Misstagstråden (dela med er av era största misstag vid datorn)

Permalänk

Sen var det gången när jag 15 år gammal beslutade mig för att se om jag kunde laga min rakapparat som slutat ladda batterierna.

När jag, helt utan kunskap eller utrustning plockat isär den och konstaterat att batteriet var lätt utbytbart skulle se om jag kunde kolla om det var ett brott på ledningen någonstans, så jag smyglånade farsans multimeter och kopplade in rakapparaten i väggen...

24 Stötar, varav 7 rätt kraftiga senare kunde jag konstatera att batteriet var okej, men själva apparaten laddade lika lite för det.
Kinderna hettade och hade lätta spasmer i hela kroppen resten av kvällen, men när den utbildade elektrikern (farsan) som hade kunnat förklara för mig att jag behövde åka in på sjukhus för observation frågade om jag hade kopplat in rakapparaten medan jag skruvade sa jag:
- naturligtvis inte! Trodde han jag var dum eller?... (Sen höll jag mig undan så han inte skulle se ryckningarna)

10 år senare började jag utveckla självbevarelsedrift.

Visa signatur

"If you know the answers beforehand, it isn't research" - J. Allen Hynek
Dator högtidligen döpt till Dame Stephen Mongrella von FrankenPC:
|Asus P5Q PRO(socket 775)|Xeon E5430(socket 771 oh yeah!)|8gb ddr2 800MHz: 2x2gb Corsair XMS2(1066 uc till 800MHz)2x2gb Team Elite||XFX 5850BE(combo av stock & AC Twin Turbo kylare och limmad kondning!)|Define r3|Samsung 830 120gb|1750gb misc WD diskar|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nejvbie:

2003-07-01, 11:58
Jag själv har bara gjort det klassiska, stoppa in fingret i en snurrande fläkt,voltat sönder fläktar, bränt dioder, böjt sönder ett chassi...

Utöver det har jag även haft kast med litet chassi och krossa din paja 19tummare på kortast tid.

Sedan till det riktigt roliga Detta skedde på ett LAN en sen april kväll, året var 20003...En sammling pojkar hade sammlat sina datorer för att spela och främja föreningen våga böga. De riggade sina datorer och strömkablar och nätvkerssladdar kopplades friskt. Allting startade och de små liven jublade glatt i mörkret medans deras dunderburkar surrade på.

Senare på kvällen anländer LANets sista deltagare, han börjar koppla in sin dator och när alla sitter och spelar som bäst smäller det till.

Fläktar stannar,lampor slocknar och vattenpumpar stannar. Alla ser sig om för att finna felet, mitt i lokalen står snillet (Rickard) med en ficklampa i ena handen och en förgreningsdosa i den andra...

Applåder och själsord haglade medans folk trevade efter ficklamporna...

Det visade sig att han lyckas koppla ihop 2st väggutag med varandra. Hur man lyckas med detta konststycke funderade vi alla över, och efter att jag kopplat om alla strömsladdar (tog ett tag kan jag lova pga av att det var 30pers på lanet) så startade alla datorer felfritt...Men detta plågar vi honom med varje LAN.

Detta var smidig snubbe nr 1

------------------------------------------------------------------------

Smidig snubbe nr 2

Återigen var det LAN men i en annan lokal på okänd ort i Linköping/Hjulsbro. Denna gång ett mindre LAN på bara 13pers. Allting var uppe och snurrade tills "klick" och hälften av datorerna slocknar. Hum?

Kalle ser välldigt skyldig ut där han sitter med en jordgubbsyoughert i högsta hugg. Vi sneglar på varandra för att se om det kan ha varit någon annan, tills Kalle ställer sig upp och och kör yougherten i ansiktet, vi tittar förunderligt på honom. Han pekar på den dosa som ligger vid hans fötter, denna dosa har en "av och på knapp"...Resten förstår ni själva...

