Permalänk
Medlem
Skrivet av non_noutils:

Ta kontroll över ditt eget jävla sinne istället. Spontant när jag läser ditt första inlägg undrar jag om du inte kanske hellre borde söka hjälp?

Utveckla någon typ av kontroll att låta bli. Det kallas impulskontroll, kolla upp det

Förstår inte riktigt.. Majoriteten utav alla på Swec är GALET hjälpsamma och hoppas att alla är lika tacksamma som jag är för all datorhjälp man har fått samt många roliga svar/citat!

Men nu till det punkten.. Låt grabben skriva! Han har själv förstått att han har ett problem, han skriver att han vill sluta men kanske också ha något som kompletterar coca-colan. Majoriteten skriver att han ska testa kaffe och inte använda sig utav nikotin, vilket är ett bra svar enligt mig. MEN FÖRIHELVETE, varför klanka ner honom? Ifall du inte vill hjälpa honom så va tyst förfan!

Swec har hjälpt många med problem utanför "dator/teknik"-området och låt oss göra det nu också, ge fan i att kommentera ifall du inte vill hjälpa till!

Inte underligt detta samhälle kommer att gå under..

Visa signatur

Stationär:
Bärbar: MacBook Pro 13" 2015

Permalänk
Medlem

Jag tycker du skal:

dricka vatten / kaffe istället, så mår du antagligen bättre.

Lycka till med dina livsval, du bestämmer ändå själv.

Visa signatur

Jag tillverkar Elektronisk Background Music på bjokib dot com... Kanske passar något ditt projekt? Det är "gratis" :)

Permalänk
Medlem

Försök med att minska coladrickandet. Börja med en om dagen och njut av den eftersom du vet att du bara för dricka en den dagen, sen 1 varannan dag, sen 1 burk i veckan sen 1-2/månad. Mer än så bör du inte dricka. Börja INTE snusa/röka, det är sjukt ohälsosamt, ofräscht och kostar en jäkla massa pengar.

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk
Avstängd

Kaffe är nyttigt, om man dricker det svart.

Sluta upp med nikotin och cola..sluta med läsk överhuvudtaget..diabetes är ett helvete att leva med.

Visa signatur

||i5-4690K@4,7GHZ||Z97-A||GTX970@1,5/2GHZ||CM V700||8GB RAM@2,6GHZ||H440||NH-D15s||G10+H55|||Win10||
Unique valley score, ExtremeHD >3047

Permalänk
Medlem

Trollvarning på detta då frågan är så pass dum.

Om vi förutsätter att det inte trollas så tycker jag du ska sätta dig in i hälsoeffekterna av de sakerna du konsumerar och dra en egen slutsats om vad du vill göra med din kropp.

Permalänk
Medlem
Skrivet av john00133:

någon som har någon bra idé eller metod för att sluta med colan då och lära mig kaffet? Har en god vänn som älskar sitt kaffe och när jag försökte börja dricka kaffe så tvingade han mig dricka det... vilket gjorde att det blev en nästa ännu värre erfarenhet... men tips tas emot med ett brett leende

Sluta... hmm. Det har jag försökt gör i typ 15 år nu. Sluta är att sluta helt kall, 100% och aldrig mer i ditt liv röra det, något få människor klarar med något beroende. De som kan... grattis. Men de är inte många, det lovar jag.

Många går över till kaffe när de är vuxna, men att behöva 2 koppar kaffe innan man ens kan fungera är banne mig lika illa. Brukar säga till kaffedrickare att vill de testa samma svårighet, byt till bara koffeinfritt kaffe, så kan vi prata 1 månad senare. Minska dock är inte så svårt och hjälper rätt mycket. Kaffe kan dock fungera som ersättare, men det är precis lika beroendeframkallande (det är bara lite billigare). För mig så dricker jag kaffe med mjölk om jag är riktigt trött, då koffein mm hjälper, men är jag utsövd ger jag fan i det, så ger det bättre kick när jag behöver det.

Det man gör (iaf jag gjorde) är att så fort man är törstig så dricker man cola, vilket leder till socker behovet, vilket blir en ond cirkel. Man måste dock dricka en hel del vätska, så det första är ju att ersätta det behovet.

