Permalänk
Medlem

C++ Direkt (bok)

Halloj!

Jag tänkte slänga iväg en beställning på boken C++ Direkt med Jan Skansholm. Innan jag gör det så skulle jag vilja kolla av med er vad ni tycker om boken? (Ni som har läst den då givetvis.) Den publicerades 2011 så den är rätt gammal men enligt Jan ska den innehålla allt nytt som kom 2011. Har redan programmeringskunskaper så C++ kommer inte att bli mitt första språk. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om boken, vad som är bra och vad som kan förbättras!

- Fredrik.

Permalänk
Medlem

Nu har jag inte läst boken själv, men har hört blandade meningar om den. Men jag skulle rekommendera att leta efter något mer uppdaterat, en hel del har hänt sen 2011 och t.ex. C++14 anses vara vad C++11 borde ha varit. Om du inte absolut måste ha en bok på svenska så är learncpp.com något av en standardrekommendation för att lära sig modern C++.

Permalänk
Hedersmedlem

Nej, som @perost säger hinner det hända en hel del på ett decennium (numera). Jag hade boken som kurslitteratur för 15-20 år sedan och tyckte att den fungerade bra, men det är nog vettigt att välja något modernare.

Permalänk
Inaktiv

Håller med om att välja något modernare. Mycket av det nya bra i C++11 gjordes om helt och blev ännu bättre i C++14, lika bra att du lär dig best practices från början.

Permalänk
Permalänk
Medlem

C++11 innebar ganska mycket nytt godis i C++, men detsamma gäller för C++14,17 och 20.
En hel del saker har förenklats och förändrats i de senare versionerna så att mycket som krävde lite fulare lösningar i de tidigare, nu är möjligt att uttrycka mer smidigt. Med tanke på det så finns risken att du utvecklar dåliga vanor anpassade efter den äldre standarden.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.