Permalänk
Medlem

13-14" alldagslaptop

Jag har verkligen lessnat på min gamla laptop som inte presterar något vidare ens netbook-versionen av ubuntu, så det är dags för den att bytas ut efter bara tre år, då jag faktiskt behöver en pålitlig laptop nu.

Så jag har kikat på ett par stycken som verkar riktigt trevliga, men jag har lite svårt att bestämma mig för vad som egentligen är det bättre köpet. Vad det står mellan just nu är de här två:

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/179787-asus_vivobook_...
http://cdon.se/hemelektronik/13inch_asus_vivobook_s300ca_inte...

Tyvärr har jag inte någon direkt koll på laptophårdvara, så jag vet inte riktigt vad man ska kika på. S300an har en i5'a, jämfört med S400ans i3'a. Men S400an har en något större skärm och en ssd-hybrid, samt möjlighet att klämma i mer minne om man vill det.

Men jag kommer inte direkt längre än så. Vad tjänar man på i längden på att skaffa? Har någon av dem bättre skärm kanske?

Vad jag egentligen är ute efter är egentligen en laptop för runt 5000kr som är ordentligt bärbar (Ska med på föreläsningar osv), har ett trevligt tangentbord, klarar av alla sorters surfande (Inte bara diverse forum, utan även sidor med tyngre saker, såsom youtube) och som helst håller i tre år. Sen får den hemskt gärna vara behaglig att titta på, hålla bra byggkvalitet och klara vissa enklare spel. Men utöver att det helst inte ska vara en Acer eller en Fujitsu så är det väl ungefär de krav jag har på den.

Så för att avsluta. Skulle någon kunna säga mig vilken av de två datorerna jag pekat ut som är det bättre köpet, alternativt komma med andra förslag på bättre köp? Tanken är att order ska läggas senast söndag.

Visa signatur

Intel E8400 @ 3.9ghz | Asus P5E | 4x2gb Corsair Dominator TWIN2X | Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1GB | Western Digital Velociraptor 320gb | 4x1.5TB blandad lagring | Corsair VX 550w | Lian Li A71FB