Sammanfattning

Förutom den så vanliga frågeställningen om att köpa böjd skärm eller inte, finns det en annan stark drivkraft bakom denna teknikstund: nämligen att undertecknad själv börjar glömma bort att skärmen jag testar faktiskt är böjd. Böjningen är något jag måste påminna mig om. ”Just det! Skärmen är böjd, det får jag inte glömma att skriva”.

Dell_U3818DW_lampreflex_2.jpg

Det har gått några år och ett stort antal skärmar har testats som omväxlande är böjda och raka, många gånger flera olika skärmar per dag. Hjärnan har vant sig och noterar inte längre skillnaderna. Välvningen har en väldigt liten betydelse i det långa loppet och blir därför mer av en smaksak för köparen.

För att sammanfatta så ja, det finns en viss teknisk relevans bakom fördelarna såväl som nackdelarna med böjda skärmar. Men dess effekter är endast en av många och långt ifrån den viktigaste egenskapen som påverkar vilken upplevelse användaren får. Betydelsen av välvningen är och förblir minimal.

Det finns inga distinkta fördelar eller nackdelar i sig självt med en böjd skärm. Böjningen är endast något som finns där och med tiden lär de flesta inte ens tänka på saken.