Samlingstråd för Linux och övriga operativsystem — läses med fördel innan du skapar en ny tråd!

Permalänk
Hedersmedlem

Samlingstråd för Linux och övriga operativsystem — läses med fördel innan du skapar en ny tråd!

Vissa generella frågeställningar återkommer frekvent i denna forumdel. Här samlas några större trådar vars innehåll kan vara till hjälp för någon med liknande funderingar, som då kan läsa vad som redan sagts i ämnet. Chansen är stor att många frågor redan har besvarats i och med forumanvändarnas tidigare kommentarer.

Våga också använda forumets sökfunktion för att hitta till tidigare diskussioner.

Samlingstrådar

  • Introduktion till och överblick av Linux och övriga operativsystem
    En tråd för den som funderar på Grundläggande begrepp och frågor som:

    • Vad är "Linux"?

    • Vem ligger bakom Linux?

    • Är Linux svårt?

    • Varför vill "ni" att jag ska byta till Linux?

    • Kan man spela på Linux?

    och mer därtill.

    Tråden innehåller även en längre genomgång av Projektbeskrivningar för olika aktuella Linuxdistributioner och alternativa operativsystem, samt information om Externa informationssidor och -kanaler för den som inte kan få nog av Linux och relaterade ämnen och undrar var man bör leta för att hitta mer information.

  • Visa ditt *nix skrivbord här!
    Med alla sina olika möjliga fönsterhanterare som dessutom generellt är vilt konfigurerbara så kan användares Linuxinstallationer se ut på en mängd varierande sätt. Vill man visa andra vad man jobbar med, eller ta del av inspiration från andras förslag, så är detta tråden där allting händer.

    Jag rekommenderar att börja "från slutet", då bildhoster från trådens begynnelse har haft en förmåga att tackla av vid det här laget, vilket gör äldre inlägg lite tråkiga — därav går länken ovan till trådens sista sida.

  • Bästa programmen för Linux / Bästa programmen för Linux v2.0
    En generell lista med programbeskrivningar och -förslag för främst Linuxanvändare. Känn dig välkommen att fylla på med fler förslag om något fattas, eller fylla ut informationen om existerande förslag om du finner den bristfällig.

  • Dela med dig av dina misstag, "*nix edition"
    Misstag sker, och i bästa fall lär man sig och kanske även kan avskräcka andra. Denna tråd samlar en del sådana exempel.

  • Val av grafisk miljö
    Många som är nya till Linuxvärlden och använder den bild de fått av Windows sammankopplar ofta utseende med distributioner i sig. Detta är generellt inte speciellt användbart, då en användare kan välja mer eller mindre helt fritt bland en mängd helt olika fönsterhanterare och skrivbordsmiljöer, oavsett vilken distribution som används. För att då pejl på vilka möjligheter som finns så kan man läsa och ställa frågor i denna tråd.

Se spoiler för innehållet i en tidigare samlingstråd för denna forumdel. Ett problem med att skriva om teknik är generellt att den utvecklas, så nedanstående information från främst 2005–2006 kan kännas lite daterad, men det kan säkert finnas något intressant att läsa för den som är intresserad.

Dold text
Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.