Speldator aka "Mest pang för pengarna"

Permalänk

Speldator aka "Mest pang för pengarna"

Godkväll, mina damer och herrar!

Det är cirka 7 år sedan sist jag var aktiv här på forumet och under denna tiden har jag arbetat exklusivt med Apples produkter. Det senaste året har jag dock byggt ihop flertalet kryptovaluta riggar och börjat spela lite lätt på min PS3 igen. Som gammal Q3 spelare så är det som alltid riktigt frustrerande och inte ens i närheten lika roligt att spela med en handkontroll som kombinationen tangentbord/mus. Tidigare har jag haft överseende pga att jag inte har haft tid att bygga ihop en speldator respektive ännu mindre tid att faktiskt spela men nu har saker hänt i mitt liv så jag kan ägna mig åt att faktiskt spela igen

7 år är ju en lång tid inom komponentbranschen och efter att ha skummat igenom ett par trådar här på forumet insåg jag att jag behöver seriös hjälp med mitt inköp. Jag har helt enkelt ingen som helst aning vad som är bra komponenter för en spelrigg längre och förstår inte vart jag skall börja

Önskemål: Komponenter som tillsammans klarar av spel så som COD: Ghost, BF4 samt dylika FPS spel så bra som möjligt tillsammans. Förutom spelande skall datorn användas till enklare foto/video redigering med en Blackmagic Design Pocket Camera. Intel CPU.

Krav: Max 6,500 SEK (Dyrare förslag övervägs om förhållandet pris - prestanda är iögonfallande bättre). GPU skall ha utgång för Display port (Adapter kompromiss är möjligt, men inte önskvärt).

Delar som finns tillgängliga: Chassie, PSU Corsair CX500m (Om det är möjligt behåller jag gärna denna), Win7 licens, 21:9 monitor. 3TB Sata3 lagringsdisk.

Vore onekligen tacksam för professionell hjälp med mitt inköp!

Visa signatur

Ursprunglig användare: FotoBullen (Fan att man skulle tappa bort sina gamla inloggningsuppgifter)

Permalänk
Medlem

AMD: http://www.inet.se/kundvagn/visa/6445554/datoramd
Intel/Nvidia: http://www.inet.se/kundvagn/visa/6445527/datorintel
Utseende: http://www.inet.se/kundvagn/visa/6445567/datorutseende

Datorerna jag plockade ihop har bra överklockningspotential, men för att få överklockning som du märker behöver du ett bättre nätagg.