I början av året publicerades en uppdatering om hur politik och sådant får diskuteras på SweClockers. Detta eftersom 2022 är ett valår och historiskt sett brukar det leda till heta debatter överallt, inklusive på SweClockers. Artikeln förtydligade SweClockers ståndpunkt till politiksnack i forumet och för att göra en lång historia kort är det i regel inte tillåtet, med några undantag.

För att göra livet lättare för SweClockers gemenskap har reglerna nu lagts till på regler-sidan, så att dessa är mer lättillgängliga för alla. Tillägget går under namnet §1.7 och är en del av trivselreglerna här på SweClockers.

§1.7 Politikdiskussioner på SweClockers utanför ämnena IT och teknik är generellt inte tillåtet. När artiklar om politiska ämnen publiceras är det sakfrågan som är uppe för diskussion och inte partipolitik, partitillhörighet eller liknande.

Så, hur kommer detta påverka diskussionerna i forumet? Väldigt lite, om ens alls. I och med att de nya reglerna gällt sedan januari har det gjort att vi har kunnat bibehålla en trevlig stämning i forumet. Reglerna har gjort det lättare för moderatorer att plocka bort inlägg som inte följer reglerna och för medlemmar har det blivit lättare både veta vad som gäller och när det är lämpligt att rapportera inlägg.

Då tillskottet nu fått en regelrätt paragraf i reglerna kommer borttagna och redigerade inlägg markeras med §1.7 i stället för att märkas som politik, eller liknande. Det blir, helt enkelt lite tydligare för alla inblandade.