Men detta var inte slutet på hans framfarter, nästa dag så fortsätter vi (självklart) att spela, dock något tröttare...Tills vi återigen märker att allting avstannar... Vi tittar mot Kalles platts, men där finns ingen? Vem var det då tänkte vi för oss själva... Efter en omgående felsökning fattar vi fortfarande inte varför det inte går igång? Kalle själv är nu med och hjälper till efter att ha sovit några timmar...

Vi letar och letar men hittar inget fel?Sedan så skriker kalla till "jag låg på något hårt när jag vaknade" det visade sig vara en grenkontakt med strömbrytare... Han hade i sömnen rullat över strömdosan, ja han sov på golvet. Efter detta går han nu under Kabel Karl. Ni som var på DH summer 2k3 kanske såg oss, vi hade alla t-shirts som det stod Kabel Karl Fanclub på baksidan och sedan en vit text som vi själva skritivt (på min kunde man läsa: Luzt! *Med vadå* )

Tack för mig =D

Jag tar och citerar mig själv ELVA ÅR senare!
Fyller på med några härliga minnen;

1. Dreamhack 2004 summer.
Om någon av er var där och badade i eran egna svett så lär Ni minnas det för det jag hade 36c vid min plats - GALET VARMT! Hur som så hade jag på den tiden 14HDDs i chassit, var extremt ovanligt med så mycket hårddisk och nätaggen var inte starkare än ca 300w, så jag hade dubbla. Dock så hade jag några lösa kablar och fulkopplingar så medan jag höll på och donade så kortslöt jag hela datorjäveln! Jag (tillsammans med alla på dc++ hubben) svor något djävulskt, dock log killen som sålde mig ett nytt mobo,minne,cpu och graffe...

2. Prometeia och alkohol 2007
För er ungdommar - Prometeia är en kompressorkylning
Jag och en god vän skulle överklocka sent en fredagskväll. Hade släpat fram prometeian (står bara och samlar damm nu ) och vi klockade på utav helvete. Körde CPUn i 2.0V och lyckades få den att boota. Man skulle kunna tro att vi brände prylarna, men nej. Hur som bytte vi prolle för att se om vi kunde få bättre resultat, men givetvis så drog jag åt skruvarna snett och krossade moderkortet. Dont drink and overclock xD

Visa signatur

Power_slave_ "jag gillar lagom stora möss men jag vill ha mina lätta och glidiga"
Luzt på techsweden.org

Permalänk
Medlem

Efter jag byggt min första vattenloopp blev CPU ganska varm, ca 80C i full load. Lite galet tyckte jag och misstänkte att jag satt dit vattenblocket fel eller nåt strul med kylpastan.
När jag skulle smeta på ny kylpasta såg jag att skyddsplasten satt kvar på CPU-blocket...

Dold text
Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk

Morgonens misstag

Slängde igen locket på min jobbdator medans en hörlur var imellan.
Nedan ser du resultatet:

Spec på datorn:
i7 4600U
16GB
256 GB SSD
Amd 8750M

Visa signatur

10900k 5.4 GHZ | 64GB | RTX 3080 Strix | Asus Maximus Xll Apex |
8700k 5.0 GHZ | 16GB | RTX 3060 TI | Asus strix Z370-f |

Permalänk
Medlem

Snyggt. Inte för att det är en garantiåtgärd, men det där kan vilket service center som helst laga genom att byta skärmen. Går möjligen på hemförsäkringen.
Lycka till.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Avstängd

Välte en öl över min förra burk som stod på golvet så genom toppfläktarna så rann det in mängder, varken grafikkortet eller moderkortet gick att rädda.. Sånt som händer..;) Har numera datorn på bordet och ställer ingenting innehållande vätska ovanpå.

Permalänk
Medlem

Förra julen spillde jag ett stort glass Captain Morgan och cola över hela min gaming laptop. Skruvade isär allt men min morgan gick inte att rädda... Laptoppen fick jag rengöra allt med isopropanol och det märks inte att den var helt dränkt i rom och cola. Var väl en blandning mellan tur och att man inte har tummen mitt i handen antar jag.