Sikta på kolsyrat vatten till att börja med (typ en kolsyramaskin är prisvärd ersättare). Kolsyran ersätter "känslan" av läsk och vattnet vätskebehovet, utan att vara onyttigt, och citrus version eller liknande ersätter "sura smaken".
Sen får man ta Cola lite som godis, dvs bestäm dig för 1-2 dagar i veckan där du får dricka, och köp en liter och drick, utan att verken skämmas eller tycker något är fel. Vill du gå längre så ta den gröna Cola:n. Är mindre mängd socker i den och inte proppfylld med cancerframkallande sötningsmedel som Zero/Light är. Efter ett tag så kan du börja dricka mer och mer vanligt (kran) vatten då vanan och behovet minskar. Tips här är att ha en bägare med det i kylen, så har man alltid kallt vatten. Är tufft de första veckorna eller två... sen blir det lite lättare, så ta det steg efter steg.

Snus säger jag är bara problem. Det är olagligt i många länder, så du får ett helvete i tullen och kan inte köpa när du är på semester. Samtidigt så är det dyrt och du kan inte ersätta det med något annat, utan är fast med det resten av ditt liv. En vuxen människa slänger lätt ut en fin sportbil för miljonen under en livslängd på snus och cigaretter... personligen tar jag hellre sportbilen. (Tänk dig att gå igenom minst 50kr i cigg/snus varje dag, 365 dagar, i 50 år... 912500kr)

Permalänk
Medlem
Skrivet av john00133:

Bör jag ta och snusa eller fortsätta dricka coca-cola?

Du är ju uppenbart beroende av colan - och det är ju inte bra.
Börjar du snusa skapar du ett beroende där - och det är inte bra.
Du ska försöka att inte vara beroende av något.
Sluta med colan (cold turkey eller successivt). Det går att sluta - det är inte heroin vi pratar om.
Ersätt inte ett beroende med ett annat - fokusera på att kasta av dig det beroende du har så kommer du känna dig mycket bättre efteråt.

Permalänk
Medlem

Ingenting, du äter väl lunch i skolan det är det enda du behöver. Blir du törstig ta lite vatten på toaletten.

Permalänk
Mattecoach

Varför två så mesiga val? Varför inte bara gå på heroin direkt?

Nej, men seriöst. Varför skulle n 17-åring behöva Coca-Cola? Eller kaffe för den delen?
Visst, kaffe kanske inte är lika onyttigt, men inte fan är det bra heller. Speciellt inte om man inte tycker om det!

Sluta med allt. Det är jobbigt en vecka, sen glömmer du bort det. Drick vatten om du är törstig.
Om det är svårt att bryta mönster i skolan så ta vara på tiden under höstlovet och kom tillbaka till skolan fri från laster.

Permalänk
Medlem

Byt ut cola mot tuggummi för något med konstant smak och drick vatten eller annat som inte har socker i sig.

Var själv delvis beroende av socker i 2 år via dricka 1.5 liter var vanligt under veckan och 3 liter till helgen och lite godispåsar här och där tillsammans med ostbågar.
Fick motionera en del för att hjärtat skulle börja slå normalt utan hjälp av koffeinet och sockret tillsammans med att ta omega 3 för att inte få mig och må kasst så fort man satte sig ned vid datorn (Yrsel och slöhet fanns gott och väl i början då man slutade tvärt när en muskel i axeln sa ifrån (satt fel vid datorn i ca 2.5 år med en för låg stol.) Men man får ligga på med motionen så orkar man dagen till slut när man kommit igång, även plånboken kommer tacka dig.)

Per helg så köpte jag nog minst för 50 spänn och under veckodagarna för 45 - 60 spänn per vecka pengarna hade gott och väl kunnat använts för o uppgradera datorn istället.

Visa signatur

Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk Max, 2x8 gb kingston reaper 3200 mhz Gigabyte GTX 1660 Super OC och nätagg be quiet 700w SSD: 120 gb pny cs 900, Kingston Fury 1 tb, wd blue ssd 500gb

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Paddanx:

Många går över till kaffe när de är vuxna, men att behöva 2 koppar kaffe innan man ens kan fungera är banne mig lika illa. Brukar säga till kaffedrickare att vill de testa samma svårighet, byt till bara koffeinfritt kaffe, så kan vi prata 1 månad senare. Minska dock är inte så svårt och hjälper rätt mycket. Kaffe kan dock fungera som ersättare, men det är precis lika beroendeframkallande (det är bara lite billigare). För mig så dricker jag kaffe med mjölk om jag är riktigt trött, då koffein mm hjälper, men är jag utsövd ger jag fan i det, så ger det bättre kick när jag behöver det.

