Permalänk
Medlem

eepad bakgrund till windows.

Hej!

Ni vet bakgrunderna till asus eepad som ändrar sig från natt, dag osv. Finns det några såna som funkar till windows7?
Behöver ju inte va just samma bakgrund men något liknande vore grymt.

Nån som vet?

Permalänk
Medlem

Finns inte eftersom Win7 inte stödjer aktiva bakgrunder. Det som kanske finns är något program som bara byter bild lite då och då, men det är ju inte riktigt samma sak.

Visa signatur

CPU: Intel Xeon E5-2620v3 (6x2.4 GHz) RAM: 16GB (4x4GB) 2133 MHz DDR4 ECC
GPU: EVGA GeForce GTX 970 4GB Chassi: Dell Precision Tower 7910, 1300W (v2)

Permalänk
Medlem

Du kan ha flera bakgrundsbilder som Win7 byter mellan i fasta intervaller. Borde finnas något c++(win32)api som skulle kunna trigga det. Men det kanske räcker att du byter bild var sjätte timme?

Permalänk
Medlem

Okej det var ju synd. Man kan ju alltid fotoshoppa in solnedgång (det är ju så dom har gjort det på eepad). c++(win32)api är det krångligt?

Permalänk
Medlem

Tydligen inte för att bara byta bild, hittade ingenting efter en snabb sökning om att trigga bildbytet så du skulle få koda den delen själv(hålla reda på vilka bilder som finns). En annan möjlighet är att gräva runt i registret då bilderna borde finnas listade där.
Mitt förslag är att du lägger in ditt program i "task scheduler" och kör en enkel if-sats som väljer bild beroende på klockslag.

#include <windows.h> int main() { SystemParametersInfo( SPI_SETDESKWALLPAPER, 0, (PVOID)"C:\\image.bmp", SPIF_UPDATEINIFILE ); }

Men om eepad har en animering som visar solen gå upp m.m. då blir det knepigare att efterapa.

Permalänk
Medlem

Ok, tack för hjälpen!