Postnord inför nya regler för Kina-paket redan 1 mars

Permalänk
Medlem
Skrivet av HazZarD:

okej så om jag beställer nåt för 20kr ska jag alltså betala 75 kr ? det kan dom glömma....

Det är inte meningen att du ska kunna köpa en sak för 20kr från andra sidan av världen utan extra avgifter därefter. Man måste inse att något är åt helvete och någon får "arbeta" gratis.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Knubbis:

Det intressanta med ditt inlägg är tydligheten om vart ditt fokus är, nämligen på DIG.
Uppenbarligen ska myndigheter och politiker ta beslut som gynnar dig och endast dig, resten av samhället ska man skita i?

Kan du vidareutveckla jag fattar inte?
Menar du att det är enbart jag i hela landet som sysslar med datorteknik till annat än nöje?
Eller menar du att det är endast jag i hela landet som beställer billiga saker från Kina?

Svenska staten/myndiheter har fixat till kassettavgift på hårddiskar, kemikalieskatt på större elektronikprylar och nu extrakontroll på grejer från kina.

Om staten ska ta bort på hårdvara så ska det självklart vara av typen som används till viktiga saker, speltillbehör och liknande är inget staten behöver sponsra.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Paddanx:

"Anmärkningsvärt är också att ingen av laddarna har en EU-försäkran där tillverkaren försäkrar att produkten uppfyller de säkerhetskrav som finns för produkten inom EU. Utan denna försäkran får produkten inte säljas på EU:s inre marknad!"

Mao... ja, det fuskas som tusan, så anmäl dem.
Alla dessa USB laddade har återkallats. Alla ÅF som sålt dem tvingas stå för frakt, återbetalning, samt ev andra utgifter i samband med detta.

Vi kan inte annat än sätta regler i detta land, och försökt tvinga folk att följa dem. Så snälla sluta se det som okej att smita undan bara för någon annan gör det. Sätt dit de som gör det istället.

Hur ofta kontrollerar du att en försäkran finns för den CE-märkta produkt du köper i en svensk butik?

Min poäng är att det inte alls behöver vara säkrare att köpa i Sverige eftersom fusket är utbrett och kontrollerna otillräckliga. Vi lever inte på den gamla goda tiden då det fanns en obligatorisk S-märkning (finns väl fortfarande kvar för de som väljer att betala för testet?) och varje produkt som togs in i landet kontrollerades. Idag har vi högre skatter och fler avgifter i samhället, ändå är säkerheten sämre.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

Gött o betala 75kr för t.ex ett 10-pack små LED-lampor värda 12kr, men som säljs för 200kr i svenska idiotbutiker.

Visa signatur

GPU: GTX 1080 CPU: i7 4790k Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Permalänk
Medlem
Skrivet av VresiBerba:

Det är ju precis det folk gör, på Tradera. Den första annonsen - boom, 500%. Och jag säger inte att det är fel på något sätt, det råder fri marknad i Sverige, men att påstå att handla från "svenska återförsäljare" skulle vara bättre på grund utav miljö, att det är bättre för Sverige och att det är rätt och riktigt att man nu tar ut, inte bara moms utan hutlösa avgifter från första kronan är bara rent nonsens.

Att man gör det här har precis ingenting med moms att göra, det har att göra med att staten vill bejla ut Postnord för dom "drunknar i Kina-paket", det är den enda anledningen. Ingen kommer att tjäna på detta, förutom dessa småhandlare och visst, jag är ju inte dummare än att jag begriper varför detta hyllas här, för det finns nog en och annan sådan här på forumet som nu gnider händerna.

