Högljudda fordon: Moderna penisförlängare?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dockland:

Visste inte det Jag borde vetat då brorsan flög just jaktviggen i 14 år

Oj, då är din brorsa rätt cool då med andra ord. Och en person som framfört fordon med rejält högt motorljud!

Visa signatur

AMD Athlon XP 2000+(Palomino) | 512MiB DDR333 | Gigabyte GA-7VRXP | Point of View GeForce 4 Ti4200 XP | 2x IBM Deskstar 80GB i Raid 0 | Chieftec Dragon | Win2k |

AMD Ryzen R7 5700X | 16GiB DDR4 3200 CL14 | MSI B450 Tomahawk II | Sapphire RX5700 Pulse | Intel 660p 1TiB | Nanoxia Deep Silence | AOC CQ32G1 144Hz 1440p | Win 10 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av SotarnAnton:

Min Mercedes med dieselmotor från 90talet låter och luktar förjävla gött <3

Hey! en kamrat!
Hoppas du fått på turbo och faktiskt ställt in den att inte bara sota fan?

Har haft och har både mer eller mindre modifierade avgassystem för rätt ryt vid acceleration.
Men är då inte den som står och torrvarvar, och vid vanligt åkande är de tystare än många moderna bilar.
På samma vis som det kan vara kul att sota på någon som fått för sig att försöka parkera på bakre kofångarn i motorvägsfart, så ser jag mindre vinst i att göra det på folk.

Ontopic:
Har en kollega som står och värmer sin Ducati i några minuter och konstant kollar att gashandtaget fortfarande fungerar. småtöntigt. Men från de tillfällen jag bott i lägenhet så stör jag mig personligen långt mer på folk i lägenheter som envisas med att smälla i dörrar, skrika och stampa i golv.

Visa signatur

Win 12 pro | AMD i7 tolvsjuhundraX 1.2ghz | Asus Mode kort delux Fashion Gucci | 32 GB 1337 MHz
AMD 2020 Corona GPU | 1GB HDD Seagate Expansion | ~3 KB SDD
Fractal design K3 | motionscykel 850W | Dell 32 ventiler överliggande kam
mbturbo.com

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Sir, this is a Wendy’s.

Är i mitten nånstans. Såna gamla moppar som låter som…..ska köras över upprepade gånger!

Skrivet av Dr.Mabuse:

Har ingen MC, dock en V8 utan ljuddämpare och väljer också mina tillfällen av respekt för omgivningen. Jag har större problem med föräldrar som låter sina damp-ungar skrika hela dagar och helger utan respekt för sin omgivning.

"Vad säger ni andra - är trångsynta gnällspikar nettopositiva eller -negativa för samhället?"

Men DET vet ja hur vi fixar. När du ser ungen så nämner du nåt om ”ett jävla skrikande” o spänner blicken i han. Kommer ju vara lugn efter det 😄

Skrivet av Gorian:

Det är inte ett nollsummespel. Föräldrarna har begränsad kontroll över sina barns beteenden och förutsatt att de gör allt de kan för att få ungarna att behärska sig så kan man inte direkt jämföra det med att låta en högljudd leksak störa folk. Har de dessutom faktiskt damp så får man sympatisera ännu mer med såväl kids som föräldrar.

Sympatisera..? Skrämma slag på ungjäveln o titta på han som om hans sista stund var kommen tror jag funkar bättre.

Skrivet av DaBone:

Alldeles för många omogna nyblivna epa/bilförare där jag bor, som har noll respekt för andras liv. Fullt ös i bostadsområden mitt i natten i arbetsveckorna, både med stereo och moddade avgasrör.
Så rent krasst är det ett samhällsproblem, då folk inte får sova och därför inte kan "producera" lika mycket som en utvilad person.
Ring polisen då, säger folk. Hjälper ju inte mycket när de har folk om står vakt vid samhällsgränsen och varnar de andra, om polisen är på ingång. Civila bilar är nog enda vägen att komma åt dem...

