Spel med gripande handling

Permalänk
Medlem

Kul tråd! Ett spel betyder så mycket mer när det har bra story. Jag ska dra några spel som påverkat mig väldigt mycket.

Freelancer har en så otroligt skön story. Spelet är gammalt men ganska snyggt ändå, det är verkligen inte så att man stör sig på att det är fult. Utan att förstöra själva storyn; man dras med något helt otroligt. Det tar dock ett tag, låt säga tre timmars spelande innan det verkligen börjar bli intressant. Det gör det hela ännu bättre. Jag hade inga höga förväntningar, bestämde mig för att lira igenom det helt enkelt... tänkte "helt okey story, inget speciellt". Men sen helt plötsligt smäller det till, och man dras in i rymdaction när det är som allra bäst. Vad sägs om över två timmar cut-scenes med voice-actors. Imponerande för ett så gammalt spel, nästan som att se en film!

Mod-communityn är fortfarande rejält aktiv. Det har en stor fördel för våra nya grafikkort - speciellt extrem view distance ökar känslan riktigt mycket i spelet. Det går inte att ställa in i spelet, och jag såg det som största missen - att man inte ser saker långt ute i rymden. Men det är alltså nu lätt fixat med en mod. Ska du spela spelet är det alltså ett måste. Dessutom finns grafikmoddar, skeppmoddar, och helt nya rymdar och extremt utökat gameplay - men dessa ska du inte röra om du är intresserad av en medryckande story eftersom de kan ändra game-play/balans på tok för mycket. När du kört igenom spelet och fortfarande gillar det kan du titta på moddar.

Sum it up; riktigt bra spel. Detta är inte heller något "gammalt minne" jag babblar om - jag körde igenom spelet för en månad sen för första gången och blev helt fäst vid det. När spelet kom ut körde jag det dock i MP med polarna, och då frilansar man direkt och missar således storyn.

Baldur's Gate, utbyggnaden Tales of the Sword Coast, sen Baldur's Gate II: Shadows of Amn för att avsluta med utbyggnaden Throne of Bhaal har en extremt bra atmosfär och story, men det kanske blir rätt långdraget att köra om du inte gjort det. Men annars kan man skapa en karaktär i första spelet och köra med honom genom båda spelen och utbyggnaderna - och det är en intressant karaktärsutveckling. Jag tycker BGII:SoA är det utan tvekan bästa spelet genom tiderna, men har man aldrig kört det kanske det inte står sig lika bra. Dessutom otroligt mycket att sätta in sig i med alla D&D-regler. Men kunskap om hur man använder sin magiker rätt ändrar strider på väldigt intressanta sätt - och jag gillar sådana utmaningar.

Mafia blev rekommenderat innan i tråden. Lutar du mer åt FPS är detta ett underbart alternativ - fast det är ju inget rent FPS utan tredjepersonsvy. Mafia kanske till och med bästa valet, all around. Det är lite bilspel, lite pang-pang, otroligt mycket story. Lite slö start, riktigt bra i större delen av spelet men när det börjar dra ihop sig till slutet - då jävlar Otroligt intense story på slutet, riktigt spännande och precis lika bra som de absolut bästa maffia-filmerna. Flera år sen jag spelade dock, grafiken står sig rätt okey ändå. Heh, och så glömmer man aldrig när man ska köra racing-bil en bit in i spelet, fasiken va svårt det var! Väldigt cool soundtrack-låt på slutet till eftertexterna, passar väldigt bra in.

System Shock 2 är också ett spel som ofta nämns som ett av de bästa FPS-spelen. Då måste du dock släppa alla förväntningar om ett snyggt spel, för det är uppriktigt fult i dagens mått. Men mer nervpirrande story får man leta efter. Dessutom (ett rejält undantag från de flesta FPS) får man faktiskt tänka på vad man slösar sina kulor på. "Okey, jag har tre skott kvar och det kommer fyra fiender mot mig... alltså måste jag pricka tre head shots och sen braka in i närstrid på den sista och hoppas på det bästa". Jag älskar den känslan. För övrigt ett perfekt LAN-spel, för upp till 4 spelare. Det finns dock 3 olika klasser man kan vara, så 3 spelare i LAN fungerar också perfekt. Då kan man specialisera sig på helt olika delar i spelet, vilket är riktigt skoj. Jag installerade mitt gamla spel nyss och insåg att det hängde sig efter några sekunders in-game. Det hände för mina tre polare också. Det kommer det (med största sannolikhet) att göra för dig också. Starta spelet, gå in i task managern, leta upp processen, klicka set affinity och välj att spelet ska köras på en kärna. Det löser problemet. Riktigt bra spel!