Tradera är bara en marknadsplats där "riktiga" företag, företag som låtsas vara företag (t ex 'Fyndgrossisten', som har sitt säte i Kina / Wuzhou Guangxi och skeppar FRÅN Kina), samt vanliga privatpersoner som du och jag - kan sälja sina varor.
Fri prissättning gäller för alla. Från 1 kr. Det är ju så marknadsplatsen fungerar. Alla som säljer där får ju göra sin egen vinstkalkyl.
Vi får väl se om säljare som levererar direkt från Kina anpassar sig till gällande villkor för leveranser efter 1 Mars...kommer nog bli en hel del negativa betyg inom snar framtid och en självsanering av företag som "låtsas" vara svenska företag.

Vad det gäller Postnords reglerade hantering av import från tredje land så ser jag det bara positivt.
Momspengar in till statskassan som bekostar din och min välfärd. Nåja. Hyfsat goda välfärd då.
Postnord eller valfri speditör har ju alla avgift för tulldeklaration. Så inget unikt med det. Kanske vi kan se en förbättrad kapacitet i framtiden iom att skräp-paketen minskar...

Visa signatur

Vinterdatorn 2016 (。◕‿◕。)
| Fractal Design Define S | Asus Z170 Pro Gaming > i5 6600K > Noctua U14S | RX480 4GB + RX570 4GB | EVO850 250 + 512 GB SSD'er | 2x8GB Corsair 3000MHz | Supernova G2 650W | AOC G2460PF 24" |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av HazZarD:

många säljare på tradera har inte ens vissa saker i lager, det står ibland 2-4 veckor leveranstid ? varför ska jag då vänta när jag ändå kan beställa själv och vänta samt få den billigare ? hoppas ingen är dum som kommer gynna giriga tradera säljare.

Det är för att dom köper prylen på Ebay och anger din adress som leveransadress och lägger på några hundra procent som då blir ren vinst, och skattar för den vinsten och momsar för varan gör dom ju naturligtvis, jaja-men!

Blir intressant att se vad som händer, när adressaten sedan åker på moms och avgifter som dessutom skulle betalats av säljaren på Tradera, om man kommer hämta ut sitt mobilskal värt tjugo spänn och måste betala 100 till. Blir ju en lysande affär för Postnord, eller hur, som har sorterat försändelsen, gjort en importdeklaration som kostar 125 spänn, kört ut den till ombudet som får sannolikt sitta på skiten i två veckor, tillsammans med mängder av liknande paket och sedan kommer Postnord och hämtar tillbaka försändelsen och sedan sckickar tillbaka till exportören.

Alltså, det här skall bli kul att följa.

Permalänk
Skrivet av VresiBerba:

För fan! Jag har ALDRIG påstått att Tradera säljer saker på Tradera, himmel människa, du länkar ju till och med till inlägget i fråga där det bokstavligen står, och jag citerar "Gå in på Tradera och se hur mycket grundläggande miljökrav som säljarna där gjort på sina produkter" vilket var ett direkt svar på; "Varor som svenska återförsäljare säljer kontrolleras så att de uppfyller grundläggande krav och miljökrav."

Det var alltså ett svar till Stoff3th3m4n som påstod att de varor som Svenska återförsäljare, typ de som säljer på Tradera, kontrolleras så att de uppfyller grundläggande krav och miljökrav vilket de facto är fullständigt nonsens. Det är INGEN som kontrollerar varken säljare eller deras varor dom säljer på Tradera, som jag länkade till, att de uppfyller några miljökrav.

Jag har VÄLDIGT lite tålamod för sånt här trams, det är samma sak varenda jävla gång, folk läser inte och sedan hittar på massa jävla skit. LÄS!

+ 1 för ilskan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av VresiBerba:

Öh... va?

Om du ska citera ett inlägg, citera alla relevanta delar då.
Det som står är absolut helt korrekt. Tradera själva säljer inga varor - det enda de säljer är en tjänst så att andra kan sälja varor.

Visa signatur

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus GeForce RTX 3060 Ti TUF OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |

Permalänk
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Läs på om CE-märkning. Läs gärna lite om de kontroller som också utförs, inget nytt alls.