Visa signatur

Hugger man yxan i båten får man ro som fan!

Permalänk

fort men fel

iom att det är fel man själv orsakat, så begränsar det ju urvalet lite. men vassego:

En Dell dator av ny modell hade skickats med bud från USA till oss för att vi skulle kunna bygga den i installationsmiljön och testa allt innan den skulle släppas i produktion.
Normalt fick vi våra förhandsexemplar från Irland på den tiden, men det hade strulat någonstanns i fabrikerna och denna var en av få exemplar i europa just då. Nu skall det sägas att detta var på den tiden så man fick välja om PSU'n var kopplad till 110v eller 220v med en liten röd brytare back på PSU'n.
Självklart var det bråttom, så jag packa upp allt och börja trycka in kablar och tryckte in strömkabeln samtidigt som kollegan klev in genom dörren.
Nu vet inte om det var blixten eller smällen från kondingarna som gjorde att jag hoppade till samtidigt som sa (skrek) faan, för jag fick ju ingen stöt, men kollegan blev likblek i ansiktet och var övertygad om att jag precis dog!
Naturligtvis var det ett ny formfaktor på nätagget så det var unikt för den nya datorserien så det var bara attt vänta på ett nytt från usa igen...

Fort men fel som sagt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Munken_89:

Morgonens misstag

Slängde igen locket på min jobbdator medans en hörlur var imellan.
Nedan ser du resultatet:

http://i.imgur.com/e2VjEoW.jpg

Spec på datorn:
i7 4600U
16GB
256 GB SSD
Amd 8750M

Haha lätt hänt. Hände mig med min skoldator!
Är det probook 650/840? Har bytt en del skärmar som "har gått sönder", Bara att ta bort ramen (klips) sen ser du 4 skruvar. Då har du skärmen borta.

Permalänk
Avstängd

Mitt dyraste, klantigaste misstag var när jag skulle hjälpa en polare byta kylpasta på dennes på 3 månader gamla GTX 680.
Tar det kort: jag spillde cola över kretskortet. Råkade välta glaset
Slutsats: fick köpa nytt ;-/ 2200:- åt h-vete, kortet kostade 4500:- men han gick in och betalade hälften, hygglig som han är/var då det var jag som ställt glaset bredvid

Permalänk
Medlem

Av nån anledning så gömde man sina "privata filer" i en mapp som tillhörde ett gammalt spel. Då det senare var dags för rensning så avinstallerade jag spelet och självklart så raderades mappen som låg gömd i spelmappen.

Angående lan, polaren fick höjden av otur Tidigt 00 tal: Kommer till lanet, finner att Raiden har pajjat och det troligtvis är IDE kontrollerkortet, åker 6 mil för att köpa ett nytt för att sedan avsluta med att krocka med ett rådjur på vägen hem...

Visa signatur

GA-Z97P-D3 | i5-4690K | 8Gb DDR3 | Gigabyte GTX 1050Ti | Samsung 850EVO 250Gb
Kylare: CPU: CM TX3 EVO3 | PSU: Silver Power SP-S460FL (Passiv)
Lur: OnePlus Nord | NAS: Synology 211j + Ett antal Hemmabygge

Permalänk
Medlem

När jag var liten så berättade min kära storasyster att om musen skulle sluta funka på våran gamla 486:a så kunde det vara att den inte satt i ordentligt och att man fick trycka in den ordentligt.

Detta glömde jag givetvis bort helt och hållet och blandade ihop alla dessa faktorer i huvudet och sedan när jag såg en "röd knapp" bakom datorn så inbillade jag mig "Ja det var ju den hon menade!".
Så jag klicka över den från sitt originala läge till det andra.
Jättebra, tänkte jag!