Det som är sant med det du säger är att det absolut finns folk som inte "fungerar" efter sina koppar kaffe på morgonen, men det är det man får se till att undvika genom att dricka kaffe vid rätt tidpunkter. Den här videon förklarar det bra: https://www.youtube.com/watch?v=0mgmayMSESI

Det är så jag själv gör och jag känner mig inte alls beroende av kaffe efter ett par års drickande.
Jag dricker endast kaffe på vardagar och begränsar det till 3 koppar ganska starkt kaffe per dag, detta för att öka uppmärksamheten när jag pluggar.
Att det fungerar så för mig är väl att jag har ganska bra impulskontroll, men även om man nu skulle vara beroende av kaffe så är det ju tusen gånger bättre än att vara beroende av Coca Cola/snus som i TS fall.

Kaffe är mycket billigare och innehåller inga tomma kalorier.

Visa signatur

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair RM850x] ≈ [GeForce RTX 3080] ≈ [AMD Ryzen 7 7800X3D ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [G.Skill Flare X5 32GB@6GHz/CL30] ≈ [MSI MAG B650 TOMAHAWK] ≈ [Kingston Fury Renegade 2 TB] ≈

Permalänk
Avstängd

Ja, dethär går om du trappar ned sakta, kroppen slutar gradvis att skrika efter socker och koffein, men det tar tid och det är rätt kämpigt, många får dessutom huvudvärk dessemellan. Brukar ta ett par månader, men man måste kämpa hårt den tiden.

Använd INTE snus!
Snus är nästan omöjligt att bli av med suget efter om man en gång vant sig.
(Visst är det kul de första gångerna man använder det, men den effekten avtar fort och beroende är litet tradigt och ish, dyrt. i längden. (Jag använder inte snus idag))

Det är inte så stor mening med att lära sig dricka kaffe heller, nyttigt är det knappast. Skit i kaffet om du inte gillar det.
Kaffe är ett beroende som andra anser jag och bara för att många andra dricker kaffe betyder det inte att det är en bra grej.
(jag använder själv kaffe, men jag funderar på att sluta)

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Medlem

Summan av våra laster är, och förblir, konstant.

Sa Aristoteles.

Hurvida det ligger i någon sanning i det eller inte låter jag vara osagt.
Vet dock att de gång jag försökt att sluta snusa har jag ersatt det med något annat, mat t.ex.

Permalänk
Medlem

@john00133: Börja för i helvete inte med snus( ber om ursäkt för språket ) men talar utav egen erfarenhet.
Har en kompis som var beroende utav just cola, men som med alla slags beroenden så måste du verkligen själv vilja sluta. Det går inte om du tvekar, sen kan det nog vara en ide att försöka trappa ner. Alla klarar inte att bara sluta rakt upp och ner.
Passade själv på att sluta med snus nu på semestern, sängliggades 2 första veckorna, men det var det värt

Jag önskar dig lycka till!

Mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av john00133:

Tjenare, Jag är 17 år och dricker på tok för mycket coca cola... Jag dricker alltså 3 burkar om dan varje skoldan just nu ungefär... 10kr burken blir rätt mkt pengar i slutända som skulle kunna användas på något annat sätt...

Jag fick idag en snus av en polare som snusar, under tiden då så var jag sugen på att köpa en cola. Men efter att ha pillat dit snusen (Är helt nikotin fri igentligen och skulle bara testa) Det hela slutade med att jag inte kände att jag behövde en cola, och kunde gå in på lektion som om jag precis druckit en cola och var nöjd och glad.

Nu till dilemmat då? Bör jag ta och snusa eller fortsätta dricka coca-cola?

Notera att jag inte är någon rökare eller snusare för tillfället utan bara har testat.

Pratade även snabbt med skolsköterskan om det, och hon tyckte verkligen inte att jag skulle börja snusa utan bara sluta dricka så mkt cola så eller börja dricka kaffe. (gillar inte kaffe för övrigt)

Slänger även med en omröstning till där ni kan svara om ni använder nikotin, koffein eller bägge två för att se hur ni gör och hur ni tacklar omvärlden

Ha det gött

Det är svårt att svara på. Det bästa är väl att inte vara beroende alls. Men visst är det så att det är bättre att snusa då det stödjer ett Svenskt företag, pengarna stannar i Sverige och ger Svenska jobb osv osv..

Dock stannar man i växten rätt omgående om man börjar snusa så det beror väl på om du tycker du vuxit färdigt.

Jag har varit snusare och det är aldrig kul att vara beroende på det sättet. Nu förtiden tar jag bara en snus till kaffet efter maten, då det är det enda som jag tyckte var positivt under min beroendetid.. Alltså den där prillan efter middagen.. Man är så jävla nöjd och glad och problem man kanske har liksom försvinner bara. Det är nice.

Men som sagt... Beroende är inte bra. Sen må det vara snus, kaffe, cola, whatever... Bättre att typ motionera mer så blir man gladare i längden.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Varit sockerberoende innan med cola, godis och snacks. Fick mig ett ryck för cirka 2 år sen och slutade cold turkey med det i cirka 6 månader och blev jävligt mycket piggare.

nu äter jag extremt sällan godis och chips, kanske 5-10 gånger om året som max. Cola dricker jag ibland till helgen men inte i närheten av vad jag drack innan (då så kunde lätt 2st 1,5L flaskor gå ner under en helg)

Snusar själv och har inga planer att sluta.

Visa signatur

Dator 1: i7 5960X | ASUS X99-E WS | EVGA Titan X + MSI Titan X SLI | 3x Qnix 2710| 1.2TB PCI-E SSD+120gb SSD | 64gb RAM | Seasonic X-1250
Dator 2: i5 4670k | 1x 780 | 256gb SSD | 16gb RAM | BeQuiet L8 650w
Laptop: Asus G551jm | GTX 860m | i7 4710HQ | 8gb RAM

Permalänk
Avstängd

Låter som en dum fråga från början.
Klart du ska lägga av med cola OCH snus. Ingen av dessa produkter är nyttiga eller något kroppen kräver för att funka.

Att gå från ett behov till ett annat känns helt idiotiskt.

En liten anekdot som egentligen inte har med något av detta att göra.
En jobbarkompis drack väldigt mycket Red Bull, hon märkte att hon inte ens behövde äta om han drack detta och gick ner i vikt. Hon drack mellan 3-5 burkar om dagen och är drygt 20 år. Efter ett tag så började hon få problem med hjärtrusningar, huvudvärk, svimmningsanfall och även typ epilepsianfall.
Hon blev av med körkort på grund av detta också och var även sjukskriven en längre tid.
Nu har hon slutat med Red Bull och fått bort en del av problemen, har fått tillbaka körkort och sånt men har fortfarande problem med hjärtrusningar och smärtor i bröstet.

Detta av en dryck som ska ge dig vingar.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Sen när du är snus beroende så har jag hört att heroin gör det lätt att sluta snusa.

Trappa ner på colan till en om dagen iaf så har du bra mycket bättre chans att få behålla både tänder och hälsa.

Permalänk
Medlem

lite pest eller kolera fråga! Läsk ska man inte dricka för mycket av. snus är väl inget ballt heller, jag är snusare, kanske ingen storsnusare. men jag skulle hellre snusa lite än att dricka as mycket läsk.

Visa signatur

HALLÅ KISSEKATTER!
Skylake i7 6700k, Corsair ven16gb 2133mhz RAM, red dragon 5700 xt 8gb, 500gb x2 Samsung EVO, Fractal design node 304 ,beQuiet pure rock,Fractal design 650W interna, Gigabyte z170 wifi, Win 10

Permalänk
Avstängd

Byt till Cola Zero och skär sedan ner gradvis, sedan slutar du helt och hållet

Permalänk
Medlem

Beroenden är jobbiga ting.
Som du verkar målat upp det så är du ute efter att försöka ersätta ett (dåligt)behov med ett annat (dåligt)behov

Cola är väl den "minst" skadliga av de produkter du nämner, dock rejält onyttig i för stora mängder, inte lika kul när tandläkarräkningen kommer sedan i 26-års åldern. Likaså är risken för fetma minst lika överhängande.