Sedan kanske det är som så att de produkterna som du ger som exempel faktiskt uppfyller kraven?

Du menar CE märkning som China Export? Gick på en kurs i CE märkning och det var den sämsta kurs med minst innehåll i som jag någonsin gått på. Bara massa dravel. Däremot när det kommer till maskindirektivet och CE märkning så fanns det mycket att hämta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Läs på om CE-märkning. Läs gärna lite om de kontroller som också utförs, inget nytt alls.

Sedan kanske det är som så att de produkterna som du ger som exempel faktiskt uppfyller kraven?

Och varför menar du då att en kund som faktiskt köper en produkt på låt oss säga Aliexpress, som är CE-märkt, ska betala mer pengar bara för att en butik i Sverige har köpt in samma sak och ska ta hutlöst extra betalt. Finns säkert gott om butiker i Sverige som inte kollar upp CE-märkning och andra märkningar, då de antingen skiter i det eller inte har en aning.
Nu snackar vi inte om de största kedjorna(fast det säkert förekommer där med) utan mindre lokala företag.
Finns gott om prylar i svenska marknaden som inte har någon CE-märkning, men fortfarande säljs i svenska butiker.
Så bara för att det säljs i Sverige betyder det automatiskt inte att det är CE-märkt och att det är säkert att köpa. Då kan man med andra ord lika gärna köpa exakt samma vara utomlands för en 4:e-del av priset.

https://www.99.se/artikel/3885-flera-usb-laddare-far-forsaljn...

Edit: Att prata om CE-märkning är i min mening irrelevant i det här sambandet, då det inte finns något som intyger på att svenska butiker gör rätt för sig heller.

Punkt slut.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Meshify C Mini | CPU: AMD Ryzen 5 3600 | Kylare: Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | Graffe: ASUS 1070 8GB ROG STRIX DC3 | PSU: Corsair RM750X V2 | RAM: Corsair Vengence 32GB 3200 MHz | MOBO: MSI B450M MORTAR MAX
CS:GO-Maps (App) Sweclockers (App)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av morxy49:

Om du ska citera ett inlägg, citera alla relevanta delar då.
Det som står är absolut helt korrekt. Tradera själva säljer inga varor - det enda de säljer är en tjänst så att andra kan sälja varor.

Men vad f... är det nån som läser här?!

Skrivet av VresiBerba:

Gå in på Tradera och se hur mycket grundläggande miljökrav som säljarna där gjort på sina produkter.

Jag länkar till en sida med produkter som folk säljer på Tradera och BOKSTAVLIGEN skriver "säljarna där", men på något sätt påstår jag att Tradera säljer... på Tradera. Vad i h.... UGH!

Jag har för övrigt vart medlem på Tradera och har sålt och köpt där i 16 år.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Och de kommer med all säkerhet gå back, då 75kr är på tok för lågt för att hantera personalen som krävs för detta, speciellt då man nu inte tar ut 125kr på 200kr+ nivåerna. Vi får väl se hur det blir när vågen av "gratis frakt" lägger sig.

Det förutsätter naturligtvis att man gör det effektivt men hanteringen bör bli en "vinstgris" iom att man redan läser in adressdatat för att kunna sortera paketen så behöver man ju "bara" kompletera med beloppet. Då har man ju allt man behöver för att skicka räkningen vilket transportstyrelsen har sagt kostar 2.20 för trängselavgifterna. Lägger man på 1 minut personal för 6:- och 1,50 kr för it-stöd så säg 10 kr i kostnad med marginal

För de paket som man måste hantera varutyp och tull för så tar man ju 50:- till

Det som kan komma att svida är returer och överklaganden samt om man måste lagra paket i väntan på tullbeslut - det kan bli dyrt men ligger ju redan i grunden över vad Fedex osv tar i avgift och man har ju gigantiska skalfördelar

För att få ett begrepp på hur mycket pengar vi pratar om så 75kr*150000paket*200dagar så är det över 2,2 miljarder. mer än 10% av postens totala omsättning

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem
Skrivet av Triton242:

Om det är möjligt skulle tex Aliexpress, Wish mfl som står för den största mängden gods lösa detta ganska snabbt om de såg en vinning försäljningsmässigt mot te x svenska marknaden. Några 75kr att beräkna moms per såld enhet och sedan månadsvis skicka till Sverige skulle det knappast kosta. När de tagit reda på rutinerna så är det inte svårare för dem att automatiskt bestämma om en kund skall faktureras med en specifik momssats eller ej.