Det jag inte visste då, vilket jag vet nu, var att jag precis ändrat nätaggets strömkälla från 230v till 120v

Minns att jag hörde att datorn började att "spinna"... Sen small det! Poff!
Gick från dator till konservburk på 10 sekunder.

Hade tur att morsans polare tyckte synd om mig så han tutade i henne att "sånt händer ibland". Så hon tyckte också synd om mig, sen gick vi ner till den lokala Lan-spel hallen "Onset" och köpte en ny begagnad!

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av r80x:

När jag var liten så berättade min kära storasyster att om musen skulle sluta funka på våran gamla 486:a så kunde det vara att den inte satt i ordentligt och att man fick trycka in den ordentligt.

Detta glömde jag givetvis bort helt och hållet och blandade ihop alla dessa faktorer i huvudet och sedan när jag såg en "röd knapp" bakom datorn så inbillade jag mig "Ja det var ju den hon menade!".
Så jag klicka över den från sitt originala läge till det andra.
Jättebra, tänkte jag!

Det jag inte visste då, vilket jag vet nu, var att jag precis ändrat nätaggets strömkälla från 230v till 120v

Minns att jag hörde att datorn började att "spinna"... Sen small det! Poff!
Gick från dator till konservburk på 10 sekunder.

Hade tur att morsans polare tyckte synd om mig så han tutade i henne att "sånt händer ibland". Så hon tyckte också synd om mig, sen gick vi ner till den lokala Lan-spel hallen "Onset" och köpte en ny begagnad!

Haha, det där har jag förträngt men jag lyckades även med det här en gång, dock kommer jag inte ihåg vilken dator det var men jag var rätt ung och oerfaren på den tiden. Jag hade sett den där "switchen" under lång tid och klåfingrig och nyfiken som man var på den där knappen så tryckte jag självklart på den tillslut med samma resultat som dig, man lär sig den hårda vägen...

Visa signatur

Asus Maximus VIII Hero | i7-6700k@4.6Ghz@H115i | ASUS RTX 3080 TUF OC | Corsair Dominator 16GB | Corsair AX860

Permalänk
Avstängd

Jag köpe 900d och jag skulle packa upp den då gick den lite sönder. Någon ide hur man fixar dörren?

Kan inte stänga den dörren som är där nere.

Visa signatur

Server: två Intel Xeon E5-2690v2 och 128 GB ram

Min server dator: #15149189 http://i.imgur.com/BKxOmUP.jpg
zxhosting: https://www.facebook.com/pages/Zxhosting/1476037889350815

Permalänk
Medlem

Skulle byta cpu kylare. Var första gången jag var inne i en dator så var lagom nervös. Och plastbiten på kylaren tänkte jag att jag skulle ta bort sist av allt. Glömde att ta bort den så provade i prime och temperaturen låg på 95 grader.
Kom då på den lilla plastbiten men hittade den inte i soptunnan. Slet upp datorn i panik men som tur så hade den inte börjat smälta:-)

Permalänk

Övertalade sonen att köpa ny processor och att farsan fixar bytet....Lyckades ha sönder piggarna och när jag försökte bända tillbaka dom gick de av... Var bara att ta fram plånboken och köpa ny men vid andra försöket gick det bra iaf

Visa signatur

Chassi Fractal Design Define R6|Moderkort Asus ROG x570f|CPU AMD Ryzen 9 3950x|CPU Kylning Noctua NH-U12S|GPU Gigabyte 2070 super|RAM Corsair 32GB 3200MHz CL16 Vengeance|Ljud Logitech Z906 5.1|Optisk ASUS Intern BW-16D1HT Blu-ray|SSD Corsair Force MP600 1TB|HDD 3st 3TB WD, 3st 4tb Seagate IronWolf |PSU Corsair RM 750w 80+ gold|Skärm Skantic B5512FHD 55"|OS Win 10|Plexpass|Fiber 1000/1000|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Satam:

Jag knogade den stora (140mm?) fläkten som kommer med original i Antec 300 chassiet när den var igång och knäckte av ett fläktblad
Fixades dock dagen efter med limpistol
(2009-10-19 09:17)

lite OT: Denna fläkten snurrar än i morsans och farsans burk. Otroligt bra kvalité på både fläkt och lim...