Slutsats: Jag tycker du ska köra Freelancer, du plöjer igenom spelet utan problem på tre kvällar, och jag tror det är precis vad du letar efter. Huh, och jag måste säga, köp aldrig ett fraktskepp i storyläget, då klarar du dig inte igenom spelet. Fraktskepp fungerar bra när man kör i MP med några polare

Permalänk

jag tycker ändå fallout 1 är ruggigt skönt med sin story, jäkligt enkel story iofs, grundstoryn finns allt där samtidigt som man erbjuds massa sidegrejer på vägen, härligt scenario, helt underbart, så är det väl i de flesta rpg, fo1 är iaf jäkligt skönt.

Permalänk
Medlem

Portal anyone?

Permalänk
Medlem

Tycker Dark Messiah - Might and Magic är riktigt bra rakt igenom.

Visa signatur

Gigabyte G1.Sniper M3 - Intel I7 3770K @ 4.5Ghz
Corsair Vengeance 32Gb - Asus GTX 1080 Strix
Corsair H100i - EVGA supernova 850W
Intel SSD 180GB & 240GB - 2x WD Caviar Black 1TB - Corsair 350D
Oculus rift

Permalänk
Medlem

HL2, Freelancer(!), System Shock 2 och Mass Effect.

Visa signatur

We are the Microsoft. Resistance is futile. You will be bluescreened!

Permalänk

Silent hill 1-4
hellst i numerisk ordning

köpte mig en psp endast för att få köra igenom silent hill: origins och det va värt det.
har också silent hill 5 till pc men det är sämsta portningen i tidernas historia så har inte kört igenom det än.

Visa signatur

flamin bag'o shit

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peo_Bond
Ja det ser helt klart lovande ut, får se om jag inte kan köpa en liten låda i helgen.
Några fler förslag?

Dom flesta har nämnt något bland de bästa spelen som finns men om det är också lite andra plattformar så lan jag lungt rekomendera "Shadow of the Colossus" mycket känsla och lugn, samt Soldier of fortune 1 och 2:an härligt tidsfördriv. Samt ett gratis och väldigt gammalt klicka och peka spel, Beneth a Steel sky, hur bra som helst. Perfekt pc-version finns på GOG.com= Great old games. Lycka till med spelandet/Luddaso

Permalänk

FInal Fantasy??

Mafia?

Va fan är de för gripande handling i Call of Duty MW?? haha

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||

Permalänk
Medlem

Modern Warfare serien har inte bra handling... Roligt är det dock. Rekommenderar personligen Half-Life serien och KotOR 1, 2:an är mycket sämre.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peo_Bond
Hmm, jag har en tendens till att sluta spela spel om inte handlingen gör att jag vill veta hur det slutar. Så det kanske inte är för mig då.

Skriver upp HL2 på inköpslistan och håller tummarna för att jag ska bli lika rörd av spelet som ni andra blev

Köp Orange Box så får du alla HL2 spelen och lite till för ca 99 kr.

Visa signatur

AMD Phenom II X4 720 BE @ 3.61 GHz || MSI 790XT-G45 Crossfire || 800MHz 4GB Corsair|| Sapphire HD5850 1GB || Corsair 650W || BENQ G2400W 1920x1200

Permalänk
Medlem

Prey och Call Of Juarez 1 och 2, samt hela Resident Evil serien och även Solent Hill serien!

Visa signatur

Fujitsu Esprimo Q510

Permalänk
Medlem

Final fantasy 9 - Fallout 3 - Hl2. enligt mig de bästa spelen

Visa signatur

6600k Asus z170 16gig ddr4| Custom vatten loop | Corsair HX750 Gold | xl2411 | U2711 | Corsair Carbide Air 540 | Corsair force 3 ssd | Creative Sound Blaster Z | Sh 650hd | Røde Podcaster
Ducky Mini/ Razer DA 2013

Permalänk
Medlem

Asså måste ju bara såga alla som tipsar om Modern Warfare-spelen. Gripande handling är det knappas fråga om där. Snarare ett gäng scripade events med sterotypa karaktärer som känns som en billig Michael Bay-film. Nej undvik om du vill ha gripande berättelse, gå istället all in på Bioware, säkert kort det.

Permalänk
Medlem

Jag skulle rekommendera, "Beyond Good And Evil".
Tyckte det var ett riktigt klockrent spel

Visa signatur

Ei bor i stockholm och tar inget ansvar för allt som han säger
7900, 64 gig ram, radeon r290
Solna arbetscenter

Permalänk

F.E.A.R är ju att rekomendera eller bioshock

Visa signatur

Lenovo Ideapad 700 15ISK
PS4 Pro

Permalänk
Medlem

Okej, då ska vi se här. Spel som ska införskaffas:

HL2
Mass Effect
Dragon age: origins
Freelancer
Mafia
Fahrenheit (Indigo Prophecy)
Homeworld (Måste ju ha ett RTS också )

Sen får jag fundera på en PS2/de andra spelen när jag klarat/tröttnat på de här spelen.

Permalänk
Medlem

Final Fantasy
Brukar ha en hyfsat gripande story oavsett nummer
Personliga favoriter: 3/6, 7 och 9

Seiken Densetsu
Mer känd som Final Fantasy Legends till GBA och Secret of Mana/Secret of Mana 2 till SNes

Chrono Trigger
Ett av de bästa rollspelen någonsin. SNes/NDS

Lufia
Känt som Estpolis i Japan. Mycket underskattad serie.
Personlig favorit: Lufia II

Ganska trist grafik (Om du är en polygonhora och shaderjunkie) men ack så underbara spel

Visa signatur

{|XSX|PS3|PS4|}

Permalänk
Medlem

Det spel med bästa handlingen som jag någonsin spelat är Planescape Torment.

Visa signatur

Riggen:ASRock X570M Pro4 - AMD Ryzen 7 3700X - Corsair 32GB DDR4 3200MHz - Corsair MP510 960Gb NVME - EVGA 1080ti SC2 - 3x Samsung 840 500GB - EVGA SuperNOVA G1+ 650W - Fractal Design Meshify C Mini Dark TG
NAS: FreeNAS @ HP Proliant MicroServer Gen 8 - Xeon E3-1230 V2 - 16Gb Kingston ECC RAM - Intel 530 120Gb - IBM m1015/LSI 9220-8i - 4x WD Red 3Tb

Permalänk

Mest gripande någonsin måste vara FFVII, med FFVI på andraplats.

Suikoden på Playstation 1 hade också en otroligt bra story. Hade jag inte spelat dem hade jag aldrig trott man kunde känna sig gripen av ett spel.

Permalänk
Medlem

Satt precis och tänkte samma sak.
Fan är det med gripande med CoD? Komigen nu.

Final Fantasy 7,9 och 10 rekommenderas.
The Legend of Dragoon
Crono Trigger. Har inte spelat det själv men hört från nära och kära.
Uncharted 1-2

Visa signatur

|AMD Ryzen 9 5900X| |ASUS ROG Strix B550-F| |Crucial Ballistix 32GB CL16@3600MHz| |PNY RTX 4090 XLR8 Gaming| |Samsung 990 Pro 2TB| |Samsung 970 Evo Plus 1TB| |Samsung 860 Evo 1TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG OLED 48" C2 Evo|

Permalänk

Jag tycker de bästa spelen är de som skapades till MS-DOS. På den tiden var det handling och berättarteknik som sålde ett spel och inte flashiga effekter.

Många bra, äldre spel har redan tagits upp i tråden, men några till som ka nämnas är:

Betrayal at Krondor. Ett av de bästa rollspelen någonsin. Kan man bara stå ut med den primitiva grafiken i 3D-portionerna är storyn sådan att man inte kan sluta spela när man väl kommit in i den.

Ultima Underworld. Ett spel sett ur förstapersonsperspektiv, med snygg 3D-grafik för sin ålder. Man ska utforska en stor katakomb som tidigare varit hemvist för en blomstrande civilisation, men nu är förfallen. I katakomben kan man fortfarande stöta på rester av den civiliserade befolkningen och det är genom konversation med dem man får quests och driver storyn framåt.
Sen dödar man monster, utforskar ruiner och så vidare, precis som i alla rollspel!

Sedan kan jag också verkligen rekommendera Planescape Torment, som många andra redan gjort!