Ja, det kommer säkert det också. Min poäng var att du som importör är skyldig att betala momsen, inte säljaren. Det kvittar om du gör det själv, låter säljaren göra det som en del av affären eller (ofrivilligt) låter Posten göra det, det är fortfarande du som är skattskyldig.

Visa signatur

Det finns bara två sorters hårddiskar: de som har gått sönder och de som skall gå sönder.

Permalänk

@Massy: Fast det du säger om miljöpåverkan är ju inte riktigt så enkelt, eller?
Du måste ju i så fall i ärlighetens namn kolla på hur saker är packade (enskilt i brev eller på pall) och hur mycket packningsmaterial som behövs i de olika fallen. Individuellt packade brev kräver ju mer packningsmaterial vilket också är en miljöpåverkan.

Du måste ju också beräkna hur mycket plats ett USB-minne (exempelvis) tar om man individförpackar dem i brev eller om man bulkar dem i en container. Är det så att individförpackningar i brev är mer skrymmande per minne (vilket jag förutsätter att de är) så kommer det ju naturligtvis att behövas fler transportavgångar för att fylla upp behovet. Det i sin tur leder ju också till större utsläpp, så klart.

Det finns en hel del parametrar på uträkningar som den här. Att generalisera något eller bara plocka ut en viss del ur statistiken är ju inte så juste...

Eller... tänker jag fel här?
/SheRe

Permalänk
Medlem
Skrivet av MultiMan:

Hur ofta kontrollerar du att en försäkran finns för den CE-märkta produkt du köper i en svensk butik?

Min poäng är att det inte alls behöver vara säkrare att köpa i Sverige eftersom fusket är utbrett och kontrollerna otillräckliga. Vi lever inte på den gamla goda tiden då det fanns en obligatorisk S-märkning (finns väl fortfarande kvar för de som väljer att betala för testet?) och varje produkt som togs in i landet kontrollerades. Idag har vi högre skatter och fler avgifter i samhället, ändå är säkerheten sämre.

Det händer att jag har ställt frågan, då jag köpt lite laddare som varit... misstänkt billiga. Typ gamla snabbladdare till gen 1 Qualcomm, som klarar 3A 5V på en liten sak för 49kr. Men de var godkända och faktiskt bra, de var så billiga pga de var utgående.

Så precis som du säger, "allt behöver inte vara säkrare", så lär oddsen ändå vara större för att det är det. För oavsett vilken odds du har att en produkt i Sverige är korrekt kontrollerad eller inte... är oddsen nära 0% från kina. Så... nära 0% eller... kanske 50%, vilket är bättre? Men jag håller med dig att det är för dålig kontroll idag.

Men om vi tänker så här, butikerna har idag inte kunna sälja dig laddaren för du tycker säg 250kr är för mycket. Så du köper 5 st på ebay istället, som till iaf 99%% är skräp. Hur hjälper detta svenska butiker att hålla bättre produkter? De måste ju antingen börja fuska, och sedan sälja dessa billigt för att kunna konkurrera med kina (med risk för återkallning och dåligt rykte, skadeersättning mm), eller ta ännu högre pris för att täcka upp att man säljer för få av dem.