Permalänk

Det antalet processorer jag tappat och böjt pinnar är magiskt. Har hål i händerna...

Permalänk
Medlem
Skrivet av spicy_mama:

Det antalet processorer jag tappat och böjt pinnar är magiskt. Har hål i händerna...

Classic ;D

Visa signatur

Power_slave_ "jag gillar lagom stora möss men jag vill ha mina lätta och glidiga"
Luzt på techsweden.org

Permalänk
Medlem

Nu senast gjorde jag faktiskt "klassikern" med att inte ha nätsladden i väggen när jag först tryckte på powerknappen. Man känner sig.. rätt dum.

Permalänk
Medlem

Två gånger har jag råkat montera H80i i push/push.
Suttit och felsökt BIOS-inställningar i evigheter innan jag konstaterat att jag måste vända en av fläktarna

Permalänk
Medlem
Skrivet av r80x:

När jag var liten så berättade min kära storasyster att om musen skulle sluta funka på våran gamla 486:a så kunde det vara att den inte satt i ordentligt och att man fick trycka in den ordentligt.

Detta glömde jag givetvis bort helt och hållet och blandade ihop alla dessa faktorer i huvudet och sedan när jag såg en "röd knapp" bakom datorn så inbillade jag mig "Ja det var ju den hon menade!".
Så jag klicka över den från sitt originala läge till det andra.
Jättebra, tänkte jag!

Det jag inte visste då, vilket jag vet nu, var att jag precis ändrat nätaggets strömkälla från 230v till 120v

Minns att jag hörde att datorn började att "spinna"... Sen small det! Poff!
Gick från dator till konservburk på 10 sekunder.

Hade tur att morsans polare tyckte synd om mig så han tutade i henne att "sånt händer ibland". Så hon tyckte också synd om mig, sen gick vi ner till den lokala Lan-spel hallen "Onset" och köpte en ny begagnad!

Skrivet av Slap:

Haha, det där har jag förträngt men jag lyckades även med det här en gång, dock kommer jag inte ihåg vilken dator det var men jag var rätt ung och oerfaren på den tiden. Jag hade sett den där "switchen" under lång tid och klåfingrig och nyfiken som man var på den där knappen så tryckte jag självklart på den tillslut med samma resultat som dig, man lär sig den hårda vägen...

Klassiker, en vän skulle låna/köpa en CDROM av mig. Vi kopplar in den men skiten ville inte funka.

Problem: "den verkar inte få ström"

Lösning: " öka strömmen på den röda knappen bak på nätagget"

Resultat: nätagget spann upp som f och sen small det till och en fet rökpelare stod ut bakifrån datorn då fläkten spunnit upp och blåste ut röken.

Vi skrattar gott åt det än idag

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync

Permalänk

Jag installerade en ny kylare för CPU (vattenkylning) och trots att både jag och min kompis har installerat datorer förr så hade vi lyckats glömma att ta bort skyddsplasten som sitter under blocket. Förvånansvärt nog så fungerade datorn (kördes i typ 2 veckor innan jag upptäckte misstaget) Vad som är ännu mer komiskt är att jag trodde att de höga tempsen berode på för mycket och sedan för lite kylpasta. Med andra ord var jag två gånger vid kylaren och kleta på kylpasta innan jag upptäckte att skyddsplasten satt kvar.... Läran att ta härifrån är att inte glömma att ha ögonen med sig när man bygger datorer

Permalänk
Skäggig legend

Jag springer och glider fram till datorn med sockor, ska koppla in ett usbminne, statiska laddningen sa SMACK på usbuttaget, datorn startade om direkt. Bra eller dåligt? Ptja... den har varit igång flera månader utan problem i alla fall! x)

