Permalänk
Medlem

Behöver hjälp med en skrivare

Har en fundering.
Jag har en färglaserskrivare som är kopplad med usb kabel till min dator. Men nu har jag skaffat en dator till som jag vill kunna skriva ut ifrån ( Vill ej byta skrivare )
Skrivaren har även ett nätverksuttag men jag har ingen lust att dra 30m kabel för att på ett snyggt sätt komma till routern
Finns det någon pryl man kan stoppa i skrivaren så att man kan skriva ut via Wifi? Eller blir det att skaffa en usb kabel till och byta varje gång man ska skriva ut?

Permalänk
Medlem

Googla på Skrivarserver WiFi

Permalänk

Skulle väl gå med en sån här för att ta emot wi-fi och göra om till trådbundet.
https://www.komplett.se/product/775081/datorutrustning/natver...

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, Gigabyte B550I Aorus PRO AX, Powercolor RX 6700 XT Fighter.

Permalänk
Rekordmedlem

Om datorn du har den inkopplad i har nätverk via kabel kan du skaffa en switch och koppla både dator och skrivare i switchen.
Om datorn du har skrivaren kopplad i är påslagen och nätverksansluten kan den dela ut skrivaren via nätverket.
Om inte behöver du nått annat typ en printerserver, det går att göra av en Raspberry Pi (ca 400kr) eller så skaffar men en färdig men pajjen går ju att göra mycket annat med om man vill.
https://www.tomshardware.com/how-to/raspberry-pi-print-server
https://circuitdigest.com/microcontroller-projects/raspberry-...

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.