inget ljud med ASUS Xonar 1.3 Slim och jag blir vansinnig

Permalänk
Medlem

inget ljud med ASUS Xonar 1.3 Slim och jag blir vansinnig

Det ska redan från början sägas att jag har alldeles för avancerade saker för mitt eget kunnande. Men sån är jag, jag gillar bra grejer men orkar inte läsa manualerna riktigt. Nu har jag ändå gjort det och försöker förstå men lik förbannat så vill det inte fungera. Så nu ber jag er allra ödmjukast om hjälp för att reda ut vad jag gör för fel.
Jag har en htpc som byggts ihop av delar. Ljudkortet är ett ASUS Xonar 1,3 Slim och moderkortet är ett ASUS M4A785TD-M Evo. Jag har hdmi-koppling från det integrerade grafikkortet till tv-n och vill nu få in hdmi-kopplingen från ljudkortet till recievern. Men hur jag än försöker så får jag inget ljud. Det integrerade ljudkortet har jag försökt disablat efter bästa förmåga i bios (det finns flera saker som benämns audio och jag har provat alla tänkbara varianter), jag har kopplat grafikkortet och ljudkortet till tv-n, kopplat grafikkortet till tv-n och ljudkortet till reciever, jag har kopplat grafikkortet och ljudkortet till recievern och från recievern till tv-n. Alla drivrutiner fungerar och det står som att allt ljud är ok men det är fortfarande dödstyst.

Jag ska också säga att innan jag satte i ASUS-kortet så fick jag ljud från det integrerade ljudkortet via hmdi på grafikkortet till tv-n. Det är först nu allt jävlas.

Tacksam för all hjälp.

Permalänk
Medlem

Du ska koppla grafikkort->HDMI->Slim->HDMI->Receiver->HDMI->TV.

Jag hade lite strul att få allt att lira (men det var främst bilden), innan jag ominstallerade Win7 och installerade Slim-drivers FÖRE ATI-drivrutinerna.

Inaktivera det vanliga ljudkort du har.

Se till att du har HDMI aktiverat i Total Media Theatre, HDMI passthrough heter det i retail-versionen. I Windows spelar det ingen roll vilket av de två du har aktiverat (antingen Asus Speakers eller S/PDIF). Men i Asus kontrollpanelen skall du ha HDMI-fliken aktiverad, inte fliken med bild på RCA kontakten.

Ligger nedbäddad i feber, annars kan jag ta en skärmdump på mina inställningar om du inte får till det. Kortet funkar klockrent för mig.

Du får specificera VAD det är du försöker spela upp och i VILKET PROGRAM samt vad du har för inställningar för windows-ljudet.

Visa signatur

5900X | CH8 | 64GB/3600MHz | RTX4080 | SN850 | H2O 2*360 Rad | LG CX48 | Ananda Nano, D30Pro & rHead

Permalänk
Medlem

Jag försöker spela upp allt möjligt men får inget ljud alls. Inget windowsljud inte genom Media Center, mediaplayer, vlc-player, Explorer, Firefox. Den är bara tyst som i graven.
Jag har provat att koppla som du säger och har inställningarna rätt i Total Media Center samt i ASUS-panelen. Varje gång jag spelar upp något så indikerar ASUS-panelen och Windows att ljud går ut och allt står som att det fungerar och likförbannat så är det tyst. Min reciever indikerar inte ens att det finns en hmdi-koppling när jag tar det via ljudkortet så det är som att linan är död. Däremot så fungerar det alldeles strålande när jag kör från laptopen så jag vet att varken receivern eller kabeln är knas.
Jag har provat att disabla ljudkortet i chipset och även i onboard devices, även provat att disabla bara den ena men inte den andra i alla tänkbara kombinationer men det är ingenting som hjälper. Jag känner mig verkligen helt uppgiven.