Visa signatur

Tråden om Skägg!
My cave...
Ryzen 5 3600@4,3Ghz - 16GB CL16 - RTX 3070 - Kingston Fury M.2 2TB
🎧Schiit Hel + DT-770 PRO - NAD C316 - B&W 685 - LG 65" OLED B6
 Watch Series 5 4G - Macbook Pro 13" 2015 - iPhone 11 PRO 256GB 

Permalänk

Har gjort några klassika tabbar
GGlömdeplsten på cpu kylaren men upptäckte det innan jag startade datorn.
Precis nyköpt dator den startade perfekt dagen innan men när jag skulle starta den nästa dag hände inget upptäckte då att jag råkat stänka av knappen på nättaket när jag kopplade in Tbordet .

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define XL R2 Titanium
Grafikkort: palit 1070 Jetstream
Nätaggregat: Silver Power SP-SS500 500W
CPU: Intel Core i7-2700K Processor 3500 MHZ
Moderkort: ASUS ROG MAXIMUS V FORMULA

Permalänk
Medlem

Spillde massa mjölk som rann ned ovanpå datorn, igenom fläktgallret, in i chassit och ned på bland annat grafikkortet. Stängde sedan av datorn och la den på sidan för att öppna upp den så att all mjölk på grafikkortet (rullar fortfarande) självklart rinner in i bland annat dess PCI Express-port och lite överallt på moderkortet (rip). Ljuvlig doft bestod sig också.

Permalänk
Medlem

Ingen jättetabbe kanske, men klantade mig lite idag.
Köpte lite ny hårdvara i form av moderkort, processor osv.

Hade i gamla burken en Raid0 via ICH10r (Intels raid på moderkortet) och även om det inte skulle göra något om datan försvann då det inte är något kritiskt (därav ingen backup) så skulle det ju ändå vara drygt att få tillbaka allt.
Flyttade över allt men väntade med att koppla in de raidade diskarna eftersom jag vet om att det strular om man någon gång bootar upp diskarna med SATA kontrollern inställd på AHCI.
Sagt och gjort så får jag igång allt, ställer in allt på raid och ser till att Windows bootar upp, kopplar in diskarna och raiden fungerar fortfarande prima, KANON!

Fixar å donar lite och kommer på att jag skulle installera en BIOS uppgradering med lite stabilitetsfixar.

Går in i BIOS, drar igång uppdateringen och gör klart denna, inser att jag glömt koppla ur mina diskar, håller tummarna att raiden klarat sig ändå, BIOS är nollställd tack vare uppdateringen, gör alla inställningar och bootar upp.
Första jag ser när den initierar IRST är att raiden failat *suck*, har gjort exakt samma misstag för en sisådär 4 år sedan.
Det som skiljer från 4 år sedan är dock att jag hittar en lösning som ser lovande ut, involverar att ta bort raiden, återskapa den med samma förutsättningar och köra TestDisk och återskapa partionstabellen. Blev mycket nöjd när detta faktiskt fungerade, speciellt som jag blev lagom sur på mig själv som lyckades tabba mig på samma sätt som för några år sedan nu när migrationen av raiden faktiskt fungerade felfritt mellan moderkorten.

Varför jag fortfarande inte köpt ett separat raidkort? Ja det är en jävligt bra fråga.

Visa signatur

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Permalänk
Skrivet av rallyludde:

Jag tyckte att det kunde vara kul att få se vad andra har gjort för några stora misstag så jag tänkte skapa en tråd där alla kan dela med sig av sina största misstag. Här kommer mitt bidrag.

