HP Notebook 15-r222no Windows Update funkar inte....

Permalänk

HP Notebook 15-r222no Windows Update funkar inte....

Hej.

Sitter totalt fast.

Kompisen köpte en HP Notebook 15-r222no på Netonnet butik idag. Eftersom han ej varken kan eller har intresse av att fixa klart datorn så lovade jag han att hjälpa han. Dvs avinstallera allt crap samt köra Windows Update, samt installera de program han vill ha.

Första installationsfasens slut, slutade med att datorn fick engelskt språk, men svenskt tangentbord. Trots att jag valde svenskt språk. hur som så tänkte jag att han får köra med svenskt tangentbord. -inga problem för han. Windows Update funkade inte. Den hittar alla fix och jag kryssade i allt och skulle börja ladda ned de. Ingenting hände. Nedladdningstapeln står bara och tänker.

Jag körde recoveryprogrammet och installerade klart igen. Denna gången så fatta datorn att det skulle bli svenskt språk.
Samma jäkla fel. WU laddar inte ned filerna.

Jag började kolla lite mera vad datorn hade för sig och jag såg att så fort jag startade programmet för WU, så gick CPU-belastningen upp en hel del. Ibland 100%. Kollade jag på hårddiskbelastningen så stod den och pendlade allt mellan 50% och 100% i flertalet minuter. Faktum är att datorn blev helt obrukbar, för det gick inte att göra nånting alls.

Efter ett antal svordomar rikare och hårtussar fattigare så reagerade datorn iaf. Men ingen fungerande WU. Jag har provat att ändra inställningarna för WU till både automatiskt och till manuell update, men ingen skillnad.

Jag slängde upp loggen både i dator och i brandvägg för att kolla nätverkstrafiken. Ingenting, ingeting, ingeting. Sen börjar datorn att ladda. Ibland upp till 60 Mb/s och pendlade hela tiden ett par minuter. Sen så slutar datorn ladda trafik. Jag tänkte att då har väl datorn laddat ned nåt ändå trots WU-stapeln och stängde av datorn. Finns där nedladdat så vill datorn installera innan man stänger av, per default. Ingenting installerades från WU och datorn stängdes av.

Jag startade datorn för att köra WU igen, och alla paket finns kvar för nedladdning. Kollade loggboken för WU och den var helt tom.

Har provat tredjepartsprogram som skall kunna reparera WU, men ingen skillnad alls. Har testat avinstallera HPSA enligt tips på HP´s forum, men njet.

Har även provat att connecta internet både med trådat och otrådat. Ingen skillnad.

Nån som vet hur långt man kan kasta en HP från balkongen på tredje våningen? *ironi*

Nån som har nån idé på vad jag skall göra innan vi lämnar tillbaka skrotet imorgon.

Tack på förhand.

https://netonnet.se/art/dator/barbardator/hp-hp15-r222no/2156...

Permalänk
Vila i frid

Låt datorn stå påslagen för sig själv (inaktivera vänte/vilo-läge) tills hårddiskaktiviteten avklingat och starta om den igen och vänta ånyo på minimerad diskaktivet innan du försöker göra något mer.