Så... om vi nu tvingar dig att betala iaf lite mer för dessa importerade laddarna, dvs 75kr + 25% av 250kr, så kanske handeln inte "måste" sälja dem lika vrakbilligt, och kanske kan hålla sig till bättre produkter. För deras kostnader kommer ju inte öka, men kanske får de sålt lite fler laddare. Ingen garanti att det blir bättre, men det gör iaf inte situationen värre, vilket bara det är något positivt.

Lite så tänker jag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MultiMan:

https://www.elsakerhetsverket.se/privatpersoner/Fakta-om-fors...

15 livsfarliga laddare, 10 CE-märkta och sålda i Sverige. Ingen är i närheten att uppfylla kraven.

Då får du väl fråga dig själv vad som hänt med dessa produkter, dess importörer samt vem som får stå för fraktkostnaden tillbaka för lagret? Jo tack vare våra bestämmelser har de förbjudits och de som försökte kränga dem här har glatt fått stå för kostnaden att skicka tillbaka sina lager. Just pga våra regler.

Skrivet av VresiBerba:

Svårt att greppa? Nej, det är det inte, ännu mindre något jag påstått. DU sade "svenska återförsäljare" och om du medvetet utelämnade "auktoriserade" kan jag inte säga, men det gjorde du.

Nej. Du å andra sidan fäktar runt och redigt för att du målat in dig i ett hörn gällande de präktiga "svenska återförsäljare" som alltid tycks ha rent mjöl i påsen och minsann inte säljer Kina-skit som inte är miljöklassade för den Svenska marknaden.

Och du förresten, den där MIDI-adaptern jag länkade till innan, jag har en sådan, jag köpte den på Ebay till min JV-1080 och den har precis inte en enda märkning någonstans, den är därmed inte tillåten att importeras till Sverige, än mindre säljas av, om det passar din beskrivning på "auktoriserad återförsäljare" (auktoriserad av vem då, tillverkaren eller Ebay) som Kjell & Co.

Det vet jag väl, vad det har med saken att göra har jag dock ingen aning om. Anmäl till Tradera då...

Håller med @Paddanx, den här typen av trollande bör man egentligen inte ens besvara.

En auktoriserad återförsäljare är just auktoriserad, en icke auktoriserad kan väl knappast klassas som en reell återförsäljare i en diskussion? Sedan har långt ifrån alla återförsäljare rent mjöl i påsen och många av dem straffas också för det. Men du tycker kanske att vi ska släppa in vilka kemikalier, gifter och problem som helst bara för att du ska kunna köpa lite billigt krimskrams från Kina? Sedan att reglerna inte alltid följs och att en del kommer undan är ingen ursäkt för att helt ge upp arbetet med att värna om miljön, människors hälsa osv.

Nu är det färdigdiskuterat mellan oss. Lägger ingen mer tid på personer med en sådan ohederlig argumentationsteknik som din.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av brandmar:

Du menar CE märkning som China Export? Gick på en kurs i CE märkning och det var den sämsta kurs med minst innehåll i som jag någonsin gått på. Bara massa dravel. Däremot när det kommer till maskindirektivet och CE märkning så fanns det mycket att hämta.

Nej jag menar inte den snarlika loggan för China Export, som de försöker använda för att fuska in skit i Europa.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av davvarn:

Och varför menar du då att en kund som faktiskt köper en produkt på låt oss säga Aliexpress, som är CE-märkt, ska betala mer pengar bara för att en butik i Sverige har köpt in samma sak och ska ta hutlöst extra betalt. Finns säkert gott om butiker i Sverige som inte kollar upp CE-märkning och andra märkningar, då de antingen skiter i det eller inte har en aning.
Nu snackar vi inte om de största kedjorna(fast det säkert förekommer där med) utan mindre lokala företag.
Finns gott om prylar i svenska marknaden som inte har någon CE-märkning, men fortfarande säljs i svenska butiker.
Så bara för att det säljs i Sverige betyder det automatiskt inte att det är CE-märkt och att det är säkert att köpa. Då kan man med andra ord lika gärna köpa exakt samma vara utomlands för en 4:e-del av priset.

https://www.99.se/artikel/3885-flera-usb-laddare-far-forsaljn...