Visa signatur

Asus Rampage II Extreme LGA1366, Xenon X5672@3,8GHz, Thermalright Ultra-120 Extreme med 2x Noctua NF-P12, Corsair Vengeance 1600MHz CL9 6x4GB, Palit Geforce GTX 1060 6GB, Asus Xonar Essence STX, Corsair AX1200W, Cooler Master Silencio 650, Qpad MK-80, Mionix Naos 5000, 28 tum GIGABYTE M28U 3840x2160.

Permalänk
Medlem

Skummade bara igenom tråden, så jag vet inte om du bryr dig om plattform.
Om inte~

http://en.wikipedia.org/wiki/Xenogears

Xenogears till PSX, ett av dom mest gripande och tyngsta RPG's du kan hitta.
DVS om du gillar mytologi/religion och filosofi

*Edit
Även de SNES spel som nämnts innan, DVS alla spel från Square och Enix

Permalänk

Knights of the Old Republic
Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords
Morrowind
Freelancer
Final Fantasy 6 (De efter sexan är.. öh, lite lätt kassa i min mening.)
Max Payne
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
Half Life
Half Life 2
-
Svinbra spel allihop, med grymt feta storylines.

Visa signatur

And another thing... Y/N?

Permalänk

Metal Gear Solid serien är nice. Spelar iofs inte så mycket men tycker iaf att den är nice, jäkla massa filmklipp i de spelen. Om handlingen är gripande eller inte är såklart från person till person. Men den är najs iaf.

Permalänk
Medlem

Deus Ex - Invisible war Tyckte jag var jäkligt roligt att spela igenom även om det har några år på nacken.

Visa signatur

"Om man arbetar tillräckligt länge med att förbättra ett föremål går det sönder. "

Hjälp oss göra världen lite snällare! www.upphittat.nu

Permalänk
Medlem

Dragon Age Origins är det första singelplayer spelet som har lockat mig på ca 3 år och jag har precis installerat det. Återstår att se om det lever upp till förväntningarna.

Visa signatur

Arch Linux - i5 12500@4.75GHz - Asrock B760M PG Riptide - 32GB DDR5 6000MHz - RTX 2070 Super - 1TB SN770 - 1TB SN550 - U32PWQU 4K
Dell Latitude 7400 2 in 1 - Arch Linux - i5 8265u

Permalänk
Medlem

Mafia: Fyfan vilken gripande story genom totalt hela spelet och jag måste säga att det måste vara ett av de mest välgjorda spelen genom tiderna! Finns ingenting man kan gnälla på förutom efter att man klarat det för 4e gången häromdagen!

Hl2 spelen är rikgit riktigt bra och Fyfan vad man nästan bölar när spelet är slut! (snyfft)

Max Payne är också ett spel som man blir totalt tagen av storyn då alla intron eller ja prologer eller vad det nu heter är så mörka och ja jag vet inte har du inte lirat det MÅSTE du spela båda så du vet vad jag pratar om! Fan ska nog installera något av dom igen.

Mass effect har jag inte lirat men har hört det hit o dit precis överallt så dåligt kan det inte vara

Deus Ex har jag inte heller lirat men det ska väl nästan ha blivit klassiker förklarat och totalt älskat av dom som spelat det.

Men måste säga att de flesta spelen med riktig Känsla knappt finns längre :/ Det var bättre förr Tror jag

Cod 4-6 är helt perfekt om man vill ha Ren action från början till slut! Det slutar aldrig avta i tempo och det är det jag älskar med den serien som inget annat spel har! Alltid rusch, alltid effekter vid rätt tillfälle och ja totalt perfekt om man gillar action!

Visa signatur

Quadro användare inom CAD/CAM med fokus CAM.
Personligt OC rekord: 5.41GHz @ i7 2600K --- http://valid.canardpc.com/2kkg6k

Permalänk
Medlem

Om jag fick välja ett spel så blir det Deus Ex (1an)
Gammalt spel men utan tvekan delar det förstaplatsen med Zelda: Ocarina of Time och Mafia.
Fördelen är att man dras med i handlingen från start. Är lite som att ha huvudrollen i en Sci-Fi deckare. Rekommenderas starkt!

Visa signatur

I5 @ 4,2Ghz / 8gb ram / P5B-E /250gb SSD + 500Gb / 970GTX

Permalänk

det sista spelet med bra och gripande handling som jag spelade var final fantasy VII.
sen dog allt tyckte man.
har spelat en helvetes massa utav dom nyare spelen,men inget slår FFVII tycker jag.

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk

Dragon Age: Origins
Hands down.

Visa signatur

Snabbare än Bolt på Jolt ⚡