Intel överger AMD inför Xe-lansering

Intel överger AMD inför Xe-lansering

Det omaka samarbetet mellan ärkerivalerna AMD och Intel når vägs ände, när Kaby Lake-G med integrerad Radeon RX Vega-grafik utgår.

Läs hela artikeln här

Such sad, vi som trodde på en långvarig vänskap 😢

Det har varit en intressant resa. Att AMD och Intel skulle gå i lag trodde man ju "aldrig", och det är ett erkännande från Intel's sida att AMD gjort bättre grafiklösningar än dem. Båda har ju haft som intresse att minska Nvidias dominans, Intel på lång sikt, och AMD både på kort och lång sikt. Men nu har väl Intel tillit till kommande Xe och då finns ju ingen anledning för dem att ge pengar till en konkurrent, så det är naturligt att det upphör.

Men har ändå varit en intressant grej och visar väl främst att båda är företag som vill tjäna så mycket pengar som möjligt och att det i grund och botten inte finns någon "stolthet" i vilka man väljer att söka sammarbete med när det behövs. Har ju skrikits en del i fanboyskyttegravarna på båda håll om detta och det lär väl blossa upp igen nu när man skall reda ut vem som lämnat vem och varför etc.

Själv tycker jag bara det är coolt att det överhuvudtaget hände, och naturligt att det nu upphör

Oj. Otippat.

”Hoppas” intel hann suga ut all kunskap som de behövde från AMD

Skickades från m.sweclockers.com

Slog lösningen med Intel CPU + AMD-grafik någonsin igenom? Blev det någon större försäljning?

Skrivet av heffaklumpmamma:

Slog lösningen med Intel CPU + AMD-grafik någonsin igenom? Blev det någon större försäljning?

Nej. Och det är också ett av skälen som anges till att de kommer sluta tillhandahålla produkten. Men i grund och botten handlar det väl dels om att de vill köra sin Xe-lösning, men också att produkten börjar bli utdaterad, och att köra sammarbete kring ytterligare lösningar är ju inte afärsmässigt försvarbart om de nu har egna produkter på gång som kan matcha eller gå om den som sammarbetet bygger på.

Fattade från första början att detta bara skulle vara något temporärt.

Scenen börjar sättas upp!
Intel vs Nvidia vs AMD
Se till att ha öl och popcorn redo 2020!

Det var väll rätt väntat. De vill ha något kontra Nvidia medans de väntade på att få sitt eget chip redo.

Det ska bli spännande att se om deras grafikkort kommer flippa eller floppa! Intels tidigare grafikkortssatsningar har ju varit lite sådär (läs: inte alls) framgångsrika. Jag kommer ihåg deras i740 som aldrig kunde konkurrera med det som gällde då. Vi får hoppas de lyckas lite bättre denna gången..

Tyckte Kaby Lake-G kändes väldigt mycket "lagom dyr piprensare för EMIB".

De integrerade GPUer som Intel/AMD bygger för bärbara har en poäng då CPU+GPU drar extremt lite ström. Kaby Lake-G drar lika mycket ström som en CPU + motsvarande AMD/Nvidia GPU för bärbara och lyckas samtidigt vara både dyrare och svårare att kyla...

Som produkt var detta därför helt meningslöst och hade inte förväntat mig någon uppgradering.

Vad som förhoppningsvis kommer ut ur detta är att man använder EMIB långt mer. T.ex. så skulle alla desktop CPUer kunna sakna GPU, för de modeller där man vill ha en integrerad GPU stoppar man då dit en sådan m.h.a. just EMIB ("superlim chiplet").

Det är inte Intels först a stora satsning. Jag minns hur de marknadsförde i740 och i810 under pentium2 och celeron eran. Hårdvaran var skaplig, men drivrutinerna var horribla, och det enda OS jag lyckades få utlovad prestanda med ett i810 var i BeOS med två voodoo2 i SLI som avlastning.

Bildkvallan var docj helt ok för priset.