Permalänk

Problem med router och vood 322

Hej

Har fått hem en Netgear (FVS318N) och en Vood 322 som jag nu försöker koppla ihop så att både telefonen och internätet fungerar. Har stött på en del problem så jag radar upp den här och hoppas någon har en lösning. Jag har sökt en del men är helt ny på ämnet så förstod mig inte på så mycket av det jag hittade.

När jag bara kopplar in Vood 322'n så fungerar det att ringa utåt men in in, det hörs bara en tutande signal. Är det fel på grunkan eller måste an göra någon inställning? Fick bara en snabbinstallationsguide tillsammans med den från Alltele.

När jag kopplar in routern i vooden (internet>vood>router>dator) så får datorn kontakt med nätverket men internet fungerar inte. Den här ordningen hade jag förut innan den förra iptelefoni-lådan gick sönder.
Samma sak blir det med bara routern till datorn, nätverket hittas men internet fungerar inte.

Enligt snabbguiden var det viktigt med ordningen man kopplade in grejerna i, har testat att koppla in de gamla lika dant och de fungerar.

Ingen aning om vad jag ska göra, hjälp uppskattas.

Permalänk

min fungerar in och ut men ibland dör den... men det fungerar alltid när jag har internet--->vood--->router---->dator. jag har för tillfället internet--->router---->vood
|
|-------> Dator

Min data är kopplat till router inte till vood. den problem som du har bruka jag har när jag har koppling som jag har nu men med tur fungerar det just nu kolla med inställningar.

Visa signatur

i̶7̶ ̶9̶7̶0̶ ̶@̶ ̶3̶.̶2̶ ̶G̶h̶z̶    i9 9900k @3.6Ghz
1̶6̶ ̶G̶i̶g̶s̶ ̶C̶o̶r̶s̶a̶i̶r̶ ̶V̶e̶n̶g̶a̶n̶c̶e̶    64 Gigs Ballistix Sport
A̶s̶u̶s̶ ̶P̶6̶X̶5̶8̶D̶-̶E̶    Z390 Aorus Master
A̶s̶u̶s̶ ̶5̶8̶0̶ ̶G̶T̶X̶    EVGA Titan X 12Gb
CoolMaster 1000W

Permalänk
Medlem

Enligt megaphone!

Citat:

Jag har en router redan, hur kopplar jag in min IP-telefoni gateway?
Vood 322: Enklast är att koppla in IP-telefoni gatewayens WAN-port direkt i ditt bredbandsmodem/ADSL-modem/kabeltv-modem/bredbandsuttag. Sedan ansluter du din routers WAN-port i LAN-uttaget på IP-telefoni gatewayen, och sedan din/dina PC i din routers portar, som vanligt. Vill du ansluta din IP-telefoni gateway bakom din router går det bra, så länge som routern stödjer symmetrisk NAT. Alternativt sätter du IP-telefoni gatewayens IP-address som DMZ i din router.

Jag vill ha IP-telefoni gatewayen (Vood 322) bakom (innanför) min router. Går det?
Det går att ha IP-telefoni gatewayen bakom routern (bredbandsdelaren). Det är dock inte den konfigurationen vi rekommenderar, och det kan ha negativa effekter på samtalskvalitet och tillgänglighet. Vood 322 kopplas då in bakom bredbandsdelaren (som en PC) med anslutningskabeln i Vood 322´s WAN-port. Bredbandsdelaren bör sedan konfigureras att hantera Vood 322´s IP-adress som DMZ (DeMilitarizedZone)

Jag vill koppla min utrustning bakom en brandvägg. Går det?
För att kunna ha utrustningen bakom en brandvägg kan följande portar behöva öppnas:
För Vood 322: UDP 10000 - 10007, UDP 2427 - 2428.

http://www.megaphone.se

Eftersom jag har BBB & får 5 ip-adresser så har jag en switch först som 322:an samt min router är kopplad till.

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless