Spyware/elakt program

Permalänk
Medlem

Spyware/elakt program

Vad ska man göra om det ploppar upp en ruta i zonealarm att ett program vill ansluta till internet just när man håller på att surfa.

Jag vet att det inte ska få connecta och jag tar genast bort det såklart, men problemet är att det sedan ploppar upp en stor ruta mitt på skärmen där det står inställningarna har sparats tryck ok om du vill starta om datorn nu.
När jag öppnar filen i notepad vilket alltid är kul så ser man att det står
KERNEL32.DLL ADVAPI32.dll NETAPI32.dll ole32.dll OLEAUT32.dll SETUPAPI.dll SHELL32.dll USER32.dll VERSION.dll WININET.dll LoadLibraryA GetProcAddress ExitProcess FreeSid Netbios OleRun SetupIterateCabinetA FindExecutableA wsprintfA VerQueryValueA InternetOpenA
längst ner, alltså förmodar jag att den ändrat i skalet på dessa filer vilket är jävligt illa, så vad ska man hitta på?

Tack för all hjälp som kan fås för liknande säker händer lite då och då....
Edit: Filen hette Thinstaller och jag kunde inte ta bort den till en början för den hade nekat administratör access till filen heh... men det var bara att ändra.

Permalänk
Medlem

Ad-aware http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/
Spy bot http://www.spy-bot.net/

Ladda hem, installera och kör dessa.

Permalänk
Medlem

Det är inte spyware, adaware har jag men det är saken att den spara inställningar och vill starta om datorn osv som oroar mig. Sökte lite på google, verkar vara nån trojan som byter nummer och sheit. http://miataru.computing.net/security/wwwboard/forum/8352.htm... där va nåt intressant, får se vad det står...

Hatar såna program för det händer ändå ofta, måste finnas nåt sätt att inte kunna få skiten väl!

Edit: Så det verkar fixat sig efter lite läsning, tack för hjälpen det andra programmet var riktigt bra plus lite andra tips.

Får hoppas skiten inte kommer igen då bara.