs-iphone-cisco-and...

CARLR: 4-5000kr gör den inte exklusiv. "iPhone" kommer aldrig att vara en exklusiv produkt. Lika lite som att "iPod" är en exklusiv produkt. Tur att det finns sådana som du som går på den här typen av marknadsföring och prissättning. Annars skulle jag och många andra vara fattiga och vara tvungna att använda exklusiva telefoner som "iPhone".

Okej, låt säga.. kostar 4000 kr med ett abb som har bindningstid på 36 månader, fortfarande som en Ipod då eller? Det är inte direkt en pryl som en mamma köper till sin unge i födelsedagpresent eller dylikt, och tur är det.

Skillnad på 1800 kr kontra 4000-6000 kr.

Permalänk
Medlem

Jag drar iaf direkt en liknelse till iPod; de började på "Toppen" (avancerad för sin tid, dyr) för att sedan arbeta sig neråt (pris, storlek/ar). Detta är bara början, och för att vara en första generationsprodukt från Apple verkar den otroligt bra!

Sen ska ni som sagt inte vara oroliga; den kommer säkert upptaderas till Europa/Asien. Det som är mest spännande är att få se vad som nu händer med iPodarna.

Permalänk
Medlem

Det mest intressanta med hela telefonen var att "killer app is making calls". Är det det häftigast de kunde komma på? Att ringa med en telefon... Whooo...

De är ju inte direkt "groundbreaking". Allt som de lanserar på nytt finns ju redan...
"första riktiga webbläsaren" - jo, jag tackar... Har de inte USA tillgång till Opera mini?
Det är tydligen rätt häftigt med en telefonbok också...

EDIT: Jag kom på en bra grej med telefonen; låset. Grymt smart och smidigt. Men tyvärr har de patenterat det, så då hjälper det ju ingen...

Visa signatur

Macbook 2,0 late 2008
Nikon D80 | MB-D80 | Nikkor AF-S 18-70mm f/3.5-4.5 | SB-600
Citera mig vid svar!