En film som fick mig att se lite annorlunda på sockerintaget var "Sockerfilmen" (That Sugar Film) http://www.imdb.com/title/tt3892434/
Klart sevärd, även om man inte avstår helt från socker.

Snus skulle jag aldrig välja då det är sjukt skadligt för tänderna, rökning går också bort p.g.a. värdering av andras hälsa.

Intag i måttliga mängder är alltid att föredra, kaffe eller koffeindrinkar skulle jag hellre köra på.
Starbucks har rätt goda espressos, latte mm. som man kan köpa i butik.
Som några nämner kan man ta koffeintabletter om det är just koffeinet man är ute efter.

Det är dock en tradeoff oavsett val, som någon nämner i tråden kan kaffe i stora mängder påverka magen osv. slutligen ligger uppoffringen hos dig, du måste själv göra valet, ingen annan kan göra det åt dig.

Visa signatur

Tower: ace Battle IV | CPU AMD Phenom II X2 BE unlocked 4cores@3,2GHz | RAM 8GB DDR2@800MHz | MB ASUS M4A785-M | GFK AMD Radeon HD 6850 1GB | HDD Kingston SSD Now 60GB (/) Seagate 2TB(/home) | OS Ubuntu 20.04 LTS
-Numera titulerad: "dator-hipster" då jag har en AMD GPU och dessutom kör Linux.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av john00133:

Tjenare, Jag är 17 år och dricker på tok för mycket coca cola... Jag dricker alltså 3 burkar om dan varje skoldan just nu ungefär... 10kr burken blir rätt mkt pengar i slutända som skulle kunna användas på något annat sätt...

Jag fick idag en snus av en polare som snusar, under tiden då så var jag sugen på att köpa en cola. Men efter att ha pillat dit snusen (Är helt nikotin fri igentligen och skulle bara testa) Det hela slutade med att jag inte kände att jag behövde en cola, och kunde gå in på lektion som om jag precis druckit en cola och var nöjd och glad.

Nu till dilemmat då? Bör jag ta och snusa eller fortsätta dricka coca-cola?

Notera att jag inte är någon rökare eller snusare för tillfället utan bara har testat.

Pratade även snabbt med skolsköterskan om det, och hon tyckte verkligen inte att jag skulle börja snusa utan bara sluta dricka så mkt cola så eller börja dricka kaffe. (gillar inte kaffe för övrigt)

Slänger även med en omröstning till där ni kan svara om ni använder nikotin, koffein eller bägge två för att se hur ni gör och hur ni tacklar omvärlden

Ha det gött

Här står det lite mellan diabetes riskfaktor och nikotinberoende. Det är nog lättare att bryta nikotinberoendet än att få beta cellerna att börja nyproducera insulin. Jag hade satsat på snus (Snusar själv och började sent, runt 27-28 års ålder). Finns mycket smaker och varianter, man kan göra det själv om man vill leka lite och finns i olika styrkor. Göteborgs rape anses var lite av ett finsnus (Fråga mig intre varför...) men är bra för nybörjare. Stoppar själv i mig odens extreme och Siberia som är lite starkare än övriga.

Permalänk

Alltså i slutändan tror jag det är en känsla som jag letar efter... Bör inte nikotin fritt snus funka tror ni? Om det kan få mig att sluta dricka så mycket cola så vore jag nöjd... Men nikotinfritt kanske inte agerar på det sättet som jag tyckte att det vanliga snuset gjorde...

Någon som kan uttala sig om nikotinfritt snus?

Visa signatur

Cpu: i7 6700k
Ram: 32gb
Moderkort: ASUS z170 Pro Gaming
Grafikkort: GeForce GTX 1070 SEA HAWK

Permalänk
Medlem

I din situation vore snus bättre, med tanke på att cola har värre bevisade negativa hälsoeffekter; sockret kan ställa till med mycket helvete (som diabetes-II) och fosforsyran är synnerligen frätande på tandemaljen.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Inaktiv

Cola drickande eller snusa ger ingen nytta till kroppen. Du slösar enorma pengar på nånting som inte ger ett skit tillbaka.

