Vi som pysslar med youtubeskapande.

Vi som pysslar med youtubeskapande.

Tjo, en liten samlingstråd för oss folk som laddar upp klipp på tuben då och då. Jagsjälv känner att jag söker en del tips och info så varför inte ta sweclockers finaste till det?:)

Här kan vi dela våra och andras kreationer, ge med oss tips om utrustning man bör ha samt bråka om vilket videoredigeringsprogram som funkar bäst.

Feedback i en positiv omloppsbana är välkommet och uppmuntras men håll de personliga påhoppen och rentav elaka kommentarerna för ersjälva så kan vi nog se till att det blir en trevlig tråd.

Nåja, jag kan väl börja med en presentation rakt av.

Pontus Magnusson heter jag och har en kanal med detsamma namn. Målet för mig är helt enkelt att lättare dokumentera alla de hobbys jag har och försöka få ihop det till en slags historia. Jag har länge filmat det jag hållt på med då det vart ett grundintresse men då jag helt saknat historieberättandet inom mig har jag inte kunnat få ihop de klipp jag filmat till någonting som är värt att se på eller har någon riktig tidslinje så man förstår vad som händer.

Det är något jag försöker förbättra för varje klipp, att helt enkelt göra en mini-film av det så man blir lite indragen och intresserad.

Här är min kanal ivarjefall: https://www.youtube.com/channel/UCMceoRNs3Oxctq3iwWaZIig?view...

Vad har ni för fokus på youtube? Vad kör ni med för grejer? Vilket program använder ni?

Kör adobe med pemiere och after effects men är ju något dyrt tyvärr...

Funderar på att byta

Jag tar hjälp av kompisar att redigera videos.

Kikade på din kanal, Järvsö's banor är ruskigt fina.

Är van vid premier men gillar egentligen inte Adobe

Använder mest Premiere då man lärt sig det sedan innan.
Annars har jag provat Davinci Resolve med, men fastande aldrig... tyckte det vart för invecklat (eller ville bara inte lära mig på nytt..)

Feedback om din kanal, kollade den första filmen och det är kul att hänga med på ett ”downhill äventyr” - men satsa istället på en VoiceOver i post istället för att prata live under tiden du kör, det blir bara svårt att höra vad du säger.
Du kan fortfarande ha kvar ljudet från när du åker och kör, men sänk det till 30-40% och ha som sagt en VoiceOver som du pratar in en gång under tiden videon spelas upp i ditt redigeringsverktyg, det kommer bli mycket bättre

Senast redigerat 2020-07-29 08:21

Adobe premiere, men tycker det är lite dyrt. Har provat lite final cut och tycker nästan det har flutit bättre. Men det är väl som att svära i kyrkan på sweclockers.

Har en kanal som jag håller på med. Videos som visar musikskapande processen och ibland lite om verktygen (datorn, syntharna, programvaran, etc). Fick över 1000 subs i somras så någon tycks vara intresserad iaf.

https://www.youtube.com/channel/UCLcyG6ZlGSX3pQyoInxqQ3w/

@WaspCustoms Bikepark videon var spännande.!

Känns som att det saknas åtminstone ett "annat"-alternativ här.
Jag känner dock inte att jag gjort något som "räknas" här, så jag röstar inte. Har dock kört kdenlive till det väldigt lilla jag gjort.

Sony Vegas för det mesta. Audacity i vissa fall för ljud.

Laddar upp random skit ibland
https://www.youtube.com/channel/UCcx2ByRPXDrVWw4TR2UnQeQ?view...

Ibland movie maker men för det mesta så laddar jag bara upp det jag spelat in och ser glad ut. 😆

Fan vad kul att det blev så mycket respons. Verkar som att adobe premiere leder stort, hur kommer det sig?:)

Har kört med Sony Movie Studio Platinum sedan 2013, är någon slags nedbantad version av Vegas tror jag. Duger för mina småvideos

Vi, jag och min fru med andra ord, är ofta ute och filmar lite allt möjligt för en mindre sida vi driver.
(Lägger upp en sådär 10min videobit med diverse klipp och okorrigerat ljud): Vad vi gör:

Förutom det i klippen är det diverse demonstrationer, manifestationer pressträffar och invigningar.