Får ha en dialog med dem om att de ska ligga i bakhåll. Annars är det medborgargarde som gäller.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ostbullen:

Ledsen att göra dig besviken men det rullar redan elbussar i Malmö, och de är inte speciellt mycket tystare än stadsbussarna som går på naturgas.

Här är elbussarna mycket tystare än dom andra bussarna iaf.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Yoshman:

Regelverket verkar allt annat är enkelt... Framförallt inte för bilar nyare än 1996 (som då rimligen är när man började med typgodkännande).

För bilar innan 1996 verkar gränsen vara 80 dB (10 kap, 5 §).

Är lite förvånad hur en bil som Mustang GT500 överhuvudtaget kunna bli godkänd i EU givet att den i standardutförande kan nå 107-110 dB! Kollade data i registreringsbeviset för en sådan, tydligen har de fordon som finns här någon form av dispens (det finns inget antecknat kring max ljudnivå, i stället finns en extra sektion kring dispenser relaterade till avgassystemet)...

Det är allt lite konstigt att ljudet som ny bil är vad som sätter gränserna, så om jag har en gammal Focus och vill "hotta upp" den lite så blir det avslag på besiktningen direkt, även om den låter mindre än valfri MC eller fetare bil.

Citat:

Har själv övervägt just en sådan bil, men om man faktiskt äger något som har den maxvolymen får man ju ta hänsyn och inte använda den där det kan uppenbart kan störa.

Men tycker samtidigt: har man en bil med kompressormatad V8 som gör 760 hp ska det också låta därefter! Är ju inte så det är en bil man kommer veckopendla i...

Bilar är sällan ett problem, enligt min erfarenhet. De låter inte mycket förrän man faktiskt gasar på ganska rejält. Då är MC mycket värre som är högljudda på tomgång och extremt så när de varvas.

Jag låg bredvid en till synes lite stylad Mercedes i flera kilometer, utan att märka något speciellt med den, tills vi kom till en tunnel och han gasade på ordentligt och det lät sjukt mycket exempelvis.

Citat:
Klicka för mer information

sidospår...
Nu är båda av dessa tävlingar mycket en tävling i ingenjörskonst av det lite mer extrema slaget, men nej: ljudnivån du får från den där ~8000 hp "traktorn" är inte i närheten vad som kommer ur en ~10000 hp top-fuel dragster. 150 dB är helt galet, står man nära är vibrationerna i kroppen nästan smärtsamma.

Båda är extrema, men tror de flesta har lite svårare att uppskatta det fantastiska att dra ett "jättetungt släp över en åker" men ganska lätt att fatta det speciella i: finns inget "bil" som accelererar snabbare än den som du nu har framför dig. 0-160 km/h på 0,8s är rätt speciellt, få "vanliga" bilar kommer under 3s på 0-100 km/h.

Och i båda fallen är ljudnivån en väldigt central del av upplevelsen.

Visa mer

Tja, bara man håller dessa tävlingar borta från civiliserat område så är väl det inget problem.

Jag var hemma hos en polare för några år sedan och vi skulle dricka några öl på hans balkong, sen satte speedway VM igång på Ullevi någon kilometer bort och det var bara att lägga ner. Timme efter timme med det ljudet var hemskt.

Skrivet av SnowgubbeN:

Jag bor mitt i centrum och hör vrålande bilar och motorcyklar dagligen...störs man av ljud så anser jag att man kan flytta långt ut i skogen...

Jag stör mig mycket på folk som flyttar in i en stad för att de vill vara en del av kulturen eller liknande, och sen klagar de tills denna kultur inte får vara kvar. Det är väldigt vanligt i centralare stadsdelar. Flytta hem till villaområdet du kom från istället liksom.