Först och främst borde du tänka på att försöka bli av med ditt Cola drickande innan du ersätter ditt beroende med ett annat, börja trappa ner i små små mängder.

Annars om du enbart ser till dom 2 alternativen så känns det idiotiskt att ge dig svar, men jag skulle rösta på snuset. Alternativ nikotinintag som billigare.

Men som sagt, hitta ett sätt att bli av med skiten när du är så ung, tro mig, när du kommit upp i åldern så märker du hur dumt det var att börja med snus eller fortsätta med Cola när du kanske sitter där med diabetes eller alla problem som snus kan medföra.
Det är ingen vacker framtid om din kropp är känslig för intag av för mycket socker eller intag av nikotin.

Alla runt i min ålder ångrar att dom börjat snusa/röka, för det kostar massa pengar och det börjar märkas att kroppen inte absorberar allting lika bra som man gjorde upp till 25.

Ditt beroende som du betalar för nu kommer du får betala ännu mer för i framtiden. Använd förnuftet

Lycka till!

Permalänk
Medlem

När du fyller 40 år snusar du fortfarande. Hade du druckit Cola hade du slutat för länge sen, iaf den mängden.

En dosa, ca 30 kr (ej inräknat inflation, skattepåslag osv), var 3:e dag ungefär i 23 år = ca 72000 kr och det slutar inte där..

Dessutom dricker du Cola har du fortfarande gratis tandvård i några år till för att fixa hålen som du får av den mängden läsk.

Dvs var smart och gå över till kaffe.

Ps. Du vet vad dom säger, nikotin är inkörsporten till tyngre droger, rätt vad det är sitter du där med en spruta i armen och OD:ar i en pissluktande hiss i Slussen. Livet såg ut så ljust för honom, säger dom.
-Ja men det var den där jävla snusets fel.

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sisyfos:

Det höll jag med om till 100% när jag drack kaffe i början också, men det man får ha i åtanke med kaffe är att det finns så otroligt många olika sorter och kaffebryggare att smaken kan komma ut väldigt olika.

Att säga att man "inte gillar kaffe" är som att säga att man inte gillar godis för att man provade lakrits en gång och inte gillade det
Sen kan man ju såklart har i socker, grädde, mjölk etc i början om man nu så vill.

Äh det är effekten man är ute efter, därför man börjar

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Avstängd

@john00133: '

Jag brukar köra kickup "snus" ibland bara för att ha något. Är ganska god också. Antagligen döden för tandköttet, men jag använder det väldigt sällan.

Börja med knark istället, så får du alla brudar också

Visa signatur

lolclockers

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sisyfos:

Det som är sant med det du säger är att det absolut finns folk som inte "fungerar" efter sina koppar kaffe på morgonen, men det är det man får se till att undvika genom att dricka kaffe vid rätt tidpunkter. Den här videon förklarar det bra: https://www.youtube.com/watch?v=0mgmayMSESI

Det är så jag själv gör och jag känner mig inte alls beroende av kaffe efter ett par års drickande.
Jag dricker endast kaffe på vardagar och begränsar det till 3 koppar ganska starkt kaffe per dag, detta för att öka uppmärksamheten när jag pluggar.
Att det fungerar så för mig är väl att jag har ganska bra impulskontroll, men även om man nu skulle vara beroende av kaffe så är det ju tusen gånger bättre än att vara beroende av Coca Cola/snus som i TS fall.

Så länge man har koll på det och använder det som hjälpmedel, och inte måste ha det bara för att ens vakna, så ser jag ingen fara med det.

Skrivet av Sisyfos:

Kaffe är mycket billigare och innehåller inga tomma kalorier.

Avslagen cola är faktiskt bättre för magen än kaffe, men precis som allt annat har sina biverkningar... kaffe kan också ge hjärtproblem och andra faror precis som andra koffein haltiga drycker, så ursäkten att det är okej pg. "...." är bara skitsnack. Tom EUs livsmedelmyndighet har lagt en nivå på max 4 koppar.

Notera att jag inte säger att Coca-Cola är bättre, utan jag säger att man inte ska tro att man bara kan ösa i sig kaffe istället för Coca-Cola, i tron av att det är ofarligt.

Permalänk
Medlem

Inget av dem. Jag dricker vatten varje dag.

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan