Xiaomi lanserar transparent OLED-TV

Exakt det här har man längtat efter på en TV...

Det är ju knappt så man ser något på vanliga OLED/LCD i dagsljus, kan ju inte blir bättre med en TV utan någon solid bakgrund.

Coolt men knappast användbart, inte på en TV i alla fall.

Äntligen, nu kan jag visa upp min svarta panter som jag har bakom TVn hemma!

Kul med någon som vågar lansera en produkt i det här segmentet, har ju sett ett antal koncept på detta tidigare men inget som lanserats på bredare front, konsumentmässigt.

Som många redan påpekat, detta lär funka fint för skyltning osv. (inomhus/mörka miljöer) digitala videoväggar i konferensrum/bås kan ev. nu även vara transparenta "videofönster" när de inte används, kanske går att producera enklare dimbara, ambienta varianter också?

Fahrenheit 451 here we go!

Jag är mer taggad på att visa upp den fina tjejen jag har ståendes bakom min tv alltid.

Några hundra sådana framför varandra och vi får riktig 3D bild.

transparent OK, men varför? ser inte riktigt det användbara i det.. mer än att det kan vara coolt.

Hade varit intressant att se bilder på en faktisk, oberoende demonstration av TV:n innan vi i vanlig ordning kokar soppa på en spik här i forumet. Skulle inte förvåna mig om pressbilderna från Xiaomi är 100% Photoshop-magi.

Skrivet av Json_81:

Vem är målgruppen för en tv som går att rulla ihop?

Det är sexigt

Skrivet av dmutm:

Alla stora kinesiska företag är grymma, klart man skall stötta dem!

Instämmer Min huawei telefon är nog den bästa jag någonsin haft

Nämen åh, nu kan den klassiska kubskärmen komma tillbaka.

Tänker mig någonting i stil med 50 sådana här lager staplade på varandra så man kan ha lite djup i bilden.

Skrivet av wargreymon:

Helt klart, men vi ska också komma ihåg hur mycket det stulit ifrån andra företag. Deras tidiga mobiler såg precis ut som iPhone i hårdvara och i mjukvara (fast Android då). Vet inte hur mycket de kopierar idag, men med lite googling verkar de fortfarande göra det.

Det förklarar hur fort dom tog sig in på marknaden, men nu har dom nog resurser att utveckla egna produkter!

Möjligheterna att gömma sladdhärvor och dylikt bara minskar!!!!

Tror du har missuppfattat det hela, "lite". Det är just den svarta pantern som är framför tjejen i den röda klänningen som är det som visas på tv:n. Och du kan säkert göra valet att inget ska vara "transparent" så om du vill bara se pantern så kan du säkert visa grönt/vitt/blått/whatever som bakgrund till den istället för att du ska kunna "se genom tv:n".

För alla er som undrar varför så finns det väldigt många (förvisso inte på SweC) som tycker att en TV rent inredningsmässigt är en smärre katastrof som är ett nödvändigt ont.

En sådan här TV kan potentiellt lösa många sådana inredningsproblem. Tekniken är i sin linda, om några/många år kommer nog den svarta rektangeln kännas förlegad.

Skrivet av Sebastian V:

Måste prova och stoppa in handen igenom.

Det tror jag inte går utan glasskivan är nog där och dubbel, men snart nog så kommer nog "skärmar" som man kan dra upp till olika storlekar - som en slags hologram men fastare. Bildkvalitén på denna TV är nog förstklassig - annars är det ju en flopp. Ska bli kul å se på YouTube åtminstone.

Hur?! 😳

Skrivet av kokkojambo:

Ballt, men aldrig mer TV apparat i mitt liv. Projektor FTW. Duken fungerar dessutom som rullgardin!

Vad kör du för projektor och duk?

De uppger kontrast ratio till 150 000:1 istället för oändlig som traditionellt med OLED paneler. Undrar om det beror på att ljus läcker igenom baksidan och att en svart bild då inte är helt svart?

Skrivet av Frux:

Äntligen, nu kan jag visa upp min svarta panter som jag har bakom TVn hemma!

Sambon brukar även stå och vifta friskt med en röd opraktisk silkesklänning.

Skrivet av Nioreh83:

Varför skulle man vilja ha en genomskinlig TV? Sjukt störigt. Kan ju bara vara användbart som nån slags reklamskylt eller nåt.

Jag kan mycket väl tänka mig en sådan, och slippa en gigantiskt svart "död" yta. Tv-apparater är det bland det fulaste som finns.

Skrivet av TrueType:

Vad kör du för projektor och duk?

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4645953 och en 90" duk (minns inte exakt modell).

Skrivet av YamahaDGX630:

Jag förutsätter att man inte kommer att behöva se sin vita vägg bakom när man tittar på Nyhetsmorgon

Det är väl exakt det man kommer, allt ’svart’ blir ju transparent, bara det som skickar ut ljus blir synligt/icke-transparent

@wargreymon

Senast redigerat 2020-08-12 17:13
Skrivet av MsSmith:

Jag gillar det. Syns den än mindre när den inte används och man kan hänga den lite var stans utan att det blir en "möbel". I framtiden kanske det kommer mindre varianter också så vi äntligen kan få alla dessa Tony Stark- skärmar

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=00Y0zvIydiQ&f...

Tycker Samsung har hittat ett bättre mellanting istället i så fall.

Jag ser fram emot dagen när det kommer såna där utan ramar och med multi-touch. Fatta vilken episk man-cave man kan bygga då.

Vem kunde tro att sweclockare var sådana bakåtsträvare. Jag törs nästan sätta en tusenlapp på att en av de närmast kommande ”the next big thing” är funktioner som gör att TV:n blir mindre framträdande i vardagsrummet. Om det blir transparenta apparater eller sådana som man rullar ihop låter jag vara osagt däremot.

TV:n är enligr mig, och många andra, en av de absolut fulaste sakerna som finns i ett hem. Till och med många kylskåp är sexigare än en TV...

Äntligen kan jag bygga min Iron Man Cave

Skrivet av Nioreh83:

Har du läst artikeln eller?

"The pictures it displays seem to be floating in the air, merging the virtual and the real to bring an unprecedented visual experience"

Så vill iaf inte jag se på film

Edit: Till alla muppar som citerar och tycker jag är dum i huvudet som inte vill ha en genomskinlig TV, detta är alltså varför jag är emot idén. Hade bildkvaliteten när man väl tittar på den varit likvärdig hade jag såklart inte haft nåt emot den.

Ja, läste artikeln. Där står att den är transparent *när den inte är i bruk*. Att bilden "hänger i luften" har väl inget med transparens att göra, utom att den uppenbarar sig i tomma intet typ.

Själv hade jag haft användning för detta, dock så är priset för högt. Har nämligen ett helt rum bakom TVn som bra skulle kunna få synas.

Klart det finns användningområden för detta, det är ju bara det att detta inte spelar så stor roll om man vill titta på film. (dock kan det ju spela roll när tv'n är av)
Själv är jag jävligt sugen på en spegel som också är en skärm, även om jag inte har nån direkt användning för det. (en applikation kan vara som projektor spegel)

Jag är mest exalterad över möjligheterna som denna produktionsteknik möjliggör. tex att kunna "bläckstråleskriva" på vanligt fönsterglas. och använda LCD/oled teknik istället för persienner. eller kanske ett glas som kan släppa igenom värme, eller reflektera värme, beroende på hur kristallerna är satta. (kan ju vara användbart i växthus eller på solpaneler.) Och sen har vi ju alla AR möjligheter. och vi kanske får se solbrillor som även kan fungera som skärmar för mobilen,, typ.
HUD i bilar är ju en annan möjlighet som är direkt kopplat till detta och krökta skärmar.

Skrivet av Tdoll:

Vem kunde tro att sweclockare var sådana bakåtsträvare. Jag törs nästan sätta en tusenlapp på att en av de närmast kommande ”the next big thing” är funktioner som gör att TV:n blir mindre framträdande i vardagsrummet. Om det blir transparenta apparater eller sådana som man rullar ihop låter jag vara osagt däremot.

TV:n är enligr mig, och många andra, en av de absolut fulaste sakerna som finns i ett hem. Till och med många kylskåp är sexigare än en TV...

Medhåll. Allt som behövs nu är svarta OLED, sen är vi i framtiden!

Skrivet av skewgen:

Möjligheterna att gömma sladdhärvor och dylikt bara minskar!!!!

Varför ska du gömma sånt bakom tv:n om det inte ens finns uttag för att koppla in sladdarna i?