Permalänk
Medlem

Acer EB275KB (27" 4k)?

Är det någon som testat Acer EB275KB (27" 4k)?

Funderar på att köpa ny skärm hemma. Tänkt främst för jobb (programmering), surf och liknande. Sitter ganska mycket med laptop, så vill inte ha en jättedyr, men ändå 27" och 4k. Har enbart laptop, så är det spel inget krävande, och inget i 4k.

Jag har tittat runt och det är mycket som är slutsålt. Men hittade denna Acer på komplett: https://www.komplett.se/product/1156039/datorutrustning/bilds... någon som känner till något om den? Hittade typ inget på Google.

(andra förslag är såklart välkomna)

Permalänk
Bildexpert 📺

@vb: Brukar inte vara några bekymmer med 4K-IPS-panelerna avsedda för allroundbruk. Inte lika beprövat pålitliga som IPS-1440p-skärmar som visat sig hålla god kvalitet i många år Detta eftersom 4K-panelerna inte funnits på marknaden lika länge ännu. Men än så länge verkar kvaliteten vara på den rätt sidan även här.

Det ska ska se upp med är att du har en laptop som orkar driva skärmen i 4K, vilket brukar översättas till att du behöver köra Displayport. De flesta HDMI-anslutningar på de flesta laptops orkar endast 4K/30 Hz därför att Intel gillar 2009 års bandbreddskrav när det handlar om HDMI.

Permalänk
Medlem

Tack för svar. Bra att veta om hdmi, men jag har Displayport så det ska inte vara några problem.