Permalänk
Medlem

Ny på trådlöst

För någon dag sen kom farsgubben här hemma och sa att han vill ha trådlöst här hemma för att slippa alla kablar. Så jag tyckte att han kunde köpa en DI-624+ där man fick med ett DWL-AG650 pc-card och sen köpa till 2st DWL-G520+.

Idag så hade han sett ett erbjudande på en Belkin trådlös router med stöd för "g"-standarden hos Elgiganten som han föll för men jag var tveksam.

Här hemma så är det inga större avstånd mellan de 3 datorer som sitter i nätverket. Det handlar om 5-8m och 1 eller 2 gipsväggar + ett par garderober.

Sen så tyckte jag att han gott kan ha 54mbit så han står sig ett tag. Själv så flyttar jag ut snart så jag blir inte lidande om något inte blir bra :D.

Så vad har folket för erfarenheter av Belkin, D-Link eller kanske 3Com?
Är det mycket störningar på nätverket med trådlöst? Vill inte vara med om att det bryter när man tex laddar ner någon stor fil.

Budgeten ligger runt 2500kr

Permalänk
Medlem

Tänk på att dom där 54mbit ger max ca 22mbit throuput och att den bandbredden ska delas mellan dom som är kopplade till samma accespunkt vilket gör att hastigheten på det lokala nätverket aldrig kommer bli mer än 11mbit mellan datorerna.

Genom gipsväggar är det inte heller specielt jobbigt att dra kabel igenom häller så jag tycker att du ska be din far att tänka igenom att kanske tatta kabel iallafall.

Permalänk
Medlem

D-Link DWL-G650 trådlösa nätverkskort till laptop kostar 399 kr på ComputerCity.

DI-624+ trådlös bredbandsrouter kostar 599 kr på ComputerCity.

3 x 399 + 599 = 1796 kr. Det är ett bra pris, men tänk på att det kan bli mycket dyrare om du köper det någon annanstans.

Tre blilligaste enligt buggyn:
1 ComputerCity 599 D-Link DI-624+
2 SIBA 799 D-Link DI-624+
3 Dustin 931 D-LINK DI-624+ AIRPLUS XTREME G ROUTER 802.11G

Personligen så skulle jag fundera på Netgear, men de är lite dyrare än D-Link. Belkin skulle jag inte köpa. 3Com skulle jag kunna köpa, dom är lite dyrare. För tillfället hyser jag dock agg mot 3Coms usla produkter och undermåliga support och service.

Visa signatur

Det socialistiska liket lever medelst frankensteinliknande åtgärder.
Flygande anka! Akta den bitts!
Gud är som Alfons osynliga kompis. Få ut det ur skallen och bli en normal människa... För guds skull... Väx upp.