Permalänk
Inaktiv

Kabeldragning och annat i väggen

Det är så att jag blivit med ny lägenhet, för tillfället en ganska stor tvåa som vi ska bygga om till en trea.

Det rummet som heter "kontor" är det som ska byggas upp. Det blir en liten specialare med glasväggar på två ställen för att inte tappa ljuset i lägenheten. Ritningen/skissen är lite utdaterad. Blir gipsvägg där dörren är placerad och en glasdörr i glaspartiet i stället. En träpanelsvägg kommer sättas upp där skrivbordet ska stå och på andra sidan kommer en platt-TV för vardagsrummet att sitta. Jag har sen jag flyttade hemifrån alltid hatat alla förbannade sladdar som syns överallt så den här gången tänkte jag testa att bygga in allt i väggen. Frågan är om min lösning är bäst eller om någon annan som funderat på samma har en bättre lösning?

Det jag tänker göra är att mot vardagsrummet borrar jag ett hål i mitten av väggen (bredd och höjd) så att hålet blir precis bakom TVn. Under TVn kommer en soundbar att sitta med sladd som också dras in bakom väggen i samma hål. Till TV och soundbar kommer en Apple TV vara inkopplad och för att slippa klämma in den bakom TVn så tänker jag att jag placerar den inne i väggen. På andra sidan väggen så görs ett motsvarande hål men jag tänker också att jag gör en lucka i botten så att jag kan koppla in eldosor, Apple TV och allt möjligt som kommer behöva dras från datorn.

Sen kommer vi till el. Jag har ett uttag i taket som används för lampor som jag tänkte dra in i väggen. På insidan av väggen gör jag förgreningar osv. Eller jag, en elektriker gör det

Hur hade ni gjort? Känner mig lite vilsen men jag vill göra rätt från början den här gången och slippa ha alla kablar. TVn, soundbar och allt ska alltså se ut som att det bara är upphängt utan kablar.