Edit: Att prata om CE-märkning är i min mening irrelevant i det här sambandet, då det inte finns något som intyger på att svenska butiker gör rätt för sig heller.

Punkt slut.

Men ditt intygande om att svenska butiker bara fuskar och tar "hutlöst" betalt är däremot ett gott bevis för att vi ska släppa fritt allt som har med potentiellt miljö- och hälsoskadliga kinaprodukter att göra?

Det är väl bättre att arbeta mot att få bort skiten från vår marknad än att släppa det fritt? Det ligger väl även i ditt intresse att vi har säkra produkter här, eller kanske viktigare att spara nån femtilapp?

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem

Jaha så var den marknaden död, totaldöd...
dvs skicka efter snorbilliga saker.

Kommer bli att man beställer saker som håller bättre kvalitet och är dyrare...

Undrar dock hur momsen ska räknas ut, är ju ofta inget medföljande underlag, och ingen vill väl betala för mycket i moms..

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Skrivet av mats42:

Det förutsätter naturligtvis att man gör det effektivt men hanteringen bör bli en "vinstgris" iom att man redan läser in adressdatat för att kunna sortera paketen så behöver man ju "bara" kompletera med beloppet. Då har man ju allt man behöver för att skicka räkningen vilket transportstyrelsen har sagt kostar 2.20 för trängselavgifterna. Lägger man på 1 minut personal för 6:- och 1,50 kr för it-stöd så säg 10 kr i kostnad med marginal

För de paket som man måste hantera varutyp och tull för så tar man ju 50:- till

Det som kan komma att svida är returer och överklaganden samt om man måste lagra paket i väntan på tullbeslut - det kan bli dyrt men ligger ju redan i grunden över vad Fedex osv tar i avgift och man har ju gigantiska skalfördelar

För att få ett begrepp på hur mycket pengar vi pratar om så 75kr*150000paket*200dagar så är det över 2,2 miljarder. mer än 10% av postens totala omsättning

Jo men Postens största problem är personal. Det kostar... så in i H. Ta en titt i din löne specs och se vad hela din lön kostar ditt företag så ska du se.

Så även om detta i teorin låter som enormt mycket omsättning, blir också utgifterna rätt höga med alla folk som ska stå och packa upp och värdera dessa skumma paket, lagerhållning, samt systemen som ska hantera avgifterna mm. Jag tror mao att det kommer gå back, då mängden paket också kommer minska. Folk kommer ju beställa mindre mängd, samt samfrakta, alt hitta andra vägar runt. Men du står där med all personal ändå. Och vi pratar Svensk "lat" personal, inte flitiga kineser som jobbar snabbt för struntsummor om dagen.

Men det återstår att se

Permalänk
Medlem
Skrivet av VresiBerba:

Japp, för nu köper vi hädanefter Svenskt!

Det behöver absolut inte vara svenskt. Det har jag aldrig påstått. Jag menar bara att 90% av att som köps från kina av privatperson (via eBay, aliexpress, wish etc.) är helt enkelt skräpsaker som används i en vecka sedan slängs pga att man tröttnat på det eller att det gått sönder.

Visa signatur

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus GeForce RTX 3060 Ti TUF OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Men ditt intygande om att svenska butiker bara fuskar och tar "hutlöst" betalt är däremot ett gott bevis för att vi ska släppa fritt allt som har med potentiellt miljö- och hälsoskadliga kinaprodukter att göra?

Det är väl bättre att arbeta mot att få bort skiten från vår marknad än att släppa det fritt? Det ligger väl även i ditt intresse att vi har säkra produkter här, eller kanske viktigare att spara nån femtilapp?