Samtidigt så är det inte rimligt att det faktum att man bor i en stad ska innebära att man ska bli väckt mitt i natten på grund av någons osäkerhet, hävdelsebehov eller vad det nu är som gör att man tycker det är ok att köra runt i bostadsområden där det bor barn i ett fordon som hade krävt hörselskydd på rätt långt avstånd om det hade varit ett arbetsredskap eller så.

Citat:

Så länge förbränningsmotorer inte skulle förbjudas, så kommer "oljudet" alltid att existera.

När jag själv hade min allra första bil som 18-åring så var det en sportbil med 3" rakt rör + racekat.
Denna bilen lät ärligt talat, helt fantastiskt (inte brötigt)

Den hördes över hela området vid kallstart och den baktände ofta...jag blev stoppad av Polisen varje sommar för att bilen lät alldeles för mycket...tills jag tog fram alla besiktningspapper, då blev det alltid tyst och jag fick åka vidare.

Vad föredras nu när jag är mycket äldre? - En så tyst bil som möjligt.

Stör jag mig på högljudda fordon? - Inte direkt...men det beror väl på lite vad för intressen man har.

Det handlar förstås om en avvägning. Hur viktigt är det för dig att låta extremt mycket, och hur mycket stör dina aktiviteter dina grannar?

Sen får man ju tåla mer i en stad än på landet förstås, ljud kan man inte undvika om man ska bo nära andra människor, men det betyder ju inte att det inte ska finnas några gränser eller att man inte behöver ta någon hänsyn. Jag hade exempelvis uppskattat om inte fastighetsskötaren började köra lövblås klockan sju på morgonen nu i semestertider för det är rätt störigt, än mer för att det förstås tar timmar att blåsa bort all sand runt sandlådan på gården och så. Varför inte använda en kvast? Det hade gått mycket fortare, hade varit sjukt mycket mer miljövänligt och ljudet hade inte gått igenom stängda fönster liksom.

Värst för mig är dock helikoptrarna som flyger här. Igår exempelvis kom en polishelikopter och cirkulerade på låg höjd när jag läste för sonen (typ mellan kl. 21 och 22), det lät så mycket att det bara var att pausa läsningen i typ fem minuter, varpå det blev svagare några minuter innan den kom tillbaka igen, och detta upprepade sig några gånger. För en gångs skull stod det faktiskt i tidningen vad orsaken var, det gör det nästan aldrig, och det var att någon hade hört en smäll. Jaha, en smäll?! Det motiverar ju timmar av helikopterspaning (plus sannolikt ett antal poliser på marken) för massvis av tusenlappar, med alla utsläpp och störningar det innebär, eller?

Permalänk
Medlem

Viss muntert välbefinnande att trigga fordonslarm med ljudtryck igenom att starta egna hojen.

Visa signatur

CPU: Intel i9-12900K Cooler: Asus TUF Gaming LC 240 ARGB MB: Asus TUF Gaming Z690 Plus Wifi D4 GPU: Asus TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB Case: In Win D-Frame HD: Intel Optane 900P 280GB, WD Black SN850 1TB Mem: Kingston Fury Beast RGB 3600MHz CL17 32GB PSU: Corsair AX760 OS: Win11 Pro

Permalänk
Medlem

Beror på.
Jag gillar när en bil har lite klang. Tråkigt att V6or och V8or är så ovanliga här i Svea. Villhöver en bil med V8a...
Men har aldrig förstått varför man ska varva motorn vid stillastående eller vid kökörning.

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem

Finns vissa högljudda fordon jag alltid kommer att älska!

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av ELF:

Beror på.
Jag gillar när en bil har lite klang. Tråkigt att V6or och V8or är så ovanliga här i Svea. Villhöver en bil med V8a...
Men har aldrig förstått varför man ska varva motorn vid stillastående eller vid kökörning.

Jo men de kan ju ändå ha väldigt olika karaktär på ljudet, en del har inte störande ljud och en del har en massa ringiga metallresonanser i avgassystemen som bara låter illa även vid låga ljudnivåer, ungefär som nån japan med nått löjligt avgasystem som bara ringer.