Normalt redigerar jag video i Davinci Resolve, då behöver jag inte fundera på om det är Windows eller Debian som är startat på datorn, emellanåt, mest för textning, använder jag mig av en gammal version av Sony Vegas, så sällan så jag har inte känt något behov av att köpa uppgraderingar till den dock.

Oftast filmar vi med tre-fyra systemkameror (ett par Sony Nex5T och ett par Sony A6300) och alltid med manuella objektiv.

Kanalen: https://www.youtube.com/channel/UCP57AUiOD9VO1QPUxKRw1-g/vide...

Jag har jobbat en del i Sony Vegas vilket är smutt för mina ändamål. Ska man på något vassare tycker jag Davinci Resolve är svårslaget, dock gnälligare med hårdvara och accelerering.

Har tittat på Adobes lösningar men meeeh, finns inget som direkt lockar. Jag jobbade dock i både Vegas och Resolve innan jag testade adobes lösningar så är säkert det som stoppar.

Stor fördel med Resolve är prisbilden om man inte ska köra med deras hårdvara (gratis).

Jag hade en licens till en äldre Adobe Premiere som jag satt kvar på länge och sedan när det verkligen var dags att förnya så började jag leta alternativ och gav DaVinci Resolve en chans. Även om det fungerar lite annorlunda så har det fungerat bra tycker jag.

Jag har även lärt upp min son som är 9år så han kan grunderna i DaVinci.

Jo jag har förstått att davinci ska vara redigt bra och priset är förstås en stark fördel. Problemet jag själv har dock är förstås att man är så inbiten i vad man redan har (premiere pro)

Jag är endast med i Videorna i min flickväns youtube kanal men är med en del och filmar men hon sköter all redigering.

Här vår senaste video om vårt liv i Marbella

https://www.youtube.com/watch?v=FcH4k_5-ZnM

Här är även länk till vår kanal

https://www.youtube.com/user/MsZippoo

Handlar mest om vårt liv och våra äventyr i Spanien och en hel del inlinesåkning från hennes sida.

Jag kanske skulle ha tillagt att vi kör gratisversionen av DaVinci. Hårdvaran på datorerna är:
i7 3570K med GTX 970
i7 8700 med GTX 1080

Båda klarar med lätthet 4K-redigering. Det vi inte lägger på licenskostnader (Adobe Premiere) kan man säga att vi delvis lägger på hårdvara istället.

Har gjort ett par videor, filmar med min Galaxy S8+. Däremot vet jag inte riktigt hur jag ska ställa in kameran. Om jag är nära kameran så blir det bra bild, men är jag 1,5+ meter ifrån så blir det liksom grynigt (inte nödvändigtvis ur fokus) och man ser hur kameran liksom småzoomar fram och tillbaka för att försöka "finna sig".

Filmar med drönare, gopro, eller mobilen.
Redigerar med Kdenlive.

Filmar mest Lumix G80, G7x mk2 samt Gopro 5 och 7. Har använt premiere men nu bytt helt till DaVinci Resolve (köpte den för 300$) Livstids uppgraderingar och renderar så mycket snabbare än premiere. Nu blir det dock mest streaming.

Filmar litet olika saker, tidigare var det MovieMaker men den gick inte längre att ladda ner, men nu kör jag med Shotcut.

https://shotcut.org/

Youtubekanal samma som min inloggning här.

Min senaste video:

Det är längesedan jag lade upp något, på grund av lite olika omständigheter.
Men lite sketcher av blandad kvalité finns. Jag använder Pinnacle Studio 20 nu, men de flesta (om inte alla) klipp är redigerade med version 16.
youtube.com/Thomaseron

Jag tar och sliter liv i tråden igen med mitt senaste klipp på tuben:

Helt fantastiskt vad skoj det är att sitta och redigera och försöka få ihop en story av ofta osammanhängande klipp.