Nej jag tycker det inte är bra att ta in miljö- och hälsoskadliga produkter om man kan förhindra det, tror jag varenda kotte tycker.
Men problemet här är nog att det blir oerhört svårt att fixa detta.
Då majoriteten av alla produkter som cirkulerar omkring på både nätet och i butiker har förmodligen en stämpel "Made in China" på sig. Och många av dessa produkter som har en CE-märkning, kanske egentligen inte är kontrollerade, utan man vill få konsumenten och även "återförsäljaren" som köper in det, att tro det.
I min mening så går det inte att lita på en enkel stämpel.

Sen är nog omvärlden lika skyldiga som Kina. Något från t.ex USA behöver inte vara mer säkert än något därifrån.
Vi får väl ha någon CE-kontroll vid våran gräns innan produkterna kommer ut till butikerna om det ska vara "säkert".

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Meshify C Mini | CPU: AMD Ryzen 5 3600 | Kylare: Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | Graffe: ASUS 1070 8GB ROG STRIX DC3 | PSU: Corsair RM750X V2 | RAM: Corsair Vengence 32GB 3200 MHz | MOBO: MSI B450M MORTAR MAX
CS:GO-Maps (App) Sweclockers (App)

Permalänk
Medlem

Kanske dum fråga, men den här admin-avgiften, appliceras den bara av postnord eller kan man beställa med UPS eller DHL istället och "bara" betala moms + till istället?

Visa signatur

Intel i7 5820K 4.5GHz, Noctua D-15, Corsair 16GB 3000MHz, X99-Deluxe, Asus GTX 1070 Strix, Fractal Design Define R4

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Stoff3th3m4n:

En auktoriserad återförsäljare är just auktoriserad, en icke auktoriserad kan väl knappast klassas som en reell återförsäljare i en diskussion?

Auktoriserad av vem då? Vem har auktoriserat Kjell att sälja den där Midi-adaptern? Det har ingen, Kjell har köpt den från samma källa som Kineserna på Ebay har gjort. Ingen miljöklassning. Ingen återförsäljning. Ingen auktorisering. Men det är tydligen på något sätt bättre att köpa från denna svenska återförsäljare än att importera själv.

Termen "återförsäljare" var ju dessutom ingenting du tog upp, utan det var Broder Truck här;

Skrivet av Broder Truck:

Bra, så att istället svenska återförsäljare kan importera billigt skräp och kränga för flerfaldigt dubblerade priser?

Du svarar att dessa svenska återförsäljarna, alltså dom som Broder Truck nämner importerar billigt skräp från Kina. Du fortsätter i samma andemening det som Broder Truck sade, alltså folk som köper billig bulk från Kina och säljer dyrt i Sverige - och då menas dom som gör det, det vill säga bland annat säljare på Tradera.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Men du tycker kanske att vi ska släppa in vilka kemikalier, gifter och problem som helst bara för att du ska kunna köpa lite billigt krimskrams från Kina?

Nej. Synnerligen märklig fråga.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Nu är det färdigdiskuterat mellan oss. Lägger ingen mer tid på personer med en sådan ohederlig argumentationsteknik som din.

Häppåré!

Permalänk
Medlem
Skrivet av davvarn:

Nej jag tycker det inte är bra att ta in miljö- och hälsoskadliga produkter om man kan förhindra det, tror jag varenda kotte tycker.
Men problemet här är nog att det blir oerhört svårt att fixa detta.
Då majoriteten av alla produkter som cirkulerar omkring på både nätet och i butiker har förmodligen en stämpel "Made in China" på sig. Och många av dessa produkter som har en CE-märkning, kanske egentligen inte är kontrollerade, utan man vill få konsumenten och även "återförsäljaren" som köper in det, att tro det.
I min mening så går det inte att lita på en enkel stämpel.

Sen är nog omvärlden lika skyldiga som Kina. Något från t.ex USA behöver inte vara mer säkert än något därifrån.
Vi får väl ha någon CE-kontroll vid våran gräns innan produkterna kommer ut till butikerna om det ska vara "säkert".

