App "box" med kompositvideo (A/V)?

Permalänk

App "box" med kompositvideo (A/V)?

Någon som kan rekommendera en väl fungerande android box/ set top box eller liknande med kompositvideo/scart.

Ska koppla in den till tjocktvn i spelrummet tänkte jag.

Har kollat lite på Turewell Q Plus och Strong Leap-S1, men recensionerna känns lite så där...

Appar som jag gärna ser att den stödjer:
Amazon Prime
Netflix
Disney+
SkyShowtime
Viaplay
Pluto TV
Plex TV

Permalänk
Permalänk

scart/rgb/composit är utdött och generellt inget som erbjuds på modern utrustning så du får ha en aktiv hdmi till scart adapter imellan typ den som länkades ovan.

Sen kan du plugga vilken box du vill via den sålänge adaptern stödjer rätt hdcp nyckel för att tillåta avkrypteringen.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Bildexpert 📺

Överlag är HDMI till analog video ganska mycket testa, försöka och upprepa. Kompositvideo är enklast för det är det som kan gå minst fel men också ger sämst kvalitet. Fast det fungerar å andra sidan med allt.

Scart är en kontaktstandard (och rätt vidlyftig sådan) och kan rymma olika signaler. Där är det – baserat på tidigare forumtrådar – lite mer försök med olika produkter som inte alltid fungerar. Med scart behöver man matcha omvandlingen mot det som TV:n tar emot på den scart-kontakt man tänkt använda. Återigen: komposit fungerar oftare än andra typer av bättre signaltyper.

Det man ska tänka på är att även om man får till konverteringen är moderna gränssnitt, grafik och text på streamingtjänster ofta konstruerat för HD-upplösning. Tar man ned till analog SD-upplöst interlace med frekvensavrullad analog video blir det suddigt och kryper ofta i bilden runt text och grafik. Fast det kanske är sak samma om man bara söker funktionen.

Det andra man kan stöta på är det gamla problem med att tjock-TV inte alltid tar emot 60 Hz utan behöver 50 Hz som man då måste låsa i bildkällan. Internationella streaming är ofta byggda mot 24 fps och för att nå 25/50 måste en bildruta repeteras vilket ger hackig bild.

Europeiska och lokala streamingtjänster/kanaler har däremot oftare 25/50 fps och då har 24 fps-filmer och internationella tv-produktioner istället fått med den traditonella uppsnabbningen till 25 fps vilket då fungerar bättre på tjock-TV.

Resultaten kan alltså variera en hel del. Fast roligt försök – hoppas det går att få till utan allt för många turer till olika butiker och testande av olika donglar.