Permalänk
Medlem

VPN-krångel

Jag har problem med VPN där datorn upprepade gånger tappar kontakten med VPN-servern. Har testat rätt mycket under flera veckors tid innan jag postade detta.

VPN: Först PureVPN, sen NordVPN, nu IPVanish - samma problem med alla oavsett vilken server eller vilka inställningar i övrigt jag väljer.
Dator #1: Intel NUC 5i5RYH med Win 10 Pro. (Har även Kaspersky Total Security installerad.)
Dator #2: En gammal Dell XPS M1530 med Win 7 64 Home Pro.
Internet: Har testat en massa olika på olika ställen, från ASDL till 3G/4G till fiber. Verkar inte ha någon betydelse vilken uppkoppling jag har så felet måste ligga i datorn.

Problemet: NUC:en tappar kontakten med VPN flera gånger per dag, upp till 4-5 ggr per timme. Tar upp till 5 min. att få tillbaka uppkopplingen, ibland först efter omstart. Dellen verkar inte ha några problem med VPN. Trodde först att det var fel på PureVPN - bytte till NordVPN men har samma problem där. Har nu även testat IPVanish och det är samma problem även där. Verkar hända oftare ju mer bittorrenttrafik jag har?

Jag kör helst VPN med en app på datorn. Uppkopplingen är stabilare när jag lägger in VPN i routern (ASUS RT-AC68U), men det är ingen optimal lösning. Gillar NordVPN:s app bäst. IPVanish har en märklig kill switch där man inte kan välja vilka appar som ska stängas av, den "dödar" hela uppkopplingen - kräver omstart av nätverksadapter. Märklig lösning.

Lutar väl åt att installera om Win 10 på NUC:en... Eller kan det vara Kaspersky som är boven? Har lagt in i Kasperskys inställningar (brandvägg m.m.) att den ska lämna VPN ifred... Men aldrig vet man.

Permalänk
Medlem

Testa att inaktivera hela brandväggen innan du installerar om.

Skickades från m.sweclockers.com