Då är vi alltså överens om att bara för att det är svårt att kontrollera allt så bör det ändå inte släppas helt fritt? Bra!

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Jo men Posten största problem är personal. Det kostar... så in i H. Ta en titt i din löne specs och se vad hela din lön kostar ditt företag så ska du se.

Så även om detta i teorin låter som enormt mycket omsättning, blir också utgifterna rätt höga med alla folk som ska stå och packa upp och värdera dessa skumma paket, samt systemen som ska hantera avgifterna mm. Jag tror mao att det kommer gå back, då mängden paket också kommer minska. Folk kommer ju beställa mindre mängd, samt samfrakta, alt hitta andra vägar runt. Men du står där med all personal ändå. Och vi pratar Svensk "lat" personal, inte flitiga kineser som jobbar snabbt för struntsummor om dagen.

Men det återstår att se

Någon uppackning kommer det inte bli fråga om i 75:- klassen. Det enda som ska täckas är merkostnaden för att mata in beloppet som är angivet på godsdeklarationen, resten betalas ju redan idag. Dock lyckades jag med ett tryckfel ändå, det ska vara 10:- i personal per paket så uppräkning 4 kr. Det baserat på en timkostnad på 600 för egen personal (det är för högt, 400kr i lön plus 40% sociala avgifter ger 560, lägg på 40 till i buffert så får vi 600 kr /timme.)

med 1 min hantering för att knacka in beloppet per paket så får vi 10kr/paket. Går det på 30 sek så 5 kr.

Ska man öppna något så måste det göras av tull/polis då det är myndighetsutövning. (beakta posthemligheten)

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem

Två av mina kinapaket skickades via Estland så de hade inte fått nån avgift även efter 1:a mars.

Det är naivt att tro att majoriteten inte kommer gå denna väg

Frihandel är bra och avgifter och skit är bara till för att förhindra tillväxt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av supersnubben:

Kanske dum fråga, men den här admin-avgiften, appliceras den bara av postnord eller kan man beställa med UPS eller DHL istället och "bara" betala moms + till istället?

De tar också avgifter för detta, i vissa fall dock lägre än posten

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem
Skrivet av mats42:

Någon uppackning kommer det inte bli fråga om i 75:- klassen. Det enda som ska täckas är merkostnaden för att mata in beloppet som är angivet på godsdeklarationen, resten betalas ju redan idag. Dock lyckades jag med ett tryckfel ändå, det ska vara 10:- i personal per paket så uppräkning 4 kr. Det baserat på en timkostnad på 600 för egen personal (det är för högt, 400kr i lön plus 40% sociala avgifter ger 560, lägg på 40 till i buffert så får vi 600 kr /timme.)

med 1 min hantering för att knacka in beloppet per paket så får vi 10kr/paket. Går det på 30 sek så 5 kr.

Ska man öppna något så måste det göras av tull/polis då det är myndighetsutövning. (beakta posthemligheten)

Hur hade du tänkt att posten ska veta vad som är i paketet utan att öppna paketet?

Visa signatur

Someone said that money can't buy everything... That person didn't know where to shop

Permalänk
Avstängd
Skrivet av morxy49:

Det behöver absolut inte vara svenskt. Det har jag aldrig påstått. Jag menar bara att 90% av att som köps från kina av privatperson (via eBay, aliexpress, wish etc.) är helt enkelt skräpsaker som används i en vecka sedan slängs pga att man tröttnat på det eller att det gått sönder.

Och som nämnts flera gånger i denna tråden så är det precis samma saker som återfinns i de Svenska butikerna, för det finns ju en anledning till att enskilda privatimportörer, ja, privatimporterar; det finns pengar att tjäna och är det nån som vill tjäna pengar så är det väl återförsäljare. Så om 90% av privatimporten är Kina-skit så är även samma mängd det samma i en butik.