Jag tänkte dela med mig av en riktigt n00big tabbe som jag gjorde för några dagar sedan:
Jag hade precis köpt mig ett nytt chassi från AOpen. Jag hade en 1 år gammal compaq dator och jag tycker att deras chassin än jätte fula. Garantin var redan ute eftersom jag bytt grafikkort och ljudkort samt satt dit en plexiglas sida på på orginal chassit. Jag tänkte därför sätta in mitt compaq moderkort och de tillhörande delarna i ett nytt chassi i väntan på mina´nya delar som ni ser i signen. Allting gick finfint tills jag kom till det momentet där man ska koppla in start knappen och power lampan o.s.v. Moderkortet hade nämligen en stor kontakt eftersom det var hempc. Chassit hade däremot som alla andra chassin flera små kontakter. Jag testade alla möjliga lösningar men fick det ändå inte att fungera. Jag tyckte att det var konstigt att datorn inte reagerade alls och tänkte kolla ström sladden så att den satt i. Jag kände på den och visst, den satt i som den skulle. När jag tog bort handen så såg jag en ström brytare under. Då kom jag på: Visst f*n jag glömde slå på nätagget. När väl det var på så var det hur lätt som helst att få igång datorn. Nu lär ialla fall garantin vara ute eftersom jag till och med bytt chassi på skiten. Det var en riktig noob tabbe som jag aldrig mer gör om. Jag tyckte den var så noobig så jag tyckte att jag kunde dela med mig så att ni andra får något att skratta åt. Hoppas att ni inte gör samma misstag som jag. /Ludde mannen

ps.jag vill inte säga att jag är någon mästare men jag är inte så noobig igentligen.

Lite liknande dig, efter en period med tentaplugg och annat som var på gång så bestämde sig nätagget för att gå söner, precis lagom så det var en inlämning kvar i skolan också så det var panik att få datorn fixad. Så stressar ner till datoraffären och kommer in 2 minuter innan de stänger på lördagen (öppnar igen måndag så behövde verkligen komma dit i tid). Köper ett nätagg och cyklar glad hem och börjar dra om sladdar. Kopplar in allt och sätter sladden i väggen, inget händer. Går igenom och kollar alla kablar drar ut och sätter i igen, fortfarande inte ett liv. Efter närmare en timmes felsökande säger jag till sambon att det nya nätagget verkar trasigt och att jag nog behöver lägga beslag på hans dator över helgen (och försöka fixa dit mitt arbete). Han kommer bort och tittar för att se om han har någon idé, tittar några sekunder och säger sätt på strömbrytaren på baksidan av agget. Efter det vet jag en sak, försök aldrig bygga datorer när du är trött och stressad för då gör man dumma tabbar. Datorn fungerade för övrigt perfekt efter att jag slagit om strömbrytaren till 1 i stället för 0.

Visa signatur

Corsair Vengeance LPX 4x8GB DDR4 2666MHz CL16 | Intel Core i7 6700 3,4 GHz 8MB | MSI Z170A KRAIT GAMING | Corsair Force Series 3 120 GB | Seagate SSHD Desktop 2 TB 7200 RPM 3,5" | Creative Sound Blaster Z PCIe | Western Digital 500 GB | Samsung Writemaster | Corsair TX750 V2 750 W | EVGA GeForce GTX 970 4GB SSC ACX 2.0+| Fractal Design Define R5 (Svart)

Permalänk
Avstängd

När jag skulle byta moderkort för något år sen så skulle jag sätta dit sockelskyddet till cpusocketen men råkade halka lite och böjde en drös pinnar i socketen. 1500 åt skogen men man lär så länge man lever:)

Visa signatur

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Permalänk
Medlem

Skulle plocka ut grafikkortet under en felsökning. Men min cpu kylare som är en coolermaster 214s hängde över pcie låset och jag fick också ta bort kylaren för att kunna plocka grafikkortet.

Det började bli sent och jag var stressad att bli klar. Satt i allt igen i datorn och märkte hur tomt det såg ut. Men startade den ändå. Startade den samtidigt som jag satt och drog fingrarna mot kylaren. Och då märker jag att jag glömt sätta tillbaka min cpu kylare. ... datorn klarade sig dock. Men fick en riktig adrenalinkick iallafall