Skrivet av Chromatic:

Finns vissa högljudda fordon jag alltid kommer att älska!
https://www.youtube.com/watch?v=3f31cgdsxys

Dunkar i vart fall mindre störande än en jäkla HD och betydligt bättre än nån 2 taktutombordare för de är ju fruktansvärda att åka med, tur att de inte längre säljs och man kan hoppas att de skrotas ut snabbt.
Detsamma gäller 2 taktsmopeder som också ofta framförs av värsta sortens tonåring som försökt bygga om den för att bara väsnas så mycket som möjligt i stället för att trimma som folk.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Dunkar i vart fall mindre störande än en jäkla HD och betydligt bättre än nån 2 taktutombordare för de är ju fruktansvärda att åka med, tur att de inte längre säljs och man kan hoppas att de skrotas ut snabbt.
Detsamma gäller 2 taktsmopeder som också ofta framförs av värsta sortens tonåring som försökt bygga om den för att bara väsnas så mycket som möjligt i stället för att trimma som folk.

Jeesh! Det är alldeles för tidigt för denna sortens ilska xD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nozomi:

61% sover med öronproppar under marken med 5m tjock betongisolering.

Många bilar låter riktigt trevligt. Sedan borde TS förklara vad för typ av ljud det faktiskt handlar om.

En ferrari som långsamt rullar fram kommer inte låta särskilt mycket alls, om det nu inte är en model från årtionden tillbaka.
Typ 90% av alla bilar låter väldigt lite när de bara rullar runt i stadsmiljö, med undantag för många äldre bilar. Speciellt jänkare.
Sedan finns det folk som revvar motorn, vilket inte är samma sak som att bara rulla runt.

Vilken 2-hjulning som helst låter mer än en 25m lång lastbil fullpackad med livsviktiga varor till en halv stad, fullständigt orimligt. Det enda jag skulle göra om jag var polis vore att beslagta dessa jävla hojjar som har en ljuddämpare som de bara skruvar på för besiktningen.

Visa signatur

Intel i7 7700K, Titan Xp, 32Gb @ 3333MHz, mITX Asus Strix Z270I, Jonsbo UMX1 Plus, Corsair SF600

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chromatic:

Finns vissa högljudda fordon jag alltid kommer att älska!
https://www.youtube.com/watch?v=3f31cgdsxys

Vi kanske ska införa det som krav. Dvs ombyggnad till A-traktor kräver att man sätter i en gammal kultändare!

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Detsamma gäller 2 taktsmopeder som också ofta framförs av värsta sortens tonåring som försökt bygga om den för att bara väsnas så mycket som möjligt i stället för att trimma som folk.

Äh, tvåtaktsmopeder har väll inte sålts nya på iaf 15 år? Och det är ju de gamla tvåtaktsmopederna som faktiskt trimmas på riktigt, det är de nya fyrtaktarna där ungarna "drar pluggen", d.v.s. rensar ljuddämparen för att få ut några extra kilometer i timmen.

Visa signatur

Intel i7 10700KF (Noctua NH-D15) | Asus RADEON RX 7900 XTX TUF | 32 GB DDR4 HyperX Fury | Corsair RM1000X | Fractal Design R3 | Arch Linux, Win11

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Chromatic:

Jeesh! Det är alldeles för tidigt för denna sortens ilska xD

Jag kanske hörde nått fuldunk i natt och det var inte fläktarna i datorn jag höll på bygga ihop

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bizzro:

Vi kanske ska införa det som krav. Dvs ombyggnad till A-traktor kräver att man sätter i en gammal kultändare!

Finns ju färdiga lösningar...

Permalänk
Medlem
Skrivet av ztenlund:

Uppmaning till dig.
Man får inte lov att posta pornografi på Sweclockers.