Behöver råd om ny USB mixer

Permalänk
Avstängd

Behöver råd om ny USB mixer

Hej,

Sitter med en Behringer Xenyx QX1002USB tillsammans med mikrofonen Behringer XM8500. Jag kan inte klaga på hur mikrofonen låter men jag är mindre nöjd med hur mixern fungerar för mig.
Jag kan bara anta att något är fel med den, för när man lyssnar på ljudet från mikrofonen via den så är där alltid ett statiskt bakgrundsljud. Misstänker att det är något fel med strömförsörjningen som gör att det felar.

Är medveten om att det är ett budgetmärke och tänkte därför satsa på något mer av kvalitet. Pris får gärna vara under 2000 men är det motiverat så kan jag gå över.
Användningsområdet ska vara att användas via dator så USB-interface är ett krav, två stycken XLR-inputs för mikrofon och gärna en bra kompressor. Jag kommer att koppla hörlurarna (Beyerdynamic DT 770 pro 80ohm) till mixern så det är krav på bra ljud för att lyssna på musik, osv.. Skulle gärna ha tillgång till fler än en USB-kanal om det erbjuds.

.. så, någon som har några tips? Jag är helt grön på det är med mixers och mikrofoner, just nu kör jag med Audio Technica AT2020USB pga problemen med mixern men saknar justeringsmöjligheter som jag gärna vill ha.
Har även funderingar på att införskaffa KRK RP6 så det är en bonus om mixern är smidig att koppla till dessa.

Har kollat in dessa:
https://www.thomann.de/se/mackie_profx8v2.htm
https://www.thomann.de/se/allenheath_zedi_10_fx.htm
https://www.thomann.de/se/yamaha_mg10_xu.htm

Visa signatur

*Inlägg med reservation för eventuell censur av admin ;-)